Įkraunama...
Įkraunama...

Pilvų vasarojimas

Sveikutes !

Parsiridenau is kliniku ,nuleido krauja antikuniams ,tikiuosi nieko neras smile.gif

Afrodite - jei miegasi tai ir miegok mirksiukas.gif svarbiausiai ,kad gerai viskas 4u.gif

Cygnus su menesiuku jus wub.gif

Kitty - isivaizduoju kaip seneliams baisu buvo lotuliukas.gif

Pumpule - sveikute 4u.gif
As sirgau gestaciniu su pirmu ir antru nestumu . o su treciu ir ketvirtu isvengiau mirksiukas.gif Stengiuos pagal vadoveli maitintis - kas tris val ,jokiu saldumynu ir greitu angliavandeniu , daug vandens ir svori labai seku . Kolkas pasiteisino mirksiukas.gif

Neverk @ mama- na ir budai thumbup.gif lotuliukas.gif

Natalija - temute galiu pabandyt perimt trims menesiukams ,gal veliau norinciu atsiras smile.gif Tik turesi pamokint ,nes nesu dariusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2014 08 25, 15:37)
Beje kazkuri nestuke sirgo gestaciniu diabetu per pirma nestuma, o per kitus nesirgo, gal pasidalintu savo patirtimi, kas padejo isvengti  per kitus nestumus diabeto. Bijau, kad man vel gres tas diabetas...

na, maciau jau neverk mama, atsake.
as ta pati pasakyciau. Prisiziuret labai mityba, fizini aktyvuma palaikyt, ir svorio neprisiaugint daugiau nei reikia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Yggdrasil @ 2014 08 25, 16:21)
Sveikutes !

Parsiridenau is kliniku ,nuleido krauja antikuniams ,tikiuosi nieko neras  smile.gif

Pumpule - sveikute  4u.gif
  As sirgau gestaciniu su pirmu ir antru nestumu . o su treciu ir ketvirtu isvengiau  mirksiukas.gif  Stengiuos pagal vadoveli maitintis - kas tris val ,jokiu  saldumynu ir greitu angliavandeniu , daug vandens ir svori labai seku . Kolkas pasiteisino  mirksiukas.gif

Neverk @ mama- na ir budai  thumbup.gif  lotuliukas.gif

Natalija - temute galiu pabandyt perimt trims menesiukams ,gal veliau norinciu atsiras  smile.gif  Tik turesi pamokint ,nes nesu dariusi  blush2.gif

Tikėkimės tyrimai bus geri, ir nieko papildmo nereikės.
ačiū už info. Na stengsiuos taip daryt, nors pirmą nesštumą priaugau tik 12 kg, pirmą trimestrą į saldumynus pažiūrėt negalėjau, kaip ir dabar. Na gal kiek jų valgiau antrą trimestrą ir aišku bulvės man buvo einamiausias valgis. Beje kada tau darydavo gliukozės tyrimą po pirmo neštmo su gestaciniu dieabetu? galima anksčiau prašytis? kažkur skaičiau, kad daro net nuo 13 savaičių tada. nors pasitikrinu kraujuką ir dabar, tik kad dabar nieko reguliuot negaliu, nedaug ka galiu valgyt, dažnai valgau po nedaug, aišku jokių saldumynų, saldžių daržovių, vaisių, iš vis negaliu. Man jaučių aną neštumą pakišo koją mažas fizinis aktyvumas, nes pirmus tris mėnesius liepė saugotis, tai po darbo gulinėjau daug, šis neštumas kur kas fizižkai aktyvesnis su tokiu mažiumi.
Dar norėjau paklaust, gal turit kokių stebuklingų receptų nuo pykinimo? man padeda imbieras, bet kiek skaičiau tai dviprasmiškai parašyta, vieni sako nieko, kiti nerekomenduoja jo naudoti neštumo metu, tai kai labai blogai tik panaudoju. O taip tai paprasto vandens net nelabai galiu gert kazkaip, tik gazuotą mineralinį ir tai kol jis labai gazuotas, išdunksi, ir nebegaliu gert, pykina… tai vyras jau pakraupęs, kad tiek vandens mineralinio ispilam...
Atsakyti
PUMPULE, sveikinu! Augink pilvuza smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2014 08 25, 18:14)
Tikėkimės tyrimai bus geri, ir nieko papildmo nereikės.
ačiū už info. Na stengsiuos taip daryt, nors pirmą nesštumą priaugau tik 12 kg, pirmą trimestrą į saldumynus pažiūrėt negalėjau, kaip ir dabar. Na gal kiek jų valgiau antrą trimestrą ir aišku bulvės man buvo einamiausias valgis. Beje kada tau darydavo gliukozės tyrimą po pirmo neštmo su gestaciniu dieabetu? galima anksčiau prašytis? kažkur skaičiau, kad daro net nuo 13 savaičių tada. nors pasitikrinu kraujuką ir dabar, tik kad dabar nieko reguliuot negaliu, nedaug ka galiu valgyt, dažnai valgau po nedaug, aišku jokių saldumynų, saldžių daržovių, vaisių, iš vis negaliu. Man jaučių aną neštumą pakišo koją mažas fizinis aktyvumas, nes pirmus tris mėnesius liepė saugotis, tai po darbo gulinėjau daug, šis neštumas kur kas fizižkai aktyvesnis su tokiu mažiumi.
Dar norėjau paklaust, gal turit kokių stebuklingų receptų nuo pykinimo? man padeda imbieras, bet kiek skaičiau tai dviprasmiškai parašyta, vieni sako nieko, kiti nerekomenduoja jo naudoti neštumo metu, tai kai labai blogai tik panaudoju. O taip tai paprasto vandens net nelabai galiu gert kazkaip, tik gazuotą mineralinį ir tai kol jis labai gazuotas, išdunksi, ir nebegaliu gert, pykina… tai vyras jau pakraupęs, kad tiek vandens mineralinio ispilam...

