Įkraunama...
Įkraunama...

Rusiški filmai ir serialai (XXVII Tema)

QUOTE(Sim@ @ 2014 09 26, 22:18)
--------------
cia buvo pries 3 dienas visa tai blink.gif
----------------
vakar ryte nuejom i mokykla kiek anksciau. Uzklausiau mokytojos, kodel ji pakeltu tonu kalba su mano vaiku? KOdel vaikas vakar isgirdo grasinima - pastaba, kad jei per greitai rodys pastangas, tai bus ismestas ne tik is klases, bet ir is mokyklos, tai kaip ne keista, ANOJI ir nesigyne. Sake, kad vaikas nemelavo, kad viskas taip ir buvo, bet pridure, kad TIKRAI NE JOS PAREIGA ISMOKYTI mano vaika rasyti ir pan. Ta turejo padaryti darzelio priesmokykline grupe ir, zinoma, as (del saves ax.gif    ), bet kad ne mokytojos darbas, tai jau atsiprasau...Likau be tolimesniu komentaru.. unsure.gif

Bet nesusieina galai, Sima, uzklauset, kodel ji varo is mokyklos del per dideles pazangos, o ji atsako, kad varo del atsilikimo g.gif Tai gal ta pazanga tik jums ir matyti? Galu gale, ka ten i prieki ir pazengti per tris dienas galima? g.gif O pirmoj klasej spalio menesi jau privalo vaikai rasyti diktanta doh.gif Reikalavimai tikrai dideli, todel savo maziu ir leidziu i 0 klase, nes bijau, kad jis nepatemps kruvio 1oj.
O galimybe eiti i i kita pirma klase, paraleline, yra? Gal ten mokytoja bus supratingesne ir tik dziaugsis, kad vaikas papildomai mokosi?
Atsakyti
Na Sim@ ir palietei tu čia mamiškas stygas. Pasidalinsiu truputi samprotavimais dėl šios situacijos, na ir truputi savo asmenine- patyčias paliesiu (kurios lietė mano sūnų). Pasidalinčiau išsamiau savo metodais būdais, tikiu kad mamos turi dalintis apie tai, bet na šią minutę neturiu tam pakankamai laiko, tai viską taip abstrakčiai parašysiu.

Pirma klasė (kaip aš sakau), labai jautru - vaikučiams, jų tėveliams, pradinukų pedagogams (ir vėl nauja laida) - nes visiems nauja adaptacija.

Atrodo gi elementaru viskas, pirma klasė, atverstas naujas puslapis, pirmi nauji žingsniai mokyklos (socializacijos) keliu link, vėl nauja adaptacija, ir ta klasės auklėtoja kaip pirmoji mama mokykloje pirmokėliui, su ja gi draugauti teks ketverius metus. Tai yra pirmoji mokytoja, iš didžiosios raidės (bent jau taip turėtų būti).
Na nėra labai pedagogiška vienus vaikus mylėti, glaustyti, labiau nei kitus, ypač jei tą pastebi kiti vaikai, o tai jau rodiklis pedagogui, kad nelabai jau jis tinkamai pedagogiškai elgiasi. Vaikai gi pastabūs ir tikrai labai jautrūs tokiems dalykams.
Ir nesuprantu tos mokytojos nepasitenkinimo. Tai ją netenkina, kad vaikas nemoka rašyti, tai netenkina, kad vaikas rodo pastangas. Kaip tik reikia vaiką visada pagirti/ girti už pastangas. Nes priešingu atveju vaikui ir motyvaciją ir visą entuziazmą galima 'nusodinti' (net jei tos motyvacijos ir entuziazmo yra tik 1%), o ypač jei vaikas deda pastangas ir mato savo pažangą, tai tas ir 1% jau yra daug.
Būtų labai tobula jei visi vaikai ateitų į mokyklą mokėdami rašyti, skaityti, skaičiuoti ir pan. ir t.t. Beje, gabumai ir gebėjimai pas visus skirtingi, kaip ir pas suaugusius.
Ir nelabai suprantu kokia tuomet yra jos pareiga (anot jos)? Aš taip suprantu: Mokytojas + mokyti = mokyti mokytis (pasitelkiant į šį procesą tėvus).
Priešmokyklinės grupės tikslas - kad vaikas išmoktų pažinti skaičius ir raides. Bent jau taip buvo, nežinau kaip dabar. Mano vaikai jau šimtas metų nelanko darželio. Dar pamenu pradinukų mokytoja prašė (na kai būna tas pirminis susipažinimas gegužės-birželio mėn su būsimais pirmokais), tėveliai būkit malonūs, nedarykit meškos paslaugos, mes patys išmokysime vaiką taisyklingai rašyti, nes ateina vaikas iš namų, mokėdamas rašyti, tačiau visiškai netinkamai laiko rašyklį ir neteisingai rašo raides. Na ten gi žinai, pirmoje klasėje dailyraščiu vos ne viskas. Vieną sykį pati pabandžiau rašyti taip 'teisingai', eina sau, žiauriai nelengva buvo turiu pasakyt.
Ką privalo ar neprivalo daryti ikimokyklinės įstaigos priešmokyklinė grupė,
Švietimo ir mokslo ministerijos puslapis
Tai ką tu dabar Sim@ išgyveni tikrai suprantu. Aš irgi pergyvenčiau labai dėl to santykio: mokytojas- vaikas, vaikas- mokytojas.


