Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 22, 07:29)

Vobla, as i kompanija pas tamsta, nepurskiau niekuo, sarmata, bet taip jau gavosi, savaitgaliais nebunam, siokia diena arba ner kada, arba pamirstu, arba patingiu,...



QUOTE(saintlina @ 2014 07 22, 07:38)


nepurškiu ir aš. Iš tingėjimo  smile.gif

vat as nei tingiu, nei man toli... bet kazko ranka nekyla g.gif pirma karta matau taip, kas siltnamis butu kone sterilus- nei kokiu demetliges, nei kokiu neaiskiu demiu- kaip ruta zaliuoja. visgi matyt ir nuo auginamu veisliu priklauso. demetlige man tris metus citrina uznesdavo.
dar ir nugeneta pas mane mazai- kas tik uzeina visi pradeda cypt- oj kiek lapu!!! nu geniu as juos, geniu, bet ne taip drastiskai kaip kitais sezonais... g.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 22, 07:29)
Kas auginot Jazon? Turbut nevisai prinokusi ragavau, beskonis man pasirode, bet nekietas buvo, kai spalva balzgana, tai tik paciupinant suprasti galima, kada jis jau valgomas. Prie koto dar kietokas, gal neislaukiau pilnai, per zalia sumaitojau. Derlingas, bet kol kas skoniu manes nesuzavejo  unsure.gif

Aš pernai juos auginau, pirmieji pomidorai man buvo labai skanūs, o vėliau - visiškai nebeskanūs g.gif manau, kad pernokindavau aš juos. Derlingumas jų tai superinis.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 22, 07:47)
Operatyviai as cia susiskuau  thumbup.gif

Zydinti_gele, as del seklu nepamirsau, tiesiog ne su masina i darba vazineju dabar, nebuvo kur voko nupirkti, ziauriai nepakeiliui  4u.gif Bet pakelis matomoj vietoj padetas, tikrai issiusiu.


Oi, jokiu problemu. Aciu uz rupesti. As dabar ir nelaukiu dar biggrin.gif Ramiai prie juros dar sedziu.
Man iki vasario vidurio suspekit ir bus gerai 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 07 22, 09:01)
Aš pernai juos auginau, pirmieji pomidorai man buvo labai skanūs, o vėliau - visiškai nebeskanūs  g.gif manau, kad pernokindavau aš juos. Derlingumas jų tai superinis.

Gal reikes issikrapstyti seklu g.gif Valgyti nepraso, tegul stovi, pirmos kekes tai laaabai graziai uzderejo, veliau ziedus pabarste masiskai, bet as nebesistebiu, mano beveik visi pomidorai barsto, vieni maziau, kiti tragiskai.
Atsakyti
Va, ką rašo delfi.lt. Sakyčiau kai kur ne visai tiesa doh.gif
http://www.delfi.lt/...i.d?id=65354856
Atsakyti
Ar kas nors auginate Ildi? Barsto ziedus? Rausiu lauk, tik vieta uzima... Galvoju ar sodinti ji kitais metais, tai noriu suzinoti ar labai kaprizingas jis ir pas kitus, nes pas mano mama jis irgi ziedus barsto. g.gif


Cerise mezga kaip isprotejusi, labai grazios kekes, bet tai skonis net nezinau... g.gif kazkur skaiciau, kad labai saldus vysniukai Cerises, o mano sakyciau kazkokie nekokie... g.gif Blogai is tikro kai po viena rusies atstova auga, nes paskui nezinai ar cia tikrosios to pomidoro savybes ar kazkas nepatinka...
user posted image

O cia gabalelis mano siltnamio, kaip pradedancioji, tai dziaugiuosi derliumi blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Pas mane tai rukai negresia tikiuosi, nes musu vietove ant didelio kalno, o musu sklypas toje aukstoje vietoveje ant dar didesnio kalnelio. Bet uztai gresia seselis. Kaimynu medis yra labai didelis, kai seseliai darosi ilgesni, tai matau, kad jau vis ilgesni laika uzdengia man siltnamiui saules. Ar del seselio irgi padideja kokiu nors ligu rizika? jeigu taip tai, kokiu?