Po nestumo pagimdzius dar daro gliukoze ,kazkur po dvieju menesiu . Tada ziuri ar atsistato . Deja statistika tokia ,kad tikimybe susirgti padideja net 50% . Namie krauja pasitikrinu pastoviai ypac rytini . Del bulviu zinau ,kad yra ta teorija del krakmolo .. bet valgau jas saikingai .

Svarbiausiai ,kad cukraus kiekis nesokinetu 4u.gif
Del fizinio aktyvumo ,negaliu nieko patart .. nesu aktyvi nestumu metu ,per daug svarbus jie man ,kad drysciau rizikuot ax.gif

O pykinimui man tik "veri beri " guminukai padedavo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergyte_82 @ 2014 08 25, 17:29)
PUMPULE, sveikinu! Augink pilvuza smile.gif

Ačiū! smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Yggdrasil @ 2014 08 25, 17:33)
Po nestumo pagimdzius dar daro gliukoze ,kazkur po dvieju menesiu . Tada ziuri ar atsistato . Deja statistika tokia ,kad tikimybe susirgti padideja net 50% .  Namie krauja pasitikrinu pastoviai ypac rytini .  Del bulviu zinau ,kad yra ta teorija del krakmolo .. bet valgau jas saikingai . 

Svarbiausiai ,kad cukraus kiekis nesokinetu  4u.gif
  Del fizinio aktyvumo ,negaliu nieko patart .. nesu aktyvi nestumu metu ,per daug svarbus jie man ,kad drysciau rizikuot  ax.gif

O pykinimui man tik "veri beri " guminukai padedavo  doh.gif

O man rytinis kraujukas visada budavo geras, tik po maisto, cukrus sokteldavo. Na tikiuosi si nestuma isvengsiu. Bet bent jau zinau visas dietas ir angliavandeniu skaiciavimus...
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2014 08 25, 18:14)
man padeda imbieras, bet kiek skaičiau tai dviprasmiškai parašyta, vieni sako nieko, kiti nerekomenduoja jo naudoti neštumo metu, tai kai labai blogai tik panaudoju. O taip tai paprasto vandens net nelabai galiu gert kazkaip, tik gazuotą mineralinį ir tai kol jis labai gazuotas, išdunksi, ir nebegaliu gert, pykina… tai vyras jau pakraupęs, kad tiek vandens mineralinio ispilam...

