Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 14:47)
Hermetiškuose TW ir stikliniuose induose. Popierinės pakuotės nepasiteisino- kvapai išsivėdino.


I stikliniuos indelius supilsciau, bet nemazai vietos uzima, nebent reik i siaurus, aukstus pilti g.gif , tai ir uzklausiau blush2.gif
Atsakyti
Nu va, pietums pritaisiau salotų su naminiu majonezu, dar atsiminusi, ką ryte skaičiau supjausčiau jauną cukiniją ir pankolio šakelę, patiko, kitą sykį įvarysiu trigubai biggrin.gif O jau koks skanus kvapas, prisiminiau, ,kaip vaikystėj kažkokį sirupą nuo kosulio, gal pertusiną, atsisukusi vis patraukdavau iš buteliuko smile.gif
Atsakyti
Meger, žiūrint kiek ir ko naudojate. Didesnę dalį prieskonių, vienkartinėmis porcijomis, šaldau. Pvz. nelabai einamas pas mus šalavijas, tai man jo, džiovinto, užtenka siauro ir aukštesnio stiklainiuko (~150 ml) pvz. nuo kaparėlių, žaliųjų pipiriukų ar alyvuogių. Dažnai naudojamam raudonėliui ar mėtai neužtenka ir 2 l sandarių Korken serijos indų iš IKEA.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 15:59)
Meger, žiūrint kiek ir ko naudojate. Didesnę dalį prieskonių, vienkartinėmis porcijomis, šaldau. Pvz. nelabai einamas pas mus šalavijas, tai man jo, džiovinto, užtenka siauro ir aukštesnio stiklainiuko (~150 ml) pvz. nuo kaparėlių, žaliųjų pipiriukų ar alyvuogių. Dažnai naudojamam raudonėliui ar mėtai neužtenka ir 2 l sandarių Korken serijos indų iš IKEA.


Dekui, visai neblogi nuo alyvuogiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 07 16, 16:20)
Dekui, visai neblogi nuo alyvuogiu  bigsmile.gif

Pasirinkite tinkamą dangtelių spalvą, pasigaminkite dar gražias etiketes, suklijuokite, sudėkite į stalčių (maniškiai kaip kareivėliai užima visą viršutinį stalčių po stalviršium). Dažniausiai naudojamus perpilu iš didesnių tarų į tuos miniatiūrinius, pailgus, tokie puikuojasi viena eile po viršutinėmis spintelėmis. Malonus akiai vaizdas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 16, 15:58)
Nu va, pietums pritaisiau salotų su naminiu majonezu, dar atsiminusi, ką ryte skaičiau supjausčiau jauną cukiniją

Žalią cukiniją su majonezu?Skamba ,tai baisiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 16, 16:53)
Žalią cukiniją su majonezu?Skamba ,tai baisiai  g.gif

Tušti bliūdai baisiai skamba, o kai yra cukinija, tai visada bus ką pagaminti mastau.gif biggrin.gif
Nu ne vien cukinija, pasidariau salotas iš kopūsto, pomidorų, salotinio svogūno, dar agurko galiuką radau, paskui atsiminiau, kad ryte skaičiau arbūzų temoj apie žalias cukinijas, na tai nulėkiau-parsinešiau-įpjausčiau dar ir tos. Skanu, vis kitaip. Ir tikrai nepavandenijo kaip nuo agurko. Kadangi mane iš esmės traukia žaliavalgystė, nors iki jos man toli kaip iki mėnulio, tai stengiuos kuo daugiau žalių salotų pasigaminti su visokiom daržovėm.
Atsakyti
Sakykit ka tinka sodinti po zirneliu? Ant dienu jau atlaisvinsiu lysve...
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 07 16, 08:57)
ausrasz kokia Jūsų pekinų veislė.

Cha-cha F1, čia apie ją http://www.seemnemaa...ex.php?GID=3008
Atsakyti
QUOTE(Vijone @ 2014 07 16, 18:12)
Sakykit ka tinka sodinti po zirneliu? Ant dienu jau atlaisvinsiu lysve...

Viskas tinka išskyrus žirnelius, pupeles bei pupas. Atlaisvinant lysvę, šaknis paliekate?
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 18:40)
Viskas tinka išskyrus žirnelius, pupeles bei pupas. Atlaisvinant lysvę, šaknis paliekate?

aciu. O reikia palikti, ar ne? Tik antri metai draugauju su zeme, tai labai daug ko nezinau blush2.gif Ir zirnelius siais metais pirma karta sejau ax.gif
Atsakyti
Vijone, aš palieku, nes ant ankštinių augalų šaknų galite pamatyti gumbelius, ten kažkas susiję su bakterijomis bei azoto kaupimu iš atmosferos. Vienu žodžiu- paliekant šaknis, dirva praturtinama azotu.
Atsakyti