Mes čia, Vilniuje, pakeitėm gyvenamąją vietą, buvom priversti keisti ir mokyklą. Ir teko vaikui patirti patyčias, kurias kurstė lygiai toks pats naujokas tai pačiais mokslo metais atėjęs su mano sūnumi į tą pačią klasę.
Mano tai toks rimtas, išlaikytas, domisi ten visokia fizika, daile, dangaus kūnais kosmose, ką pamato, tai mane kviečia- mama ateik paskaityk, pažiūrėk, na tiesa pasakius man nelabai ten kartais įdomu būna, na bet visad einu paskaityt, pažiūrėt, (aš mokykloj su chemija labai draugavau, tos formulės tai man buvo pasaka, o va fizika nepatiko, niekaip schmoll.gif )
Vienu metu vyko viena istorija, lyderis/iniciatorius tas pats buvo, po to kita istorija- tas pats iniciatorius/lyderis mano sūnui sulaužė ranką, dviejose vietose kaulas lūžo. Ir čia viskasa 6-oje klasėjė.
Žinoma, ėjome su vyru kalbėjomės.... Dabar viskas gerai.
Mokykla, direktorius, pedagogai, klasės auklėtoja- nuostabūs, eiti į susirinkiumus malonu, labai padrąsina, nuramina ir paskatina tėvus optimizmu. Mano vaikui taip pat patinka čia. Sekantis suirinkimas- vaikai sustūmdys stalus, o mes tėvai ateisim su arbatom, pyragais, gardėsiais. Čia klasės auklėtojos idėja (mano vaikas septintokas),
Noriu pasakyti, kad tikrai ne visada mokykla, pedagogai, ar tėvai būna kalti, pasirodo tas moksleivis turi spec.poreikių. Mes labai gražiai pakalbėjom su jo tėveliais (mes jų neieškojom, po incidento, pats tėvelis mums paskambino), pasitelkdami ten visą turimą empatiją labai taktiškai pakalbėjom, ir liovėsi visos nesąmonės.
Aš paskui labai ilgai galvojau apie tą vaiką, labai ilgai, nors mes ten su tėveliais ir kalbėjom labai taktiškai, bet man vis atrodė, kad kliūs dabar tam vaikui tai kliūs. Na va durnas mano toks charakteris nors tu ką, pergyvenu ne tik už savus bet ir už svetimus. Ir taip visada. Nors ir atrodo- na kad aš jau pasimokysiu, bet man visad ateina tas kontroargumentas- vaikai negimsta blogais, na negimsta jie tokiais ir taškas.
Aš nesu karštakošė, mano vyras- kartais spontaniškas, bet labai retai toks būna. Tai man tada belieka sunkus darbas, pasitekti visas komunikabilumo priemones ir asmenins savybes, kad logiškai įrodyti, pagrįsti, kad gali būti ir kitaip, kad nėra tik balta ir juoda, tam kad būtų galima viską vertinti/įvertinti objektyviau.
Bet tuomet, atsidurus pirmą kartą tokioje situacijoje, aš žiauriai išgyvenau, su vaiku kalbu ir negaliu parodyti kad man skauda, tvenkiasi ašaros, ir mano sielą tą minutę plėšo į skutelius.

