QUOTE(GinCherry @ 2015 02 05, 17:43)
Musu katinas viduriuot pradejo tada kai pradejot duot royal canin katinukams, paskuiui tik pamaciau, kad veisejos idetas maistas buvo mamu ir kaciuku. Tada perejom prie raw ir pradejo tushtintis normaliai. Nusprendem grizti prie sauso maisto, nusipirkom almo nature su vishtiena ryziais, nes galvojom, kad royal canin netinka, viena karta tik davem ir ish karto konsistencija minkshta

tai ir nezinau ar duot toliau ta maista ar tiesiog maitint raw, savo nepatogumui

nes kai minkshtai daro tai po visus namus ishneshioha, o kai vaikai mazi tai dar paskui katina su sevetelem lakstyt nesinori

yra ir taip kam sauskelnes keist
jei teisingai supratau jūs kalbėjot apie starterį RC. Tai maistas kačiukų atjunkinimui nuo mamos. O nusipirkot pupiuką. Nu va matot klaida. Ėdė starterį , staigiai perėjot prie pupio, paskui prie RAW ir vėl naujas maistukas visiškai kitoks. Viduriukai jautrūs. Aš dabar daryčiau taip

perku gydomą jautriam skrandukui ir maitnu juo kelias dienas plius pasitarkit su vetu dėl vaistukų , aš bandyčiau mezim ir fermaktiv. Dar yra Dagistl jei neklystu, tai tiesiog želatina jie irgi veterinariniai.Jei jūsų katinukas taip viduriuoja ne kelios dienos o jau senokai , aš paprašyčiau kad pagal svorį suleistų Formzim. Tai antibiotikas ,aušku tai nėra super gerai, bet jei viduriavimas senai be vaistukų nepraeis. Gydomas maistukas tik iš vetarinarijos, gydomos linijos kitur nenusipirksit. Yr trijų rūšių RC, HIILS ir Specific.Valgot tą maistelį gerą savaitę ,kai matysit kd viduriukai susitvarkė pardedat maišyti almo. Po truputėlį, ir kokią gerą savaitėlę kad vėl viduriai nesusierzintų.Ir va atip poros savaičių bėgėje pereisite prie maistuko paparsto. Aš čia parašiau apie tai kaip reikia gydyti trydą

Jei jūsiškis daro tik minkštai ne pusiau vandeniu. Vaistų leist tikrai nereikia. Tvarkyti vidurus gerosiom bakterijom ir Mezim+ gydomas maistas kad nurimtų žarnynas. Dar variantas gali būti toks sausas + žalia mėsytė. Mano jaunėlis taip valgo, nuo gimimo.Bet suprantu jums tai nelabai
Ir nesinervuokit suprantu kad čia pirmas katinas, su metais ateis patirtis. Atsirinksit kas gerai.
QUOTE(sineriuke @ 2015 02 05, 21:44)
Manau,kad labai skrandi islepinom,sugadinom...net nezinau kaip cia pavadinus,na valge sausa ir buvo gerai,perejom prie raw,skrandis pripranta visai kitaip virskint,del to paskui vel prie sauso pereit sunku,neitiksi,reikia kad vel skrandis priprastu

del ausu purvinumo kolkas nesukciau galvos,jei katyte jauna,musu iki metu vaiksciojo murzina,akys,ausys juodos,nosis juoda,paglostai net ranka purvina

ir kuo daugiau maudziau tuo greiciau purvina tapdavo,paskiau paklausiau kitu patarimo-nemaudziau,tik ausis,akis pavalydavau ir ka,ismoko pati praustis,dar manau daug ka reiskia amzius,dabar nemaudyta daugiau nei pusmetis,gal net metai laiko ir svarute,baltute
Aš saviškius iš vis gal į metus pora kart maudau .. Nei sugadinot nei išlepinot . Mano katinai ėda kaip nori mažas per savaitę sukapoja kokį kilą žalios jautienos + sausas, kornis ėda 8 metai sausas + koncervai o briedis sausas + koncervai+ mėsa kaip jam šauna galvon. Ir sveiki.Neduočiau mėsos gyvą mane suvalgytų. Aišku būna va tokių lepučių, bet gal jai trūksta mėsytės , gal tame vis bėda.Aišku čia daugiau pusė prisiskaitę kaip reikia maitint mane akmenim užmėtys kad taip mano katinai valgo, pašutino suso po 5 min ėda mėsą, bet jiem taip tinka, sveiki, laimingi ir pasiutę.Ir mūsų šeimos vetukė šitą žino, nieko prieš neturi nes mato kokie jie pas mane.
QUOTE(xiuke @ 2015 02 06, 00:28)
dėkui už info...jauna-7mėn tik...maudau retai, bet ausis valau dažnai, prausiasi pati, švari katytė, kartais papilvė, pažastys paruduoja (???) kt. dieną vėl gerai būna...
ausytės gali purvintis ne tik nuo sauso netikimo. Jūs nedarėt ausyčių tyrimo, gal ten erkučių yra.Kaip tos ausytės teršias. Dažniausiai jei erkutės tai ausyse kaip kavos tirščių pripilta. Jei nedarėt dėl šventos ramybės psitikrinkit. Gal maists čia nei prie ko.