Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjos ir gerbėjai

QUOTE(femme @ 2014 06 30, 10:00)
pritariu, kad plytos gražiau ir praktiškiau. Bet namanau, kad būtina jas dar kažkur dubliuoti (nedraudžiama, žinoma, jei yra poreikis). Lygiai kaip daroma klinkerio ar marmuro židinio apdaila tik toje konkrečioje vietoje, kur atlieka savo funkciją.

KAd bus klinkerio plyteles tai faktas, bet ar deti svesiai ar tamsias? g.gif

Neatsikartos niekur...
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2014 06 30, 11:13)
KAd bus klinkerio plyteles tai faktas, bet ar deti svesiai ar tamsias?  g.gif

Neatsikartos niekur...

man asmeniškai gražios visokios sendintos, apdegusios, apibaltintos, margos... Kai rinkomės fasadui, tai Wienerberger turėjo gana platų pasirinkimą. Mūsų Agat, margos, yra raudonos, rudos, violetinės, oranžinės. Pas draugus siena sendintų aprupėjusių raudonų plytų su balto špakliaus liekanom biggrin.gif tai tėtis statybininkas bandė nuvalyt lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(TuDa @ 2014 06 29, 17:03)
Tai, kad tamsios virtuvės niekada nebuvo praradusios savo populiarumo g.gif čia, mūsų temoje, jų beveik nėra biggrin.gif pas daugelį šviesios.

Mano virtuvė juoda ax.gif tiksliau - apatinės spintelės juodos, iš medžio masyvo, filiguotos. Pirma svarsčiau, kad noriu baltos, bet tiek prisižiūrėjau baltų, kad net pabodo ir pasidariau juodą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Iriska @ 2014 06 29, 21:40)
Pas mus dilema. Turim nisa krosnelei. Aplink ja bus smelio spalvos sienos ir raudonmedzio grindys. Krosnele speju bus juoda kietaus.
Raudonas plytu ar svesias, kad nesimatytu? g.gif

Tik atsižvelkit, kad yra rekomendacijos, kokios dangos ir kokiu atstumu gali būti šalia krosnelės, gali būti, kad nišos dažyti ir neišeitų, nebent specialiais dažais ir pan.
Nebent jūs tik apie plytas mąstot.
Papildyta:
QUOTE(Cererakennel @ 2014 06 29, 11:30)
o aš vis plyteles dėlioju smile.gif galvoju gal virtuvės plyteles papuošt tokiai apvadukais? kadangi pas mane pakabinamų spintelių nebus, tai visai smagiai turėtų atrodyt  g.gif

Man gražu, daryčiau.

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 06 26, 11:33)
Bet noriu apsisaugoti.
Tai ir nepaaiskejo, ar 10 ar 12, tiek, kad 10 paprasciau uzsakyti.. gal 12 butu jau brangesni, tai kainos faktorius suveiktu, nes man ziauriai mistika 10 ar 12 unsure.gif

Nėra balti tokie jau labai teplūs, man apsispardo gal daugiau prie laiptų ir tambūre, prie lauko durų.
O dėl aukščio patarisu pasiimti du pavyzdžius ir pasižiūrėti - kaip jums pačiai geriau atrodo jūsų aplinkoje.
Aš asmeniškai tokį pastebėjimą tik turiu dėl visai lygių baltų plintusų ir tų pabanguotų, tai visai lygūs vizualiai tokie didoki atrodo, o va su bangele to paties aukščio atrodo jau kitaip, tarsi žemesni.
Atsakyti
Prasau patarimo. Antrame aukste pas mus labai zemos lubos, tai ivairus sietynai ir pan atkrenta. Koki daryti apsvietima? Imontuojamus ledus? Ar labai smarkiai nuo klasikos/provanso nukrypsiu? Nepretenduoju i koki viena isgryninta stiliu, nebijau biski ir moderno imaisyti, bet galvoju jei visam antram aukste vien ledai apvalus bus, ar normaliai atrodys? Koks dar gali but apsvietimo sprendimas esant zemom lubom? SOS
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 06 30, 21:42)
Prasau patarimo. Antrame aukste pas mus labai zemos lubos, tai ivairus sietynai ir pan atkrenta. Koki daryti apsvietima? Imontuojamus ledus? Ar labai smarkiai nuo klasikos/provanso nukrypsiu? Nepretenduoju i koki viena isgryninta stiliu, nebijau biski ir moderno imaisyti, bet galvoju jei visam antram aukste vien ledai apvalus bus, ar normaliai atrodys? Koks dar gali but apsvietimo sprendimas esant zemom lubom? SOS

