Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 14 tema

Sveikos mamos, turiu klausimą:

jei mes pernai registravome vaiką į 1,5-3 metų grupę, bet nepatekom ir kabame eilėje, o jam 2015m. balandį sukaks 3 metai, tai mums reikia jį iš naujo registruoti į 3-4 metų grupę ar palikti kaip yra? Šiuo metu esame 2 už borto...
Atsakyti
QUOTE(Rutule @ 2015 01 02, 13:26)
Matai, kai gauni gerai atgal, tai tie skaidrumai iš galvos tikrai greit išgaruoja.
Aš irgi labai džiaugiausi ta sistema, galvojau, kad viskas bus labai gražu, dings tie patepti, nes gi čia sistema automatinė, ją tik sukurt be trikdžių reikia.

Todėl laukiu kitų iniciatyvių žmonių ir juos palaikau.

Galbūt, nežinau. Man asmeniškai ta sistema, kaip ir bet kuri kita, kurioje dirba žmonės. Kol yra norinčių pralįsti, tol yra padedančių tai padaryti. Tik manau, kad dabar galimybių pralindimui yra tikrai daug mažiau, nei jų buvo iki sistemos sukūrimo. Tai mano asmeninė nuomonė.

Iniciatyvių ir aš laukiu. Tų, kurie pastebi neteisybę, praneša, netingi aiškintis ir pirštais rodyti bei didinti visų sąmoningumą bei priešiškumą tokiems "nesklandumams". Bet nepalaikau iniciatyvų, kurios orientuotos į pasinaudojimą galimybe pralįsti, prasmukti, perlipti per kaimyno galvą...
Papildyta:
QUOTE(Kiku @ 2015 01 02, 13:32)
tai mums reikia jį iš naujo registruoti į 3-4 metų grupę ar palikti kaip yra? Šiuo metu esame 2 už borto...

Nereikia, palikit.
Atsakyti
iš mano ankstesnės patirties, kai nebuvo dar tos Super Duper sistemos. Mano vaikas gimęs sausų - ėjau rašyt prašymo, prašiau, kadpriimtų, kai jai bus 1,8 - pasakė - JOKIU BŪDU, tokių grupių NĖRA. na near tai near. Vis tiek turėjome auklę, tai didelės bėdos nebuvo tuos 8 mėn neit į darželį. atėjo ji į daržą 2,8 metų. Ir ką ? biggrin.gif grupėje yra mergaitė - na gerai ji gimusi gruodį, bet faktas, kad priėmimo metu jai nebuvo 2 metų. Bet jai viskas ok - atitiko reikalavimus.
gal jei būčiau ėjusi, kėlusi bangas, būčiau ką nors ir gavusi biggrin.gif
arba dar lopšelio grupėje (iki 3 metų) pas juos visąlaik buvo berniukas, kuris už juos daug jaunesnis, jis iš labia gausios šeimos (4 vaikai?), kai maniškė išėjo į darželį - jis liko antramečiauti biggrin.gif tai ir vėl klausimas - kodėl JAM buvo sudaryta galimybė eit į darželį, jei TOKIO amžiaus grupių NĖRA?
Papildyta:
QUOTE(Kiku @ 2015 01 02, 01:32)

jei mes pernai registravome vaiką į 1,5-3 metų grupę, bet nepatekom ir kabame eilėje, o jam 2015m. balandį sukaks 3 metai, tai mums reikia jį iš naujo registruoti į 3-4 metų grupę ar palikti kaip yra? Šiuo metu esame 2 už borto...

siūlau dėl viso pikto pasitikslinti, tačiau pagal logiką (linksmas žodis kalbant apie šią sistemą...) Jūsų prašymas turi galioti. Ir pildydami naują, jūs prarandate ankstesnes pozicijas (anuliuojate ankstesnį prašymą ir stojat vėl į eilės gala)
Atsakyti
QUOTE(Kiku @ 2015 01 02, 13:32)

