Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

QUOTE(Emoli @ 2014 08 16, 19:23)
Reikalauju vyro dėmesio smile.gif

mano vyras sake jei tik lentyna isiminesi tai viskas ok, nes per vidury pertvara yra ir nugarele is storos plokstes ax.gif
Atsakyti
Galima gadint be baimes. (Tik nereikia pjaut; ten turi graziuoju issiardyt) biggrin.gif
O nukris - nenukris... Priklauso nuo akvo ir kaip bus pritvirtinta.
Siaip laminuota medziu drozliu plokste nelabai gerai po akvu. Laikyt tai jin laikys, bet labai vandens nemegsta schmoll.gif , o is akvo vis tiek po biski prisitasko. Reiktu kuo tai uztiest.
P.S. Funkcionaliai lentynos reikalingos del pacios spinteles stabilumo, bet jusu atveju gabaliuka isemus nieko blogo nebus: nugarele be vargo atlaikys papildoma apkrova. (Tik tos tai nenudzyrinkit! OK?) biggrin.gif
Atsakyti
mano red chery krevetukes veistis eme, po vandens keitimo pamatem viena mazute. jei isgyvens....
beje, del keitimo. ar isjungiat filtra?
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 08 16, 12:30)

Cryptokorinas ir anubi-nana pasigoglink. Kryptu labai daug visokiu rusiu yra, o anubis lab letai augantis, bet (bent jau man) labai grazus mazas augaliukas. Bet jei auga sitie,- skias viskas tvarkoj akve

Pgooglinau augalus, kriptkokorinos neturiu, o va stebuklas pavadinimu ANUBIS, pas muni yra bigsmile.gif Tas augaliukas gautas dovanų iš kito akvariumininko, eina ketvirti metai akvariumui, ir tas anubis vos vos paaugęs, na vos vos.. bet ir nemiršta, nenyksta - čia jau gerai skaitos, jo?? bigsmile.gif Tai vadinasi, galiu nedaryt tragedijos dėl tų augalų savi akvariume cool.gif
Tiesa, įdomus dalykas pas mane akvuke - kiek bepirkau gupijų (kurios traktuojamos, kaip pačios neišrankiausios akvariumo "klimato" prasme žuvys) - jos stipo. Visos. blink.gif Pecilijos - taip pat. Nu bliamba, bliamba... Gyvena pas mane du skaliarai, du guramiai ir trys Šuberto barbusiukai. Viskas. Akvas - 60 l talpos. Tai kas tom gupijom, pecilijom pas mane netinkama, nesuprantu. Kai tuo tarpu, kitos žuvys gyvena, džiaugiasi akve ir vargo nemato g.gif

Pirmus puslapiukus skaičiau jau seniai, ir akvą irenginėjau daug info prisirinkus googl'o dėka. Bet tai ir nėr ko stebėtis, aš - bobikė vargo nemačius, naujovių užsimaniau, ir logiška, visa sukaupta info tiek pasimiršo, tiek atrodo - senobiška, tai užsimaniau akvo - naujobiškai. Na ir ką jūs man... biggrin.gif

QUOTE(M.K. @ 2014 08 16, 20:43)
.
beje, del keitimo. ar isjungiat filtra?

Aš išjungiu filtrą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(arvydas. @ 2014 08 16, 19:19)
Galima gadint be baimes. (Tik nereikia pjaut; ten turi graziuoju issiardyt) biggrin.gif
O nukris - nenukris... Priklauso nuo akvo ir kaip bus pritvirtinta.
Siaip laminuota medziu drozliu plokste nelabai gerai po akvu. Laikyt tai jin laikys, bet labai vandens nemegsta  schmoll.gif , o is akvo vis tiek po biski prisitasko. Reiktu kuo tai uztiest.
P.S. Funkcionaliai lentynos reikalingos del pacios spinteles stabilumo, bet jusu atveju gabaliuka isemus nieko blogo nebus: nugarele be vargo atlaikys papildoma apkrova. (Tik tos tai nenudzyrinkit! OK?)  biggrin.gif

pjaut reiks, nes čia tik internetinė foto(bet spintelės principas toks kaippas mane). pas mane tos lentynos stabiliai įmontuotos doh.gif ta viena lentyna trukdo co2 sistmai ir filtrui doh.gif

Atsakyti
Gyvavedes visokiu ligu prisifarsiravusios. Uz tai ir tinka eksperimentams. Vienaip pabandai, kitaip... Kartais NET pasigydo! ax.gif Trumpam.
Man irgi gyvavedes (isskyrus kardininkus) ilgai nelaikydavo, bet spedavo prisiveist. smile.gif
Atsakyti
viena molineziją perkėliau iš 180 ltr į 20 ltr akvariumą ( su įranga, augalais ir t.t.).
duodasi vargšiukė aukštyn--emyn, kartą` vos neiššoko ( nėra dangčio).
ar ji čia taip stresuoja dėl gyvenamojo ploto sumažėjimo, ar kad vienai "liūdna"?
Atsakyti
Sveiki,

Sugrįžtu po nedidelės pertraukos :-)
Savo akvariumo nemačiau galima sakyti 3savaites. Per tą laiką vieną kartą vandenį pakeitė, aišku ir žuvytes maitino. Kai kurie augalai gana stipriai sužėlė. Yra ir nuostolių verysad.gif pasimirė viena didelė lapė ir beveik baigia sunykti Dilmos samana, o buvo tokia graži, jau lyg kabinosi ir augti ruošėsi angel_sadangel.gif mega_shok.gif cry.gif cry.gif

Važiavau pro Vilijampolės turgų, užsukau pas žuvininkus. Nesuprantu ar aš išmokau kitaip žiūrėti ar iš tikro, bet dauguma žuvyčių kažkokios nesveikos atrodė, pelekai "aptrupeję" g.gif
Žinot kaip būna, kartais pamatai ką nors gražaus ir nesusilaikai, nuperki. Šį kartą net akimirkai pagunda neiužvaldė blush2.gif
Ir augalų kainos bele kokios.....
Atsakyti
Sveikos, mergaitės!