Tas delfio straipsnis man gera minti pakiso. Dziovinti pomidorai yra tai, ka mes nuolat perkame ziema. Ar imanoma skaniu prisidziovinti ir kaip ta padaryti? Tiesiog supjaustai, sudedi ant padeklo ir i dziovykle? Kokios veisles labiausiai tinka ? Sultingos ar miltingos? Ar reikia juos barstyt kokia druska, prieskoniais dziovinant ar kaip? Ar sudziovint iki trapumo?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 22, 11:13)
Pas mane tai rukai negresia tikiuosi, nes musu vietove ant didelio kalno, o musu sklypas toje aukstoje vietoveje ant dar didesnio kalnelio. Bet uztai gresia seselis. Kaimynu medis yra labai didelis, kai seseliai darosi ilgesni, tai matau, kad jau vis ilgesni laika uzdengia man siltnamiui saules. Ar del seselio irgi padideja kokiu nors ligu rizika? jeigu taip tai, kokiu?

Tas delfio straipsnis man gera minti pakiso. Dziovinti pomidorai yra tai, ka mes nuolat perkame ziema. Ar imanoma skaniu prisidziovinti ir kaip ta padaryti? Tiesiog supjaustai, sudedi ant padeklo ir i dziovykle? Kokios veisles labiausiai tinka ? Sultingos ar miltingos? Ar reikia juos barstyt kokia druska, prieskoniais dziovinant ar kaip? Ar sudziovint iki trapumo?



Zinok, sita tema jau cia pridiskutuota aibe kartu 4u.gif
As dziovinu dziovykleje, cherius pjaunu per puse, kitus riekelemis, skiltelemis. Iki trapumo nedziovinu. O po to jau skoniu ir fantazijos reikalas, ka tu su jais nori daryt, visi tavo isvardinti budai tinka.
Atsakyti
Pernai džiovinau nemažai, viso padariau apie tris litrus. Džiovinimui geriausiai tiko Peniai arba kiti ne tokie sultingi pomidorai. Kai kuriems išėminėjau sėkliukes, džiovinau apibarstytus druska iki kol pasidaro tarsi kieta guma, bet nesudžiūna visiškai. Tuomet išdžiovintus trumpam kyštelėju į verdantį vandenį su rūgštele (citrina, actas) ir suspausdama dedu į stiklainiukus, tp dėjau česnako skiltelių, žolelių (nebūtinai0 ir užpyliau šiltu alyvuogių aliejumi. Puikiai laikosi, skonis labai geras. Iš kibiro pomidorų gaunasi apie puslitrinis stiklainis.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 07 22, 07:29)
Kas auginot Jazon? Turbut nevisai prinokusi ragavau, beskonis man pasirode

Jei neklystu čia baltas pomidoras... Jazon neauginu, bet turiu baltą cukrų ir baltąją gražuolę, ragavau tiek vieno, tiek kito, man irgi beskoniai pasirodė. Iš visos ragautos pomidorų įvairovės pagal skonį jie paskutinei vietoj, o lyderiauja - škatulka biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(R&B @ 2014 07 22, 13:35)
turiu baltą cukrų ir baltąją gražuolę, ragavau tiek vieno, tiek kito, man irgi beskoniai pasirodė.


Baltas cukrus ir man didelio įspūdžio nepaliko. Galvoju, gal dar labiau panokint, gal dar ką atskleis?..
Atsakyti
QUOTE(Kapabull @ 2014 07 22, 11:44)
Pernai džiovinau nemažai, viso padariau apie tris litrus. Džiovinimui geriausiai tiko Peniai arba kiti ne tokie sultingi pomidorai. Kai kuriems išėminėjau sėkliukes, džiovinau apibarstytus druska iki kol pasidaro tarsi kieta guma, bet nesudžiūna visiškai. Tuomet išdžiovintus trumpam kyštelėju į verdantį vandenį su rūgštele (citrina, actas) ir suspausdama dedu į stiklainiukus, tp dėjau česnako skiltelių, žolelių (nebūtinai0 ir užpyliau šiltu alyvuogių aliejumi. Puikiai laikosi, skonis labai geras. Iš kibiro pomidorų gaunasi apie puslitrinis stiklainis.

4u.gif 4u.gif super. Kai jau turėsiu pridėjus gerą terbikę (pradžioj tegu būna su daugiau vitaminų), pabandysiu ir šitą stiklaininį būdą. Laabai jau skaniai skamba wub.gif wub.gif

Dar atsimenu tokį būdą, kad seniau labai žalius pomidorus rudenį sudėdavo į dėžutes tarp laikraščių ir užkeldavo į tamsią spintą. Išsitraukdavom juos gal gruodį ir būdavo dar raudoni, geri pomidorai. O gal kažkaip iškreiptai atmintis veikia? Gal anksčiau?
Gal kas tiksliau žino idealias sąlygas? Drėgmės, tamsos ir temperatūros? Gal ne laikraščiai (skamba labai jau nechigieniškai), o dar kas nors geresnio labiau tinka?

Atsakyti