Įkraunama...
Įkraunama...

Žalia korta - 9

QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 09 23, 16:55)
Jo, oras cia toks europietieskas - ziemos kiek saltesnes, vasaros karstesnes. Ir dar dregme nemenka - siemet dar nieko kazkaip, bet pernai vasara, tai liepa omg buvo doh.gif Va sito as labiausiai ir nepernesu, kad iseini visa svari ir kvepianti i lauka, o po 5min visa pazliaugus stovi...

Pati mastau, kad jei keltis, tai kazkur i vakarine pakrante, bet kokiam San Francisco beveik brangiau nei Bostone. Nors kazkaip zmones ir ten gyvena  4u.gif
Reikalavimuose raso, kad foto ne senesne nei 6men butu, tai geriau persifotografuot. Juk islaidos minimalios.

Jūs pati Bostone taip pat gyvenate , ar senai smile.gif? Aš šituos miestus Amerikos tik lankiau, ilgiau pagyvenus manau kitokia nuomuonė būtų. Nors Bostonas taip ir liko labiausiai prie širdies. Manau su tokiom galimybėm amerikoj kol dar jauni, neturi pirkto būsto, vaikų, gali pagyventi pamėginti vienoje kitoje valstijoje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marijukas @ 2014 09 23, 21:37)
Jūs pati Bostone taip pat gyvenate , ar senai smile.gif? Aš šituos miestus Amerikos tik lankiau, ilgiau pagyvenus manau kitokia nuomuonė būtų. Nors Bostonas taip ir liko labiausiai prie širdies. Manau su tokiom galimybėm amerikoj kol dar jauni, neturi pirkto būsto, vaikų, gali pagyventi pamėginti vienoje kitoje valstijoje smile.gif

Aha, Bostone gyvenu. Jau septyni metai kaip nuolatos gyvenu, o siaip atvaziuodavau nuo mazens ir arba Bostone, arba kazkur aplink vis budavau, tai man cia sava viskas, kaip antri namai. 4u.gif Gal del to ipratimo ir sunkiau mastyt apie kelimusis kitur.

Bostonas man patinka, kad grazus miestas, nera didelis, susisiekimas super - man yra viskas, ko reikia. Nesu daug keliavus po JAV, bet dar Cikaga labai patiko (nors maniau, kad nepatiks ir aplamai netrauke ten vaziuot) - aisku kazkur arciau centro irgi nepigu gyvent. Niujorkas patinka ta mase zmoniu, bet velgi tik Manhattan, kur galiu ka noriu gaut, o kazkur toliau (kaip ir kituose mazesniuose miesteliuose) man tik pasisveciuot smagu, bet mirstu is nuobodulio po dienos ar dar greiciau blush2.gif Nors Niujorko pacioj pradzioj negalejau pakest - jei didesne kompanija, tai centre sunku eit letai pasivaiksciojant ir plepant, o ir smarve gatvese vasara.... Na bet pasikeite nuomone, nes kitu dalyku ten atradau rolleyes.gif Bet klimato prasme man sitie trys miestai panasus (o tai visu ju minusas).

O kelimasis, tai ir su vaikais nera didele problema zmonems - keicia darbus, valstijas, keliasi. Jei turi nusipirkta busta, tai isnuomoja ar parduoda ji, o kitoj vietoj nauja perka. Kazkaip cia tas naturaliai vyksta, o LT iprate kiek sesliau gyvent zmones.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 09 22, 19:30)
Praeis... Cia gal db pacioj pradzioj taip.. O koki darba db dirbi? Pagal hobi, tai kas tai butu? Ir kokius pakeitei? Siaip cia idomu, ir isvis ar ziauriai sunku darba susirast?