kiek žemos, negi dar žemesnės nei pas mane g.gif pas mane 240cm
Atsakyti
QUOTE(dives @ 2014 06 30, 20:04)
kiek žemos, negi dar žemesnės nei pas mane g.gif  pas mane 240cm

Zemesnes nei 240. Auksciausioj vietoj gal 230, o gal net ir maziau, dabar tiksliai nezinau kiek gavosi kai stogas apsisilde, nepamatavau, bet ranka istieses ir pasistiebes gali paliest lubas. O dar ir stogas slaitinis doh.gif Zodziu nesugalvoju niekaip kokius sviestuvus tokiom lubom daryt, negi tik tie imontuojami ledai lieka. Svarstau gal kombinuot, viena toki, kita kitoki, bet niekaip nesugalvoju ir nerandu graziu pavyzdziu (ne is gryno moderno) verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 07 01, 08:03)
Zemesnes nei 240. Auksciausioj vietoj gal 230, o gal net ir maziau, dabar tiksliai nezinau kiek gavosi kai stogas apsisilde, nepamatavau, bet ranka istieses ir pasistiebes gali paliest lubas. O dar ir stogas slaitinis  doh.gif Zodziu nesugalvoju niekaip kokius sviestuvus tokiom lubom daryt, negi tik tie imontuojami ledai lieka. Svarstau gal kombinuot, viena toki, kita kitoki, bet niekaip nesugalvoju ir nerandu graziu pavyzdziu (ne is gryno moderno)  verysad.gif

tokia neaukšta pastogės patalpa puikiausia gali būti apšviesta vien bra, pastatomais ir staliniais toršerais. Ant šlaitinių lubų ir šiaip sunkiai kažką įsivaizduoju, tik jau nepadarykit "nakties dangaus" su daug taškinių imontuojamų šviestuvėlių. Beje, ką turit omeny kalbėdama apie LED'us? Dabar led lempučių yra kokių tik nori - ir kaip kaitrinių, ir kaip hologenų, ir led juostų, tai sunku suprast, ką turit galvoje "įmontuojami" - įleidžiami į lubas tie rėmeliai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 01 liepos 2014 - 08:00
QUOTE(femme @ 2014 07 01, 06:59)
tokia neaukšta pastogės patalpa puikiausia gali būti apšviesta vien bra, pastatomais ir staliniais toršerais. Ant šlaitinių lubų ir šiaip sunkiai kažką įsivaizduoju, tik jau nepadarykit "nakties dangaus" su daug taškinių imontuojamų šviestuvėlių. Beje, ką turit omeny kalbėdama apie LED'us? Dabar led lempučių yra kokių tik nori - ir kaip kaitrinių, ir kaip hologenų, ir led juostų, tai sunku suprast, ką turit galvoje "įmontuojami" - įleidžiami į lubas tie rėmeliai?

