QUOTE(Eiryn @ 2014 12 18, 10:16)
O ir šiaip pirmi metai šuniui labai svarbūs, ką įdėsi tą ir turėsi, tad visiems kurie dar tik parsiveža savo šuniukus siūlau rimtai pagalvoti ir užsiimti su šuniuku nuo pat pirmos dienos kartu. Aš ir pati daryčiau lygiai tą patį, nuo pat pirmos dienos nustatyčiau ribas, nuo pat pirmos dienos pradėčiau mokinti, ir nuo pat pirmos dienos mylėčiau iki išprotėjimo, nuo pirmos dienos stengčiausi šuniukui būti centras
Viskas taip, tikrai taip, apie pirmus metus ir ribas, nu bet apie tą mylėjimą. Prisimeni, kažkada seterių mama diskutavo čia forume apie tą ciuckinimą nuo pirmų dienų? Aš dar jai oponavau, bet dabar pradedu matyti, kad ta gilesnė mintis, vizija (nebūtinai jos išpildymo maži niuansai) yra iš tikro teisinga.
Ribos gerai, meilė irgi, o va dabar man patinka, kai jau nuo pat pat parsinešimo šuo negyvena dykai. Ta prasme, net pagyrimai ir meilės turi būti užsidirbami: pradžioj užsureagavimą į vardą, už norą būti su šeimininku, už kitų norų aktyvaus išpildymo siekimą

Na, čia skamba labai jau mandrai, bet realiai, nu už kažką, kas naudinga mums. Ir tada šuniui jau nuo pat mažumės ugdoma, kad visas gėris yra pas šeimininką, kad dėl jo reikia dirbti ir stengtis, kepti karveliai į burną neskrenda, o tarnai vėduoklėmis nevėdina ir užpakalių nešluosto
Tai ir tas ciuci-puci nuo pat parsivežimo kad paskui nekirstų bendriems santykiams. Šuniui sveika pasiilgti šeimininko, o dar jei planuose kada nors yra vieno šuns palikimas namie, tai tuo labiau šito pratint nuo mažumės.
Oi, nu žodžiu, ką pasėsi, tą ir pjausi, o mažiukui tuo labiau yra ką sėt.
Va toks organizuojamas seminaras, galima nueiti. Va ten papasakos, kaip šunys jūsų nemyli, remiasi instinktais ir pan.

Tik, jei sunku tuo patikėti kai tą sako
vietiniai (tas labai natūralu, nepergyvenkit ir nesigėdykit), tai kai yra
autoritetas, belieka tik galvom linksėti

Nueikit, kam išeina, bus tikrai naudinga. Aš dar pati nebuvus, kiek girdėjau iš buvusių info tai šypsojaus ir linksėjau galva, kaip gražiai informacija pritaikoma ir perteikiama plačiosioms masėms.
https://www.facebook...75506252465530/
Narvas pas mane dabar yra toks:
http://emdona.lt/?a=...=-1&b=11&c=4379 , 109x71x79.5cm. Pas mane vokiečių aviganių kalė, suaugusios jos ūgis būna 55-60 cm, svoris 23-33 kg pagal standartą. Kol buvo maža turėjau boksą, išmatavimų tikrai nežinau, nu bet truputį daugiau nei pusė dabartinio narvo. Gal pradžioj imkit va tokius: ilgis apie 70, plotis apie 50/60 ir aukštis apie 60? Aišku, po maždaug pusmečio tokį narvą reikės tikrai keisti į didesnį