Labai vizualiai taikliai čia atspindi mano tuometinę būseną

Sorry, kad nelinksmai pradėjau saulėtą šeštadienį 4u.gif


Na va, mano favoritas vaidina.
Būtinai žiūrėsiu, tik kaži bus jis gerietis ar blogietis bigsmile.gif
''Холодный расчет'' /2014/
Премера
http://kinozal.tv/de....php?id=1256617
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2014 09 25, 22:59)
''Ищу жену с ребёнком'' /2014/
labai gerietiškas toks filmas, lengvas, nuotaikingas siužetas.
Siūlau pažiūrėti, ypač žvarbiais, niūriais vakarais, ar šiaip kai nuotaika prasta.
Nuteiks gerai.

ačiū už nuorodą, nu tikrai superinis filmas penktadienio vakarui. jau taip skaniai susižiūrėjo po darbo savaitės thumbup.gif

Sima, aš pati pradinukų mokytoja, tai man nesuvokiamas mokytojos elgesys arba jau čia supasakojai kažką ne taip g.gif kilo įtarimas, kad papildomai dirbama gal kokiose pratysbose į priekį, dėl to mokytoja supyko? nes kito varianto nesumąstau, šiaip gi visos skatina kuo daugiau vaikui skirt dėmesio, užsiimt, kuo daugiau, tu geresni rezultatai. o priešmokyklinės grupės tikslas yra supažindinti su raidėmis, skaičiais, socialinių įgūdžių ugdymas, laiudiškai sakant susitupėjimui prieš mokyklą, o ne mokslams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 09 27, 12:22)
Bet nesusieina galai, Sima, O galimybe eiti i i kita pirma klase, paraleline, yra? Gal ten mokytoja bus supratingesne ir tik dziaugsis, kad vaikas papildomai mokosi?

galimybes pereit i kt,klase nera, nes jau liepos men.nebuvo, nes norejau vaika pervest vien del to, kad patekom i turtuoliu teveliu klase:(

QUOTE(Visgi @ 2014 09 27, 13:46)
Na Sim@ ir palietei tu čia mamiškas stygas.

aciu uz pasidalinta jau isgyventa patirti:) ir daina labai patiko thumbup.gif

QUOTE(arden @ 2014 09 27, 14:21)
Sima, aš pati pradinukų mokytoja, tai man nesuvokiamas mokytojos elgesys arba jau čia  supasakojai kažką ne taip  g.gif 

supasakojau viskas kaip buvo ir kaip yra, nesu kazkokia melage. Pati uzaugau mokytoju seimoj ir mano a.a.mama buvo - lietuviu k.mokytoja, todel puikiai zinau, kad begale mokykla baige berasciu, kurie siai dienai yra garsus chirurgai, advokatai, prokurorai, teisejai ir pan.
o kas del Mato mokytojos, nieko pries neturejau, bet...kaip Jums, kaip Mamai patiktu, jei Jusu vaikas gryzes is mokyklos pasakotu, jog mokytoja pasirinkus kelis vaikus (tiek berniukus, tiek mergaites) pastoviai glaudzia prie saves, glosto galvas, jei ANIE pasiskundzia, tai iskart reaguoja?
zinau, kad cia ne tam skirta tema, bet idomi Jusu nuomone, ar gali mokytoja taip elgtis? ar jos elgesys cia toks priklauso del to, kad glaudziamu vaiku tevai vokeliais apdovanojo?
zinau, kad uzsieny TAI priimta, kas dg duoda, to vaika labiau ir myli.
mano vaikui tikrai nereikia to glostymo, bet kodel mokytoja sitai parodo? ko siekia? kad klaseje liktu tik tie, kurie "susimokejo"?