Nu ne, nakties dangaus tai tikrai nedarysim biggrin.gif Bus 6 vnt kambaryje, o LED tai taip, netinkamai ivardinau, turejau omenyje ileidziamus i lubas remelius. Bet vis dar metausi ar visus 6 taskus daryti ileidziamus i lubas, ar pvz 4 daryti ileidziamus, o du pakabinamus ant lubu (bet irgi kazkokius neaukstus). Nerandu tokiu pavyzdziu. O kol pavyzdzio nematau, tol neisdristu... Ant slaitiniu lubu tai nieko nedarysim, bet yra pora metru tiesiu lubu (jungianciu du slaitus).
Atsakyti
Liolio, nu nemanau, kad bus jau labai blogai jei lubinius paliksi tik įleidžiamus šviestuvus. Dekoratyvumo geriau jau suteikt toršerais ir bra tipo šviestuvais, kuriuos turbūt vistiek dažniausiai ir naudosit, jei ten yra miegamieji kambariai. Nes kombinuotas variantas, kai dalis - įleidžiamų, o dalis- pakabinamų, gali keistai atrodyt, ypač jei erdvė nedidelė ir tas lygus lubų plotas dar yra iš šonų 'spaudžiamas' šlaitų. Bet žinoma, jūs matot savo erdvę, lubų konfigūraciją ir žinot kambarių paskirtį - todėl jums turėtų geriau matytis kas ten galėtų tikt. Nes nemačius erdvės aš tegaliu pasiūlyt nebijot tų įleidžiamų šviestuvų. Pas mus vonioje lubose tik tokie ir yra (nors svajonėse visada buvo gražus pakabinamas šviestuvas, deja, įvertinus turimą erdvę, teko pripažint, kad tai niekaip nepapuoštų, priešingai - sudarkytų, mano vonios kambarį). Tai kai lubos baltos ir tie įleidžiamų šviestuvų rėmeliai balti tai man jie akių nebado ir gerai irnesakyk.gif O dažniausiai vistiek naudojam sieninius bra tipo šviestuvus, ir tik kai reikia daug ir ryškios šviesos įjungiam lubinį apšvietimą. Mano elektrikas juokėsi - sakė, nu šviesos tai kaip operacinėj lotuliukas.gif doh.gif bet užtai koks gėris kai tamsų žiemos vakarą sugalvoji pasivalyt vonią - viskas matosi idealiai, nereikia apgraibom ir tinkamu kampu žiūrėt ar tikrai gerai viską nuvalei. O nereikia - išjungi, ir ramu biggrin.gif
Atsakyti
Mergaitės, ateinu dar kartą padėkoti už patarimus daryti medinę terasą -koks gėris wub.gif wub.gif
Dar neturėjau daug šiltų dienų pasidžiaugt, tačiau su vaikais jau spėjom išsinešt pagalves ir ant jos tiesiog pagulėt, nuostabus jausmas bigsmile.gif

Kiek pilvas leidžia, dabar užsiėmus jos šiokiu tokiu dekoravimu, tysiu akmenis, augalus ir pan biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Liolio, pas mane virtuvėje lubų perimetru sudėti įleidžiami balti matiniai rėmeliai - neįjungti jie visiškai nekrenta į akis. Pasirinkau tokį variantą kaip neutralų, atliekantį virtuvės zonos apšvietimo funkciją, o dekoro vaidmenį erdvėje atlieka sietynas, bra, toršerai, į kuriuos natūraliai ir krypsta žvilgsnis.

bet vonioje tai mano akimis visiškai be reikalo man sudarkė nuleistus karnizus iš gipskartonio, kai prigrežiojo ten skylių įmontuojamiems šviestuvams, nes 4 lempučių bra ir 3 lempučių centrinio plafono daugiau nei pakanka. Mąstau, gal užklijuot tas skyles tuo pačiu tapetu biggrin.gif nes niekaip nerandu neutralaus rėmelio ant margų žalsvai rusvų tapetų.. Auksiniai labai pigiai atrodo.
QUOTE(Liniuxxx @ 2014 07 01, 13:24)
Mergaitės, ateinu dar kartą padėkoti už patarimus daryti medinę terasą -koks gėris wub.gif  wub.gif

smagu už jus wub.gif
mums irgi buvo suprojektavę tų lovelių terasoj, dailiai atrodo pas jus smile.gif bet man pagailo padarytą daiktą pjaustyt biggrin.gif apsisodinom spygliuočiais aplink terasą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 01 liepos 2014 - 12:53
Ačiū, femme 4u.gif

Griovelius pirmiausia išpjovėme, o paskui susidūriau su vazonų problema doh.gif Niekur negalėjau rasti tinkamo pločio ir aukščio, šie manau tik laikinai čia stovės, kol kažką užmatysiu. Ir labai norėjau pušelių į vazonus, bet pagalbėjus su floriste pakeičiau nuomonę, neaugs jos vazone, maža vietos, kad teks apsiriboti paprastesniais, galbūt vienmečiais augalais..
Atsakyti