Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokančioms vairuoti

QUOTE(Tikrė @ 2014 07 16, 14:16)
Man mieste labai pasijautė, kad įpratau daryti, kas sakoma, klausausi ir tiek, o kai per egzaminus jau reikėjo pačiai suktis, tai buvo toks nemažas šokas. Egzaminų laikymas davė savotiškos patirties ax.gif Tam tikrų dalykų instruktorius man neakcentuodavo, o per egzaminą suvokiau kas ir kaip ax.gif
Mano savijauta dabar kažkokia prieštaringa, lyg ir stengiuos nusiteikti geriausiam, bet tuo pačiu MB veda iš proto, širsta dėl įvairių dalykų, vien dėl jo bijau dar kartą neišlaikyti.. Kaip jiems, daugybę metų važiuojantiems, sunku suprasti, kad mes tik mokomės. Aš realiai su pertraukomis tik pusmetį vairuoju, nebuvau vaikystėje mokyta ir pan.. Logiškai galvojant, na tikrai mažai patirties turiu, o visi aplinkiniai vertina kaip žioplą už vairo..

Mano savijauta tokia pat, jau apsiraminau su tuo, kad neislaikiau viena karta regitroje, apsvarsciau klaidas ir jas taisysiu. Bet kartais vis dirsteli mintis "" o ka jei ir vel neislaikysiu?"" doh.gif ir suprantu, kad nieko tokio, pasaulis nuo to nesugrius, bet kazkaip visi is manes daug tikisi doh.gif Mano situacija dar paastrina tai, kad man teises reikalingos darbui ir yra poreikis gauti jas kuo greiciau, tai automatiskai jauciu didesni spaudima verysad.gif Kai vairuoji kasdien ir turi patirti, tai vairavimas iprastas kasdienis reikalas, bet kai nesi su tuo susidures ir nera kam pamokinti/padeti be instruktoriaus, tai tikrai ne taip paprasta. As jau nekalbu apie tai, kad tai ir kainuoja doh.gif As pradejau mokytis vairuoti nuo 05.21 ir realiai vairavau tik menesi, nes negyvenu LT ir du kartus porai savaiciu buvau grizus pasimokyti. Va zmones sioje temoje yra rase, kad metai laiko praejo nuo to momento kai pradejo mokytis, tai keletas menesiu cia visai nieko...
Papildyta:
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 16, 15:27)
Taip, Kaune laikausi  smile.gif  Ir viskas, ka parasete, yra tiesa  smile.gif  Beje pastebejau, kad man labiausiai pypina ir uzkisineja jaunos panos, kai kurios net su klevo lapais- pacios neseniai mano vietoj buvo, o va vyrai dazniausiai tiesiog apvaziuoja ir pamojuoja kartais  thumbup.gif

Butent! Man net instruktorius pasake "atkreipk demesi, kad pypsina dazniausiai moterys, tartum pacios niekada nesimokino vairuoti" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 07 16, 14:34)
Mano savijauta tokia pat, jau apsiraminau su tuo, kad neislaikiau viena karta regitroje, apsvarsciau klaidas ir jas taisysiu. Bet kartais vis dirsteli mintis "" o  ka jei ir vel neislaikysiu?"" doh.gif  ir suprantu, kad nieko tokio, pasaulis nuo to nesugrius, bet kazkaip visi is manes daug tikisi  doh.gif 

Na tikrai ne pasaulio pabaiga, bet kaip bebūtų tikiesi, kad išlaikysi, o po neišlaikymo kartais sunku su emocijomis susitvarkyti 4u.gif
Mane pirmas laikymas psichologiškai sugniuždė, po to egzamino jaučiausi kaip absoliučiai nemokanti vairuoti.. Ir visi po to buvę pravažiavimai su instruktoriumi prastai sekėsi, kuomet jau lyg ir neblogai jausdavausi, vis tiek sulaukdavau priekaištų ir komentarų blink.gif
Atsakyti
QUOTE(MajaLi @ 2014 07 16, 16:34)
Mano savijauta tokia pat, jau apsiraminau su tuo, kad neislaikiau viena karta regitroje, apsvarsciau klaidas ir jas taisysiu. Bet kartais vis dirsteli mintis "" o  ka jei ir vel neislaikysiu?"" doh.gif  ir suprantu, kad nieko tokio, pasaulis nuo to nesugrius, bet kazkaip visi is manes daug tikisi  doh.gif
As pradejau mokytis vairuoti nuo 05.21 ir realiai vairavau tik menesi, nes negyvenu LT ir du kartus porai savaiciu buvau grizus pasimokyti. Va zmones sioje temoje yra rase, kad metai laiko praejo nuo to momento kai pradejo mokytis, tai keletas menesiu cia visai nieko...

