Sveikos.Kitą savaitę turėjom ir mes išvažiuoti į sanatoriją,bet gydytoją gavo iš ligonių kasos,kad ambulatorija išnaudojo visas lėšas ir daugiau nebeapmokės.Negaliu,kaip nervai eina,jau buvom nusiteikę išvažiuoti:-( Kažkokia nesąmonė vyksta...
nu ka cia darosi

Bet tikrai, kokia čia mistika su tais kelialapių skyrimais
Aš neapsisprendžiu, ar pradėt tvarkytis popierius. Klausiau gydytojos, kokie šansai, kad gausim sanatoriją, jeigu reabilitologė ją rekomenduos po pirminės reabilitacijos, tai numykė kažką, kad poliklinika rašys užklausą ligonių kasai, o ji spręs. Tada aš nuėjau pasikonsultuot į Vilniaus lionių kasą - ten man sako, kad tam tikra suma skiriama poliklinikai, ir ar ji neišnaudota, aš turiu klaust būtent poliklinikoj, o ne ligonių kasose

del nesiuntimo i sanstorija. O ar atitinkate reikalavimus, kad jus siustu i saatorija? Kazkur buvau radusi, tai jei gerai pamanu jei per metus buvo 3 ir daugiau obstrukciniu bronchitu, tai gydytojas gali siusti i sanatorija, taciau tai turi buti obstrukciniai, o ne paprasti bronchitai(paprastu turetu berods buti daugiau nei 4 per metus). Jei ka sumaisiau, gal kas patikslins mane. O jei atitinkate kriterijus, nuejus pas poliklinikos direktoriu ta pacia daina dainuotu, kad nera vietu, tai rastu iteikciau uzklausima(2 egzemplioriais, 1 pasiimciau sau su uzdetu poliklinikos stampuku, kad rasta gavo), kad paaiskintu del kokiu priezasciu vaikas nera siunciamas i sanatorija. Manau tada greitai atsirastu lesu. Kiek teko su vaiku sanatoriju darbuotojais kalbeti, tai geriausias laikas yra antroje rugpjucio puseje, nes: savaite pries rugsejo 1 d. paaugliau jau ruosiasi mokyklai ir pirma savaite dar mokykloje pabuna, o tada vel pradeda vaziuoti i sanatorijas. Tai tuo metu tada karaliauja vaikai su lydinciu asmeniu ir sanatorijos buna apytustes.
QUOTE(epati @ 2014 07 08, 21:54)
o kada jūs buvote sanatorijoje? nes kiek žinau nuo birželio vidurio sustabdė važiavimus. čia ne viena gydytoja, čia visos "negali" siūsti, nes taip yra nurodyta valdžios, nes ale nėra finansavimo, ne sanatorijoje esmė o siuntime į ją, nes pasakyta iki metų pabaigos yra sustabdyta.
Aišku mes važiavime pradžioje metu, nes jau sunkus paumejimas buvo.
Aš galvojau, o jei jus per Šiaulių pulmonologa vaziuotumete juk BA jie ir gali siusti

mano vaikam priklause sanatorijos jau keli metai, bet niekas mum nepasiule,kol netycia suzinojau. tai kai suzinojau myniau poliklinikos slenksti kas antra diena nuo rugpjucio, o spalio pabaigoj gavom sanatorija
praejau kryziaus kelius, taigi daug suzinojau apie sanatorijos skyrima.
Siem metam buvau uzsirasius abi mergaites (gruodzio menesi sudarinejo sarasus poliklinika, kurie vaikai vaziuos i sanatorija sekanciais metais). O dabar kai jau uzsiminiau apie sanatorijas,pasirodo kad viena mergaite dingo is saraso
ir isvis poliklinika turi sarase 12 vaiku, o kelialapiu gavo 3 visiem metam. bet be reikalo nesigincijau,nes zinau kad yra kitaip. nesvarbu kiek poliklinika gauna kvotu, bet jei yra poreikis seimos gydytoja suraso rekomendacija ir siuncia ligoniu kasai. ligoniu kasos visiem vaikam apmoka.
Bet dabar dar suzinojau, kad dali pinigu uz tokius virsplaninius kelialapius poliklinikos turi grazinti ligoniu kasom
nors tai neoficialios zinios, tai nezinau ar 100proc teisybe.
Betkokiu atveju mamytes nenuleiskit ranku,kas priklauso ta ir turim gauti. svarbiausia einant draugiskai reikalauti kas priklauso, tureti atsakymus i visus pasakymus.
paskui nebeturi kur detis ir negali meluoti

Siem metam buvau uzsirasius abi mergaites (gruodzio menesi sudarinejo sarasus poliklinika, kurie vaikai vaziuos i sanatorija sekanciais metais). O dabar kai jau uzsiminiau apie sanatorijas,pasirodo kad viena mergaite dingo is saraso

Bet dabar dar suzinojau, kad dali pinigu uz tokius virsplaninius kelialapius poliklinikos turi grazinti ligoniu kasom

Betkokiu atveju mamytes nenuleiskit ranku,kas priklauso ta ir turim gauti. svarbiausia einant draugiskai reikalauti kas priklauso, tureti atsakymus i visus pasakymus.

QUOTE(taskiukas @ 2014 07 08, 23:56)
del nesiuntimo i sanstorija. O ar atitinkate reikalavimus, kad jus siustu i saatorija? Kazkur buvau radusi, tai jei gerai pamanu jei per metus buvo 3 ir daugiau obstrukciniu bronchitu, tai gydytojas gali siusti i sanatorija, taciau tai turi buti obstrukciniai, o ne paprasti bronchitai(paprastu turetu berods buti daugiau nei 4 per metus).
nezinau kaip del bronchitu, bet jeigu yra astma bronchine, tai nesvarbu ar yra obstrukcijos, vaikas gali dusti ir nuo paprasciausios slogos. Arba net nebuti dusimu, tiesiog priepuoliniai sausi kosuliai.
Nera vietu....nera vietu....nera vietu...registratore varo kaip uzsikirtusi plokstele, jei dar savaite taip reiks gal i druskininkus vaziuot

QUOTE(jurgita112 @ 2014 07 10, 15:45)
Nera vietu....nera vietu....nera vietu...registratore varo kaip uzsikirtusi plokstele, jei dar savaite taip reiks gal i druskininkus vaziuot 

Bet ten, žinokit, irgi iš anksto registruoja.
Aš buvau užrašius į Druskininkus. Tiesa pasakius, nesitikėjau pakliūt į Palangą. Tai rašiausi gal prieš mėn. laiko
QUOTE(Mistika 2 @ 2014 07 10, 15:42)
Tai gal verta planuoti važiuoti į Gintarą rugpjūčio pabaigoje, ten vietų paprastai atsiranda. 

pernai sanatorijos personalas sake, kad geriausia vaziuot nuo rugpjucio antros puses, nes moksleiviu beveik nelieka ir baigiasi spustys prie proceduru