Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlės: kaip atsikratyti?

QUOTE(Gijagi @ 2008 02 19, 22:14)
Po ilgu ieskojimu nusipirkau pagaliau to faratox turbo  thumbup.gif  thumbup.gif  Tai mano "augintines" visa 20 nameliu (tiek buvo dezutej) isvilko per 3 dienas, ir toliau sau varineja.  g.gif  Gal kiek maziau.. Ar varyt dar nusipirkt, ar laukt, gal ne visos dar isstipo?  rolleyes.gif

Dar lauk. Kai jos pamaitins motinėlę, pamažu išgaiš. Tačiau dar reikėtų po kurio laiko kartoti, nes atsiranda mažų, išsiritusių iš kiaušinių skruzdėlyčių. Man po antro pakartojimo nebėra jau keletas metų. O pakartosi, kai pamatysi po kurio laiko ramybės vėl bevaikščiojančias mažutes skruzdėlytes.
Atsakyti
Gal iskarto nusirpirkt,jei dar laksto
Atsakyti
Gal. Blogiau nebus.
Atsakyti
Pas mane šitų gražiuolių vasarą visa banda atlėkdavo doh.gif kaimynas nupirko iš veterinarijos vaistinės purškalo kažkokio tokioms bjaurybėms naikinti. Suveikė, super tongue.gif tongue.gif ir keliems metams užteko to purškalo.
Atsakyti

Na mes su tomis bjaurybėmis ir keletą metų gyvename. Tik jų buvo minimaliai. Atsiradus leliukui atrodo jos išprotėjo ir pradėjo atakuoti. Padžiovus išplautus leliaus rūbelius ant radijatorių ar gyvatuko vonioje jos būtent sulekia į juos. Duoninėje nebandyk palikti bandelės ar batono, nes teks riebiai pavalgyti smile.gif Trūko kantrybė kai matindama lelių, pamačiau vieną jų ropinėjančių ant vaiko. Buitiniai metodais neteko naikinti, tad paskambinau į Dezinfą kur man paaiškino, kad pas mus gyvena faraoninės skruzdės, kurias pradėjus purkšti ar naikinti kokiais purškalais jos gali skilti į kelias kolonijas, o tada jau bus visai liūdna. Taip pat sakė, kad jie atvyksta užklijuoja kažkokius tai lipdukus, kai kur papurškia ir skruzdės darbininkės nuneša tuos nuodus motinėlei ir viskas po to būna čiki. Paslauga nepigi 120 Lt. Mūsų namas 9-aukštis tad galvoju jei išsinaikinsiu aš, kur garantija, kad jos ir vėl neapsilankys. O ar nugalabijus motinėlę, jų nebebus ir pas kaimynus. Gal kas naudojosi Dezinfos paslaugomis. Gal galite pasidalinti dėkui 4u.gif
Atsakyti
Pas mus kažkada buvo. Tai išnaikinom su kreida kur spec skruzdėms skirtos. Mes 4 aukšte gyvenam ir turėjom tokių rudų, mažučių skruzdžių. Bet jau tfu tfu tfu seniai nebėr, ale duoną šaldytuve iš įpročio dar ilgai laikėm doh.gif blush2.gif
Atsakyti
na galiu pasidziaugti nebera tu faraoniu thumbup.gif vis dar pastebiu bet niekur ki panaudojau faratox turbo thumbup.gif uzteko vieno ir pas kaimynu nebera dar viena esu prilibdzius virtuveje del viso pikto apsaugai, bet tikiuosi ju nebebus 4u.gif
Atsakyti
Smagu, HONDIKE, kad padėjo. Vis dėlto geras daiktas tas internetas thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(HONDIKĖ @ 2008 03 11, 14:37)
na galiu pasidziaugti nebera tu faraoniu  thumbup.gif  vis dar pastebiu bet niekur ki panaudojau faratox turbo  thumbup.gif  uzteko vieno ir pas kaimynu nebera  dar viena esu prilibdzius virtuveje del viso pikto apsaugai, bet tikiuosi ju nebebus  4u.gif

Kur to Jūsų išgirto purškalo gauti?
Atsakyti
Tai ne purškalas, o mažos dėžutės su smulkiais grūdeliais. Kai skruzdės jo parneša į namus, žūna visa šeima. Kur gauti? Vet. vaistinėse, dezinsekcijos stotyse , gal prekybos centruose (Senukuose). Ieškok ir rasi.
Atsakyti
4u.gif sveikos kovotojos biggrin.gif nors tai ir gyvi sutverimai, bet kai lipa tau ant galvos ir dar tavo pacios namuose- tai kara skelbt teko ir man.... mad.gif

dar buvo atlikti tik du mano pasipriesinimo "zygiai" , bet tikiuosi paskutiniai!

pirmas svarbus patarimas, kad reikai jas isvilioti i viena vieta tada atakuoti....
o isvilioti galima labai paprastai pvz.: virtuveje ar kitame kambaryje , kur pastebejote ju daugiausia reikia padeti indelius (uzteks paprasto dangtelio) su vandens ir cukraus misiniu
kadangi isibroveles yra labai protingos ir net gali sneketis (!) tarpusavy tai labai greitai ju virtine nusities prie tu induku (bus matomas aiskus skruzdziu takas), netgi galima bus pamatyti is kur jos atkeliauja (is kokio plysio) umn.gif
vienu zodziu uz poros dienu bus aiskiai susibazavusi skruzdziu baze ir tada reiks jas nustebinti nelabai jau tokiu mloniu pvz.: METTOX lietumi (toki skiedini reks pasdaryti is milteliu ant pakelio parasyta aiski instrukcija)

p.s. labai svarbu jas subazuoti i viena vieta nes kitaip tai gausis gaudymas vejo laukuose biggrin.gif
Atsakyti
Super daiktas tas faratox, jau seniai tik lavonėlius dar užsilikusius šluoju, bet jau laaabai pavienius, o judėjimo jokio thumbup.gif
Vilniuje šios gėrybės yra filaretų g. naujuose namuose esančioje veterinarinėje vaistinėje, jei kam reikia. Kainuoja kapeikas, ne pati pirkau, bet kažkur apie 10 LT biggrin.gif
Atsakyti