Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 13 tema

mamytės, iškilo man toks klausimas dėl tų nelemtų darbdavio pažymų. darželyje sakė, kad be abiejų pažymų vaiko neregistruos. savaja jau turiu, bet su vaiko teciu tai beda (kartu negyvenam). jis nedirba, darbo birzos turetu pazyma paimti, bet ir tai cia tik nuo jo geranoriskumo priklauso, nes gali buti, kad tycia neims jokios pazymos, kad tik man pakenkt. ka daryt tokiu atveju?
o jei pvz., uzsienyje tetis, ir prisikviest tik pazymai nera sansu?
ka daryt?
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 19, 14:56)
mamytės, iškilo man toks klausimas dėl tų nelemtų darbdavio pažymų. darželyje sakė, kad be abiejų pažymų vaiko neregistruos. savaja jau turiu, bet su vaiko teciu tai beda (kartu negyvenam). jis nedirba, darbo birzos turetu pazyma paimti, bet ir tai cia tik nuo jo geranoriskumo priklauso, nes gali buti, kad tycia neims jokios pazymos, kad tik man pakenkt. ka daryt tokiu atveju?
ka daryt?

Ka daryti?! g.gif
Tai ko tėvo nepaklausiate? Gal jis su mielu noru issiims ta pažyma. Jei ne, gal pinigu jam pasiulykit. Vnz. nezinau kaip ji galima butu paveikti. Cia turėtumėte Jus žinoti
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 19, 14:56)
ka daryt?

Skirtis
Atsakyti
QUOTE(Deimantuke* @ 2014 06 19, 16:19)
Ka daryti?! g.gif
Tai ko tėvo nepaklausiate? Gal jis su mielu noru issiims ta pažyma. Jei ne, gal pinigu jam pasiulykit. Vnz. nezinau kaip ji galima butu paveikti. Cia turėtumėte Jus žinoti

tai seniausiai paklausta, prasyta, ir t.t.
bet, kaip praktika rodo, jis gali bet ka pasakyt, bet tai tik zodziai

QUOTE(bravo mamyte @ 2014 06 19, 16:30)

nesusituoke cool.gif

bet, mamytės, neklausiau patarimo santykiuose doh.gif
klausiu ka reiktu daryti, jei vieno is tevu pazymos negalima gauti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumė*: 19 birželio 2014 - 17:05
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 19, 18:04)

geriausiai butu paklausti savivaldybeje, gal tokiu atveju jusu vienos pazymos uztektu, nes jus auginat ir priziurit vaika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *kineziuke*: 19 birželio 2014 - 17:13
QUOTE(*kineziuke* @ 2014 06 19, 17:12)
geriausiai butu paklausti savivaldybeje, gal tokiu atveju jusu vienos pazymos uztektu, nes jus auginat ir priziurit vaika

na va pradejau irgi mastyt, kad taip reiks padaryt. nors darzelio direktore sake, kad jei gim. liudijime nurodytas tetis, pazymos reikia, kad ir jo pacio, laisva forma ranka surasytos. na, bet mano atvejis komplikuotas, ir tos laisvos formos galiu negaut. draugai jau sako i advokata kreiptis ir teisiniu keliu pazyma isreikalaut lotuliukas.gif
vienzo, aiskinsiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumė*: 19 birželio 2014 - 17:18
[quote=Laumė*,2014 06 19, 17:04]
bet, kaip praktika rodo, jis gali bet ka pasakyt, bet tai tik zodziai
nesusituoke cool.gif
bet, mamytės, neklausiau patarimo santykiuose doh.gif
[/quote
bet cia gal teisinkes galetu pakomentuot kaip paveikt..ir priverst. manau yra budu. g.gif Galima gal ir savivaldybeje paklaust, ka daryt tokiu atveju.. 4u.gif

Bandyciau gasdint, kad jei per ji negausit valstybinio, imsit privatu, del to tures jums puse kompensuot, kad paduosit i teisma i pan. Gal butu galima per anyta kazkaip..
arba bandyciau geruoju ..
Atsakyti
QUOTE(Bardana @ 2014 06 19, 17:18)
bet cia gal teisinkes galetu pakomentuot kaip paveikt..ir priverst. manau yra budu.  g.gif Galima gal ir savivaldybeje paklaust, ka daryt tokiu atveju.. 4u.gif

Bandyciau gasdint, kad jei per ji negausit valstybinio, imsit privatu, del to tures jums puse kompensuot, kad paduosit i teisma i pan. Gal butu galima per anyta kazkaip..
arba bandyciau geruoju ..

ačiū už patarimus 4u.gif
geruoju jau bandyta, ir per anyta bandyta, dar kuri laika lauksiu, gal vis tik pavyks.
jei ne, na tai "grasinsiu" privaciu darzeliu...
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 19, 18:40)
ačiū už patarimus  4u.gif
geruoju jau bandyta, ir per anyta bandyta, dar kuri laika lauksiu, gal vis tik pavyks.
jei ne, na tai "grasinsiu" privaciu darzeliu...