Reikia pagalbos.. AKvariumą 35ltr turiu jau virš pusės metų. Auginame gaidelį, vištytes 2, pecilijas 4, šamuką. Kiek konsultavausi su pardavėjomis - skirtingos jų nuomonės. Vina sako, kad reikia virintą arba pastovėjusį vandenį pilti, kita priešingai, kad galima tiesiai iš krano. Viena sako, kad valant akvariumą pusę vandens tik reikia keisti, kita pardavėja sako, kad reikia išimti visas žuvytes ir visą vandenį pakeisti, išplaunant ir akmenukus. O kaip iš tiesį reikia valyti akvariumą ir kas kiek laiko?

Ir va dėl netinkamos priežiūros turbūt - įsitaisėme bėdą verysad.gif doh.gif Keitėme vandenį prieš mėnesį - ir dabar pamatėme, kad akvariume pilna mažyčių sraigių - aplipę akmenukai, sienelės. Augaliukai dirbtiniai, iš kur galėjo jų tiek atsirasti ir turbūt skubiai reikia valyti visą akvariumą? Bet jau nebežinau kaip taisyklingai reikėtų.. Turime burbuliatorių, bet gal kartais jis per silpnas akvariumui?

Ir dar, pora žuvyčių išpampo ir pasimirė.. Persivalgė, maistelis netinkamas ar sraigių atsiradimas kaltas?

Būsiu labai dėkinga sulaukusi atsakymų...
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2014 08 17, 22:14)
Sveikos, mergaitės!

Reikia pagalbos.. AKvariumą 35ltr turiu jau virš pusės metų. Auginame gaidelį, vištytes 2, pecilijas 4, šamuką. Kiek konsultavausi su pardavėjomis - skirtingos jų nuomonės. Vina sako, kad reikia virintą arba pastovėjusį vandenį pilti, kita priešingai, kad galima tiesiai iš krano. Viena sako, kad valant akvariumą pusę vandens tik reikia keisti, kita pardavėja sako, kad reikia išimti visas žuvytes ir visą vandenį pakeisti, išplaunant ir akmenukus. O kaip iš tiesį reikia valyti akvariumą ir kas kiek laiko?

Ir va dėl netinkamos priežiūros turbūt - įsitaisėme bėdą  verysad.gif  doh.gif  Keitėme vandenį prieš mėnesį - ir dabar pamatėme, kad akvariume pilna mažyčių sraigių - aplipę akmenukai, sienelės. Augaliukai dirbtiniai, iš kur galėjo jų tiek atsirasti ir turbūt skubiai reikia valyti visą akvariumą? Bet jau nebežinau kaip taisyklingai reikėtų.. Turime burbuliatorių, bet gal kartais jis per silpnas akvariumui?

Ir dar, pora žuvyčių išpampo ir pasimirė.. Persivalgė, maistelis netinkamas ar sraigių atsiradimas kaltas?

Būsiu labai dėkinga sulaukusi atsakymų...

Jeigu vanduo iš vandentiekio tai prieš pilant į akvariumą reiktų jį palaikyti keletą valandų, kad nugaruotų chloras ir temp būtų kaip kambario.vienu kartu galima keisti apie 30% viso tūrio, jūsų atveju apie 10litrų. Tokiu santykiu vanduo keičiamas kartą per savaitę ar dvi. Jeigu akvariumas gydomas, reikia vadovautis ant vaistų nurodytomis rekomendacijomis (čia jau atskira tema).

Šiaip valant ar keičiant vandenį žuvų išgaudyti nereikia, netgi sakyčiau negalima, nes gaudynės sukelia didžiulį stresą. Valant svarbu nusiurbti ant dugno susikaupusius kakučius. Kadangi pas jus kaip supratau nėra tikrų augalų, tai jie tikrai ten niekam nereikalingi. Mano rekomandacija visgi pabandyti susidraugauti su tikrais, gyvais augalais, jie tik palengvins akvariumo priežiūrą, gerins vandens kokybę.

Kas ten per sraigės galėjo uzsiveisti, be foto namau niekas nepasakys... Jeigu sraigės labai greit dauginasi - signalas jums, kad peršiariamos žuvys.

Žuvys gali išpampti ir dėl peršėrimo ir dėl ligos. O ligų yra pačių įvairiausių. Pastebėjus pavieniais tokias žuvis rekomenduojama jas atskirti, stebėti, gydyti (čia vėlgi plati tema).

Sėkmės 4u.gif

Atsakyti
Keitėt vandenį prieš mėnesį? Gal aš kažko nedaskaičiau, nes keičiant vandenį kartą per mėnesį dar ne tokių bėdų būtų greičiausiai
Atsakyti
Ačiū labai už atsakymą..

O kas kiek laiko rekomenduojama maitinti? Maitiname vieną kartą per dieną -vakare. Bet gal per didelį kiekį duodame..
Atsakyti