As esu vienos automobiliu firmos didele fane, jau gal 17 metu nuo vaikystes, tai isidarbinau toje kompanijoje, francizeje, kuri prekiauja ir tos firmos automobiliais ir detalemis ir daro servizus ir panasiai. Man atgaiva sirdziai, kai kasdien matau tai, kas man patinka ir kai gaudausi toje srityje. Placiau nenoreciau plestis 4u.gif

Pries tai tiesiog siuntinejau visur CV per skelbimu puslapi Craigslist, buvau isidarbinusi i Dry Cleaning'a, nes drabuziai mano antras hobis (domejimasis mada ir panasiai), labai norejau pamatyti kaip viskas vyksta, kaip vyksta valymas, ypatingai tu drabuziu, kuriu medziagos reikalauja ypatingo demesio, nors nevaliau ju, o tik darydavau ispekcija ir paruosdavau isvalytus rubus klientams (apmauti maisais ir pan.), bet labai daug ko suzinojau ir ismokau. Aisku mokejo mazai, bet pradziai apsitrinti ir pazinti aplinka tiko.

Darba susirasti manau, tikrai nera sunku, jeigu mokate kalba, bent jau cia kur as esu (FL), visi gana maloniai priima, o i dabartini darba isidarbinau iejusi i pacia kompanija, kadangi esu apdovanota nestandartiniu ugiu (183cm) galejo ir tai itakoti, sunku pasakyti, labai priklauso nuo pacios situacijos. O turintiems patirties kazkokioje sferoje, manau problemu rasti darba visai nera, bet tai sprendziant tik is mano aplinkos 4u.gif

Klimatas.. Kaip Ms. Blonde rase apie Bostona, taip ir pas mus cia FL, (mes birzeli atvykome), kazkas siaubingo, 33 laipsniai ir dregme doh.gif jau rugsejis, siek tiek vesiau, nors buna pakyla iki 30, nepasakyciau, kad isejus pradedi varveti (bet gal tik del to, kad man pastoviai budavo Airijoje salta), bet be kondicionieriaus ta laikotarpi isgyventi neimanoma. Laukiu lapkricio, kai atves, sake, kad buna kaip lietuviska vasara, kuo labai noreciau patiketi, nes jei taip ir toliau, tai neisivaizduoju cia saves. Nors siluma kaulu nelauzo, o po Airijos (saltoka ir dregna), cia buvo kazkiek smagiau, bet gyventi visa laika nepasiryzciau. Pati noreciau pakeliauti ir aplankyti CA, turiu ten nemazai draugu ir pazystamu, bet nevilioja ten esantis pragyvenimo lygis, nors klimatas drysciau sakyti, kad idealus mirksiukas.gif
Atsakyti
Dulke, CA tai California ? blush2.gif o koks ten pragyvenimo lygis ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2014 09 24, 09:37)
Dulke, CA tai California ?  blush2.gif  o koks ten pragyvenimo lygis ?  g.gif

Ca California, o ten kiek brangiau gyvent. 4u.gif Nu bet gyvena visur kazkaip zmones, tai viskas imanoma.
Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2014 09 24, 06:37)
Dulke, CA tai California ?  blush2.gif  o koks ten pragyvenimo lygis ?  g.gif

Palyginus su FL daug brangesnis.

QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 09 24, 15:00)
Ca California, o ten kiek brangiau gyvent. 4u.gif Nu bet gyvena visur kazkaip zmones, tai viskas imanoma.

Tai zinoma, visi visur gyvena, ir NY padirbe puse metu, kita puse leidzia FL, nes NY, NJ valstiju numeriais automobiliu padaugeja zenkliai musu apylinkese. Ir atvaziuoja del to, kad per salta ten ir gali sau leisti ziemas siltai cia smile.gif
Bet tik atvykusiems ir pradejusiems kurtis, butu sunkoka vel keisti aplinka ir kurtis is naujo, busto nuoma CA zenkliai brangoka ir jei neklystu CA state tax 8% o FL tik 6% ir tai perkant kazka stambaus, jau jauciasi 4u.gif
Bet nebuvus ten sunku kalbeti, arba reikia tada is karto dabar isvaziuoti, kad cia per daug neileisti saknu, arba nezinau g.gif Pamastymuose kol kas mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Dulke @ 2014 09 24, 19:23)
Tai zinoma, visi visur gyvena, ir NY padirbe puse metu, kita puse leidzia FL, nes NY, NJ valstiju numeriais automobiliu padaugeja zenkliai musu apylinkese. Ir atvaziuoja del to, kad per salta ten ir gali sau leisti ziemas siltai cia  smile.gif 
Bet tik atvykusiems ir pradejusiems kurtis, butu sunkoka vel keisti aplinka ir kurtis is naujo, busto nuoma CA zenkliai brangoka ir jei neklystu CA state tax 8% o FL tik 6% ir tai perkant kazka stambaus, jau jauciasi  4u.gif
Bet nebuvus ten sunku kalbeti, arba reikia tada is karto dabar isvaziuoti, kad cia per daug neileisti saknu, arba nezinau  g.gif Pamastymuose kol kas  mastau.gif

