Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(BangaS @ 2015 06 17, 16:00)
Yra problema - yra sprendimas.
Ar pas jus gruntinio vandens lygis iki pat rostverko?
Aišku - ne. Ten tik retkarčiais patenka vandens, dažniausiai ankstyvą pavasarį, kai giliau esantis gruntas įšalęs, o virš jo gausiai tirpsta sniegas ir bėga upeliai. jeigu namas kiek iškeltas ir yra normaliai funkcionuojantis drenažas + nuogrinda, tas eps negauna vandens. Kažkiek problemų daro kapiliarinė drėgmė. Sudėjus viską į krūvą  galima teigti, kad retkarčiais apsemiamam eps nieko nenutinka ir šioks toks lambda padidėjimas neturės didelės įtakos, kai šalia yra tiek permirkusių polių. Būtų teisingiausia šią problemą spręsti neprileidžiant vandens prie eps ir eps50 50-100mm sluoksnį dedant ant 20-50mm xps.

po 15-20 metu i ta suspausta ir dregmes paveikta EPS'a paziurekit gal tada pakeisi nuomone. Dar sutikciau jog ant xps butu dedamas eps'as, bet tik ne "nuogas" eps ant grunto kuris neapsaugomas nuo vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 23 birželio 2015 - 15:12
QUOTE(BangaS @ 2015 06 17, 10:19)
Galvotate rostverkas slegia po juo esantį gruntą?
Priminkit tech priežiūrai, kad rostverkas laikosi ant polių, ne ant grunto.
Siūlydami xps po rostverku gali padaryti meškos paslaugą jeigu gruntas bus kilsnus. Tegul tech priežiūra pasiklauso konstruktoriaus komentaro šiuo klausimu.

Mūsų su vaikiu architektas ir konstruktorė - tie patys. Man po rostverko apačia įpaišė XPS. Jis sudėtas ir vargo nematau. Kai kojos sausos, tai visas kūnas šiltas. Tas pats ir namui: jei pamatas sausas, tai ir namas šiltas. Aš tik už XPS po žeme, nes su EPS namo kojos permirks. Gal ir yra problemų su grunto kilsnumu, bet savo name nieko nepastebėjo. Viskas vietoje. Tiesa, mano atveju gruntas - smėlis.

Beje, kodėl jūs savo name sudėjote XPS? Aišku, jūsų atveju plokštė, bet ar vanduo negali pakelti viso namo. Sakysite - drenažas, bet jis gali būti ir prie rostverko. Beje, ši konstruktorė jį tikrai numatė mano projekte, bet aš drenažo nedariau ir nedarysiu, nes gruntas - smėlis.
Atsakyti
a kokiam auksty grunto vanduo? g.gif

QUOTE(cibulis @ 2015 06 23, 14:19)
Mūsų su vaikiu architektas ir konstruktorė - tie patys. Man po rostverko apačia įpaišė XPS. Jis sudėtas ir vargo nematau. Kai kojos sausos, tai visas kūnas šiltas. Tas pats ir namui: jei pamatas sausas, tai ir namas šiltas. Aš tik už XPS po žeme, nes su EPS namo kojos permirks. Gal ir yra problemų su grunto kilsnumu, bet savo name nieko nepastebėjo. Viskas vietoje. Tiesa, mano atveju gruntas - smėlis.

Beje, kodėl jūs savo name sudėjote XPS? Aišku, jūsų atveju plokštė, bet ar vanduo negali pakelti viso namo. Sakysite - drenažas, bet jis gali būti ir prie rostverko. Beje, ši konstruktorė jį tikrai numatė mano projekte, bet aš drenažo nedariau ir nedarysiu, nes gruntas - smėlis.

Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2015 06 23, 15:19)

Papildysiu: pamatistai ne šventieji ir oru neskraido, norėčiau pamatyti kas iš paprasto epso liktų kai ant jų kraudami klojinius sunkios kojos tryptu ta putplasti. Visi kraštai būtų nuspardyti...
Atsakyti
QUOTE(vaikis_ @ 2015 06 23, 15:11)
po 15-20 metu i ta suspausta ir dregmes paveikta EPS'a paziurekit gal tada pakeisi nuomone. Dar sutikciau jog ant xps butu dedamas eps'as, bet tik ne "nuogas" eps ant grunto kuris neapsaugomas nuo vandens.

Jeigu eps po rostverku suspaustas tai gal poliai po 150 cm ir rostverkas dirba kaip juostinis pamatas... Nejuokaukite, čia ne apie plokštuminį pamatą eina kalba. Sutinku, kad eps kontaktas su gruntu yra nerekomenduotinas ir xps bus daugeliu atvejų geriau nei eps po žeme, bet po rostverku reikia minkštos termoizoliacijos, kuri kompensuotų grunto kilsnumą jeigu bent kiek abejojama dėl grunto įmirkio.

