Įkraunama...
Įkraunama...

Kojos nykščio kaulinė išauga

QUOTE(indiferenti @ 2014 06 22, 22:52)
Mano situacija panaši į jūsų, prieš dvi savaites man nupjovė kauliuką, nors nebuvo labai didelis, bet skaudėdavo, kiek laikojau praėjo nuo jūsų operacijos?  smile.gif

man 5 sav.3 d.
kontrolė su nuotraukom buvo išsyk po op. ir po 4 sav.,turou 4 implantus,kurių gslima ir neišimt,jei netrukdys.
batus nešiojau 4 sav.,paskum pesikėliau į sūnaus išaugtus tinklinius sportukus...savi dar ne itin patogūs.
vaikštau kiek noriu;nykščiai dsr jaučiasi kad patinę ir nepilnsi lankstosi.

mankštos,jooo...pati palankstau if tiek.poliklinikoj skyrė reabilitsciją(mankštas ir magneto procedūras),bett.. į mankštas nusiuntė po 2 sav-kinezioterapeutė liepė ateit kai jsu gerai vaikščiosiu,bet ne ansčiau nei po 4sav...na kaip tik biuletenį užbaigiau ir dirbu už visus atostogaujančius...
magnetas irgi neišdegė-siūlo 7 ryto...ir niekaip neišaiškinau,kad nors ir biuleteny,turiu šeimą,vaiką darželinį ir neatroposiu auštant...
vo tiek naudos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(indiferenti @ 2014 06 23, 18:07)
Hmm, man po operacijos sakė, jog su ortopediniu batu reikės vaikščioti 4 savaites, tai labai tikiuosi, jog po to nepratęs to laiko... o po kiek laiko pradėjot daugiau vaikščiot ar koja greitai patinsta ar tik į vakarą? Beje, kur operavotės, kuriam mieste? mirksiukas.gif

Man sake geriau nemint pilna peda kol kaulas dar nesugijes, na o sugyja tik per pora men. kadangi gali iseit vel tas kauliukas is vietos. Na tai as ir kalusysiu gydytojo 4u.gif
Man kita diena po operacijos jau sake galiu eiti su tuo ortp. batu, bet as nejau. Vaiksciot su batu pradejau tik po poros sav. iki to sokijau su ramentais. Per tas pora savaiciu tik karta buvau isejus ia namu pas seimos gydytoja blink.gif Na o po poros jau pradejau nemazai vaikscioti. is pradziu po namus, po to siai bei ten biggrin.gif koja tai tikrai tindavo ir tinsta dabar, ypac daugiau pavaiksciojus. Jauciu kad dar negreit galesiu i senuosius batus imaut koja. o labiausiai bijau kada reiks gryzti i darba, kadangi darbas labai didelio fizinio aktyvumo, visa diena "ant koju"
Na o operavausi Alytuje ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rame25 @ 2014 06 23, 18:05)
Man sake geriau nemint pilna peda kol kaulas dar nesugijes, na o sugyja tik per pora men. kadangi gali iseit vel tas kauliukas is vietos. Na tai as ir kalusysiu gydytojo 4u.gif
Man kita diena po operacijos jau sake galiu eiti su tuo ortp. batu, bet as nejau. Vaiksciot su batu pradejau tik po poros sav. iki to sokijau su ramentais. Per tas pora savaiciu tik karta buvau isejus ia namu pas seimos gydytoja blink.gif Na o po poros jau pradejau nemazai vaikscioti. is pradziu po namus, po to siai bei ten biggrin.gif koja tai tikrai tindavo ir tinsta dabar, ypac daugiau pavaiksciojus. Jauciu kad dar negreit galesiu i senuosius batus imaut koja. o labiausiai bijau kada reiks gryzti i darba, kadangi darbas labai didelio fizinio aktyvumo, visa diena "ant koju"
Na o  operavausi Alytuje ax.gif

Aš ir labiausiai dėl darbo pergyvenu... po 8 valandas per dieną ant kojų tenka stovėt, o kur dar vaikščiojimas namuose ir iki darbo bei atgal... tai galvoju ar praėjus mėnesiui po operacjos galėsiu grįžti, nes ilgiau, nemanau, jog ten kas lauks manęs unsure.gif o pjūvis didelis, vienas tik varžtelis pas jus? blush2.gif
Atsakyti
o pjūvis didelis, vienas tik varžtelis pas jus? blush2.gif
[/quote]

Didokas, apie 7cm pedos virsuj. Sake varztelis vienas,kadangi nemaciau rentgeno po op. tai turiu tiket ka gydytojas sako g.gif
Atsakyti
QUOTE(indiferenti @ 2014 06 23, 20:14)
Aš ir labiausiai dėl darbo pergyvenu... po 8 valandas per dieną ant kojų tenka stovėt, o kur dar vaikščiojimas namuose ir iki darbo bei atgal... tai galvoju ar praėjus mėnesiui po operacjos galėsiu grįžti, nes ilgiau, nemanau, jog ten kas lauks manęs  unsure.gif o pjūvis didelis, vienas tik varžtelis pas jus? blush2.gif

