Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(saintlina @ 2014 07 23, 09:25)
o nepasakė, kad anas, tokis gražuolis, visiškai beskonis?  smile.gif

Nu tau tai amžiais visą malonumą sugadint reik doh.gif Negali patylėt biggrin.gif Skoniui draugų nėr, vat tongue.gif

Ptasha, uzpernai šito klausiau, tai man sakė, kad galima, tik sėklas reik margancovkėj padizinfekuot.

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 23, 12:15)
Nu tau tai amžiais visą malonumą sugadint reik doh.gif Negali patylėt  biggrin.gif  Skoniui draugų nėr, vat tongue.gif

Ptasha, uzpernai šito klausiau, tai man sakė, kad galima, tik sėklas reik margancovkėj padizinfekuot.

O kokio stiprumo tirpale, nepameni? 4u.gif

Gaudvile, ka manai? Jei isdezinfikuociau jas?

Nu as dabar pagalvojau, kad pomidoru savo rinktu seklu neturejau is viso sodinamu. O ta zaraza puola treti metai.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 23, 12:15)
Nu tau tai amžiais visą malonumą sugadint reik doh.gif Negali patylėt  biggrin.gif 

tease.gif

Papildyta:
QUOTE(ptashka @ 2014 07 23, 12:17)
O kokio stiprumo tirpale, nepameni?  4u.gif

Nu as dabar pagalvojau, kad pomidoru savo rinktu seklu neturejau is viso sodinamu. O ta zaraza puola treti metai.

čiut čiut ružavam smile.gif

Nors pati retai renku sėklas, ir jei jau prisiverčiu, tai tik iš pirmųjų sveikųjų pomidorų, vistik drįstu manyti, kad dėmėtligė toks reikalas, kad tik ir tyko išlįst iš už kampo ir prisikabint. Ir nelabai žiūri, ar tas augalas iš parduotuvinio nudezinfekuoto pakiuko, ar iš nuosavo pomidoro. Drįsčiau manyti, kad gali pasirinkt ir pamaudyt margancovkėj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 liepos 2014 - 12:26
QUOTE(saintlina @ 2014 07 23, 12:24)
tease.gif

Papildyta:

Nors pati retai renku sėklas, ir jei jau prisiverčiu, tai tik iš pirmųjų sveikųjų pomidorų, vistik drįstu manyti, kad dėmėtligė toks reikalas, kad tik ir tyko išlįst iš už kampo ir prisikabint. Ir nelabai žiūri, ar tas augalas iš parduotuvinio nudezinfekuoto pakiuko, ar iš nuosavo pomidoro. Drįsčiau manyti, kad gali pasirinkt ir pamaudyt margancovkėj.

Siemet esu gavusi po pora seklyciu tokiu, kurie bent kol kas man patinka. Aisku, dar neragavau skoniu.

Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 07 23, 00:15)
Ale va , su sėklom bėda unsure.gif Negana to, kad beveik besėkliai, tai dar ir nelaimė nutiko.Tris paras anoji plušo tik kavą gerdama, prikrapštė sloniką tų mizerijų ir... doh.gif Josios šuva, vištą vydamasis, įšoko per balkoną , sloniką sudaužė ir  doh.gif  Suputo ir vištą, ir sėklas.Bėda su tais nublūdusiais augintiniais unsure.gif Daba iš naujo krapšto, nabagėla...

Negražu iš kito nelaimės juoktis, nu bet vos neapsisisiojau... lotuliukas.gif
Adija5, respect'as už tavo jumoro jausmą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 23, 13:24)

Drįsčiau manyti, kad gali pasirinkt ir pamaudyt margancovkėj.

drinks_cheers.gif Kad ir Saintlina pasakė , bet pritariu biggrin.gif Aš vienos rūšies buvau užpernai išsikrapščius iš sergančio demėtlige, pernai pasodinau, niekas nesusirgo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 07 23, 11:51)
Užkratas persiduoda per sëklas, nežinau, ką patarti  4u.gif

O tai jeigu tas tirpalas soda+muilas sunaikina liga ant augalu, tai gal ir ant seklu sunaikintu? Nu jeigu pamirkytum seklas tokiam koki pusvalandi...??? Negerai butu?
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 23, 12:37)
O tai jeigu tas tirpalas soda+muilas sunaikina liga ant augalu, tai gal ir ant seklu sunaikintu? Nu jeigu pamirkytum seklas tokiam koki pusvalandi...??? Negerai butu?

muilas nieko nesunaikina, tik mikrobus reklamoj smile.gif Purškimui jis reikalingas tik tam, kad soda prie lapų priliptų smile.gif
Kalio permanganato tirpalas tikrai geriau sėklų apdirbimui.
Papildyta:
QUOTE(adija5 @ 2014 07 23, 12:34)
Kad ir Saintlina pasakė , bet pritariu  biggrin.gif

taip reik suprast, kad šiaip pastoviai nusišneku biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Adija, gal tu netyčia šiandien Vilniuj?...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 23 liepos 2014 - 13:02
Pernai su soda purskiau, demetligei buvo giliai dzin.

O kuris seklu krapstymo receptas yra geresnis visgi?
Su rauginimu ar be jo?

Pas mane namie remontai vyksta, tai noriu stiklaini su seklom i saldytuva ikist. Manau joms vandenyje ten nieko neatsitiks logiskai mastant, ane?
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 23, 12:52)
O kuris seklu krapstymo receptas yra geresnis visgi?
Su rauginimu ar be jo?

nesu mačius gražesnių sėklų nei Ex. Daigumas 100 proc. Taip kad daryčiau kaip ji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 07 23, 12:55)
nesu mačius gražesnių sėklų nei Ex. Daigumas 100 proc. Taip kad daryčiau kaip ji  smile.gif

Tai dabar pasitikrinsiu: kadangi mano wordinej spargalkej kaip kokiam bardake imesti 3 budai ir du is ju vienodi (paskutini nukopinau kai diuni parase), tai cia sitas?:

Sėklas dedu į sietelį ir gerai išplaunu po tekančiu vandeniu, patrindama, kad tos luobelės nusitrintų. Paskui 3 paras palaikau užpylus virintu vandeniu stiklinaitėje. Tada vėl perplaunu, sudedu į marlės gabaliuką (ai, į bintą daržiausiai, nes patogiausia) ir pamerkiu 15 min į vos rožinį kalio permanganato tirpalą (dezinfencijai). Išėmus nusausinu, paskeidžiu ant popierinio rankšluosčio ir nešu džiovinti
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 23, 13:02)
tai cia sitas?:

kiek pamenu - taip smile.gif
Atsakyti