Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos XVIII

Ir, beje, jei jums gydytojai bandys aiškinti, kad su I vėžio stadija nepriklauso kreiptis į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo komisiją, ar kad jei nustatys dalinį darbingumą ir skirs netekto darbingumo (invalidumo) pensiją, tai negalėsit dirbti - nesąmonė. Skambinau į Sodrą, tai jei dirbat ir nustato dalinį darbingumą, tai galit ir toliau dirbti - ir gausit dar papildomai nustatyto dydžio pensiją.
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2015 04 10, 10:33)
pasiskambinau Baranauskaui, tai jo poziuris toks,-lengvai pofix., Limfmazgis gali buti padidejas nuo slogos, tiroglobulino zymo padidejas nuo 0,16 iki 0,26 sako vistiek labi nedidelis, gal labaratorija suklydo, zodziu nieko cia nera, ir neskubek vaziuoti....bet man baisu,taip galima susilaukti rimtesniu pasekmiu.
kur dar galima kreiptis? sinkevicius lyg yra onko institute , bet registracijos pas toki gydytoja nerandu :(

Nesinervink taip labai iš anksto. Žinoma, išsitirti reikia. Man buvo limfmazgis padidėjęs, ehoskopuotojas rado gal po 4 metų po CA operacijos. Bet sakė, kad ne včžio reikalas, jie pagal kontūrus ir pan. supranta. Praėjo, vadinasi, infekcija ar kažkas.
TG rodmuo irgi nuo daug priklauso, net nuo l-tyrox kiekio. Taip kad tikrinkis, kur gali, bet nepanikuok per anksti, greiciausiai viskas gerai :)
Mano TG ir po truputį didėja, buvo 'nerandama', paskui mažiau nei 0,2, pernai - 0,2. Čia per 8 metus po operacijos. Irgi bijau rimtai užsiimti, bet jau eisiu.
Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(audrone@ @ 2015 04 10, 10:33)
pasiskambinau Baranauskaui, tai jo poziuris toks,-lengvai pofix., Limfmazgis gali buti padidejas nuo slogos, tiroglobulino zymo padidejas nuo 0,16 iki 0,26 sako vistiek labi nedidelis, gal labaratorija suklydo, zodziu nieko cia nera, ir neskubek vaziuoti....bet man baisu,taip galima susilaukti rimtesniu pasekmiu.
kur dar galima kreiptis? sinkevicius lyg yra onko institute , bet registracijos pas toki gydytoja nerandu sad.gif

Sveiki, Audrone, nepanikuokit anksčiau laiko, Baranauskas teisus - limfmazgių padidėjimas būna dėl daugybės atveju, tarp jų ir peršalimas. Man recidyvas buvo du kart, panašu, kad gali būti ir trečias. Buvo ne tik pakitę kaklo limfmazgiai, bet ir autaugę mazgeliai, atrado juos per echoskopiją pas endokrinologę, nes kraujas nieko nerodė (visą laiką mano TG 0,001), pirmą kart iš karto po echoskopijos kreipiausi pas Baranauską, jis skyrė jodą ir atseit viskas, išraše net parašyta, kad nepalpuojami jokie dariniai smile.gif bet man kažkaip atrodė, kad negali taip būti, todėl kreipiausi pas onkologinio otorinolaringologę N. Noreikienę (patarė pažįstami), po trijų savaičių jau gulėjau ant operacinio stalo, po to vėl gavau vieną jodą. Po metų istorija pasikartojo (mazgeliai ir limfmazgis, gydymas - operacija ir vienas jodas), dabar vėl rado kažkokį keistą limfmazgį, bet kol kas paliko stebėjimui, po pusmečio eisiu vėl žiūrėt. Aišku, mano istorija Jus turbūt labiau išgąsdins nei paguos, bet pabrėžiu, kad per tuos metus sutikau daug šia liga sergančių žmonių, bet tokio atvejo kaip manasis - nei vieno (įtariama, kad vienas pasislėpęs limfmazgis pas mane buvo likęs jau po pirmos operacijos ir blogiausia, kad mano organizmo jodas neveikia, kaupimo niekada nerodė), taigi, kad Jums tas pats tikimybė nedidelė. Visgi recidyvų pasitaiko, todėl patariu nieko nelaukti ir kreiptis pas kitą gydytoją (galiu patarti tik tą pačią Noreikienę, nes kitų nežinau) tegu ištiria, galbūt išaiškės, kad ten nieko piktybinio nėra, gal paliks stebėti kaip ir mane dabar. Laikykitės ir tikėkitės geriausio 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DeLarge: 15 balandžio 2015 - 09:42
QUOTE(Idun @ 2015 04 10, 20:05)
gal kam bus naudinga informacija:

Pries menesi dariausi tyrimus (praejus pusmeciui po gydymo jodu). Registruotis is anksto nereikia, registraturoj paduodi savo gydytojo siuntima, pasakai, kad patikrinimui po pusmecio/metu ir eini pas Baranauska. As ejau antradieni ryte, buvo keli zmones, kuriuos gulde, bet penkios minutes - ne laukimas. Kraujo tyrimus dariausi mokamus, nes nemokamu atsakymo reikia laukti menesi - o mokamu pasako po poros valandu. Man buvo aktualu, nes kaip tik artejo i pabaiga "grupe" ir reikejo surinkti vel visus dokumentus komisijai.