Papildyta:
Butent! Man net instruktorius pasake "atkreipk demesi, kad pypsina dazniausiai moterys, tartum pacios niekada nesimokino vairuoti" doh.gif

keletas mėnesių tikrai praeina nejučia, net ir nuolat mokantis.... aš kai išsilaikiau, tai net rodės kažkokia epocha pasibaigė - kaip čia taip baigės visos pamokos ir nervavimasis? biggrin.gif O išsilaikiau, kai tikrai nesitikėjau... ir čia buvo tokia istorija neseniai kažkurios aprašyta, ir iš pažįstamų žinau - nereikia per daug save spausti, o ir aplinkinius gal galima kažkaip irgi nuteikti, kad gali būti visko..... mirksiukas.gif aš manau, kad visada gyvenime geriausia nusiteikti blogiausiam, bet širdy tikėtis geriausio smile.gif

O dėl "auklėjančių" - reikia tik užjausti turbūt signalizuoajnčius ir skubinančius (o iš tikrųjų - tai tik gąsdinančius ir stresą varančius) besimokančius... Protingas žmogus supras, kad nieko tuo nepakeisi, nebent tik pabloginsi situaciją... Iš tiesų tai ne tik Kaune, ir Vilniuje tokių yra nemažai, pati susidūriau... O kad vairuotojos moterys ne tokios pakančios ir geranoriškos aplinkiniams - tai faktas, jei jau kažkas nepraleis ar signalizuos - tai tik moteris, vyras dažniau aplenks ir nurūks, gal irgi kaip nors sau pavadins aišku biggrin.gif Kartais pagalvoju, gal dėl nepakankamo pasitikėjimo savimi tokia moteriškių reakcija, ar nuo streso didesnio nei vyrai jaučia? g.gif
Atsakyti
kazkaip nesusiduriau Kaune mokydamasi, kad kas pypintu ar uzkisinetu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolita10 @ 2014 07 16, 17:13)
kazkaip nesusiduriau Kaune mokydamasi, kad kas pypintu ar uzkisinetu  g.gif

as irgi nepastebejau kad labai chuliganiskai vairuotu,pravazinejau 20vaziavimu po 1,5val ir uzkiso viena karta,papypino irgi viena. Daug daugiau kartu leido ivaziuoti,praleido ir pan drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(avietia @ 2014 07 16, 19:30)
as irgi  nepastebejau kad labai chuliganiskai vairuotu,pravazinejau 20vaziavimu po 1,5val ir uzkiso viena karta,papypino irgi viena. Daug daugiau kartu leido ivaziuoti,praleido ir pan drinks_cheers.gif

Viskas mano nuomone priklauso ne nuo miesto, o nuo zmoniu- as irgi ne kasdien budavau apipypinta, per 30 vaziuotu valandu gal kokius 3-4x, bet visada moterys, merginos. Labiausiai issigandau kai vaziavau Jonavos gatve nuo pilies ziedo ir is kalpoko g man pries pat nosi jauna pana su apynauju mersu isvaziavo link pilies, man uztverdama kelia, jei ne instruktorius, butumem susigrudusios doh.gif Ir dar turejo naglumo atsidarius langa pasiusti mane toli toli lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 17, 12:18)
Viskas mano nuomone priklauso ne nuo miesto, o nuo zmoniu-  as irgi ne kasdien budavau apipypinta, per 30 vaziuotu valandu gal kokius 3-4x, bet visada moterys, merginos. Labiausiai issigandau kai vaziavau Jonavos gatve nuo pilies ziedo ir is kalpoko g man pries pat nosi jauna pana su apynauju mersu isvaziavo link pilies, man uztverdama kelia, jei ne instruktorius, butumem susigrudusios  doh.gif  Ir dar turejo naglumo atsidarius langa pasiusti mane toli toli  lotuliukas.gif

Va va,isskirtinai moteru bruozas...smile.gif Itariama-teises nusipirkusiu,nes kiek teko stebeti tokias situacijas pypina tada,kai yra neteisios,akivaizdziai nesigaudo nei ket,nei eisme aplamai... doh.gif
Atsakyti
Na va, as katik po teorijos- islaikiau 90proc thumbup.gif Bent vienas galvos skausmas atkrito, liko vairavimas..
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 18, 10:56)
Na va, as katik po teorijos- islaikiau 90proc  thumbup.gif  Bent vienas galvos skausmas atkrito, liko vairavimas..

Sveikinu, saunu 4u.gif Man irgi islaikius teorija palengvejo, o kaip palengves islaikius praktika lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 18, 09:56)
Na va, as katik po teorijos- islaikiau 90proc  thumbup.gif  Bent vienas galvos skausmas atkrito, liko vairavimas..

Šaunuolė 4u.gif Ne veltui TB tą šampaną pirko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2014 07 18, 09:56)

thumbup.gif sveikinu, vienu galvos skausmu maziau smile.gif
Kas del apipypinimu tai tik viena karta uzpype kazkoks ponulis,mat truko kantrybe,kad mokomukas ,,isleidinejo,, pastrigusia fura siauram ivaziavime. Aisku biski uzsresavau,bet instruktorius sake,lai pypia iki apsisi...... jei supratimo neturi.
Siaip vaziuojant su M raide ir praleidzia ir ileidzia,aisku dauguma vyrai. MB tik speja dekavot smile.gif
Visdar fobija kai reikia sustot kokioj ikalnej sankryzoj,o is paskos atvaziave prilenda iki negalejimo. Negaliu kaip pikta,nesuprantu kokio velnio taip prilipt.o man baisu nes nevisada iseina be pariedejimo atgal isvaziuot doh.gif
Atsakyti
man tai klausimas iskilo: kazin uzsienieciai supranta kad cia mokomieji automobiliai? ax.gif
Papildyta:
aikstinga, sveikinu thumbup.gif Sunku juk nebuvo ar ne? smile.gif
Atsakyti