Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(Gorada @ 2014 09 01, 15:22)
vava smagi diskusija smile.gif
Ką supranta jūsų šunes?

Bucki
Kur kate? (straksejimas vienu metu visom keturiom lauke palei darzelio tvora, kates uztikimas, ivijimas i medi ir aplojimas. Jei kate atstovi zvilgsniu dvikova - apsimetimas, kad "Nera cia jokios kates, ko mes cia stoviniuojam? Einam, va ten kazkas zymiai idomiauuuu!")
Kur muse? (puola prie balkono stiklu ieskot, sugaudo ir sueda)
Eisim i lauka?
Kur pavadelis?
Kur kamuoliukas?
Buk
Op (nuplovus letenas issokt is vonios)
Ka padarei? (reaguoja visada, net jei nieko nepadares. biggrin.gif Atsiseda ir galva nunarina zemai tarp priekiniu koju, vos ne nosim i zeme)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linamog: 01 rugsėjo 2014 - 14:32

Ką supranta jūsų šunes?

kol kas sugalvoju tiek, vėliau papildysiu, pasakokit ir jūs smile.gif
dėl gėdos jausmo esu skaičiusi, kad nejaučia jo šunys, tik reaguoja į mūsų emocijas. Tai vat įdomu būtų kaip paaiškinti tokį elgesį: mano šunes nemušami (nu kad sakytum prigasdinti ar pan... Pesto už balų darymą niekada nebuvo barama, ilgai su ta bėda vargome), bet sakykim, kai mažoji daro kažką blogo - didysis ateina lyzintis. Naktį prabundu, dičkis užsilipęs ant lovos kad spaudžiasi prie manęs (taip per griaustinį būna) galvoju kame reikalas? išgirstu traškenimą, pasirodo palikau maišą su kaulais ant grindų ir mažoji įsisukus puotauja.
Arba yra ne kartą buvę, kai mažoji privaryta vaistų įvyksta avarija ant sofos ar lovos.... Bala... Kartą aš net nepamačiau, o žiūriu didysis su snukiu visaip braukia kaldrą ir bando uždengti balą.
Net jeigu kambaryje balą padaro mažoji, didysis visada glaudžiasi spaudžiasi lyg atgailaujantis, nors kaip sakiau mes niekada nesam mušę ar barę mažosios už balų darymą namie. (dabar tas jau išgyvendinta, nebent gauna steroidų nuo kasymosi tada būna, kad visos dienos neišlaukia).

lotuliukas.gif oi,pataisėt nuotaiką...smagu thumbup.gif
einam į lauką-tai jau TOPo viršūnėje
einam namo arba einam pusryčių (kai grįžinėjam po pasivaikščiojimo ir reikia nukreipt dėmesį)
stok (prie gatvės)
palauk (kol įeinam į laiptinę)
einam miegoti (panašiai biggrin.gif mirksiukas.gif )
pasitrauk,reikia grindis valyt
ateik čia
išeik iš čia
kur kamuoliukas ? (suranda)
pusryčiai
valgyk
na,komandos : sėsk,gulk,būk,ieškok,duok labas,duok penkis,šok,atnešk...
duok nosį (kai dedu halcių)
duok galvytę (kai reik halcių nusegt)
duok kaklą (kai tik prisegu pavadį)
važiuojam (lipa į automobilį)
eini prie būdos (kaime,kai rišamas lauke)
negalima
saugok namus
einu į darbą
tuoj grįšiu ir parnešiu kauliuką (va kad šitą supranta,tai 100 proc biggrin.gif )
nu žodžiu,ko ne profesorius lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O šiaip tai visko neprisimenu,nes dar "šnekasi " ir su vyru,turi jie ten visokių sutartinių frazių biggrin.gif

Kokis fainuolis dičkis thumbup.gif vienareikšmiškai-jis užstoja sesę,nes supranta,kai ši "prisikiaulina"
Šiaip gal ir negalima šunų sužmoginti,bet mes tikrai mažai apie juos žinom.Nes jei gyvūnas save identifikuoja,jis mąsto.
Papildyta:
QUOTE(linamog @ 2014 09 01, 15:31)
Bucki

Ka padarei? (reaguoja visada, net jei nieko nepadares. biggrin.gif Atsiseda ir galva nunarina zemai tarp priekiniu koju, vos ne nosim i zeme)

vavava-tiksliai thumbup.gif
duok bučkį ir
ką darai
Atsakyti
o Bartukas šiandien švenčia 6 metų gimtadienį bis.gif birthday.gif
user posted image

dėl suprantamų žodžių, mano Bartukas irgi poliglotas biggrin.gif

supranta:

einam į lauką
kur Kira/Ledi/Džulka/Mažiukas/Foksas? - jo draugai biggrin.gif
sėst
gult
sukis
į vietą
palauk
ateik čia
traukis
eik
eik iš čia
bėgam
opa
labas
prašyk
ką darai? - čia kai kažką blogo daro
eik praustis
kur katė?
čiupk
negalima
baik
bučkis
kas ten?
nori skaniuko/smirduko/pagaliuko?
eik į galą (čia mašinoj)
eik pažiūrėk kas atėjo
ateik čia
imk/tavo

