Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas

QUOTE(Intemora @ 2014 07 26, 18:57)
nu vat is kur venera tokias statistikas istrauke,nu tik jau vienai zinot,buvau ne viena karta nescia,ir kartais net graudu budavo,kad tas nestumas baigsis  vis tiek,prisimenu tik grazius dalykus,ta laukimo jausma,palyginus su auginimu tai vienas juokas tas nestumas.

labai dziugu del taves 4u.gif

mano pazistamu rate siuo metu 17 patirciu, as galiu cia viska destyti bet ar kam idomu.. taigi:

Nestuke S: preeklampsija, tinimas, nuolatinis pavojus gyvybei, labai sunkus gimdymas
Nestuke T: uzspaustas nugaros nervas, taigi gulimas rezimas, nes kojos neklauso ir vaisius labai didelis, per daug jo vandenu
Nestuke C: depresija, liudesys, pasikeite santykiai su artimaisiais
Nestuke E: didziulis stresas del apsigimimu tyrimu, visas nestumas laukime, nezinioje, vaikas gime neisnesiotas, per Cezari, silpnas, augo letai
Nestuke V: pirmas nestumas - 2men lovoje is pradziu, antras nestumas - 2 paskutiniai men lovoje
Nestuke R: didziule bulimija.. (nors sirgo ja ir anksciau), nevaldomi alkio priepuoliai
Nestuke A: +35 kg, paguldyta del nevaldomo apetito i ligonine, bet joje visvien valge taip pat, gimde budama virs 100 kg
Nestuke G: tinimas, mazas judrumas
Nestuke M: toksikoze iki 5 men
Nestuke L: na mes su ja nesusisnekejome, buvo pikta, nervuota ir uzsidariusi bigsmile.gif blink.gif
ir etc....
Nestuke Venera: didziule toksikoze, kuri vargina, riboja buvima viesose vietose ir gereja tik kai guliu lovoje, o tas taip jau nusibodo, pamirsau jau ka reiskia buti sveika
Atsakyti
Kazkokioj keistoj aplinkoj Venera gyvena, visos nestukes kankinasi besilaukdamos, o dar ir vyrai po gimdymu nebeziuri kaip i mylimas moteris, o tik kaip i vaiku mamas g.gif
Atsakyti
man irgi buvo toksikoze iki 5 men., taip blogai buvo, kad jau gyvent nenorejau. po to prasidejo tinimas, net veidas istino. 9 men jau vaiksciuoti buvo sunku, priaugau labai daug kg. Ir atrodo vandens airobika lankiau, bet matyt vandenys buvo, nes po gimdymo per 2 men, 20 kg numeciau. Jau nekalbu apie hormonus, kaip jie gyventi ramiai neduoda:)) Bet viskas pasimirsta. Keista, bet kai dabar ziuriu i nescias, net pasiilgstu pilvuko ir norisi dar...smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(Alesia2014 @ 2014 07 27, 10:19)
man irgi buvo toksikoze iki 5 men., taip blogai buvo, kad jau gyvent nenorejau. po to prasidejo tinimas, net veidas istino. 9 men jau vaiksciuoti buvo sunku, priaugau labai daug kg. Ir atrodo vandens airobika lankiau, bet matyt vandenys buvo, nes po gimdymo per 2 men, 20 kg numeciau. Jau nekalbu apie hormonus, kaip jie gyventi ramiai neduoda:))  Bet viskas pasimirsta. Keista, bet kai dabar ziuriu i nescias, net pasiilgstu pilvuko ir norisi dar...smile.gif)

tai va va... bent vienas zmogus, kuris realiau raso 4u.gif .
man irgi zinok nieko nebesinori, nes BLOGA net nuo oro, nuo karscio, nuo elementariausio sampuno, nuo vaziavimo masina, nuo prekybos centro, valgyt norisi, bet kai valgai tada skonis kitoks, darosi pikta, pas mane visos spinteles uzkistos maisto produktais, kurie parduotuveje atrode vienaip, o atidarius kelia tik nora v***.
cia kaip kam, pvz mano mama neturejo nei vieno nusiskundimo, laukesi ir dirbo iki paskutines akimirkos, o as tik gimdymo laukiu, kad baigtusi tas nelemtas pykinimas, kuris lydi istisom parom.
Atsakyti
Trys nėštumai ir nė vieno nenoriu prisimint blush2.gif

Pirmasis atnešė toksikozę ir vėmimus iki 20 sav., nuo 26 sav.sustojo vaisiaus vystymąsis dėl ko vaikas gimė su įgimta hipotrofija. O sustojęs vaiko augimas iššaukė daug streso, nuo 30 sav.vėl grįžo vėmimas, kurį "pagardino" nėščiųjų cholestazė, didelė anemija. Nemiegojau, kasiaus kaip išprotėjus. Iš gimdymo pamenu tik sąmonę temdantį skausmą ir nieko be basono palei akis nepamenu..vėmiau toliau nei mačiau visą gimdymą. Manęs gimdyme nebuvo, buvau nepakaltinama biggrin.gif

Antras nėštumas - vėl toksikozė, bet tik iki 16 sav., o nuo 12 sav. poros mėnesių lovos režimas dėl persileidimo grėsmės. Paskutiniai keli mėn.bemiegiai ir tinimai nėštumo pabaigoje. Stipri anemija. Gimdymas normalus.