Atsakyti
Aš atsimenu po pamatu padėjau Geoporą. Jo vandens įmirkis 2,5 karto mažesnis už paprasto putplasčio. Bet dabar tai galvoju ar vertėjo tą daryti, ar yra koks nors realus skirtumas. Ir kiek matau, tai geoporas nėra populiarus visiškai.
Atsakyti
O aš šiuo metu kaip tik kraunu EPS100 po rostverku. Ir skaitau jūsų diskusiją. vieni už xps kiti už eps. O man gi statyt reikia. Jūs gal apsispręskite biggrin.gif
kaip tik liko kelios kraštinės nepadarytos, gal eksperimentą ilgalaikį padaryti? smile.gif xps vs eps.
Svarsčiau XPS dėti 5cm ir 10cm EPS. Bet dėl kainos ir nuomonių. pasirinkau EPS.
Nors dabar žiūriu, netik ir skirtumas tose kainose būtų.
Kita vertus, jei padėsi 5cm xps, o vanduo ims ir pakils 6cm....
Po rostverku ir visom grindim pyliau skaldą, ji turėtų nutraukti kapiliarinę drėgmę. Gruntas po namu - kilsnus, drėgnas, paviršiniai vandenys aukštai. Todėl aplink namą darysiu drenažą, plius sijoną.

XPS naudojimas - kova su pasekmėm, o reikia juk priežąstis naikinti - neprileisti vandens.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 13b: 25 birželio 2015 - 10:04
į molingus gruntus kokio ilgio poliai paprastai dedasi lengvų blokelių aeroc eco light pastatui? atmetus rostverką, kuris bus 60 cm. žinau, kad pradėsit apie grunto tyrimus, konstruktoriaus skaičiavimus. Bet tai ūkinis pastatas, nemažas, nu bet neapsimoka tokios paslaugos... Būkit žmonės, patarkit...
ir jei denginys medinis, su putplasčiu tarpuose, ant jo nebus vaikštoma, pastogė neeksploatuojama, ar gerai tarpus tarp sijų 1 m pločio daryt, kad putplasčio pjaustyt nereikėtų?
Atsakyti
Kurį grindų variantą siūlytumėte?
Suplanuotas A variantas.
B atveju galėčiau maksimum 5cm EPS pakišti po šildomom grindim, tektų prailginti kai kuriuos kanalizacijos vamzdžius. Ar EPS 20cm po perdanga racionalu tokiu atveju?

user posted image
Atsakyti
Aš pirmiausia EPS80 keisčiau į EPS50 po grindimis. Gi jis jokios apkrovos neneša. Už tą pačią kainą bus galima sudėti didesnę varžą. Arba NEPS60. Įdomus dalykas, kad 60-inis neoporas pigesnis nei atitinkamas baltas, jei vertinti pagal R/€ santykį.
Kokie argumentai po perdanga pasirinkti tokį santykinai kietą EPS80?
O tarp grindų ir perdangos bent 2cm polistirolo tai tikrai padėčiau. Ir gal ne EPS80, o kiek tvirtesnio. Net XPS300 mažas storis piniginei nebus skaudus. Reik žiūrėti, kiek visos kitos aplinkybės leidžia pakelti.
QUOTE(13b @ 2015 07 08, 16:35)
Kurį grindų variantą siūlytumėte?
Suplanuotas A variantas.
B atveju galėčiau maksimum 5cm EPS pakišti po šildomom grindim, tektų prailginti kai kuriuos kanalizacijos vamzdžius. Ar EPS 20cm po perdanga racionalu tokiu atveju?<{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Na tiksliai ir nepasakysiu, kaip gimė idėja naudoti eps80, įtariu skaitant aprašymus prekybinius.
o koks skirtumas eps50 ir 80 ar neps60 drėgmės atžvilgiu?
aišku ten drėgmės neturės būti, bent jau viską darau taip, kad jos išvengti.

QUOTE(Milao @ 2015 07 08, 20:17)
Aš pirmiausia EPS80 keisčiau į EPS50 po grindimis. Gi jis jokios apkrovos neneša. Už tą pačią kainą bus galima sudėti didesnę varžą. Arba NEPS60. Įdomus dalykas, kad 60-inis neoporas pigesnis nei atitinkamas baltas, jei vertinti pagal R/€ santykį.
Kokie argumentai po perdanga pasirinkti tokį santykinai kietą EPS80?
O tarp grindų ir perdangos bent 2cm polistirolo tai tikrai padėčiau. Ir gal ne EPS80, o kiek tvirtesnio. Net XPS300 mažas storis piniginei nebus skaudus. Reik žiūrėti, kiek visos kitos aplinkybės leidžia pakelti.

Atsakyti
QUOTE(13b @ 2015 07 08, 22:09)
Na tiksliai ir nepasakysiu, kaip gimė idėja naudoti eps80, įtariu skaitant aprašymus prekybinius.
o koks skirtumas eps50 ir 80 ar neps60 drėgmės atžvilgiu?
aišku ten drėgmės neturės būti, bent jau viską darau taip, kad jos išvengti.

50-tinis ir 60-tinis daug labiau įgeria drėgmę, jie yra pilni kiaurymių. Ant grunto jų dėti negalima. Nebent ant kietesnio putplasčio.

Atsakyti