Be abejo tik atvykus sunku kurtis ten, kur brangiau. 4u.gif As ten tik siaip pasakiau, ne kazkam konkreciai taikiau. Tam paciam NYC, konkreciau Manhattan, uz puse milijono gali skyles dydzio butuka nusipirkt ir tikrai ne Park Ave. sad.gif Mane kazkiek ir stabdo kelimasis kazkur del kainu - dabar labai geros salygos cia yra, o kitur issikelus nuoma zenkliai padidetu, o dar kur kitos islaidos. Aisku jei atlyginimas toks, kad dzin, tai nieko tokio, bet kolkas man ne dzin ir didesne dali atlyginimo nuomai sukist irgi nesinori.... Ai, nors mano atveju kiek sunkiau ir del vyro - man reikia miesto, judrumo, o jam patinka ramiau, jis mielai kokiam Westchester, NY ramiai gyvent galetu, o man jau ten numirimas. Tik abu sutariam, kad noretusi kazko su vienodesniu klimatu, t.y. ne tokiu karstu ir dregnu vasaru ir ne tokiu saltu ziemu. ax.gif

O taxai, tai turbut ipratimo ir uzdarbio reikalas - jei zenkliai daugiau eina uzdirbt ten, kur didesni taxai, tai kaip ir nieko tokio, kad didesnius tenka moket. Bet siaip tai uzknisa biskuti. Pvz atostogaujant Cikagoj labai minimaliai pirkausi - pas mus 6.25% taxai ir rubam ju nera iki tam tikros sumos, o Cikagoj 10% net rubam, tai kazkaip jau pamasciau reikia ar ne kazko, nes greitai pliusuojasi papildomi pinigeliai. ax.gif

Su taxais isvis keista man paauglystej budavo, nes kai kam prideda, kai kam ne - aisku kol negyvenau dar cia, tai tik tiek ir zinojau, kad reikia turet ekstra pinigeliu del visa ko. biggrin.gif Nors ir iki siol kartais nelabai suprantu kaip juos paskaiciuoja - senajam bute kai gyvenau, tai dvi tokios mazos kampines parduotuvytes buvo (viena vienoj bloko pusej, kita kitoj), tai vienoj ju imdavo tax uz telefono korteles, kitoj ne. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ms.Blonde @ 2014 09 24, 16:53)
Be abejo tik atvykus sunku kurtis ten, kur brangiau....  4u.gif

Visiskai sutinku, man bendradarbis is NY atvykes pasakojo, sako nu ir kas, kad ten 8% bet ten atlyginimas visai kitoks, minimumas dvigubai didesnis nei cia ir tt. sako tada ir pasveri, kad beveik labiau apsimoka gyventi ten, bet va ta busto nuoma stabdo, nes NY jei gyvent, tai man lygiai kaip Jums, reikia kazkokio surmulio, zmoniu, nes cia man irgi numirimas, pagrindas senukai ir tokiu senamiesciu ar kazko panasaus pasivaikscioti nera doh.gif bet issinuomoti ten kazkur busta cosmosas..

