Įkraunama...
Įkraunama...

Kauniečiai stato ir įkurinėja namučius 12

QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 04 14, 17:27)
pas mane irgi xps, o tai tas koriukas dedasi tik vertikaliai ar reikia ir horizontaliai ant grunto uzlenkti?

Mates buna visokiu detaliu, bet pagrinde dedasi vertikaliai, virsuje dedasi skardine detale, kad neatviptu (lygyje ties nuogrinda). O horizontaliai buna laidziame grunte apacioje nuvedimui lietaus vandens padaro 300 mm toki kaip nuvedima tolyn nuo pamato.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 04 14, 16:27)
pas mane irgi xps, o tai tas koriukas dedasi tik vertikaliai ar reikia ir horizontaliai ant grunto uzlenkti?

Desime tik vertikaliai, o apacioje esanti pertekliu nupjausime (pagal esama situacija taip mums paprasciau). Papildomu profiliu membranai prilaikyti taip pat nenaudosime. Prilaikys zvyras, zvirgzdas.

Arba galima kazkuom prisukti kaip cia: nuoroda

O kaip, Kristina, galvoje ties iejimu, juk bus kazkokie laipteliai, kaip ten su membrana ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VilkasPilkas: 15 balandžio 2015 - 10:17
Membrana tai dzin, o va kaip laipteli sujungt, kai namo pusej tik EPS (tinkuotas). Ir pamatas ir siena. g.gif

QUOTE(VilkasPilkas @ 2015 04 15, 08:58)

O kaip, Kristina, galvoje ties iejimu, juk bus kazkokie laipteliai, kaip ten su membrana ?

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 15, 11:38)
Membrana tai dzin,  o va kaip laipteli sujungt, kai namo pusej tik EPS (tinkuotas). Ir pamatas ir siena.  g.gif

dar daug nemastes, bet kokios problemos kiltu jei nesujungtum laiptelio su namu/pamatu?

Asturiu ideja, kad darysiu trinkeles aplink nama, o prie iejimo dar 1 arba 2 aukstus trinkeliu deti, nes tarp sklypo lygio ir iejimo lygio auksciu skirtumas 20cm.
Atsakyti
Pas mane situacija tokia
user posted image

Laiptai bus is trinkeliu. Nuo trinkeliu iki duru virsaus auksciu skirtumas 50cm (20 is ju siena, 30 pamatas). Taip iseina, kad pas mane tas korys butu 20cm aukscio, like matomi 30cm - struktura.

Mano galva kazin ar tas 20cm korio duos kokia nauda.. gal geriau nutepti kokiu bitumu ar visai uzsimerkt.

O va kaip suseis trinkeles su pamatu ir siena, ir kaip is vis jos prisides prie duru apacios - man nesuprantamas dalykas... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Caca* @ 2015 03 29, 17:46)
Sveiki. 4u.gif
Esu  šitų nelygių sienų savininkė.Statėm labai seniai,gyvenam 5 metus,tai visų smulkmenų ir nepamenu.Tinkas elementarus,kalkinis, jį maišant naudotas ir smėlis,ir 0,2  rupumo žvyras. Tinkuota rankiniu būdu. Vėliau sienos su vieliniu šepečiu pašveistos.Tada gruntuotos gruntu su spalva ir 2 kartus dažytos. Ta foto ,kur su užuolaidomis- angokraščiai apdirbti rotbandu (deja,kampukų susidėję iš anksto nebuvom). Aš savo pasirinkimu iki šiol patenkinta.

Pas jus labai tvarkingai atrodo. Mes darėm dar paprasčiau, kaip buvo sienos taip ir gruntuotos ir dažytos, su visais nelygumais. Aišku aš matau tuos dalykus, kur galėjo būti gražiau, bet nesuku galvos, vaikai dar ne taip sugadins tas sienas smile.gif Savo pasirinkimu irgi nesigailiu.
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 15, 10:38)
Membrana tai dzin,  o va kaip laipteli sujungt, kai namo pusej tik EPS (tinkuotas). Ir pamatas ir siena.  g.gif

Pas mus pamatas buvo skirtas klinkeriui per viduri turi XPS, t.y. ziurint is namo vidaus: 25cm betonas + 10cm XPS + 15 cm betonas.

Laiptelis atsirems ant tu 15 cm betono.
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2015 01 15, 09:44)
Gal zinot kiek dabar Kaune/Kauno raj. kainuoja pilnas namo pridavimas jeigu samdant/darant paciam? i ~800 eur iseina sutilpti?

Siandien pati pridaviau visus dokumentus namo pridavimui. Baigtumas 100 proc. Suma 500 Eur.(uz viska) Uz agenturos darba sumoki 145 Eur.(i suma bendra ji jau iskaiciuota) Visa kita suma isauga uz dokumentus,kaip kadastro byla, geodeziniai matavimai, Silumos sertifikatas. varzos matavimu pazymos jau nereikia.
Atsakyti
QUOTE(PAUKSTELIS @ 2015 04 16, 17:45)
Siandien pati pridaviau visus dokumentus namo pridavimui. Baigtumas 100 proc. Suma 500 Eur.(uz viska) Uz agenturos  darba  sumoki 145 Eur.(i suma bendra ji jau iskaiciuota) Visa kita suma isauga uz dokumentus,kaip kadastro byla, geodeziniai matavimai, Silumos sertifikatas. varzos matavimu pazymos jau nereikia.

Mes jau pridavėm. Darė žmogus, ne agentūra. Viskas kainavo apie 3K litais (eurais apie 900 buvo). Jis pasirūpino nuo A iki Z.
Atsakyti
Tai kaip cia tooks skirtumas - agentura uz viska 500, privaciai-900. g.gif doh.gif
kazkas nesueina

QUOTE(Dzin Budizmas @ 2015 04 17, 11:32)
Mes jau pridavėm. Darė žmogus, ne agentūra. Viskas kainavo apie 3K litais (eurais apie 900 buvo). Jis pasirūpino nuo A iki Z.

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 04 17, 12:40)
Tai kaip cia tooks skirtumas - agentura uz viska 500, privaciai-900.  g.gif  doh.gif
kazkas nesueina

O ko cia nesuprast, kai reikia priduoti ta ka pats nepriduosi ar agentura negali priduoti, tai sumoki 900 ir buni ramus ax.gif
Atsakyti
na nebent cia tos variantas biggrin.gif
paprastai, nieko ten sudetingo...

QUOTE(Taurida @ 2015 04 17, 11:50)
O ko cia nesuprast, kai reikia priduoti ta ka pats nepriduosi ar agentura negali priduoti, tai sumoki 900 ir buni ramus ax.gif

Atsakyti