-----------------
o kas del mano vaiko pastangu ismokti raideles rasyt, tai neslepsiu, lankomes 2 - 3 k.per savaite papildomai, bet mokytojai TAI nepatinka...
-----------------

Papildyta:
QUOTE(Visgi @ 2014 09 25, 22:59)
''Семейный бизнес'' /2014/

pradejau ziuret thumbup.gif
Atsakyti
''Сила любви'' /2014/
http://kinozal.tv/de....php?id=1256725

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2014 09 27, 12:46)
''Холодный расчет'' /2014/

nepatiko,
kažkoks varginantis

QUOTE(Visgi @ 2014 09 27, 22:19)
''Сила любви'' /2014/

idėja nebloga,
bet išpildymas nelabai koks
man asmeniškai aktoriai nelabai patiko
Atsakyti
''Тайный город'' 2 сезон /2014/
http://kinozal.tv/de....php?id=1256912

user posted image

Hm, įdomu ar tikrai jau toks įdomus serialas.
Šiemet 2-as zenoas, kitąmet 3-as sezonas.
Na bet gal ir mistika, fantastika būna įdomi,
jei įdomiai pateikta.
Atsakyti
QUOTE(Visgi @ 2014 09 18, 11:03)
Vis pamirštu pasiūlyti...
"Чёрный Снег" /2007-2009/ Трейлер

ATSISIUNCIAU ziurejimui_nes lyg nemacius ax.gif

QUOTE(daibava @ 2014 09 22, 16:24)
na taip kaupiausi žiūrėti Практика,

irgi laukia eileje 4u.gif


LABA RYTA 4u.gif
siandien palepinau savo brangiausius turtus - po pusryciu visi trys gaminome portugališką desertą - pyragaitis puodelyje wub.gif
user posted image

''Семейный бизнес'' /2014/ - labao patiko, vakar iki 4 val.ryto ziurejau cool.gif ir dar nebaigiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 28 rugsėjo 2014 - 11:18
''Проект "Золотой глаз" /2014/
Сегодняшняя премьера-трейлер)
http://kinozal.tv/de....php?id=1257107

user posted image
Atsakyti
paziurejau Visgi rekomenduota Холодный расчет (1-4 серии из 4) / 2014 / РУ / – KRIMINALINE DRAMA 4u.gif labai geras filmas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2014 09 28, 20:15)
paziurejau Visgi rekomenduota Холодный расчет (1-4 серии из 4) / 2014 / РУ / – KRIMINALINE DRAMA 4u.gif labai geras filmas 4u.gif

aš irgi šiandien žiūrėjau. nepatiko visai, psichinis kažkoks schmoll.gif

vakar žiūrėjau
http://kinozal.tv/de....php?id=1255188
user posted image
irgi kriminalinis, bet tks lengvas, gerietiškas ir tokių protingų pamąstymų yra. patiko labai.
ryt poryt būsiu komandiruotėj, grįžus bus ką žiūrėt smile.gif
Atsakyti
Aš irgi šiandien jį žiūrėjau.
Man buvo įdomu žiūrėti, nestandartinis toks, įtemptas, nenuspėjamas.
Ir dar taip prasidėjo...ta pradžia tokia blink.gif V.ž. ji man buvo labai netikėta.
Daniilos buvo žiauriai gaila, taip sudirbo doh.gif
Anos vyras tai konkrečiai su stogu pačiuožusiu.
Bet ji ten tai tikrai per ilgai su tuo šautuvu po namus majačinosi.
Ir apskritai, aš tame name nebūčiau likusi nei už ką. Ir dar viena doh.gif


user posted image


Šiandien aptikau netikėtai,
startuos netolimoj ateity ''Любит не любит'' /2014/
Su aktoriais Максим Матвеев, Светлана Ходченкова
Трейлер к фильму

Mielai aš jį kad ir dabar pažiūrėčiau.

user posted image
Atsakyti