QUOTE(Gricė @ 2014 08 09, 18:35)
Gal kas mane paprotins apie spagetines cukinijas?
Gaminau (troškinau su morkomis ir svogūnais), bet nesukrito jos man į spagečius, net nepanašu. Gal dar neprinokus? Ar pernokus? Ant sėklų pakelio tai tikrai atrodo, kad ji tokia "spagetinė" jau perpjauta, žalia. Aš kai perpjoviau tai tik ta dalis, kur sėklos, buvo sausa. Dar ant pakelio parašyta, kad moliūginė daržovė. Tai gal aš per anksti ją nuskyniau?
Taip, manau, kad dar neprinoko. Mes pernai pradėjome valgyti tik rugsėjo mėnesyje. Aišku, nelygu kada dar pasėta. Aš supjaustau žiedais, dalinu žiedą per pusę ir neluptą paverdu. Po to su šakute masę sudraskau, luobą išmetu ir dedu į patiekalus - ar į troškinį, ar į sriubą. Kai cukinija prinoksta, ji pasidaro balta ir luobelė nežmoniškai kieta.Tai va tiek žinių, gal pravers.