QUOTE(MargoM @ 2014 10 14, 12:57)
O mašinos naujos irgi žvalgausi dabar, nes mano senutė jau visai pavargo. Bet norėčiau aukštesnio lygio.. Bernina 380 arba Bernina Aurora 450. Gal kas turite tokias, kokie atsiliepimai?
Aš turiu
Bernina 350 
Tai nedaug kuom skiriasi nuo 380 (anoj berods didesnis dygsnių skaičius ir dar kažkas vienas, ko dabar neprisimenu

Bet tikrai man joje nieko netrūksta)
Aurorą rinkčiausi tik dėl siuvinėjimo galimybės ateityje, jei staiga neplanuotai ir netikėtai ištiktų toks poreikis

Ale kad galėtum su ja siuvinėti, dar 2000-3000 Lt įmerkt reikia
Tai iš esmės man pakanka mano Bernina 350
Minusai Berninų tai tik brangios pėdelės, daugiau tai nieko tikrai

Sveria daug, stabiliai stovi ant stalo greitai dirbant, turi viską, ko tik gali reikėti: auto stop, greičio reguliavimas, adatos padėties nustatymas, melejonas dygsnių, automatinės kilpos, galimybė įsigyti kojinį pėdejės pakėlėją (ko visai norisi nulipus nuo pramoninės, tai ta koja paskui ir trukčioja namie ten po stalu, kai reik pėdelę kelt

), žodž tobulas reikalas tikrai
Vienintelis ko man iš jos norėtųsi iki VISIŠKO pasitenkinimo, tai: gritesnio darbo (tas buitinėms yra neįmanoma), stipresnio pėdelės prispaudimo (tai vėl pramoninių pliusas..) ir didesnio darbinio lauko iš dešinės, kaip čia pasakyt, nežinau kaip jis vadinas

Na žodž iš esmės svajoju matyt apie pramoninę ir viskas
Bet atmetus tas fantazijas, Bernina išties tobulas kūrinys