QUOTE(yerena @ 2014 07 16, 22:53)
vaidastep, aš turiu vaistinio krūmelį, jį kerpu du sykius (maniškis pabunda vėlai, žydi vėlai, apie rugsėjo vidurį, baltai). Mačiau pas kaimynę labai anksti žydinti violetiniais žiedais, tai jį patrumpina jam pradedant žydėti. Kadangi maniškis nežydi vasarą, tai drąsiai kerpu šakeles.
Šalavijas turi labai stiprų aromatą, jo reikia nedaug. Šviežias mažiau kvapnus negu džiovintas. Mama gardina žuvies patiekalus, aš mėsą, makaronų patiekalus, paskaninu juo sviestą virtinukams.
Maniskis dar nezydejo ir net nesimato dar ziedu kad butu ,tai galiu teigti kad jis kaip ir jusu vaistinis ? ar tie kur zydi violetiniais ziedais irgi vaistiniai? Jei dar nezydi ar galiu jau patrumpint ji visa ar tik keleta sakeliu ? Pasidariau arbatos su metom ,lefantu ,raudoneliu ir su salaviju ,dziovyklei isdziovinau tai super kavapas visai kitoks nei dziovintu kur pavesi padejus o vaikam kaip patinka
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 07 17, 01:34)
Aš tai jį beveik visur naudoju.Man jo kvapas

Ir padažui mėsai,žuviai, virtinukams, varškės patiekalams man nepamainomas,
gnocchiai bulviniai su gorgonzolos ir šalavijų padažiuku
mmmm skaniai skamba
Papildyta:
QUOTE(yerena @ 2014 07 17, 11:21)
Specializuotų krautuvių kainos kandžiojasi...
adija5, didelis AČIŪ už priminimą apie kaimynus.
Beje, Stilton (ir tą, su įvairiais priedais) siunčiuos iš UK už Rokiškio fermentinio kainą.
is kuriu konkreciai siunciates?