Palikit taip kaip yra, nes nukrisit į galą. Nors šiaip, aš pasiskambinčiau ir pasiklausčiau į savivaldybę kelis kartus su tuo pačiu klausimu. Kiek turiu patirties su valdiškom įstaigom, tai skirtingi žmonės skirtingai kalba biggrin.gif
Atsakyti
man buvo lygiai ta pati situacija su 1,5 -3 ir 3-4 grupemis, nieko is naujo nepildziau, tiesiog paskambinau i savivaldybe ir paprasiau, kad perkeltu, tai galite padaryti nors ir dabar, kol neprasidejo registracija, bus lengviau prisiskambint... na arba nuvaziuokite, ta pacia diena mano mergina buvo perkelta i 3-4 m. grupes eile, mazdaug tokioje pacioje vietoje plius minus atsidure, siulau kuo greiciau ta padaryt, nes po sausio 12 neprisiskambinsit smile.gif mergaite pradejo eit i darza budama 2,9 m. i 3-4 metu grupe, nes pagal gimimo metus prieme, ji gruodine, tai prieme tik 2011 metu, ji beveik jauniausia grupej, bet va kaimynes mergaite, kuri 2012, bet pacioj pradzioj, sausio gimus - lanko lopseline grupe, nors ten pati vyriausia ir pagal isisvystyma turetu but su maniske kartu... bet nieko sake negalima padaryt, tokia tvarka...
Atsakyti
QUOTE(Rutule @ 2015 01 02, 13:40)
Palikit taip kaip yra, nes nukrisit į galą. Nors šiaip, aš pasiskambinčiau ir pasiklausčiau į savivaldybę kelis kartus su tuo pačiu klausimu. Kiek turiu patirties su valdiškom įstaigom, tai skirtingi žmonės skirtingai kalba biggrin.gif

Niekada neskambinkit, tik rašykit rašykit rašykit. Tik su raštišku atsakymu galėsite vėliau kažką įrodinėti. Nes yra posakis "žodžių prie skundo nepridėsi". Jums visada bus atsakyta, mes taip telefonu jums nesakėme.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 02 sausio 2015 - 12:54
QUOTE(Aukselyte @ 2015 01 02, 11:13)
Jei pirmadieni bus pateikta info, kad registracijos uzskaitytos, tuomet, manau, verta i teisma kreiptis. Manau netgi galima kooperuotis teikiant skunda teismui.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(barric @ 2015 01 02, 11:02)
bet istikro tai belenka dabar galima pavadinti sukciavimu, yra kas trecia vaika pasigamina, igyja prioriteta, kad gautu vyresniems darzeli, as pvz. mokytis istojau, nors tikrai nebuciau to darius, jei nenoreciau gauti darzo, aisku as baigsiu tuos mokslus, nes stojau ten kur norejau, kur man be galo idomu, bat siaip na tikrai buciau issivertus ir be 3cio diplomo ... smile.gif aisku gal dabar ir kitaip tas gyvenimas pasisuks, visi musu sprendimai kazka itakoja, tai va, kazkaip taip, tik norejau pasakyt, kad viskas gal yraatrodo nelabai sazininga, ir tuos prioritetus ko gero, ju neturintys laiko nelabai saziningais, be ttuomet gal nelabai sazininga, kad studentams ir pensininkams yra ir viesojo transporto nuolaidos ar dar kitos soc. lengvatos... esu svelniai tariant nelabai studentisko amziaus, bet naudojuosi visomis privilegijomis ir man labai faina, ir visai nesijauciu kazkokia blogiete del to smile.gif zinot kai parduotuvej prie vaiku kasos prasibraunu be eiles pro stovincius ten zmones nenescius ir be vaiku, tai susilaukiu tokiu zvilgsniu ir repliku tarsi buciau koks paskutinis pasaulio blogis, kad cia be eiles braunuos, kai aiskiai parasyta, kad cia vaiku kasa smile.gif...

Jeigu galima, papasakokit placiau kaip cia yra su tuo dalyku jeigu pradedi mokytis universitete? Niekur nerandu kad butu kazkokios lengvatos besimokantiems. Aciu!!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 01 02, 13:53)
Niekada neskambinkit, tik rašykit rašykit rašykit. Tik su raštišku atsakymu galėsite vėliau kažką įrodinėti. Nes yra posakis "žodžių prie skundo nepridėsi". Jums visada bus atsakyta, mes taip telefonu jums nesakėme.