Taip ir nesulaukiau atsakymo į savo klausimą...Tiek to...Jau buvau pas tą Gavelį...Truputis priešistorės - prieš 13 metų man jau darė abiejų kojų operaciją, esant pakankamai jauno amžiaus (buvo 30 m.) Kauliukų išlindusių nebuvo, buvo labai gražios pėdos, net gydytojas pasakė kad labai gaila pjaustyti tokias dailias pėdas, bet aš užsispyriau operuotis, nes labai skaudėdavo, labai... Dirbau parduotuvėj, kai reikėdavo išbūti batuose ilgas valandas, nebegalėdavau kentėti. Bet jei sugryžtų tas laikas, nesioperuočiau tikrai, jau geriau iškęst tą skausmą. Kodėl ? Nežinau ar kažką netaip padarė (tada man jokių varžtelių nesuko), ir biuletenį tikriausiai pergreit užsidariau, po mėnesio laiko išėjau į darbą (taip kad geriau atbūti gydytojų rekomenduojamą laiką), bet man vėl reikia operacijos. Mūsų rajoninės poliklinikos ortopedas man iškart pasakė, bet liepė nuvažiuoti pas "pėdučių asą" Gavelį (čia jį taip pavadino...) kad išgirsti jo nuomonę ir įsitikinti...Gavelis pasakė tą patį, nes pėda plečiasi, vystosi plokščiapėdystė (negaliu patikėt ) su laiku išsiplės dar labiau ir bus didelių problemų su apavu. Esu dar pakankamai jauno amžiaus, nenoriu nešioti bobučių batų...kad ir senatvėj...mačiau kaip vargo amžinatilsy mano babytė, kuri turėjo tą bėdą ir nuo kokių 60 metų pirko tik vyriškus batus, nes pėdos buvo toookio platumo, kauliukai toookio didumo, kad tik į kaliošus galėjo koją įkišti, gryna tragedija doh.gif Tai va, turbūt operuosiuos vėlų rudenį, nes dabar negaliu, daugybė darbų, kurių be manęs niekas nenudirbs...Bet šį kartą tikrai žinau nevaikščiosiu, gulėsiu tiek kiek reikės, nes jau turiu labai skaudžią pamoką...Aišku sunku kai yra vaikai, darbai, negali iš namų nei nosies iškišti, bet nieko nedarysi,reikia su tuo kurįam laikui susitaikyti... Ir patarimas visoms, pasiryžusioms šiai operacijai, geriau neskubėt pradėti vaikščioti, ir jei nebūtina,neskubėti darytisšios operacijos. Sėkmės visoms mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
[quote=Depresyja,2014 07 02, 14:56]
Taip ir nesulaukiau atsakymo į savo klausimą.

Labas Depresyja, atsakymas yra virsuje g.gif
Papildyta:
QUOTE(Depresyja @ 2014 07 02, 14:56)
Taip ir nesulaukiau atsakymo į savo klausimą...Tiek to...Jau buvau pas tą Gavelį...Truputis priešistorės - prieš 13 metų man jau darė abiejų kojų operaciją, esant pakankamai jauno amžiaus (buvo 30 m.) Kauliukų išlindusių nebuvo, buvo labai gražios pėdos, net gydytojas pasakė kad labai gaila pjaustyti tokias dailias pėdas, bet aš užsispyriau operuotis, nes labai skaudėdavo, labai... Dirbau parduotuvėj, kai reikėdavo išbūti batuose ilgas valandas, nebegalėdavau kentėti. Bet jei sugryžtų tas laikas, nesioperuočiau tikrai, jau geriau iškęst tą skausmą. Kodėl ? Nežinau ar kažką netaip padarė (tada man jokių varžtelių nesuko), ir biuletenį tikriausiai pergreit užsidariau, po mėnesio laiko išėjau į darbą (taip kad geriau atbūti gydytojų rekomenduojamą laiką), bet man vėl reikia operacijos. Mūsų rajoninės poliklinikos ortopedas man iškart pasakė, bet liepė nuvažiuoti pas "pėdučių asą" Gavelį (čia jį taip pavadino...) kad išgirsti jo nuomonę ir įsitikinti...Gavelis pasakė tą patį, nes pėda plečiasi, vystosi plokščiapėdystė (negaliu patikėt ) su laiku išsiplės dar labiau ir bus didelių problemų su apavu. Esu dar pakankamai jauno amžiaus, nenoriu nešioti bobučių batų...kad ir senatvėj...mačiau kaip vargo amžinatilsy mano babytė, kuri turėjo tą bėdą ir nuo kokių 60 metų pirko tik vyriškus batus, nes pėdos buvo toookio platumo, kauliukai toookio didumo, kad tik į kaliošus galėjo koją įkišti, gryna tragedija  doh.gif  Tai va, turbūt operuosiuos vėlų rudenį, nes dabar negaliu, daugybė darbų, kurių be manęs niekas nenudirbs...Bet šį kartą tikrai žinau nevaikščiosiu, gulėsiu tiek kiek reikės, nes jau turiu labai skaudžią pamoką...Aišku sunku kai yra vaikai, darbai, negali iš namų nei nosies iškišti, bet nieko nedarysi,reikia su tuo kurįam laikui susitaikyti... Ir patarimas visoms, pasiryžusioms šiai operacijai, geriau neskubėt pradėti vaikščioti, ir jei nebūtina,neskubėti darytisšios operacijos. Sėkmės visoms  mirksiukas.gif  4u.gif

