Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Roga @ 2014 10 30, 16:29)
Mes santariskese gulime.

Supratau, sveikite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 30, 15:36)
Sveikos,
TYRIMŲ imuniglobulinas soktelejes iki 180. Kam alergiska neranda, ka daro niekam. Rytoj ryjam zarna. Vakar atvykus ziuri I mums jokio paumejimo, kaip mano gydytoja nugasdino. Zodziu toliau niekas neaisku.

ligoninių didžiausias privalumas tai visi tyrimai čia ir dabar smile.gif jus pas gydytojĄ , tai pas vedėją? Cirtautą?

Sveikit ir važiuokit greičiau namo 4u.gif
Atsakyti
Labas, mamos, vėl prašau jūsų patarimo.
pernai su homeopato, balvočiutes, kordicepso pagalva visai neblogai tvarkemes, o siemet uzmigau ant lauru ir gavo mano penkiametis toki stipru paumejima, kad jau ir pati tikrai issigandus buvau. Tiesiog jau pamirsau kad taip gali buti. pati kalta...

Antakalnyje dabar prisake gerti singulaira, kvepuoti flixotida du ikvepimus po 125 mg du kart per diena, ventolina du ikvepimas keturis kart per diena.

mamos, ar ne per daug? Flixotidas man isvis baisus vaistas atrodo. Ar tikrai jo po tiek daug ir duoti 5 metu vaikui? ar negana po viena ipurskima 125 du kartus per diena?

sake, pirmas desimt dienu po tuos du ipurskimus, paskui jau po viena palikti ipurskima du kart dienoje.

jau galva istino. kazkada visai neblogai tvarkemes vien su singulair, bet dabar tikrai stiprus paumejimas buvo, nebezinau.

Jus daugiau patyrusios, parasykite, prasau savo nuomone.

Nuosirdziai dekoju
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2014 10 30, 14:36)
Sveikos,
TYRIMŲ imuniglobulinas soktelejes iki 180. Kam alergiska neranda, ka daro niekam. Rytoj ryjam zarna. Vakar atvykus ziuri I mums jokio paumejimo, kaip mano gydytoja nugasdino. Zodziu toliau niekas neaisku.

Va, cia tai bent blink.gif

Na, man irgi be galo smalsu blush2.gif . Ka gi ras? Panasu i musu varianta. Alergeno rodiklis zenklus. o alergenas nerastas g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2014 10 30, 17:45)

Antakalnyje dabar prisake gerti singulaira, kvepuoti flixotida du ikvepimus po 125  mg du kart per diena, ventolina du ikvepimas keturis kart per diena.

mamos, ar ne per daug? Flixotidas man isvis baisus vaistas atrodo. Ar tikrai jo po tiek daug ir duoti 5 metu vaikui? ar negana po viena ipurskima 125 du kartus per diena?

sake, pirmas desimt dienu po tuos du ipurskimus, paskui jau po viena palikti ipurskima du kart dienoje.

ir kaip ilgai šios dozės?
mes tokias dozės tik gal dienai esam gavę, ypač kalbant apie F, šiaip 2 kart dienoje po 1 įpurškimą, o V būna iki savaites kad tiek purškiam.
Manau bent savaitę tokio plano derėtu asilaikyti,

Jei situacija tikrai sudėtinga buvo tai tokios dozės nieko keisto

9mes niekad ilga laiką neesam vartoję V, bet esu girdėjus, kai santariškėse išrašant palatos drauga buvo skirta V ir F visą mėn ryte vakare)
Atsakyti
Ventolinas po du įpurškimus 4-5 kartus dienoje (ir taip savaitę, jei nepadeda reikia kažką keisti). Flexotide (125) po vievą įpurškimą du kartus. Bent tokia būna maniškio gydymo pradzia. Keista kad Jūsų vaikui skyrė po du F įpurškimus, kai plius ir Singulaira vaikas geria. Bet gydytojai gal geriau žino nei mes - forumo mamos, kiekvienas vaikas individualus ir individuali jo ligos eiga. Jei neramu galit tartis su kitais pulmonologais.
Atsakyti
Aciu visoms uz tokia greita reakcija, labai jau laukiau atsakymo. As Jumis pasitikiu, tiesiog ne pirmus metus patarimo kreipiuosi. 4u.gif

Bevarde, O kokia buna tolesne gydymo eiga jusu vaikui?
nes as kazkaip purskiu po viena ipurskima, nekyla man ranka to antrojo purksti...

Net ventolino antra karta man nesinori purksti...

Dar maniskiui homeopatas pripazino refliuksa, bet irgi si karta kazkaip su pertraukom gydziau, matyt irgi prisidejo prie visko.
Atsakyti
Klausimas, ar jusu vaikui netruksta deguonies? Geriau jau siek tiek ventolino, nei kad organizmui truktu deguonies - zala nebepataisoma buna..
Atsakyti
QUOTE(Dalyte:) @ 2014 10 30, 17:43)
ligoninių didžiausias privalumas tai visi tyrimai čia ir dabar smile.gif jus pas gydytojĄ , tai pas vedėją? Cirtautą?

