Pradėti šią temą pastūmėjo minėtosios diskusijos, juodųjų auklių sąrašai ir mano pačios pokalbiai su pretendentėmis į aukles. Neseniai kaip tik vykdžiau atranką - ieškojau savo mažyliui auklės. Žinau, kad kitaip negaliu - privalau eiti į darbą, o savo žmogutį palikti svetimam žmogui... Bet mane nustebino dirbusiųjų auklėmis pasakojimai, kuriuos šiek tiek čia ir pacituosiu. Mano noras buvo kelias savaites pratinti auklę prie vaiko, papasakoti apie įpročius ir t.t., kad galėčiau ramiai palikti juos vienus. Buvo auklių, kurios tuo labai apsidžiaugė, nes dažnai joms tekdavo pradėti dirbti be jokio pereinamojo laikotarpio - vienas- du susitikimai ir ji jau lieka su vaiku... Įdomu, ką galvoja mama, taip greitai palikdama savo vaikutį kažkam? Dar vienas mane nustebinęs dalykas - auklių darbo valandos. Su mažais iki 3 metų vaikais kai kurios dirbdavo po 12 valandų per dieną, nemažai auklių po darželio didesnius paimdavo ir būdavo iki 23 val.vakaro... rašau nemažai, aš kalbėjau su kokia 20, tai mano pastebėjimai iš tokio kiekio. Dar pastebėjau, kad auklės (dalis jų) gerai supranta vaikų psichologiją ir moka su jais užsiimti, bet jų manymu tėvai turėtų daugiau laiko praleisti su savo vaikais...
Tai vat ir klausimas - gal tie patiriantys traumas vaikai daugiausia ir yra iš "darboholiškųjų" tėvų aplinkos?