Ačiū už patarimus dėl pušaičių, būtinai apsvarstysime. Turiu dar vieną klausimą dėl teritorijos apsitvėrimo. Visai nestatyti tvoros iš miško pusės man būtų nejauku, o ir šuo ramiau kai laksto aptvertoje teritorijoje... tačiau statant tvorą ant pievos ir miško ribos perskirtume labai smagią pievelę, kur būtų galimą jaukiai pasėdėti medžių pavėsyje, o ir šiaip nuo miško atsiskirti nesinori... Labiausiai norėtusi tą tvorą nustumti kelis metrus gilyn į mišką, bet deja, to padaryti pagal istatymus, kaip suprantu, irgi negalime
gal kas susidūrėte su tokia situacija arba tiesiog turite idėjų, kaip geriau būtų daryti?

QUOTE(Frediani @ 2016 05 18, 15:30)
Ačiū už patarimus dėl pušaičių, būtinai apsvarstysime. Turiu dar vieną klausimą dėl teritorijos apsitvėrimo. Visai nestatyti tvoros iš miško pusės man būtų nejauku, o ir šuo ramiau kai laksto aptvertoje teritorijoje... tačiau statant tvorą ant pievos ir miško ribos perskirtume labai smagią pievelę, kur būtų galimą jaukiai pasėdėti medžių pavėsyje, o ir šiaip nuo miško atsiskirti nesinori... Labiausiai norėtusi tą tvorą nustumti kelis metrus gilyn į mišką, bet deja, to padaryti pagal istatymus, kaip suprantu, irgi negalime
gal kas susidūrėte su tokia situacija arba tiesiog turite idėjų, kaip geriau būtų daryti?

Jūs minėjote, kad miškas taip pat jūsų, tai manau kažkaip įmanoma tvorą perkelti, be kažkokių rimtų trugdžių

QUOTE((mirtise) @ 2016 05 18, 21:20)
Jūs minėjote, kad miškas taip pat jūsų, tai manau kažkaip įmanoma tvorą perkelti, be kažkokių rimtų trugdžių 

Negalima miško tverti. Istatymas yra. Ir bauda nemenka už tvorą.
QUOTE(Frediani @ 2016 05 18, 14:30)
Visai nestatyti tvoros iš miško pusės man būtų nejauku, o ir šuo ramiau kai laksto aptvertoje teritorijoje... tačiau statant tvorą ant pievos ir miško ribos perskirtume labai smagią pievelę, kur būtų galimą jaukiai pasėdėti medžių pavėsyje, o ir šiaip nuo miško atsiskirti nesinori... Labiausiai norėtusi tą tvorą nustumti kelis metrus gilyn į mišką, bet deja, to padaryti pagal istatymus, kaip suprantu, irgi negalime

o netverti ketvirtos kraštinės tik nejauku, ar nesaugu? jei iš miško nei šernai, nei stirnos, nei dvikojai padarai neina ir nieko blogo nedaro, tai gal priprasit ir be jos? Mes kol kas netvėrėm ketvirtos kraštinės nuo upės, trys su tvora, o pakrantė visai be tvoros. Kol kas jokių nepatogumų neturim, žvejai atplaukia, išlipa ant kranto, pažvejoja ir išplaukia. Nu gulbės kartais užlipa aukščiau ir po daržus pavaikšto, bet nieko blogo nepadaro. Jei būtų nesaugu mums, tada tvertume ir tą.
QUOTE(kukuska007 @ 2016 05 18, 11:48)
nupurkšti fastac, ar deciu. Kitaip numes spyglius, pas mane buvo ant maumedžio. Miltuotasis skydamaris manau.
dėkoju, šį savaitgalį nupurškėm žaliu muilu, žiūrėsiu, ar reikės rimtesnių priemonių
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 10, 21:22)
Paklausiu ir aš patarimo. Turim šulinį tiesiai prieš vitriną. O prie namo zona dengta putplasčiu. Tarpe susodinau keletą gėlių ir kaip ir reikėtų visą tą plotą. Kaip patartumėt - dengti tą šiltinimą ir nuo vejos atskiri akmenimis, o gėlių plotelį palikti nedengtą? Ar geriau visą plotą mulču padengti?
Šulinys vienaip ar kitaip ten bus kaip koks spuogas, tai ypatingo vaizdo neišgausiu. Svarbu būtų tvarkinga.
Ir gal dėl lanksvos patartumėt. Nu nedera ji man ten, kažkaip spalva visai netinka. Ar ją kur kelti į kraštą, ar iš viso mesti iš to gėlynėlio?

