siais metais dar zadejau isigyti labai damiska skrybele placiais bryliais:)) nes pernai rugpjuti tai saule kepino kaip reikalas
vikix, gerai kad priminet, pasiimti gi reikia ir kauke su vamzdeliu, vaikis megejas nardyt
siais metais dar zadejau isigyti labai damiska skrybele placiais bryliais:)) nes pernai rugpjuti tai saule kepino kaip reikalas
QUOTE(kristina d @ 2014 07 16, 17:08)
Kiek žinau tie batukai nuo jūros ežių neapsaugojo mūsų pažįstamo. Todėl rinkitės arba kroksus,arba ką nors kietu padu. aš asmeniškai brisdavau į vandenį su "pležiankėmis" o po to nusiimdavau ir ant dugno nesistodavau.
...o jei kroksuose šonuose skylės? Mano tokie, kur šone tas žodis CROCS ir kiaurymės yra, vyro be skylių šonuose, bet mes abu ir vandens batus turime, net nežinau - jei jie neapsaugo, tai blogai...
Sveiki,
permečiau šią temą, bet kažkaip diskusijų apie kempingus nėra
Ankstesnių dar nespėjau perversti.
Negi niekas negyvena kempinguose? Kažin kodėl? Pagooglinus matau, kad kempingų pajūry tikrai daug.. Planuojame važiuoti rugsėjo pirmą savaitę su dviem mažiais 1,5 ir 3,5m. Kas liečia miegojimą palapinėje, tai be problemų, pernai su mažesniais išmiegojom 5 naktis, viskas liuks. na jei pasitaikytų lietus, tai aišku ieškotume kur po stogu. Bet kai geras oras, atrodo turėtų būti fainai ant jūros kranto
Tik įdomu kodėl kempingai tokie nepopuliarūs tarp čia esančių
Gal kas mestels kokių argumentų?
Negi niekas negyvena kempinguose? Kažin kodėl? Pagooglinus matau, kad kempingų pajūry tikrai daug.. Planuojame važiuoti rugsėjo pirmą savaitę su dviem mažiais 1,5 ir 3,5m. Kas liečia miegojimą palapinėje, tai be problemų, pernai su mažesniais išmiegojom 5 naktis, viskas liuks. na jei pasitaikytų lietus, tai aišku ieškotume kur po stogu. Bet kai geras oras, atrodo turėtų būti fainai ant jūros kranto
QUOTE(Agotė @ 2014 07 16, 11:04)
Net neabejojau, kad sulauksiu reakcijos šiame forume pasakydama savo nuomonę....todėl iš karto atsiprašiau
....ant gamtos ir paplūdimio nesakiau nieko, tačiau pasakiau, kad miestas ir kontingentas lyginant su kitomis lankytomis vietomis tikrai nepatiko.
O Alyuje man nėra ko vemti čia sukuosi kultūros srityje....kaip sakant "Čia mano namai".
Dar kartą atsiprašau už nuomonę
O Alyuje man nėra ko vemti čia sukuosi kultūros srityje....kaip sakant "Čia mano namai".
Dar kartą atsiprašau už nuomonę
galėčiau padėt nuspėt kodėl neužvežė jūsų Omišas-perdaug lietuvaičiai jį pamėgę, perdaug tautiečių sutikot-pakvipo lietuviška atmosfera
buvau aprašęs savo pirmos kelionės į kroatiją 2009 metais įspūdžius tuomet populiariam puslapyje busikas.lt. ten kaip tik skyriau keletą eilučių apie susitikimą su atostogaujančiais tautiečiais....
Papildyta:
QUOTE(velnyte @ 2014 07 16, 15:00)
sveiki, gal galėtumėte pasufleruoti kur galima įsigyti grreitai ir piagiai apavą, kuris apsaugotų nuo jūros vėžių Kroatijoje? Ir kaip jis atrodo
Ir dar ką patartumėte įsidėti poilsiaujant ten kur akmenuotas paplūdimys?
O gal kas Šiaurinėje Kroatijoje atostogavot?
nebuvus pietinęje kroatijoje, šiaurinė patiks...vandens batų mačiau šiandien kaune "megoje" bene keliose parduotuvėse-kaip tik dukružei shopingas buvo prieš išvykstant į turkiją, tad teko sudalyvaut piniginės rolėje
Papildyta:
QUOTE(mamuke68 @ 2014 07 16, 18:06)
...o jei kroksuose šonuose skylės? Mano tokie, kur šone tas žodis CROCS ir kiaurymės yra, vyro be skylių šonuose, bet mes abu ir vandens batus turime, net nežinau - jei jie neapsaugo, tai blogai... 
labai nepatogu plaukt su bet kokiu apavu. aš asmeniškai kai megstu nuplaukti keletą šimtų metrų, tai man nėra geriau kaip basomis. šiaip kiek teko isitikinti pačiam, masinio susibūrimo pliažusoe nelabai ir būna tų ežių-bent jau pakoštane tikrai nebuvo-plaukioju su akinukais, vanduo super skaidrus buvo.
