QUOTE(vilze @ 2014 11 02, 14:58)
Ir vėl ne taip supratote

pas mus bus kieto kuro katilas, židinys bus naudojamas kai dar nelabai šalta arba beveik nešalta, dėl jaukumo ir pan. Kitas aspektas- man gražu

todėl apie visokius 220 židinius geriau nepradedam, tokį galiu per tv pasijungt

Tai nebus pagrindinis šilumos šaltinis. Reikia malkomis kūrenamos kapsulės, tinkamos šioje situacijoje, nes pasirinkimas jų labai didelis. O dėl apdailos, tai nebūtina gi ten marmuro dėt, šitą pvz įkėliau daugiau dėl vaizdo pačio židinio. Mano namų vizualizacijoj atrodytų panašiai taip
Čia irgi nuotraukose elektriniai židiniai
Matosi, kad nėra aušinimo grotelių ir židinių gylis yra per mažas...
------------------------------------------------------------------------
Tada tikrai nedarykite jokių ortakių, šiluma nuo židinių ir be ortakių pasklinda po visus namus, tik lėčiau. Sutaupysite pinigų, sistema bus paprastesnė.
Kas liečia židinių kapsules, tai jų dabar yra virš 1000 vnt. modelių pasirinkimui, net patys židinistai jau visų pavadinimų nebežino. Viena už kitą brangesnė, viena už kitą gražesnė arba ne. Čia kaip žmoną rinktis...
Pigiausi pastatyti židiniai, kur nėra į ką žiūrėti prasideda nuo 6000 Lt (kai kapsulė 1500 Lt) - už 10k litų, gal jau bus ką parodyti, bet ir nieko nuostabaus, kaip ir pas visus.
Krosnelių viena už kitą dailesnių irgi yra apie 1000 modelių pasirinkimui.
Aš, kaip INVICTA atstovas, rekomenduoju visada INVICTA, ateis gallop -Morso atstovas - rekomenduos Morso. O ką rinktis, jau jūsų asmeninis reikalas, bet iš praktikos galiu drąsiai pasakyti, kad kuo toliau vystysis statybos, tuo greičiau tirps pinigai, tuo bus lengviau apsipręsti tarp to apie ką svajojate ir ką galite....
Vietoje kuklaus židinio, už tuos pačius 6000 Lt gal pradės tikti ir
toks vaizdelis su krosnele. Čia fantazijos reikalas. Linkiu malonių kūrybinių kančių.