Tai jo, raštai visad viršesni, tik jei reikia staigiai atsakymo, o ne po 30 dienų, tenka skambintis.
Bet tikrai pritariu, kad raštą turėt reikia.
Atsakyti
Toms, kurios ruošitės anksčiau ar vėliau kreiptis į teismą dėl negautos vietos darželyje, tai galiu trumpai parašyti savivaldybės poziciją. Kol dar nebuvau gavusi vietos darželyje rašiau skundą Vaikų teisių apsaugos tarnybai. Ši atitinkamai nagrinėdama skundą, kreipėsi į savivaldybę.
Mano klausimai buvo du:
1. Ar savivaldybė nepažeidžia teisės aktų, nekompensuodama tėvams, kurie negauna darželio. Kauno savivaldybė kompensuoja nors dalį už privaičius darželius ir aukles.
2 Ar nediskriminuojami vaikai, augantys vieni šeimoje, prieš kitus vaikus, kurių brolis ar sesuo jau lanko darželį, t.y. turinčius prioritetą. Šiuo atveju neliečiant daugiavaikių ir kitų socialiai pažeidžiamų grupių.

Į pirmą klausimą labai daug belestritrikos, kaip Vilniaus miesto savivaldybė stengiasi kurti naujas vietas. Na eilinės nesąmonės, skelbiamos ir spaudoje. Taip pat savivaldybės atsakymas buvo toks kontrolieriui: Pagal Švietimo įstatymą vaikui ikimokyklinis ugdymas nėra privalomas ir pirmiausia vyksta šeimoje. Ikimokyklinis ugdymas yra tėvų prievolė, ikimokyklinis ugdymas, kaip neformalus švietimo dalies, organizavimas savivaldybės lygmeniu yra įgyvendinamas, atsižvelgiant į esamą socialinę ir ekonominę situaciją. Savivaldybė neturi pareigos kompensuoti išlaidas, susijusias su paslaugomis, teikiamomis ikimokyklinėse įstaigose.
Žodžiu nėra galimybės visiems užtikrinti paslaugos - svarbios pastangos, o jūs darykite ką norite.

Į antrąjį klausimą neatsakė. Tiksliau vėl daug pliurpalų apie socialiai pažeidžiamas grupes ir kad tai nėra diskriminacija. Esmė, kad į mano klausimą nebuvo eatsakyta, nes aš būtent klausiau ne apie socialiai pažeidžiamas grupes, o apie šeimas, auginančias vieną vaiką ir du vaikus.

Žodžiu 7 lapai apie savivaldybės bergždias pastangas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vi_ktorija: 02 sausio 2015 - 13:26
QUOTE(Vi_ktorija @ 2015 01 02, 02:23)

Žodžiu 7 lapai apie savivaldybės bergždias pastangas smile.gif

esmė - skundas būtų ne dėl to, kad vaikas negavo darželio (nes vaikas iš tiesų yra tėvų reikalas smile.gif ), bet kad negavo, nes buvo sudarytos kitiem sišskirtinės sąlygos. tada reikėtų įrodyti, jog vaikas darželio vis tiek būtų negavęs, net jei sistema būtų veikusi tvarkingai. Pvz. jūsų vaikas 120 eilėje, iš kurių 20 - užsiregistravo 2015-01-01. Vadinasi, jei jų nebūtų buvę - vaikas būtų buvęs 100...

o dėl brolių-seserų - na žinoma, jei jūs turite vieną vaiką - jaučiatės diskriminuojami, o jei aš turiu 3 - ir man reiktų visus vedžioti-vežioti į skirtingus darželius - tai jau turiu šokinėt iš džiaugsmo?
Atsakyti
QUOTE(draugė_lija @ 2015 01 02, 14:41)

Parašiau bendrai apie savivaldybės poziciją, kad vaikų darželių užtikrinimas nėra privalomas, kaip jau formuluosit skundą, kokioje stadijoje, jau bus jūsų reikalas
Daugiavaikė šeima jau turi prioritetą ir apie ją kalbėta nebuvo. Taigi jums negalioja.
Klausta buvo apie turinčius vieną vaiką ir turinčius 2 vaikus. Nes jei turi 2 šeimos vienodo amžiaus vaikus (1,5 metų) kažkodėl vienai iš jų suteikiama galimybė antrąjį savo vaiką vesti nuo 1,5 metų, kita šeima turi patirti išlaidų ir nėra garantuota, kad kai vaikui bus 2,5 metų jis paklius, o dar didesnis klausimas ar iš viso iki 7 metų paklius. O jei nepaklius, tai gimus jo broliui ar sesei irgi nėra užtikrinimo, kad tos šeimos 2 vaikai lankys darželį.
Taigi turime situaciją, kai vienos šeimos 2 vaikai lanko darželį tik dėl to, kad vienas vaikas anksčiau pateko į darželį, o kitos šeimos 2 vaikai darželio negauna ir patiriamos išlaidos 2 vaikams. Hipotetinė, bet įmanoma situacija.
Atsakyti