seline būnant teko kulną isidurti į ežį-spygliai užlūžo, bet nieko ipatingo nebuvo-ištraukiau ir užmiršau. bet tai buvo atokiau nuo pagrindinio pliažo, kur dugnas žolėtas
QUOTE(jurasaule @ 2014 07 14, 11:33)
Dar žinau, bet tik teoriškai, kad patys puikiausi vynai parduodami Ėgerio ir Tokaujaus regionuose. Ten, kaip ir visose tose šalyse, tiesiog yra iškabos apie pardavimus. Ten kainos apskritai pribloškia. O prie Ėgerio yra vadinamais Gražuolių slėnis, kur ištisai - vynų daryklos
Jo
Papildyta:
QUOTE(jurasaule @ 2014 07 16, 10:46)
Neblogas vietinės gamybos vynas kainuoja nuo 20 kunų už litrą. 80 kunų - tai jau turėtų būti rinktiniai vynai ir tikrai ne kasdieniniam ragavimui
Papildyta:
Beje, garsusi Pelješaco pusiasalio vynas "Dignac" kainuoja ir 100 Litų už butelį, šio vyno kaina prasideda nuo 80 kunų ir kyla toliau.
Mes markinį, bet baltą vyną, pirkome už 50 kn butelį - jis buvo vertas tos kainos, bet už tokią kainą ir įsigijome tik vieną, toliau ieškojome pilstomo vyno.
dar reikia atsiminti, kad miesteliuose šeimininkai, kurie pardavinėja vyną, kainą bent 10 kn užsikelia. geriau važiuoti į daryklas laukuose arba vyndarių miesteliuose - ten pirksite pigiau
Papildyta:
Beje, garsusi Pelješaco pusiasalio vynas "Dignac" kainuoja ir 100 Litų už butelį, šio vyno kaina prasideda nuo 80 kunų ir kyla toliau.
Mes markinį, bet baltą vyną, pirkome už 50 kn butelį - jis buvo vertas tos kainos, bet už tokią kainą ir įsigijome tik vieną, toliau ieškojome pilstomo vyno.
dar reikia atsiminti, kad miesteliuose šeimininkai, kurie pardavinėja vyną, kainą bent 10 kn užsikelia. geriau važiuoti į daryklas laukuose arba vyndarių miesteliuose - ten pirksite pigiau
na gal ir geriau geriau važiuoti į daryklas laukuose arba vyndarių miesteliuose, ale kur juos rasti, sukt ratus ar ką
Papildyta:
QUOTE(debesiuke:) @ 2014 07 16, 18:36)
Sveiki,
Nu žinok ir aš čia neradau nieko apie kempingus, o taip rūpi, nes turiu savo tampomą namelį, kam man tie apartamentai...
O vat cro.pl forume informacijos nemažai, bet viskas lenkiškai
Ieškau tarp Zadaro ir Splito kokio nors neperbrangiausio kempingo su pavėsiuku, tai šį bei tą Pakoštanėje radau:
http://www.chorvatsk...uto-camp-karaba
... bet norėtusi kiek arčiau Splito, bet kol kas variantų neturiu
QUOTE(archia @ 2014 07 16, 20:59)
Nu žinok ir aš čia neradau nieko apie kempingus, o taip rūpi, nes turiu savo tampomą namelį, kam man tie apartamentai...
O vat cro.pl forume informacijos nemažai, bet viskas lenkiškai
o mano akimis absurdiška temtis namelį iki kroatijos. bendradarbis turėjo planų pirktis ir tampytis į kroatiją, bet perkalbėjau ir manau kad esu teisus. kodėl?
tempiant toki svorį, sunaudosit kuro bene dvigubai, kelių mokesčiai taipogi brangesni, kelionės greitis sulėtėja ryškiai, tad tarpinės nakvynės galimos netgi dvi, kempinguose mokėsit taipogi brangiau nei su palapine, nes vietos užima daugiau. vienintelis privalumas-didesnė tikimybė kad jūrą turėsit po kojomis, bet irgi ne 100%.
laukiu prieštaravimų ir paneigimų
QUOTE(eceris @ 2014 07 16, 21:50)
o mano akimis absurdiška temtis namelį iki kroatijos. bendradarbis turėjo planų pirktis ir tampytis į kroatiją, bet perkalbėjau ir manau kad esu teisus. kodėl?
tempiant toki svorį, sunaudosit kuro bene dvigubai, kelių mokesčiai taipogi brangesni, kelionės greitis sulėtėja ryškiai, tad tarpinės nakvynės galimos netgi dvi, kempinguose mokėsit taipogi brangiau nei su palapine, nes vietos užima daugiau. vienintelis privalumas-didesnė tikimybė kad jūrą turėsit po kojomis, bet irgi ne 100%.

