QUOTE(vikix @ 2014 07 09, 20:32)
Mes lauktuvių vežėm juodos duonos, LT šokolado ir skirtingų lietuviškų tradicinių gėrimų (kur būna nedideli kiekiai kelių skirtingų rūšių). Šeimininkai buvo tikrai labai labai

tuoj viską aprodė, - kur apsipirkti, ką pamatyti, kur skanu pietauti ir aišku pavaišino savo tradiciniais gėrimais
šiaip tai iškilo klausimas-kam mes save įsipareigojame dovanomis? ką mes norim tuo parodyti?
na sakykim pirmą kartą 2009 kai buvom, kempingo, kuriame vos vieną naktį nakvojom, šeimininkui jakobui karūnos šokolado davėm plytėlę. jis palazdavodamas mus taip keista psakė "putin šokolad", nors Lietuvą žinojo, ypač Sabonį.
sekantį kartą kai buvom-rugpjučio mėn-kiekvieną rytą rasdavom ant savo stalo terasoje padėtą figų indelį. išvažiuodami iš mandagumo palikom vytintos dešros...
trečią kartą pamečiau būsto raktą. šeimininkas pasakė, 9 kunos ir bus naujas. na, kai raktą padavė man naują, aš jam duodu tas 9 kunas-jis mane apkabino, paplojo per petį ir rodo kad ne ne, nereikia. tai jausdami savo kaltę, kaimiškos nugarinės rūkytos ir juodos naminės duonos paragaut įdėjom. o jis savo ruožtu kitą dieną rakijos dovanų atvežė.
šiemet kai atėjom į kiemą ir nutarėm pasilikti, pavaišino orechovicos po taurelę. bet kažkaip jokio bendravimo neturėjom su šeimininkais. šeimininkui paklausus kokiom kalbom kalbam, atsakiau kad anglų, rusu, jis pasakė kad italų, prancūzų-tuo bendravimas ir baigėsi. tik pasisveikindavom ir tiek.
tad kažkaip mes nelabai puolam lauktuves dalinti-atvažiuojam kasmet vis į skirtingas vietas, sumokam už būstą, stengiamės nieko nepridirbti būste, kad lietuvių neminėtų blogai- bet dovanom nesitaškom....
žinoma, kiekvienas skirtingai suprantam apie tai, bet kokiu tikslu lauktuves vežat ?