Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

[quote=yerena,2014 07 16, 16:59]
. Pvz. nelabai einamas pas mus šalavijas, tai man jo, džiovinto, užtenka siauro ir aukštesnio stiklainiuko (~150 ml) pvz. ote]

Kada skinamas salavijas ? kad jau kalba apie ji uzejo smile.gif ir kur galim ji naudoti ? pernai pasodinau ,o symet kai uzbujojo jis man ,toks grazuolis visas thumbup.gif
Atsakyti
[quote=vaidastep,2014 07 16, 19:43]
[quote=yerena,2014 07 16, 16:59]
. Pvz. nelabai einamas pas mus šalavijas, tai man jo, džiovinto, užtenka siauro ir aukštesnio stiklainiuko (~150 ml) pvz. ote]

Kada skinamas salavijas ? kad jau kalba apie ji uzejo smile.gif ir kur galim ji naudoti ? pernai pasodinau ,o symet kai uzbujojo jis man ,toks grazuolis visas thumbup.gif
[/quote]
skinti galima kelis kartus per sezona. dabar jau nuskyniau- visai plikai joziku nukirpau. paskui dar rugpjucio gale skinsiu. tik dziuna jis ilgai ir sunkiai- daug eteriniu alieju. vartojam arbatai nuo kosulio ir persalimo ligu. aktualu, kai vaikai mazi.
Atsakyti
vaidastep, aš turiu vaistinio krūmelį, jį kerpu du sykius (maniškis pabunda vėlai, žydi vėlai, apie rugsėjo vidurį, baltai). Mačiau pas kaimynę labai anksti žydinti violetiniais žiedais, tai jį patrumpina jam pradedant žydėti. Kadangi maniškis nežydi vasarą, tai drąsiai kerpu šakeles.
Šalavijas turi labai stiprų aromatą, jo reikia nedaug. Šviežias mažiau kvapnus negu džiovintas. Mama gardina žuvies patiekalus, aš mėsą, makaronų patiekalus, paskaninu juo sviestą virtinukams.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 19:40)
Viskas tinka išskyrus žirnelius, pupeles bei pupas. Atlaisvinant lysvę, šaknis paliekate?



Šaknis būtinai palikite. Šaknys supus, pavirs į humusą. Taip po truputį gerinsite savo dirvą. Aš taip darau antrus metus (aišku, kad ne pati sugalvojau, supratau, kad tik taip reikia daryti prisiskaičiusi knygų apie žemdirbystę (gamtinę žemdirbystę). Pradžioj, nusipirkite Kurdiumovo "Protingas daržas". Mąstymas apie daržą pasikeis 180 laipsnių kampu smile.gif Mano dirvos struktūra keičiasi kiekvienais metais geryn ir geryn. Ir daržovės auga geriau. Tik gaila, kad nuvažiuoti į daržą kartais galiu tik 1 kartą per savaitę.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 07 16, 16:53)
Žalią cukiniją su majonezu?Skamba ,tai baisiai  g.gif


biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(k@mylye @ 2014 07 16, 07:57)
Sveikos

kaip vertintumėte tokią komposto dėžę. Užmačiau ir sakau, gal visai nieko būtų. Ti reiktų darytis pačiai, nes 60Lt mokėt iž tokią tai nežinau.
user posted image
Papildyta:
ausrasz kokia Jūsų pekinų veislė. Man šiais metais šnipštas su jais gavosi. Gal sakau netinkamą sėklą nusipirkau.


Jei jus is Vilniaus regiono, bus aktualu:
Kompostavimo dėžes Vilniaus regiono 8 savivaldybėms (Švenčionių, Šalčininkų, Širvintų, Trakų, Elektrėnų, Ukmergės, Vilniaus rajono bei Vilniaus miesto savivaldybėms) nemokamai dalina UAB „VAATC“ (Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centras). Iš viso savivaldybėms bus išdalinta 51 000 dėžių. Vilniaus rajono savivaldybei skirta 9216 vnt. kompostavimo dėžių.
daugiau info cia:https://www.vrsa.lt/...it/Placiau/2170
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 07 16, 17:48)
Nu ne vien cukinija, pasidariau salotas iš kopūsto, pomidorų, salotinio svogūno, dar agurko galiuką radau

