Įkraunama...
Įkraunama...

Sanatorija "Palangos Gintaras"

QUOTE(Puponautė @ 2015 05 24, 20:50)
Sakau tiesiai sviesiai,  mes sedejome prie 2 stalo. Musu stalo drauge susirgo is antradienio y treciadienio nakti. Isvaziavo namo. Ta pacia diena ar sekancia prie 1 stalo valgant apsiveme vaikas, bet jis visas dienas visus kartus valge toliau sekmingai. Maniskis krito is ketvirtadienio y penktadieni nakti.

Gal kuri matet, kai kazkokia diena po pietu ,pakeliui y 4 korpusa ties halo kamerom, buvo nuvemtas visos grindys????

Man kelia nuostaba tevu bukumas, jei jau jusu vaikas serga, kokio velnio lendate is savo kambario valgyti,i proceduras. Negerbiate nei savo vaiko,nei visu kitu atvaziavusiu. Kodel mes sveiki, turim saugotis jusu?! Sergantys vaikai turetu buti izoliuoti arba vykti namo. g.gif
Atsakyti
QUOTE(*miau_miau* @ 2015 05 24, 12:29)
Man kelia nuostaba tevu bukumas, jei jau jusu vaikas serga, kokio velnio lendate is savo kambario valgyti,i proceduras. Negerbiate nei savo vaiko,nei visu kitu atvaziavusiu. Kodel mes sveiki, turim saugotis jusu?!  Sergantys vaikai turetu buti izoliuoti arba vykti namo.  g.gif

O ką siūlote jai vaikas serga nevalgyti? Manau kalti ne tėvai o pati sistema. Ne kiekvienas vaikas pasilieka kambarį kol mana nueis i valgykla atnešti valgyti. Turėtu atnešti valgyti i kambarį, tada tikrai vaikai butu izoliuoti ir virusas taip neplistu
Atsakyti
Sveiki, mes ruošiames atvykti 06. 04d tikiuosi bus pasibaiges vyrusas. Šiap iš praktikos reikia gerti geru bakteriju ,kai aplink siautčia ar patis jau serga. Turiu klausimuku gal parašysit ar yra kur palikti mašyną nemokama vieta arti sanatorijos? Kaip su razėtėmis reikalai ? Anais metais man teko Druskinikuose pirktis prailgintuva 10m kad telef pakravi ir kompa isijungti.
Atsakyti
QUOTE(ingulite @ 2015 05 24, 22:58)
O ką siūlote jai vaikas serga nevalgyti? Manau kalti ne tėvai o pati sistema. Ne kiekvienas vaikas pasilieka kambarį kol mana nueis i valgykla atnešti valgyti. Turėtu atnešti valgyti i kambarį, tada tikrai vaikai butu izoliuoti ir virusas taip neplistu

Siulau nesivadovauti poziuriu:jei jau mano susirgo,tai ir kiti gali susirgti. Prasykite maisto i kambari,juk sergantiems vaikams maista pristato i kambarius. Ar ne? Viskas imanoma zmogiskai ir geranoriskai bendraujant.
Atsakyti
QUOTE(*miau_miau* @ 2015 05 24, 13:42)
Siulau nesivadovauti poziuriu:jei jau mano susirgo,tai ir kiti gali susirgti. Prasykite maisto i kambari,juk sergantiems vaikams maista  pristato i kambarius. Ar ne? Viskas imanoma zmogiskai ir geranoriskai bendraujant.

Taigi beveik visos zarnyno infekcijos perduodamos per rankas,maista,apsikretusiam kosint ciaudint taip pat issiskiria i aplinka,tokio viruso kaip rota gyvybingumas aplinkoje gali isbut iki 10d.,tai isivaisduokit patys kaip sergantis vaikas sanatorijoj gali buti tikras infekcijos nesiotojas net 10d.,as asmeniskai nenoriu kad mano vaikas susirgtu dar karta..kiek esam buve sanatorijoj jei vaikas suserga iskarto is jos israso i namus gydytis,o kodel cia tokia tvarka kad niekas nieko neziuri ?jei aplink vemiantys ir viduriuojantys vaikai vaiksto....nieko nenoriu kaltint,bet tevai turetu ir siek tiek protaut palikdami tokius vaikus sanatorijoje toliau gydytis.
Atsakyti
QUOTE(aureelka @ 2015 05 24, 14:35)
Taigi beveik visos zarnyno infekcijos perduodamos per rankas,maista,apsikretusiam kosint ciaudint taip pat issiskiria i aplinka,tokio viruso kaip rota gyvybingumas aplinkoje gali isbut iki 10d.,tai isivaisduokit  patys kaip sergantis vaikas sanatorijoj  gali buti tikras infekcijos nesiotojas net 10d.,as asmeniskai nenoriu kad mano vaikas susirgtu dar karta..kiek esam buve sanatorijoj  jei vaikas suserga iskarto  is jos israso i namus  gydytis,o kodel cia tokia tvarka kad niekas nieko neziuri ?jei aplink  vemiantys ir viduriuojantys vaikai vaiksto....nieko nenoriu kaltint,bet tevai turetu ir siek tiek  protaut palikdami tokius vaikus sanatorijoje toliau gydytis.