Sveikit ir važiuokit greičiau namo  4u.gif

4u.gif

It tiliau linksma, alerginio rinito nera, alergiju nera, zodziu kuo tolyn I miska tho maziau suprantam, kosulys jau tampa nevaldomu doh.gif it neaisku kas yra doh.gif laukiam zarnos, kaip baisiai beskambetu bet laukiu. Naktis baisi miegojom 2 val doh.gif
Atsakyti
Roga, laikykitės. Kantrybės tau. Kaip bebūtų, juk iš ligoninės nepaleis, kol nesudėlios visų taškų ant "i" wink.gif Juk gali būti, kad būtent skrandžio bėdos ir provokuoja astmą. Ir maniškiui vienu metu tai įtarė tik gaila, nepasitvirtino, nes sutvarkius visas skranduko ir refliukso bėdas, astmos priepuolis vistiek ištiko, kas įrodė, kad būten astma sukelia skranduko ligas maniškio atveju.

Kristinuv, Ventolino dviejų įpurškimų nebijok, tai būtent ta dozė kuri tik ir paveikia bronchus, duodama mažiau nei du įpurškimai, neleisi broncham atsipalaiduoti, juos spazmuos ir bus tik blogiau. Lygiai taip pat nebijok Flexotide (tik va jo atveju abejoju dėl dvieju 125 įpurškimų vienu metu- daugoka tokio amžiaus vaikui kai plius geria ir Singulairą). Tai hormonas veikiantis vietiškai ir būtent jis saugodamas kvėpavimo takus nuo priepuolio padeda jiems stiprėti ir su amžium taip nebereaguoti į alergenus ar virusus. O jo neduodama visai vėl gi vaikui tik apsunkinsi išaugimo procesą.

Mano vaiko atveju gydymas jei yra obstrukcijos, svaitę laiko duodu Ventolino po du įpurškimus 4 ar 5 kartus dienoje, po viena įpurškimą F 125 ryte ir vakare, plius naudoju homeopatinius lašiukus, priklausomai nuo to koks kosulys. Dažniausiai obstrukciją tokiu gydymu suvaldom per 3 dienas. Taigi po savaitės gydymo Ventolino nebeduodu, palieku du kartus F ir jei dar reikia homeopatinius lašiukus. Po obstrukcijos F sumažinu iki vieno karto paroje ne mažiau kaip po kokių 3 ar 4 savaičių. Tada kurį laiką dar purškių vieną F 125 vakarais. Jokio kito gydymo nereikia, nes jis suveikia. Jei nesuveiktų nuo pirmų dienų skiriamas gydymas per savaitę ir tektų tęsti Ventolino vartojimą toliau, jau kreipčiausi į pulmonologą, nes matyt reikėtų keisti Ventoliną su Flexotidu į Seritide. Bet to neprireikė niekad. Tiesa buvo pora atvejų kai dėl kontakto su stipriu alergenu vaikui prasidėjo visai nevaldoma obstrukcija, kosėjo vaikis kaip kokliušo priepolio ištiktas, neveikė Ventolinas, tai jau tą pačią dieną pamačius kad vaikui ne tik kad ne gerėja o sunkėja, pulmonologo rekomendacijų paklausius (esam aptarę su juo ką tokiu atveju daryti, kad nereiktų vykti iškart į ligoninę) suduodu 4 tabletes Prednizolono, ir per gerą pusvalandį situacija pradeda keistis į gerą, ir tada lieka gydymas tik V ir F pagal mano anksčiau aprašytą tvarką. Bet tai tik mano vaiko gydymas, nežinau kiek jis tinka kitiems.
Bet kartoju, nebijok F, nėra jis toks baubas kaip piešia mamos ir močiutės ar kitos su tuo nesusidūrusios mamos, tik baisiai skamba kad tai hormonas, bet jau geriau ji- nei vyresniame amžiuje šalia stumdomas deguonies balionas, ar geriami ir leidžiami hormonai, kurie jau veikia visą organizmą, o ne tik plaučius.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2014 10 30, 18:58)

Net ventolino antra karta man nesinori purksti...

kiek teko susidurti ventolinas visada po 2 įpurškimus būna, jai padėts sudėtinga ir daugiau unsure.gif

QUOTE(Roga @ 2014 10 31, 08:14)
4u.gif
It tiliau linksma, alerginio rinito nera, alergiju nera, zodziu kuo tolyn I miska tho maziau suprantam, kosulys jau tampa nevaldomu doh.gif it neaisku kas yra doh.gif laukiam zarnos, kaip baisiai beskambetu bet laukiu. Naktis baisi miegojom 2 val doh.gif

blink.gif bet Imunoglominas E 180 čia gi alergija rodo, tik alergeno jums nenustato
nieko baisaus ta žarna, prieš pora sav darė mano vaikui didesniui (8m.), o mažytei turbūt slopinančių vaistų duos

kas liečia tyrimus, tai geriau jau tie nemalonus tyrimai, nei bereikalo geriami vaistai

(aš gi prasidėjus problemoms su skrandžiu tikėjau, kad čia alergija ir vaistų nuo alergijos duodavau doh.gif )

Kodėl nesimiegojo? 2 lovas ar vieną davė? gal per piet pavyks numigti 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
Koso mano mergina, tai ir neisimiegu doh.gif
Nu ka nukankinau vaika, tikra ta zodzio prasme doh.gif plyso kraujagysles prie akiu, siam kartuij yra rugstys, o kai buvome pas kita specs sako tikrai ant klaustuko gerl? Zodziu niekas it toliau neaisku g.gif 2 men gelezine diets, gastrotuss, kazkokie vaistai nepamenu doh.gif nes tikrai nei omeprozolis neo nexium g.gif dar laukia neurologas. Daugiau nezinau kas jai gali buti. Prades gydyti tikiuosi pades.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Roga: 31 spalio 2014 - 11:41