Pomidoras ir agurkas su majonezu blink.gif Nu,keisti tie žaliavalgių patiekalai,pasakyčiau ax.gif
QUOTE(vaidastep @ 2014 07 16, 20:43)
ir kur galim ji naudoti ? pernai pasodinau ,o symet kai uzbujojo jis man ,toks grazuolis visas thumbup.gif

Aš tai jį beveik visur naudoju.Man jo kvapas wub.gif Ir padažui mėsai,žuviai, virtinukams, varškės patiekalams man nepamainomas,gnocchiai bulviniai su gorgonzolos ir šalavijų padažiuku wub.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 00:34)
gnocchiai bulviniai su gorgonzolos ir šalavijų padažiuku  wub.gif

wub.gif

Ir kur jos gauti protinga, krikščioniška kaina? Anksčiau Rimi turėjo, bet matyt dėl prastos paklausos nebeprekiauja...
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 00:39)
Ir kur jos gauti protinga, krikščioniška kaina?

Lietuvoj nežinau kriksčioniškos kainos pardavėjų schmoll.gif Kaip ir ricottos,mascarponės ar fontinos.Man iš lenkų parveža,ale irgi nelabai katalikiškai prašo biggrin.gif
Atsakyti
Specializuotų krautuvių kainos kandžiojasi... adija5, didelis AČIŪ už priminimą apie kaimynus.

Beje, Stilton (ir tą, su įvairiais priedais) siunčiuos iš UK už Rokiškio fermentinio kainą.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 22:53)
vaidastep, aš turiu vaistinio krūmelį, jį kerpu du sykius (maniškis pabunda vėlai, žydi vėlai, apie rugsėjo vidurį, baltai). Mačiau pas kaimynę labai anksti žydinti violetiniais žiedais, tai jį patrumpina jam pradedant žydėti. Kadangi maniškis nežydi vasarą, tai drąsiai kerpu šakeles.
Šalavijas turi labai stiprų aromatą, jo reikia nedaug. Šviežias mažiau kvapnus negu džiovintas. Mama gardina žuvies patiekalus, aš mėsą, makaronų patiekalus, paskaninu juo sviestą virtinukams.


Maniskis dar nezydejo ir net nesimato dar ziedu kad butu ,tai galiu teigti kad jis kaip ir jusu vaistinis ? ar tie kur zydi violetiniais ziedais irgi vaistiniai? Jei dar nezydi ar galiu jau patrumpint ji visa ar tik keleta sakeliu ? Pasidariau arbatos su metom ,lefantu ,raudoneliu ir su salaviju ,dziovyklei isdziovinau tai super kavapas visai kitoks nei dziovintu kur pavesi padejus o vaikam kaip patinka thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 01:34)

Aš tai jį beveik visur naudoju.Man jo kvapas  wub.gif Ir padažui mėsai,žuviai, virtinukams, varškės patiekalams man nepamainomas,gnocchiai bulviniai su gorgonzolos ir šalavijų padažiuku  wub.gif


mmmm skaniai skamba wub.gif
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 11:21)
Specializuotų krautuvių kainos kandžiojasi... adija5, didelis AČIŪ už priminimą apie kaimynus.

Beje, Stilton (ir tą, su įvairiais priedais) siunčiuos iš UK už Rokiškio fermentinio kainą.


is kuriu konkreciai siunciates? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 00:15)
Kaip ir ricottos,mascarponės ar fontinos.Man iš lenkų parveža,ale irgi nelabai katalikiškai prašo  biggrin.gif

ricottos norfoj pažiūrėk-200 gr apie 3 lt kainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 16:31)
Pasirinkite tinkamą dangtelių spalvą, pasigaminkite dar gražias etiketes, suklijuokite, sudėkite į stalčių (maniškiai kaip kareivėliai užima visą viršutinį stalčių po stalviršium). Dažniausiai naudojamus perpilu iš didesnių tarų į tuos miniatiūrinius, pailgus, tokie puikuojasi viena eile po viršutinėmis spintelėmis. Malonus akiai vaizdas  wub.gif


Kaip supratau etiketes klijuojate ant dangtelio? O dangteliu mazu yra pirkti? na, kaip nuo alyvuogiu indeliu... g.gif

Pasirodykit bigsmile.gif , ir musu akys pasidziaugs bigsmile.gif

Laba diena... buc ir as isrovus zirniu saknis, dbr neberausiu biggrin.gif
Atsakyti