tai yra net imbierines tabletes kazkokios nuo pykinimo. NEmanau, kad jis baisiai kenktu, nebent kilogramais valgytum
o del mineralinio - as tik gazuota visada gerdavau. Akusere reke, kad man rugstys sukils biggrin.gif , o man vienodai, nieks ten nekilo. Paprasto vandens as irgi nelabai galiu daug isgert
borzomi padeda nuo pykinimo kartais mirksiukas.gif
Atsakyti
As kai alergiska imbierui tai nevartoju jo, bet man neblogai Birutes mineralinis ir vanduo su citrina ir metos lapeliu thumbup.gif Turkijoje toki vartojau tai kartais labai padeda thumbup.gif O siaip kaip ir recepto matyt vieno nera,nes kartais man obuoliai nuiima bloguma,o kartais citrusiniai vaisiai tokie kaip apelsinas ir mandarinas. O buna dienu kaip tycia kad niekas nepadeda biggrin.gif
Neramu ir man del diabeto,judu as tikrai labai jau mazai-nes per daug man brangus sis maziukas,kad dar aktyviai judeciau ypac turint bedeliu su kakleliu ax.gif I saldumynus dabar irgi paziureti negaliu,o bulves siaip megstu ax.gif Na gal bus ok viskas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 08 25, 06:37)
Gufetta, bet cia tiesa - uzsiguli, uzsisedi ir pasidaro sunku. Paskutine savaite gi nusprendziau nebesportuot. Va tada ir pajauciau, kodel dauguma nestukiu skundesi savo savijauta ir kuo greicia finiso lauke  Kol sportavau - jokiu negalavimu, tik ramybes busena - tai pilva tempima, tai nugara skauda, tai kvepuot sunku  doh.gif tai aciu die, kad sitie pozymiai tik savaite tetruko 
Papildyta:
a vo, ziu nestukes - kokie senovej budavo nestumo testai
http://www.tavovaika...6#ixzz3Av4wngyt

nu , blyn, gaila, kad anksciau neuzmaciau, tikrai buciau ne kuriuos budus isbandzius biggrin.gif

tai va va ir as ta pati ziuriu, reik eit dazniau i trasa, tik va i parka viena nebedristu, nes ten kad pakliut per miska vienai pereit ir i pakalne, zmoniu nelabai, o tie keli su sunim laisvais, jau dukart mane uzpuole nestumo metu schmoll.gif o dar pastoviai lyja mad.gif

nu testukai tai zavus lotuliukas.gif man tas su kvieciais ir mieziais patiko, zinociau kur gaut grudu, tai tuoj pat pabandyciau, idomu ar tikrai berniuka parodytu g.gif o kiti tai ka as zinau lotuliukas.gif daugumoj ten belekas uzsiziaugciotu biggrin.gif

QUOTE(Afrodite69 @ 2014 08 25, 13:30)
O man nestumas eina didyn ir savijauta blogeja. Pykina jau dabar non stopu,krutine vakare nerealiai jautri,pilvas vakare ispustas. Jegu ir energinos nulis, vaakr net apsiverkiau kad kaip reiks priziureti maziuka kai nesugebu arbatos pasidaryt.

prisitryzniojai, kad nebejauti pozymiu, a? bigsmile.gif tai dabar dziaukis biggrin.gif as aciu dievui taip ir nesuzinojau, ka tai reiskia thumbup.gif

QUOTE(laina12 @ 2014 08 25, 13:58)
del aspirino, tai vaikams zinau, kad negalima. bet kaip supratau, tu pati jo gert negali. Kazkaip klausiau del vaistu vartojimo akuseres, tai ji man taip pasake: kad ka galima nestumo metu, tai tikrai galima maitinant, nes per piena daug maziau patenka nei per placenta.

mums per maitinimo paskaita sake, kad yra itin mazai vaistu, kuriu maitinancioms negalima, kaip ir del valgio - sake valgyt absoliuciai viska (pagaliau thumbup.gif ), tik alkoholio nepadaugint ir rukymo atsisakyt bigsmile.gif tai man cia totalus rojus, o tai aplinkines bobutes tai tik gasdina, kad nieko bus negalima lotuliukas.gif o paskaitoj buvo keli gydytojai (ir labai jauni ir viena sena lape) ir visi sake tik ramiai ir neklausyt bobuciu cool.gif

QUOTE(Pumpule @ 2014 08 25, 17:48)
O man rytinis kraujukas visada budavo geras, tik po maisto, cukrus sokteldavo. Na tikiuosi si nestuma isvengsiu. Bet bent jau zinau visas dietas ir angliavandeniu skaiciavimus...

o man zinok atvirksciai - auksciausi rodikliai buna ryte arba siaip ilgai nevalgius, turiu butinai kas kelias valandas ka nors sukramsnot (aisku nakti nesikeliu, tai ir buna aukstesnis biggrin.gif )

QUOTE(laina12 @ 2014 08 25, 18:17)
o del mineralinio - as tik gazuota visada gerdavau. Akusere reke, kad man rugstys sukils  biggrin.gif , o man vienodai, nieks ten nekilo. Paprasto vandens as irgi nelabai galiu daug isgert

as irgi tik gazuota, man naturalus negeriamas daiktas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Gufetta @ 2014 08 25, 23:23)
tai va va ir as ta pati ziuriu, reik eit dazniau i trasa, tik va i parka viena nebedristu, nes ten kad pakliut per miska vienai pereit ir i pakalne, zmoniu nelabai, o tie keli su sunim laisvais, jau dukart mane uzpuole nestumo metu  schmoll.gif