Prieštaravimai ir paneigimai:
Ne visi nameliai sunkūs ir gremėzdiški, yra ir kitokių
Su savuoju esu važiavęs į Tatrus Slovakijoje (buvo ir kalnų
Lošiu ne tik finansiškai, gal čia ir ne pagrindinis argumentas. Paprasčiausiai labai mėgstame kempinginį keliavimo būdą, visada esi lauke, daugiau veiksmo net ir vakare po intensyvios dienos, miegojimo komfortas toks (visgi ne ant pripučiamo čiužinuko), kad nereikia jokių apartamentų.
Šiemet ir mes išbandėme kemperiavimą - važiavome kemperiu, o ne tempėme namelį. Pabandžiau, bet nežinau, ar dar norėčiau, nes iš tiesų važiavimas lėtesnis, kuro sanaudos didesnės praktiškai dvigubai nei mano šešiabėgio dyzeliuko, kelių mokesčiai taip pat,... kyla problemų dėl parkavimo, ypač kalvotose vietovėse. Sakyčiau gal patogu keliaujant tik iš taško A į tašką B, bet kai nori daugiau pakeliauti, ypač aplankyti miestus, jau tikrai nepatogu. Ilgiausiai buvome apsistoję Pelješec pusiasalyje, 4 žvaigždučių kempinge, vieta buvo toliau nuo jūros, bet rinkomes sąmoningai, arčiau visų komunikacijų. Kaina gavosi apie 160 lt. para, nes priklausomai nuo kempingo sumuoja vietos mokestį, kartais atskirai elektrą, kiekvieną žmogų, žinoma taksus...
Pliusai - patogu, kad daiktai visada vietose, taip kaip susidėlioji išvažiuojant, patogu dėl tarpinių nakvynių, tiesiog žemėlapyje susirandi artimiausią kempingą ir apsinakvoji, o iš bėdos tinka bet kuri vieta, kur tik galima stovėti, dar patiko, kad ir važiuojant turi šaldytuvą, vandens čiaupą po ranka.
Manau, kad kitiems toks keliavimas - tiesiog gyvenimo būdas, juo užsikreti arba ne
Pliusai - patogu, kad daiktai visada vietose, taip kaip susidėlioji išvažiuojant, patogu dėl tarpinių nakvynių, tiesiog žemėlapyje susirandi artimiausią kempingą ir apsinakvoji, o iš bėdos tinka bet kuri vieta, kur tik galima stovėti, dar patiko, kad ir važiuojant turi šaldytuvą, vandens čiaupą po ranka.
Manau, kad kitiems toks keliavimas - tiesiog gyvenimo būdas, juo užsikreti arba ne
sveiki, jau antra diena kaip mes gryžę iš Kroatijos.
Pilna galva įspūdžių-kad juos aptarti reikia kad susigulėtų
Gyvenome Padgoroje 5 d. ir 4 d. radom nerealų kaimuką Rtič.Jūra tik išėjus pro vartelius
Daug aplankėn ir pamatėm. Kaip ir visi turbūt nakvojome Mikulove.Keistas miestelis nuo 22 val užsidaro viskas ir jei ne vaikinukas kebabų kioske būtume likę alkani
Plitvisose labai patiko
Nusibeldėm iki Stono, užsikabarojom ant sienos, ragavom austrių, midijų ir kitokių jūros patiekalų
aplankėm Hvar ir Bol salas, beveik visus miestelius pasitaikiusius kelyje.Labiausiai patiko Trogir ir Šibenik
Reziume toks -oras, gamta, jūra nuostabūs. Maistas, kuras-nepigūs. Mūsų šeimynėlė iš tų nemažai pavalgančių-tai mums ten maistas tikrai nepigus pasirodė, o beto parduotuvėse labai mažas pasirinkimas greitam pasigaminimui
Kiaušiniai, pieno produktai ir dešrelės, nes mėsa ten gan brangi.
Pilna galva įspūdžių-kad juos aptarti reikia kad susigulėtų
Gyvenome Padgoroje 5 d. ir 4 d. radom nerealų kaimuką Rtič.Jūra tik išėjus pro vartelius
Reziume toks -oras, gamta, jūra nuostabūs. Maistas, kuras-nepigūs. Mūsų šeimynėlė iš tų nemažai pavalgančių-tai mums ten maistas tikrai nepigus pasirodė, o beto parduotuvėse labai mažas pasirinkimas greitam pasigaminimui
QUOTE(velnyte @ 2014 07 16, 15:00)
sveiki, gal galėtumėte pasufleruoti kur galima įsigyti grreitai ir piagiai apavą, kuris apsaugotų nuo jūros vėžių Kroatijoje? Ir kaip jis atrodo
Ir dar ką patartumėte įsidėti poilsiaujant ten kur akmenuotas paplūdimys?
DAr Batu kalne yra tu batu, apie 25-30 Lt kainuoja
QUOTE(debesiuke:) @ 2014 07 16, 18:36)
Sveiki,
Yra cia zmoniu, kurie keliave po kmepingus ir su palapinemis, berods Locato.
Mano draugai keliave, gyveno kempinge uz Omis. Sirena camping. SAke, kad patiko.
Mes su palapinemis keliaujame po LT, tai Kroatijoje renkames apartamentus