Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Bent jau tų polių nėra daug. Tiesa diametras nemažas, bet įtariu plotas mažesnis nei tradicinių polių.
Pratęsiant BangaS piešinuką. Taip suprasčiau 2 Var pilną vaizdą:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 09 12, 12:00)
Bent jau tų polių nėra daug. Tiesa diametras nemažas, bet įtariu plotas mažesnis nei tradicinių polių.
Pratęsiant BangaS piešinuką. Taip suprasčiau 2 Var pilną vaizdą:
user posted image

Ne į temą, bet įdomu - su kuom jūs šitokius paveikslus paišot? Ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 09 12, 12:48)
Ne į temą, bet įdomu - su kuom jūs šitokius paveikslus paišot? Ačiū smile.gif

cia juk paprastas paint'as tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 09 12, 11:00)
Taip suprasčiau 2 Var pilną vaizdą:

Panašu, kad nieko geriau neprigalvosim.
Šilumos nuostolių prasme ICF vietoj SIP nieko nekeistų.
Monolito viduryje pakeisti neišeina.
Polių skaičius mažas, bet gal galima dar papildomai sumažinti jų galvenų diamertą ir taip sukurti "butelio kakliuką" šilumos kelyje.
Atsakyti
ICF buvo pasiūlytas tam atvejui jei reiktų kelti sienas (kai 20eps po šildomu betonu). SIP kad nebūtų per giliai.
Mano atveju SIP montuosis ant perdangos ir prisidės 5 eps + 7 betonas, + ~2-5 danga. irgi nemažai.

QUOTE(BangaS @ 2014 09 12, 13:28)
Panašu, kad nieko geriau neprigalvosim.
Šilumos nuostolių prasme ICF vietoj SIP nieko nekeistų.
Monolito viduryje pakeisti neišeina.
Polių skaičius mažas, bet gal galima dar papildomai sumažinti jų galvenų diamertą ir taip sukurti "butelio kakliuką" šilumos kelyje.

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 09 11, 21:49)
zigis > pamatu projektą turiu, daug, labai daug storos armatūros (14,18,25mm yra ir 28) Kartu lieti perdanga ir rostverka - kiek supratau dėl žemo aukščio (viso 53cm, tame aukštyje 16cm perdanga) taip pat, didelis atstumas tarp polių. Armatūra suprojektuota ne karkasu o lankstyta į trapecijas.
Trimis eilemis
(__/-----\___/-----\___).
||.............||............||...

Turiu įtarimą, kad mano konstruktorius labai atsargus ir nori turėti didelį rezervą. Tas pats ir dėl nešančiosios monolitinės sienos.

projekta visada galima pakoreguoti.
jei norisi rostverka ir perdanga betonuoti vienu metu, tuomet reiketu is to tureti naudos (siltesni pamata), todel manau reiketu plokste nuleisti i rostverko apacia.
Atsakyti
Zigiz - kodėl reiktų plokštę nuleisti į apačią?

Privalumas būtų - SIP aukščiau grindų. Ir storesnį šiltinimą galima būtų naudoti po šildomom grindim.
Ar dar kokie kiti privalumai (darbų prasme) ?
Kažin kiek leisti nėra prasmės - grindų nulis leidžiasi.

Bet spėju čia vėl reiktų skaičiavimų (rostverko ir plokštės)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 12 rugsėjo 2014 - 14:31
QUOTE(13b @ 2014 09 12, 14:18)
Zigiz - kodėl reiktų plokštę nuleisti į apačią?

Privalumas būtų - SIP aukščiau grindų. Ir storesnį šiltinimą galima būtų naudoti po šildomom grindim.
Ar dar kokie kiti privalumai (darbų prasme) ?
Kažin kiek leisti nėra prasmės - grindų nulis leidžiasi.

Bet spėju čia vėl reiktų skaičiavimų (rostverko ir plokštės)

plokste apacioje
+ rostverkas siltoje puseje t.y. atskirtas apsiltinimu,
+ apsiltinti plokstes apacia paprasciau, nei rostverka is visu pusiu,
- mazinant rostverko auksti reiketu ji daryti platesni (projekto koregavimas).
plokste virsuje
- reikia apsiltinti rostverko apacia ir sonus,
- aplink rostverka ir po plokste daug apsiltinimo sujungimo kampu (silpnu vietu).
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2014 09 12, 18:26)
plokste apacioje
+ rostverkas siltoje puseje t.y. atskirtas apsiltinimu,
+ apsiltinti plokstes apacia paprasciau, nei rostverka is visu pusiu,
- mazinant rostverko auksti reiketu ji daryti platesni (projekto koregavimas).
plokste virsuje
- reikia apsiltinti rostverko apacia ir sonus,
- aplink rostverka ir po plokste daug apsiltinimo sujungimo kampu (silpnu vietu).

Kai plokštė apačioje, rostverką juk vis tiek reikia šiltinti iš lauko. Supaprastėja (o tai daug) apačios šiltinimas ir atkrenta vidinė vertikali rostverko sienutė.
Bet visa tai mano atveju - žemina grindis per stipriai. Man pravartu būtų pakelti plokštę kokiais 15cm
Bet jei leisčiau šemyn, tai būtų stipriai žemiau.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(13b @ 2014 09 12, 18:08)
Kai plokštė apačioje, rostverką juk vis tiek reikia šiltinti iš lauko. Supaprastėja (o tai daug) apačios šiltinimas ir atkrenta vidinė vertikali rostverko sienutė.
Bet visa tai mano atveju - žemina grindis per stipriai. Man pravartu būtų pakelti plokštę kokiais 15cm
Bet jei leisčiau šemyn, tai  būtų stipriai žemiau.

user posted image

dar karta idemiai paziurek mano ideta mazgeli.
grindu aukstis turi likti tas pats, tiesiog reiketu po grindimis papildomo sluoksnio (pvz. keramzito).
kad papildomas sluoksnis butu mazesnio storio, reikia rostverkus daryti zemesnius ir platesnius.
Atsakyti
Supratau. Realiai tai būtų plokščias pamatas su sija ant polių.
Minusai:
1. Keisti projektą
2. Nustumti žemes. Grubiai 40cm užvežto grunto.
Dabar gruntas 20cm virš polių. Jei plokštė apačioje, tai žemės turi būti 20cm žemiau polių. Tada 20cm eps ir plokštė.
Privalumai prie Jūsų vardintų jau - man regis lengviau įrengiami klojiniai, nereik tranšėjų rostverkui, o klojiniai vidiniai tai iš eps.
Man dabar keista kodėl konstruktoriui tokios minties nebuvo. Plokštę žemyn dėti. Žemių mažiau ir t.t. Kaip supratau privalumų plokštės viršuje nėra?

QUOTE(zigiz @ 2014 09 12, 19:37)
dar karta idemiai paziurek mano ideta mazgeli.
grindu aukstis turi likti tas pats, tiesiog reiketu po grindimis papildomo sluoksnio (pvz. keramzito).
kad papildomas sluoksnis butu mazesnio storio, reikia rostverkus daryti zemesnius ir platesnius.

Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 09 12, 11:22)
[url=http://www.part.lt/perziura/8fc1ec7d81b719095bbd0a4f5f9e2b1f323.JPG]

O jei sitame I-ame varinate po vidine atramine siena padeti XPS 500 ar 1000 g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darius333: 13 rugsėjo 2014 - 07:03