Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(ausrazs @ 2014 07 15, 17:44)
Nemanyčiau, kad pekinams labai tos šilumos reikia. Kiek teko domėtis, daigams vystytis reikalinga iki 20 laipsnių, o paskui jau užtenka ir gerokai žemesnės temperatūros, bet pageidautina, kad ne mažesnės nei 10 laipsnių šilumos. Pas mane kopūstiniai baltukai labiau mėgsta tradicinius baltagūžius kopūstus  biggrin.gif
Čia keli iš vasarinio derliuko
user posted image

Galvos puikios. smile.gif
Gal bandyti man dar pasisėti? Gal vasara baigsis spalio mėn.? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Anrita @ 2014 07 15, 18:01)
Galvos puikios.  smile.gif
Gal bandyti man dar pasisėti? Gal vasara baigsis spalio mėn.? rolleyes.gif

Skaiciau,akd dabar labai tinka juos seti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2014 07 15, 19:06)
Skaiciau,akd dabar labai tinka juos seti  4u.gif

bigsmile.gif Ačiū smile.gif
Atsakyti
Sveikos

kaip vertintumėte tokią komposto dėžę. Užmačiau ir sakau, gal visai nieko būtų. Ti reiktų darytis pačiai, nes 60Lt mokėt iž tokią tai nežinau.
user posted image
Papildyta:
ausrasz kokia Jūsų pekinų veislė. Man šiais metais šnipštas su jais gavosi. Gal sakau netinkamą sėklą nusipirkau.
Atsakyti
QUOTE(Jūračiukas2 @ 2014 07 15, 15:09)
Nesuprantu kaip jums tie pekinai auga, man visi į žiedulius išėjo, tai perpikau ir išroviau, gal aš juos per anksti pasodinus buvau.

šalčio tikriausiai gavo, dėl to ir sužydėjo
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 07 12, 12:54)
Laba diena,
užsiminėte apie pankolius... Pas mane jie jau užaugo, patarkit ką skanaus iš jų gaminate, iš savo patirties. Mėginsiu sakiau trintą sriubą, bet vyras nevalgo tyrsriubių. Dar kepiau, troškinau su baltu vynu ir pomidorų padažu. Nu visai nieko gavosi, bet su kažkuo kitu turbūt reiktų valgyti.

Ar apie pankolius niekas negali patarti, ka is ju gaminti... g.gif Ir dar paskaiciau, kad juos galima saldyti, ar bandet?
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 07 16, 11:09)
Ar apie pankolius niekas negali patarti, ka is ju gaminti... g.gif  Ir dar paskaiciau, kad juos galima saldyti, ar bandet?

nepritapo jų skonis mūsų šeimoj, nors užaugo gražūs. dėjau į šviežių daržovių salotas, sunkiai valgėsi g.gif
Atsakyti
QUOTE(svieske @ 2014 07 16, 12:09)
Ar apie pankolius niekas negali patarti, ka is ju gaminti... g.gif  Ir dar paskaiciau, kad juos galima saldyti, ar bandet?

Mano mama pankolius kartu su kitomis šviežiomis daržovėmis (cukinijomis, pupelėmis, cukriniais žirniais, morkomis, svogūnais) ir žuvimi, pagardinta sūdytomis citrinomis, troškina orkaitėje. Negaliu komentuoti skonio, nes nevalgau žuvies. Užtat tos pačios daržovės, be žuvies, su tuo pačiu užpilu, labai skanios tiek šiltos, tiek atvėsusios. Pankoliai suteikia gaivumo.
Pankolio žalumynus vasarą sunaudoju gaminant itališkas namines dešreles, gardinu žalias salotas (MB nevalgo krapų bei petražolių), ruošiu jogų arbatą, žiemai šaldau. Labai daug sunaudoju pankolių sėklų.
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 07 16, 07:57)
Sveikos

kaip vertintumėte tokią komposto dėžę. Užmačiau ir sakau, gal visai nieko būtų. Ti reiktų darytis pačiai, nes 60Lt mokėt iž tokią tai nežinau.
user posted image
Papildyta:
ausrasz kokia Jūsų pekinų veislė. Man šiais metais šnipštas su jais gavosi. Gal sakau netinkamą sėklą nusipirkau.

kompostine ivertinciau prastai. pazistama tokia pat turi, tai nepuna ten niekas tik dziuna. plius per visus sonus pikzoles i sviesa eina- gaunasi toks keistas zalias kurinys, bet ne kompostine, ogreiciau pakelta lysve biggrin.gif darykit is senu lentu. idealu- naudoti europadeklai.
Atsakyti
Sveikutes,

nusipirkau vaisiu dziovintuva, kol kas patenkinta. Sakykit, o jus kur laikote isdziovintus prieskonius? blush2.gif
Atsakyti
Šiaip tokia kompostinė yra skirta rudenį krentantiems lapams sandėliuoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2014 07 16, 14:39)
Sakykit, o jus kur laikote isdziovintus prieskonius?  blush2.gif

Hermetiškuose TW ir stikliniuose induose. Popierinės pakuotės nepasiteisino- kvapai išsivėdino.
Atsakyti