Šulinys vienaip ar kitaip ten bus kaip koks spuogas, tai ypatingo vaizdo neišgausiu. Svarbu būtų tvarkinga.
Ir gal dėl lanksvos patartumėt. Nu nedera ji man ten, kažkaip spalva visai netinka. Ar ją kur kelti į kraštą, ar iš viso mesti iš to gėlynėlio?

Apsvarsčiusi dar kartą kardinalių pakeitimų nedariau ir likau prie pradinės minties dengti lauko akmenimis. Kadagiai prie šulinio sodinti, bet nors prašiau šliaužiančių, nusipirkau kažkokius kitokius ir labai lėtai augančius. Vazoną bandžiau parinkti, bet jis užstoja gėlyną. Tai likau prie paprasčiausiai apklijuoto šulinio. Nieko ypatingo, paprastas tvarkingas kampelis. Lauksiu, kol augaliukai suvešės.

QUOTE(Frediani @ 2016 05 17, 11:25)
Sveiki. Norėčiau patarimo. Nusipirkome 15 a sklypą, kuris ribojasi su brandžiu pušynu (pušynas taip pat mūsų). Pats sklypas apaugęs jaunom pušaitėm. Sprendžiame dilema ar visas jas iškirsti ar vis dėlto kelias palikti. Dabar kai jos dar jaunos atrodo jaukiai ir gražiai bet po to žinoma išaugs į didžiulius medžius. Vyras siūlo visas kirsti, nes ir taip turime mišką prie pat... o man kažkaip gaila. O gal vis dėlto kirsti ir sodintis dekoratyvinius spygliuočius? Žodžiu esu pasimetus. Gal kas nors iš jūsų kiemuose turit didelių pušų? Ar džiaugiatės jomis? 

Pas mus yra dideliu pusu. Galiu hamaku prisikabint. Dziaugiuosi;) o kai guli ir i virsu ziuriu tai isvis...liapata:)
QUOTE(pagyvenus @ 2016 05 26, 19:43)
Apsvarsčiusi dar kartą kardinalių pakeitimų nedariau ir likau prie pradinės minties dengti lauko akmenimis. Kadagiai prie šulinio sodinti, bet nors prašiau šliaužiančių, nusipirkau kažkokius kitokius ir labai lėtai augančius. Vazoną bandžiau parinkti, bet jis užstoja gėlyną. Tai likau prie paprasčiausiai apklijuoto šulinio. Nieko ypatingo, paprastas tvarkingas kampelis. Lauksiu, kol augaliukai suvešės.
Man gražu.
Tik nesupratau - kuo apklijuotas šulinio dangtis ir aplink?
Ir kaip jums pavyko sumažinti skirtumą tarp šulinio ir aplinkos aukščių?

Senoje nuotraukoje šulinys atrodo žymiai "aukštesnis"....
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2016 05 28, 21:20)
Man gražu.

Ant šulinio viršaus dedasi aukščio reguliavimo žiedai, kuriuos galima uzdeti arba nuimti:

Šulinys apklijuotas skalūno akmens plokštelėmis.
O aukštis tai taip, dėl paaukštinimo. Pasirodo MB kažkada reikėjo statybom šlangas prasivesti, tai jis tą žieduką buvo uždėjęs ir jame skyles išmušęs. Aš labai nudžiugau, kai jį nuėmė.
O aukštis tai taip, dėl paaukštinimo. Pasirodo MB kažkada reikėjo statybom šlangas prasivesti, tai jis tą žieduką buvo uždėjęs ir jame skyles išmušęs. Aš labai nudžiugau, kai jį nuėmė.