Jei kalnams esate numatę skirti 3 dienas, mano nuomone, turėtumėte apsispręsti, ar imate Svanetijos regioną (Mestia) ar Kazbegi. Kitu atveju, bus vien važiavimas ir važiavimas...ir nuo serpantinų bei kalnų keliukų tik bloga darysis

D Gražu ir vienur, ir kitur..! Jei keliautumėte į Mestia, patarčiau apsistoti bent jau 2 naktim..nes vien tik kol pasieksit pačia Mestia užtruks apie 6-7 val., tai būsit tik pavakary.. Bent jau mes su mikruske tiek važiavom. Be to, esant Svanetijos regione patartina vieną dieną skirti Usghuli (į kurį su nuomojama auto tikrai nepatarčiau važiuoti! nes kelias ten ypatingai siauras, be to, reikalingas visureigis, nes kelias dažnai būna šlapias, užklimstama ir tikrai reikalingi labai labai geri vairavimo įgūdžiai! čia esu įkėlus filmuotos medžiagos, kokiais keliais važiuojama link Ushguli
http://kristinoskeli...in-georgia.html
kita dieną galima skirti žygiui į ledyną. Pati ten nebuvau, bet tie, kas vyko- sakė vaizdai ir įspūdžiai nenusakomi!
o į Kazbegi patogiau važiuoti iš Tbilisio..berods apie 80 km kelio. Nors galima ir per dieną suvažinėti ir turizmo agentūros neretai organizuoja kaip dienos eskursijas iš Tbilisio į Kazbegi, bet mano rekomendacijos - 1 naktį apsistoti Kazbegi, ir niekur neskubėti, nesiversti per galvą stengiantis kuo daugiau apvažiuoti ir pamatyti, o pasimėgauti: tyru kalnų oru, ramybe, begaliniu kaukazo kalnų groziu ir, žinoma, vietiniu svetingumu!
QUOTE(Vandenidas @ 2016 05 14, 10:42)
Ačiū už info!
Dar turiu klausimų tiems kas lankėsi šiaurinėje dalyje:
Mestia. Ar teisingai suprantu, kad ją pasiekti galima tik nuo Kutaisi važiuojant? Ir atgal reikia grįžti tuo pačiu keliu? Su nuomojama auto įmanoma? (gido nesamdysime), ar geriau važiuoti maršrutke?
Ushguli. Pasiekiamas važiuojant nuo Mestia? Grįžti tuo pačiu keliu?
Kazbegi. Patogiau pasiekiamas iš Kutaisi ar Tbilisi? Ar galima važiuoti nuo Kutaisi, o grįžti į Tbilisi?
Kiek laiko sugaištama norint pasiekti šias vietas?
Joms planuojame skirti 3 dienas (nakvynės tenai). Ar pakankamai laiko, kad nebūtų tik "atvažiavau, pasižymėjau ir toliau pirmyn".
Nuomosimės auto savarankiškai be gido, tad nežinome ar verta nuomotis visam laikotarpiui, ar gal į kažkuriuos iš šių taškų geriau dienos maršrutke vykti? Tada išnuomota auto be reikalo prastovės..
Iš anksto ačiū atsakiusiems!
kristinoskeliones.blogspot.com - apie keliones, laisvalaikį ir ne tik...