Toks virusas kaip roto gyvybingas aplinkoje išlieka iki keliu mėnesiu. Sergantis virusą išskiria tik 4-6dienas. Rotavirusais užsikrečiama per burną. Pagrindinis rizikos veiksnys – užterštos rankos. Kadangi virusai ilgą laiką gali išlikti gyvybingi aplinkoje, todėl jie gali plisti per įvairius daiktus, kuriuos vaikai gali įsidėti į burną. Pirmieji ligos požymiai pasireiškia tik po 24-72 valandų. Reiškiąs vaikas serga ir išskiria virusą i aplinka bet tėvai to net neįtaria nes požymiai pasireiškia tik antra - ketvirta diena.
Atsakyti
Sveikos, sergantiems sveikatos 4u.gif

Labai daug mamų ir tėvų neturi supratimo kitų atžvilgiu..pati praeitais metais mačiau, mama atvedė vaiką su temperatūra į druskų kambarį...ir ten dirbančiai taip pasakė, kad vaikas turi tempos, bet pas daktarą dar už 2 val. tai jai normalu buvo vaiką vesti į druskų kambarį....buvo slepiama, dėl vėjaraupių, kiek vaikų apsirgo ir išvyko, o kiek liko..ai...vien todėl nesinori į sanatoriją, ypač visokių zarazų, bacilų ir t.t.
Atsakyti
[quote=agne_ja,2015 05 25, 07:20]
Sveikos, sergantiems sveikatos 4u.gif

Labai daug mamų ir tėvų neturi supratimo kitų atžvilgiu..pati praeitais metais mačiau, mama atvedė vaiką su temperatūra į druskų kambarį...ir ten dirbančiai taip pasakė, kad vaikas turi tempos, bet pas daktarą dar už 2 val. tai jai normalu buvo vaiką vesti į druskų kambarį....buvo slepiama, dėl vėjaraupių, kiek vaikų apsirgo ir išvyko, o kiek liko..ai...vien todėl nesinori į sanatoriją, ypač visokių zarazų, bacilų ir t.t.

Kai labai sunkiai gauni kelialapi,per visa Lietuva vaziuoji i sanatorija ir tenka isvaziuoti del kitu tevu neatsakingumo..Tiesiog liudna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *miau_miau*: 25 gegužės 2015 - 06:58
QUOTE(ingulite @ 2015 05 24, 12:58)

maista tikrai nesa i kambari, kai vaikas serga, reik tik pparasyt...

beto jei i namus isvaziuoji, kelialapis susistabdo, ar as ne taio supratau g.gif o jei toliau gydaisi tarkim sanatprijoj, i proceduras neini, bet dienos tai eikvojasi...

pataisykit jei klystu smile.gif

kazkaip ziema kai buvom, taip nesijaudinau, kaip dabar... baisu man tie vemimai/viduriavimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kameja* @ 2015 05 25, 18:25)

beto jei i namus isvaziuoji, kelialapis susistabdo, ar as ne taio supratau  g.gif o jei toliau gydaisi tarkim sanatprijoj, i proceduras neini, bet dienos tai eikvojasi...

kazkaip ziema kai buvom, taip nesijaudinau, kaip dabar... baisu man tie vemimai/viduriavimai  doh.gif

Tikrai taip,jei del ligos jus isvykstate namo - kelialapis stabdomas.Nelabai suprantu,ko cia sedeti su serganciu vaiku. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kameja* @ 2015 05 25, 08:25)

beto jei i namus isvaziuoji, kelialapis susistabdo, ar as ne taio supratau  g.gif o jei toliau gydaisi tarkim sanatprijoj, i proceduras neini, bet dienos tai eikvojasi...

kazkaip ziema kai buvom, taip nesijaudinau, kaip dabar... baisu man tie vemimai/viduriavimai  doh.gif

As irgi labai bijau kaip bus doh.gif
Atsakyti
Baisi situacija dėl tų virusų, aišku, jei visi tėvai prižiūrėtų savo vaikus, dezinfekuotų jiems rankas dažniau, tai mažiau ir tų susirgimų būtų, bet paskui kiekvieną nevaikščiosi...
Sakykit, galvoju vežtis multifunkcinį puodą, nes jau atsivalgę mes tų valdiškų kotletų, nemanau, jog Gintare kažkas kitko bus, nesam išlepę, bet esant galimybei valgome savo naminį maistą..
Šaldytuvai bendri koridoriuj ar kažkokioj patalpoj būna? Dar skaičiau apie galimybę nuomotis šaldytuvą, tai čia kambariuose jis būna ar kaip? Gal ką girdėjot? Ir ar negausim papeikimo už maisto ruošimą kambary? smile.gif)
Atsakyti