Cia FL nuomos kainos puse velnio uz 1700$ jau galima saugiam rajone namuka paimti, bet kaip ir saket, atiduoti didesne dali uzdarbio nuomai dar labai nesinori schmoll.gif

O kaip taxai paskaiciuojami man dar nedaejo, viena kart perkant maista kazka labai pigaus taxu nebuvo, kita kart perkant ta pati buvo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dulke: 24 rugsėjo 2014 - 19:05
Ms.Blonde, o jus NY? Mieste paciam? Kazkaip neuzfiksavau arba pamirsau.
Atsakyti
QUOTE(Lona @ 2014 09 24, 20:12)
Ms.Blonde, o jus NY? Mieste paciam? Kazkaip neuzfiksavau arba pamirsau.

I wish rolleyes.gif As Bostone. Patinka man cia, skustis negaliu niekuo apart oro, bet po Niurjorko sugrizus, tai man cia taip leta buna, taip mazai zmoniu atrodo, o Niujorke pasikraunu energijos, pailsiu (zinau, keistai skamba pailsejimas tokioj masej zmoniu, bet man ten gera). biggrin.gif NY noreciau pagyvent, bet kaip sakiau, tik Manhattan (ir dar geriau labai jo centre). Isvis, kai kalbu apie NYC, tai is tikruju ir turiu omeny Manhattan, o ne kazka toliau.

Atsakyti
Labos,

Kaip gera amerikietiskas mamytes ir dar ne(mamytes) suaktyvejusias matyti ax.gif

taigi geriausia naujiena - MB ryt pasitinku Dulles'e popiet rolleyes.gif

susiradom gyv busta, tik dar dokumentai nepasirasyti, nes MB laukiu... puse namo (duplex, 3 bdr/1 bthr)... 15-20 min pestute iki dukros mokyklos thumbup.gif ... saugus ir prestizinis rajonas.

aktyviai dalyvauju mokyklos community life... o sestadieni Homecoming dances... ivykis dukrai nerealus... pirmieji gyvenime sokiai su prabangia suknele ir aukstakulniais bateliais.

pergaminau savo cv i resume pagal amerikietiskus reikalavimus, issiuntinejau i bankus, imones... dar siaip prameciau aplikaciju i visokius darbus, kad pesciomis nuo namu... taigi, po truputi stumiames...
sunus atvyks savo 20-am gimtadieniui i musu namus jau... turesim 3 dienas visa seima kartu thumbup.gif

dabar Lonai apie suni mano:

mes skridom is Varsuvos tiesioginiu reisu i JFK (NYC)... su priduodamu bagazu jo nepaeme, pasake, kad gyvunus priima 1,5-1 val iki laipinimo prie nestandartinio bagazo lango... liepe pasert, pagirdyt suni (be reikalo tai dariau)...tai atejo, pasieme mano cucyka, dejuodami, koks jis mazytis, nusinese... JFK pasieme bagaza, pamateme pastatyta sunio boksa sone... vargselis buvo apsimyzes iki ausu ( aciu Dievui, protas nusvito man patiest i boksa ant jo kilimelio palute, tai anoji buvo visa sumyzta)... nusinesiau i WC oro ouste, nuskalavau suni ir toliau jis iki namu 5 val keliavo ant ranku... nieko ypatingo daugiau... jam cia katiniskas gyvenimas mirksiukas.gif
vienas konfuzas buvo, kai pabandydavo uzskristi ant lovos, atsokdavo lyg kamuolys, nes ciuziniai cia pas juos visus pusmetrinio plocio, sunis mano neigalus uzsikapanot ant lovos... biggrin.gif

beje, Maryland valstijoj mokestis 6% (na, ant daugumos cekiu maciau) ax.gif

daugiau parasysiu, kai jau persikraustysim ir siaip daugiau aiskumu bus cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo unfaithful: 25 rugsėjo 2014 - 04:47
Kaip smagu kad visos pasakojatės ir dalyjatės įspūdžiais iš USA gyvenimo, suskaitau kiekvieną žodį wub.gif Pasakokit darrrrrrr...... biggrin.gif
Atsakyti