Oho blink.gif na bet pries tiek daug metu gal ir operavimo metodai buvo kitokie. Per tiek metu medicina smarkiai pazenge i prieki. Tikekimes si kart operacija ir pooperacinis laikotarpis bus sekmingesnis. Na as irgi dar vis nevaikstau be bato.
Atsakyti
Galiu trumpai papasakoti, nes su viena koja jau visa tai atkentejau. Operavausi 2013 pradzioje. I darba grizau kiek slubuodama po sesiu savaiciu, dar po savaites vairavau, o po triju savaiciu nuo operacijos sokau sventeje iki paryciu:) sraigtus iseme po 4 men. Randas didelis, bet blyksta ir akiu nebado. Operacijos minusas - iki siol, t.y. po 1,5 metu, koja patinsta (kai karsta, as linkusi tinti). Didziausias pliusas - jos visiskai nebeskauda, nes pries operacija dienos antroje puseje nebegaledavau paliesti kauliuko... O jei dar stukteldavau kur, tai faktiskai iki apsisisiojimo. Dar vienas minusas - nykstys liko kiek sustabarejes, bet to nejauciu judedama. Viso to reziume - jau uzsiregistravau antrai kojytei. Tad, jei skauda, manau be operacijos tas skausmas nedings. Iki operacijos isbandziau visokius tarpupirscius, mankstas. Kita vertus - kojyte labai grazi:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 08 liepos 2014 - 19:45
Ar as gerai supratau kad po operacijos praejus trims savitems jau sokai sventeje iki paryciu? blink.gif Ar ne per greitai tokiam kruviui g.gif ax.gif

QUOTE(JusRuMa @ 2014 07 08, 20:39)
Galiu trumpai papasakoti, nes su viena koja jau visa tai atkentejau. Operavausi 2013 pradzioje. I darba grizau kiek slubuodama po sesiu savaiciu, dar po savaites vairavau, o po triju savaiciu nuo operacijos sokau sventeje iki paryciu

Atsakyti
QUOTE(rame25 @ 2014 07 03, 17:24)
Oho blink.gif na bet pries tiek daug metu gal ir operavimo metodai  buvo kitokie. Per tiek metu medicina smarkiai pazenge i prieki. Tikekimes si kart operacija ir pooperacinis laikotarpis bus sekmingesnis. Na as irgi dar vis nevaikstau be bato.

Sutinku kad medicina pažengusi..ir aš tikiuosi... O dėl atsakymo "kuris yra viršuje" taip ir nesupratau, aš laukiau atsiliepimų apie daktarą Gavelį, tai turėjau omeny... smile.gif
Atsakyti
Kazkoks nesusipratimas gavosi.Kadangi tu pacitavai mano posta ir parasei taip ir nesulaukiau atsakymo i savo klausima,tai as ir pagalvojau kad lauki mano atsakymo. Nes tu buvai klaususi kokio dydzio yra mano randas. g.gif
Apie gyd. Gaveli nieko pasakyti negaliu, nes as is dzukijos esu

QUOTE(Depresyja @ 2014 07 10, 09:24)
Sutinku kad medicina pažengusi..ir aš tikiuosi... O dėl atsakymo "kuris yra viršuje" taip ir nesupratau, aš laukiau atsiliepimų apie daktarą Gavelį, tai turėjau omeny...  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(rame25 @ 2014 07 08, 23:50)
Ar as gerai supratau kad po operacijos praejus trims savitems jau sokai sventeje iki paryciu? blink.gif Ar ne per greitai tokiam kruviui g.gif  ax.gif

Oi, ne ne - po triju menesiu. Kur ten po triju savaiciu, juk dar su spec.kurpaite vaiksciojau. Atsprasau uz parasyta nesamone:(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 10 liepos 2014 - 21:43
po 2 mėn... tinka jau savi spotrinio tipo batai bigsmile.gif

foto istorija https://picasaweb.go...CP3fhduX5-PfLQ#
Atsakyti