Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(jolitamaria @ 2014 08 06, 10:14)
pas kaimynus agrastai tokie grazus - uogos dideles , raudonos ,kaip juos padauginti ?

nulenkt šaką, prikast, kitais metais jau bus įsišaknyjusi. Atskirsit nuo motininio krūmo, iškasit ir pasisodinsit pas save.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 06, 11:36)
nulenkt šaką, prikast, kitais metais jau bus įsišaknyjusi. Atskirsit nuo motininio krūmo, iškasit ir pasisodinsit pas save.

aciu , cia kaip su serbentais
Atsakyti
Rytorasa, raportuoju. Kaip sykis kopūstus žali vikšrai ryja. Atnešiau vieną tokį, kaip puolė antys.. viską švariai nurinko, pasigardžiuodamos. Paties kopusto nelietė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 08 09, 16:19)
Rytorasa,  raportuoju. Kaip sykis kopūstus žali vikšrai ryja. Atnešiau vieną tokį, kaip puolė antys.. viską švariai nurinko, pasigardžiuodamos.  Paties kopusto nelietė  bigsmile.gif

maniskes mesines ir muskusines su pasigardziavimu kopustu lapus treskina,tad nurinkinet viksru butu beviltiska jas siust schmoll.gif uzpuole karaedai viksrai visus kopustinius- ir lapinius,ir kaliaropes,ir savojos ir paprastus.is pradziu dar traiskem su vaikais,chili arbata viriau-apsiveme,bet toliau ryja unsure.gif ryt purksiu deciu-paliksiu kelias galvas valgymui,o kitus bandysiu jau su chemija gelbet
Atsakyti
Rytorasa,  raportuoju. Kaip sykis kopūstus žali vikšrai ryja. Atnešiau vieną tokį, kaip puolė antys.. viską švariai nurinko, pasigardžiuodamos.  Paties kopusto nelietė  bigsmile.gif

Tai komandiruok i kopustyna, tegul svarina, saunuoliai 4u.gif Kaip pavydziu Tau, mano irgi baigia suryt visus kopustus, nedaug buvau pasodinus po kelis daigus ivairiu, tai nekas ir liks.
Atsakyti

bigsmile.gif thumbup.gif šaunuolės... Nu gal kitą met reikės ir man jų įsigyti... biggrin.gif Ačiū už surengtą eksperimentą. Ale juk ir patiems buvo smalsu, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
Paprastos antys ir pas mus į kopūstus nespjauna. O va šitos sprinterės pateisina savo reputaciją, pasirodo :-)
Papildyta:
QUOTE(rytorasa @ 2014 08 09, 17:28)
Ale juk ir patiems buvo smalsu, ar ne?  biggrin.gif

Be abejo smile.gif
Atsakyti
Gal kas mane paprotins apie spagetines cukinijas?
Gaminau (troškinau su morkomis ir svogūnais), bet nesukrito jos man į spagečius, net nepanašu. Gal dar neprinokus? Ar pernokus? Ant sėklų pakelio tai tikrai atrodo, kad ji tokia "spagetinė" jau perpjauta, žalia. Aš kai perpjoviau tai tik ta dalis, kur sėklos, buvo sausa. Dar ant pakelio parašyta, kad moliūginė daržovė. Tai gal aš per anksti ją nuskyniau?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 08 09, 18:35)
Gal kas mane paprotins apie spagetines cukinijas?
Gaminau (troškinau su morkomis ir svogūnais), bet nesukrito jos man į spagečius, net nepanašu. Gal dar neprinokus? Ar pernokus? Ant sėklų pakelio tai tikrai atrodo, kad ji tokia "spagetinė" jau perpjauta, žalia. Aš kai perpjoviau tai tik ta dalis, kur sėklos, buvo sausa. Dar ant pakelio parašyta, kad moliūginė daržovė. Tai gal aš per anksti ją nuskyniau?

Taip, manau, kad dar neprinoko. Mes pernai pradėjome valgyti tik rugsėjo mėnesyje. Aišku, nelygu kada dar pasėta. Aš supjaustau žiedais, dalinu žiedą per pusę ir neluptą paverdu. Po to su šakute masę sudraskau, luobą išmetu ir dedu į patiekalus - ar į troškinį, ar į sriubą. Kai cukinija prinoksta, ji pasidaro balta ir luobelė nežmoniškai kieta.Tai va tiek žinių, gal pravers.
Atsakyti
Aplamai spagetinis labai kietas. Kartą mama atnešė (prieš kokius 5m ), tai sakiau, kirvio reiks, kad nulupt. Plušėjau ilgiausiai, kol nulupau, paskui kol supjausčiau kubukais. O kai išvirė kubukų neliko. Tada supratau, kad spageti buvo. Va tokia pirma pažintis buvo.. bet tą kietumą iki dabar atsimenu.
Jas siūlo cielas virt ar bent per pusę perpjovus. O išvirusią šakutėm per ilgį braukti, tada tie spageti pasidaro. Man tie ilgi plauki nepatinka. O kai ji užauga didelė, tai nerandu puodo tinkamo, kad cielą išvirti. Tai pjaunu mažesniais gabalais.
Dažniausiai neteisingai darau, nes lupam prieš virimą (šį sunkų darbą patikiu sūnui). Supjausto kubukais, kada didesniais, kada mažesniais..priklausomai kokių tame patiekale noriu.
Atsakyti
Ar dar verta seti ridikelius? Kazkaip prastai augo, tiksliau visai neaugo, bet dabar daugiau dregmes, bet silumos maziau.. gal negadint seklu.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2014 08 19, 18:41)
Ar dar verta seti ridikelius? Kazkaip prastai augo, tiksliau visai neaugo, bet dabar daugiau dregmes, bet silumos maziau.. gal negadint seklu..  g.gif

tai jau pats laikas,as irgi seklyciu jau prisipirkau bigsmile.gif
Atsakyti