Beje, kam isoperuota skydliauke del vezio - is karto susirinkit visus dokumentus ir tegu apylinkes gydytoja paraso siuntima su visa istorija darbingumo lygio nustatymo komisijai. Su skydliaukes vezio diagnoze is karto duoda dalini nedarbinguma (ir pensija) metams. Man dabar pratese dar vieneriems. Ne visi apylinkes gydytojai zino, maniske is pradziu myke, kad cia paskui, kai pabaigs gydyma - o bucau vos ne pusmeciu anksciau pradejus pinigus gaut.

Aš pirmais metais irgi gavau, sekančiais metais kreipiausi jau po visų recidyvo gydymų ir nieko negavau, atseit gydymas praeitas ir sveika, dar plius darbo pobūdis protinis pagal išsilavinimą, darbo stažas pasiekė 5 m. smile.gif Tai iš savo patirties visoms irgi patariu, kreipkitės kaip įmanoma anksčiau ir apsišarvuokit kantrybė bei šaltais nervais, nes bent jau mano bendravimo patirtis tai labai nemalonius prisiminimus paliko.
Atsakyti
QUOTE(DeLarge @ 2015 04 15, 10:53)
Aš pirmais metais irgi gavau, sekančiais metais kreipiausi jau po visų recidyvo gydymų ir nieko negavau, atseit gydymas praeitas ir sveika, dar plius darbo pobūdis protinis pagal išsilavinimą, darbo stažas pasiekė 5 m. smile.gif Tai iš savo patirties visoms irgi patariu, kreipkitės kaip įmanoma anksčiau ir apsišarvuokit kantrybė bei šaltais nervais, nes bent jau mano bendravimo patirtis tai labai nemalonius prisiminimus paliko.

o ne 3 metus priklauso gauti?
Atsakyti
QUOTE(dija @ 2015 04 15, 13:33)
o ne 3 metus priklauso gauti?

Net nežinau, matyt daug kas priklauso nuo darbo pobūdžio, gaunamų pajamų, nes apie sveikatą tai ten mažai ir klausė, tik apie darbą ir išsilavinimą smile.gif Gal jei būčiau labiau kovojus ar nešus kyšius, tai būčiau ir gavus, bet nusprendžiau, kad man ta išmoka nėra tokia jau būtina
Atsakyti
ar yra bandžiusių gert ''natūralų ''tiroxiną? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 04 17, 09:06)
ar yra bandžiusių gert ''natūralų ''tiroxiną? g.gif

O kas tas natūralus tiroksinas?
Atsakyti
QUOTE(astrute @ 2015 04 17, 09:26)
O kas tas natūralus tiroksinas?

tas kur iš gyvulių skydliaukės gaunamas ax.gif nežinau ar galima dėt čia vaistų nuorodas unsure.gif
jei neklystu,Maskatukas rašė,kad kažkuri narė naudoja,įdomu būtų poveikį sužinot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 17 balandžio 2015 - 08:49
Sveikos, kokius vitaminus geriat, kaip imuniteta stiprinat jau jau visus jodus perejot? Man reikia imuniteta pasistiprint, nerandu informacijos kas mums galima, o kas ne.
Atsakyti
QUOTE(dija @ 2015 04 19, 11:54)
Sveikos, kokius vitaminus geriat, kaip imuniteta stiprinat jau jau visus jodus perejot? Man reikia imuniteta pasistiprint, nerandu informacijos kas mums galima, o kas ne.

Reikėtų vengti B grupės vitaminų, aš pati vis kas kažkiek laiko pavartoju seleną, valgau daug daržovių ir labai gerai vartoti kuo daugiau citrinų.
Atsakyti
QUOTE(DeLarge @ 2015 04 15, 09:53)

Mano darbo stažas beveik 19 metų - ir pagal specialybę darbas irgi protinis smile.gif. Šiemet jau nelabai tikėjausi gauti, nors po operacijos neatsistato jonizuotas kalcis, svaigsta galva (na,ji ir anksčiau svaigo). Tiesiog susirinkau dokumentus, užsiregistravau, nunešiau, ten paklausinėjo (dabar reik anketą pildyt), gražiai atsisveikinom ir viskas. Po pusantros-dviejų savaičių gavau laišką su teigiamu atsakymu. Abu kartus bendravo labai maloniai, tikrai nerasčiau net prie ko prisikabint biggrin.gif - bet gal dar nuo vietovės priklauso,
Atsakyti