Užpuolę šunys ar žmonės? unsure.gif Jėzau, abu variantai baisūs. Aš ne tai kad viena neičiau, visai ten nebesirodyčiau.
Atsakyti
QUOTE(Neverk @ mama,2014 08 25, 22:52)
Užpuolę šunys ar žmonės?  unsure.gif Jėzau, abu variantai baisūs. Aš ne tai kad viena neičiau, visai ten nebesirodyčiau.

sunys blink.gif o ju savininkai tik stovejo salia ir ziurejo kaip centneri sveriantis suva sokineja man ant pilvo o as rekiu ir verkiu, ir nieko nedare. isgelbejo pro sali einantis senukas.
Atsakyti
labas rytas suraitytas
mazas 7 uzvalge ir vel miega. Valgo jis, vakar sverem pas gydytoja, na - priauges netoli savo gimimo svorio. apsiraminau. ale siandien vel pampyje radau oranziniu demeliu ir susinervavojau - tos oranzines slapimo druskos rodo, kad nepakankama mityba doh.gif tai va, vel galvosukis - ar jis nevalgus, ar truksta pieno, ar dar koks biesas sad.gif . siaip vaikas, ramus kol kas, pavalgo, biski pabudrauja ir miega. Nu, mislyju, jei butu alkanas - gal staugtu? unsure.gif kita vertus, gal jis nezino , ku reiskia but sociam ?

vakar maudem antra karta. tai si karta tik ziurejo didelem nustebusiom akim ...ir matosi, kad patiko. Pirma karta vyras buvo ryskiai per vesu vandeni padares, uztai mazius ir zviege biggrin.gif

QUOTE(Gufetta @ 2014 08 25, 23:23)

nu testukai tai zavus  lotuliukas.gif man tas su kvieciais ir mieziais patiko, zinociau kur gaut grudu, tai tuoj pat pabandyciau, idomu ar tikrai berniuka parodytu , o kiti tai ka as zinau  : daugumoj ten belekas uzsiziaugciotu

mums per maitinimo paskaita sake, kad yra itin mazai vaistu, kuriu maitinancioms negalima, kaip ir del valgio - sake valgyt absoliuciai viska (pagaliau  ), tik alkoholio nepadaugint ir rukymo atsisakyt  , tai man cia totalus rojus, o tai aplinkines bobutes tai tik gasdina, kad nieko bus negalima  , o paskaitoj buvo keli gydytojai (ir labai jauni ir viena sena lape) ir visi sake tik ramiai ir neklausyt bobuciu 

na, man rods galima gaut kokioj eko parduotuvej . ot - isbandytum praktiskai. bigsmile.gif

zinok, tau taip sake per maitinimo paskaita. tai teorija. o praktiskai - tai pati isitikinsi, kad visgi maistas veikia. doh.gif Ir jei prades zviegt vaikiukas nesavu balsu nuo kokio nors produkto, nori nenori jo atsisakyt turesi. As su pirmaja, pasiskaiciau protingu knygu, kad maistas neitakoja diegliuku, ir uzedziau kugelio doh.gif tu patikek, pirma ir paskutini karta as maciau tokias kankynes vaiko, kaip ji reke ir raitesi doh.gif .... va, tada nusispjoviau i protingus mokslininku patarimus ir paklausiau bobuciu biggrin.gif Ir dabar riboju truputi maista - tu produktu, kurie skatina pilvo putima - praktiskai nevalgau. cool.gif

na, bet gi pati eksperimentiskai viskuo isitikinsi greitu laiku mirksiukas.gif

QUOTE(Gufetta @ 2014 08 26, 00:37)
sunys  o ju savininkai tik stovejo salia ir ziurejo kaip centneri sveriantis suva sokineja man ant pilvo o as rekiu ir verkiu, ir nieko nedare. isgelbejo pro sali einantis senukas.

siam atvejui labai gerai turet pipiriniu duju balioneli. as visada nesiojuos rankinej. O jei kur nors pavojinga vieta tenka eit - tai turiu suspaudus rankoje kisenej.
Papildyta:
beje, merginos, gal zinot, man del cp israse 14 d pratesima dekreto.
kaip dabar elgtis - eit i sodros puslapi ir vel pildyti ta prasyma ismokai sitam laikotarpiui ? darboviete zino, duomenis kazkokius nusius.
o ko is manes reikia sodrai?
Atsakyti