Trečias nėštumas nuvarė juodai: toksikozė iki 22 sav., bet jau tokia, kad gydyta vaistais, lašinėm, ligoninėm. Dar apsvaigus galvai 12 sav.griuvau ir susilaužiau padikaulį, gipsas ir ramentai (1.5 mėn.namie). Negana to, toksikozė matyt iššaukė širdies ritmo sutrikimus, tad prasikamavau su jais nuo 18 sav.iki gimdymo (o po gimdymo praėjus pusmečiui, sužinojau, kad be širdies stimuliatoriaus gyvenimo nebus, teko gultis ir implantuot). Be to, kamavo baisi nemiga absoliučiai visą nėštumą. Miegodavau vos 2-3 val per parą, gyd.ir vaistus skyrė, ir ką nedariau - niekas nepadėjo doh.gif Būsena nuolat buvo "tarp dangaus ir žemės", norėdavosi prasmegt kur ir atsirast tik po gimdymo biggrin.gif Prie visų džiaugsmų nulūžo du dantys, o kas darosi su visais kitais, tai odontologams dviem metams darbo užteks ir turbūt naujos mašinos kaina išeis gydymui..Skalauk neskalavęs..valgyt negali, vemi, visko org-mui matyt ima trūkti, nieks nelaiko, vėl anemija prikibus..

Gimdymai mane padarydavo ligoniu. Taip, dirbau, ėjau, šeima, vaikais, buitimi rūpinausi, kiti tų bėdų nematydavo..bet jau savijauta būdavo tokia, kad dienas skaičiuodavau "kada baigsis".

Vaikai nuostabūs, kentėti buvo verta.

Aišku, viską kartočiau iš naujo, jei reiktų, bet sentimentų maža..neturiu jokių foto, jaučiausi, atrodžiau tragiškai.
Atsakyti
QUOTE(Panele25 @ 2014 07 21, 11:41)
Buvo sunkiau ne fiziškai viską ištvert, o psichologiškai. Pirmas nėštumas ir nenusisekęs. Ginekologės žodžiai:

"viskas vyksta iš gamtos, tai buvo natūralus persileidimas, tai ne tavo kaltė. Čia vyksta atranka - kuris stipresnis tas ir nugali (pasilieka). Tavo kūnas atmetė, tai kas silpna ir galbūt nesveika.

Esu tikra, kad laukimo laimę išgyvensite dar ne kartą 4u.gif
Patekot pas išmintingą ginekologę, kuri labai teisingai pasakė..ankstyvieji persileidimai yra tarsi gamtos meilė..žiauri ta natūrali atranka, bet kitąvertus mes net nežinome nuo kokio skausmo ir baisumo ji mus apsaugo..Aišku, kiekvienai mamai labai skauda (kada tai benutiktų, jei vaikelis laukiamas) ir visa tai reikia išgyventi. Stiprybės jums.
Atsakyti
QUOTE(Grazute Venera @ 2014 07 27, 15:46)
tai va va... bent vienas zmogus, kuris realiau raso  4u.gif .
man irgi zinok nieko nebesinori, nes BLOGA net nuo oro, nuo karscio, nuo elementariausio sampuno, nuo vaziavimo masina, nuo prekybos centro, valgyt norisi, bet kai valgai tada skonis kitoks, darosi pikta, pas mane visos spinteles uzkistos maisto produktais, kurie parduotuveje atrode vienaip, o atidarius kelia tik nora v***.
cia kaip kam, pvz mano mama neturejo nei vieno nusiskundimo, laukesi ir dirbo iki paskutines akimirkos, o as tik gimdymo laukiu, kad baigtusi tas nelemtas pykinimas, kuris lydi istisom parom.

O as taijau netealiairasau,ane,kiek mataumoteru,kad ir darbexvisos dirba,nedejuoja,i susirinkimus vaiksto,taiva,as tokioj planetojgyvenu.
Atsakyti
QUOTE(Intemora @ 2014 07 27, 17:04)
O as taijau netealiairasau,ane,kiek mataumoteru,kad ir darbexvisos dirba,nedejuoja,i susirinkimus vaiksto,taiva,as tokioj planetojgyvenu.