O pabandykit i darbo birza nueit ir pasakyt savo situacija gal bus zmogiski ir israsys :-) Jei duotu tai neuzsiminkit vyrui, sakykit ir mano vienos uzteko.
Pabandykit vdrug pavyks o gal ka protingo patars. Nes Jums jau reikua dabar o ne po teismu :-)
Atsakyti
QUOTE(Bendita @ 2014 06 19, 18:00)
O pabandykit i darbo birza nueit ir pasakyt savo situacija gal bus zmogiski ir israsys :-) Jei duotu tai neuzsiminkit vyrui, sakykit ir mano vienos uzteko.
Pabandykit vdrug pavyks o gal ka protingo patars. Nes Jums jau reikua dabar o ne po teismu :-)

aciu uz ideja, reiktu gal ir taip pabandyt. 4u.gif
tiesa sakant, galvojau jau apie tai, tik bijau, kad ten labai istatymo raides ziuri, ir kitam zmogui gali neduot, bo maza kam ten is tikruju man tos pazymos reikia. na, bet jei bus beda, reiks eit
Atsakyti
QUOTE(Laumė* @ 2014 06 19, 19:15)
aciu uz ideja, reiktu gal ir taip pabandyt.  4u.gif
  tiesa sakant, galvojau jau apie tai, tik bijau, kad ten labai istatymo raides ziuri, ir kitam zmogui gali neduot, bo maza kam ten is tikruju man tos pazymos reikia. na, bet jei bus beda, reiks eit

Na kaip ir pagalvojus, ka ta pazyma gali padaryt skirta darzeliui? Juk ne i pastarojo pinigine lendat. Nemanau, kad ji gali kazka nuskriaust tik tiek aisku ziurint i tai, kad tai oficiali istaiga ir "tipo"gali atsisakyt.
Butu saunu jei isduotu, ka darysi, kad toks hamas...ir savo vaikui darzelio neparupina, kas jam...
Atsakyti
Ar visos paskiepijot savo vaikus? straipsnis DELFIje

Tiesa, pas mus tai visai nekokios naujienos.. verysad.gif Laukem mes, kantriai laukem savo vietos darzelyje, kol pradejo formuot, kol pradejo judet viskas (cia jau buvo viskas po birzelio 2d.), daznai vazinejau i savivaldybe, domejausi musu pozicija ir sansais darzelyje, kol galu gale mums pasake dziugia naujiena: mes turetumem patekti! Darzelyje sake mato mus savo preliminariam sarase ir ne paskutinej vietoj! bigsmile.gif Bet... labai sunkiai tikejau tuo, nes vieta eileje musu kiek tolesne nei zadejo priimt vaiku (keliais vaikais) unsure.gif Tada viena diena eile pajudejo.. bet pajudejo vos keliais vaikais i prieki, o zinojau kad zadejo priimti dar. Ta patvirtino ir darzelyje ir nuvaziavus i savivaldybe paprasiau pakomentuoti situacija, taigi, ir vel isgirdau: jus esate sarase,pagal pirmuma priekyje, siandien paleisime sistema, ir turetumet ïkristi"- jei ne siandien tai rytoj, jei ne rytoj tai poryt tikrai! Dar prie manes skambino kazkam, paskui darzelio direktorei. Taigi, visa pilna vilciu palikau savivaldybe.

Siandien ryte pasijungusi prie sistemos, pamaciau, kad mano vaikas 2 vietoje. Nesupratau ar cia jau viskas, ar dar gali pajudeti (taigi laukiau ïkritimo"kaip man zadejo). Pralaukiau iki vakaro,niekas nepasikeite, taigi nusprendziau paskambint i darzeli, nes i savivaldybe skambint beprasmiska. Ir..... cray.gif man pasake, kad grupe uzsipilde, kad be tu kur turejo, dar "ikrito" 2 vaikai, kuriu nesimate preliminariam savivaldybes/darzelio sarase pries tai, o mes ir dar kazkas nepatekome, nors turejome mega_shok.gif Ir cia kaip ir viskas, ka daryti net negali patarti.. doh.gif

Taigi... rytoj vaziuosiu i savivaldybe.. nors galimai tai kova su vejo malunais, bet tikrai sito taip nepaliksiu. Jei kazkas kazka "prakiso"i mano vaiko vieta- tures pasiaiskint ir atsakyt.
Atsakyti