Aš su Jumis toj pačioj planetoj gyvenu smile.gif

Iš dalies, aš suprantu veneros požiūrį, dažnai būna taip, kad kokia yra mūsų pačių patirtis, atrodo, kad ir visiems, šiuo atveju visoms, taip turi būti. Venerai sunku patikėti, kad gali nėštumas gali būt lengvas, nekomplikuotas, malonus. Man sunku įsivaizduot, kaip gali pykint visą nėštumą, neturėt jėgų, paskutiniais mėnesiais nesugebėt pasidaryt pedikiūro, apsiaut batų ir t.t., nes aš su tuo nesusidūriau.

Nėštumas trunka tik 9 mėnesius, gims vaikutis, prasidės kiti džiaugsmai ir vargai. Bus tokių dienų, kai tikrai nebus lengva, bet viskas išgyvenama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2014 07 27, 16:13)
Trys nėštumai ir nė vieno nenoriu prisimint blush2.gif
Gimdymai mane padarydavo ligoniu. Taip, dirbau, ėjau, šeima, vaikais, buitimi rūpinausi, kiti tų bėdų nematydavo..bet jau savijauta būdavo tokia, kad dienas skaičiuodavau "kada baigsis".

Vaikai nuostabūs, kentėti buvo verta.

Aišku, viską kartočiau iš naujo, jei reiktų, bet sentimentų maža..neturiu jokių foto, jaučiausi, atrodžiau tragiškai.

Dziugu del Jusu vaiku !
Ir kad visi buve vargai jau praeityje, kaip as sakau, jei nepasiseka vienoj srityje, tai Dievas duoda daugiau laimes kitoje, o kad dantis reikes brangiai taisytis, tai uzjauciu, zinau kokia padetis Lietuvoje su medicinos sistema ir kaip brangiai atseina paprasciausi poreikiai kaip dantu taisymas.

D'esprit, kai man viena pazistama pasake, kad dziaukis bus graziausios tavo dienos, tai vos jai per galva nekaukstelejau, o taip norejosi cool.gif . Kas tiesa tai tiesa, sotus alkano nesupras. Mano mama irgi maigo peciais, na kas tau ten atseit vis blogai, jai nebuvo jokiu pasekmiu, visiskai.
Atsakyti
QUOTE(Grazute Venera @ 2014 07 27, 14:46)
tai va va... bent vienas zmogus, kuris realiau raso  4u.gif .

Taigi kiekvienos patirtis skirtinga. Aš nėštumo laikotarpį prisimenu su dideliu džiaugsmu-savijauta buvo puiki, net geresnė nei prieš jį smile.gif Nė karto nepykino, nieko neskaudėjo, buvo užplūdus tokia ramybė, netinau, labai gerai miegojau, visi tyrimai buvo puikūs, ''priaugau'' tik 2kg (grįžus po gimdymo sveriau 12kg mažiau nei prieš pastodama biggrin.gif ), laksčiau kaip ant sparnų iki pat pabaigos, nebuvo jokio nerangumo, kad esu nėšcia primindavo tik didėjantis pilvūzas cool.gif

Panele25, stiprybės, laikykitės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siren: 28 liepos 2014 - 08:35
Suprantu tave 4u.gif Bjaurus jausmas tas persileidimas unsure.gif fizinis skausmas praeina, bet viduje skauda dar ilgai verysad.gif Man pasidare daug lengviau kai pastojau vel, linkiu kuo greiciau sustipreti ir vel i darbus kibti 4u.gif smile.gif
Papildyta:
QUOTE(d'esprit @ 2014 07 25, 20:41)
Rimtai? Tik 30% nėštumų be didesnių negalavimų?  bigsmile.gif  Geras, vadinasi ir aš ta laimingoji, kuri iki paskutinės nėštumo dienos net nesijautė nėščia abiejų nėštumų metu thumbup.gif
Autore, laikykitės  4u.gif  Suprantu, kad sunku, su laiku bus lengviau  4u.gif

Na ir as tada prisijungsiu prie tu 30% laiminguju ax.gif terminas jau uz keliu dienu, o savijauta gana gera, aisku yra nestukiniu problemeliu, kojos tinsta, pradzioje ir nuvemti pora kartu teko, bet po persileidimo i tokias menkas problemas nekreipiu demesio, svarbiausia dziaugtis tuo laikotarpiu kai esi nescia smile.gif nes kai guli lovoje ir kraujuoji, supranti kad tai tavo nestumo galas, tada savijauta milijona kartu blogesne nei nestukines problemos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Anciute @ 2014 07 27, 09:10)
Kazkokioj keistoj aplinkoj Venera gyvena, visos nestukes kankinasi besilaukdamos, o dar ir vyrai po gimdymu nebeziuri kaip i mylimas moteris, o tik kaip i vaiku mamas  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bulvė: 28 liepos 2014 - 21:29