lyg ir viskas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga321: 01 rugsėjo 2014 - 15:17
jei kol nieko nėra namie, kažkuris (ar kažkurie) šuo nukniso nuo stalo kokį daiktą ar maistą, grįžus sakau "kas padarė...?" priėjus prie kiekvieno. mad.gif
na žinokit, 90 proc. galiu pasakyti kuris, pagal jų elgesį: stipresnį/mažesnį susigūžimą, akių čiurkiškumo laipsnį, ausų pastatymo-palenkimo, uodegos plakimo, slėpimosi už kito, ar sustingimą dėl "kas padarė...?" nugali džiaugsmas man grįžus ar ne ir tt.
nors kiek iš tikrųjų atspėju tai niekad nesužinosi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(inga321 @ 2014 09 01, 16:16)
o Bartukas šiandien švenčia 6 metų gimtadienį  bis.gif  birthday.gif

su gimtadieniu bartuką happybday.gif
pasirodo jis visai jaunuolis, nes už maniškius jaunesnis biggrin.gif o maniau atvirkščiai yra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(moliberta @ 2014 09 01, 16:18)
nors kiek iš tikrųjų atspėju tai niekad nesužinosi biggrin.gif

Tai va būtent lotuliukas.gif
O dėl mokėjimo... Nežinau. Maniškiai, mano supratimu, moka nelabai ką. Privardinot čia nemažai. Gal reikės pamąstyt ir man vakare, ką maniškiai moka. Bet, aplinkinių nešunininkų nuomone, nieko ypatingo, nes nei labas neduoda, nei apsiverst ar "numirt" nesugeba smile.gif
Atsakyti
QUOTE(moliberta @ 2014 09 01, 16:21)

su gimtadieniu bartuką  happybday.gif
pasirodo jis visai jaunuolis, nes už maniškius jaunesnis biggrin.gif o maniau atvirkščiai yra biggrin.gif

ačiū už sveikinimus 4u.gif kažkodėl dauguma laiko Bartą senyva moteriške g.gif gal reikėtų šeimininkei susimastyti biggrin.gif
Atsakyti

Su gimimo diena,su gimimo diena,su gimimo,su gimimo , su gimimo dienaaaaa biggrin.gif 4u.gif happybday.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(moliberta @ 2014 09 01, 16:21)
na žinokit, 90 proc. galiu pasakyti kuris, pagal jų elgesį: stipresnį/mažesnį susigūžimą, akių čiurkiškumo laipsnį, ausų pastatymo-palenkimo, uodegos plakimo, slėpimosi už kito, ar sustingimą dėl "kas padarė...?"

labai matosi... rolleyes.gif Kai nebuvom namie ir Pinkiui pilvą buvo suskaudę-atsitiko nelaimė (pridarė balkone,bet vistiek-ne bute) ir grįžom-džiaugėsi,bet taip...santūriai lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnnyte @ 2014 09 01, 16:21)
Tai va būtent  lotuliukas.gif 
O dėl mokėjimo... Nežinau. Maniškiai, mano supratimu, moka nelabai ką. Privardinot čia nemažai. Gal reikės pamąstyt ir man vakare, ką maniškiai moka. Bet, aplinkinių nešunininkų nuomone, nieko ypatingo, nes nei labas neduoda, nei apsiverst ar "numirt" nesugeba  smile.gif

nu jo...nepasakysi gi žmogui,kad jo siauras požiūris tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(inga321 @ 2014 09 01, 16:24)
ačiū už sveikinimus  4u.gif  kažkodėl dauguma laiko Bartą senyva moteriške  g.gif  gal reikėtų šeimininkei susimastyti  biggrin.gif

lotuliukas.gif gausit solidžią varlytę pakaklėj prisegt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2014 09 01, 12:20)
vaaau  thumbup.gif nu mergos ir prigrybavo,kol šeimininkė snaudė  biggrin.gif
lotuliukas.gif

Ką supranta jūsų šunes?

einam į lauką - nereikia komandos, užtenka raktų žvangesio
lipk nuo lovos - žemėn
pasitrauk - žemėn
pas mane - čia
eik čia - čia
ateik - čia
... - sėst

Didžiausia gėda - klausimas kas čia!?
Dar supranta ne, kai vaikštant pradeda uostinėt, šmirinėt, pamato katę, kitą šunį ar šiaip stabdo eismą; būk namie, kai žvangant raktams niekur nevedama...

Ne poliglotė Lota, bet turi gerą girdimąjį suvokimą, labiausiai reaguoja į balso toną. hihihi.gif

http://s017.radikal....542ea9af88f.jpg
Sveikinimai! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 09 01, 15:21)
O dėl mokėjimo... Nežinau. Maniškiai, mano supratimu, moka nelabai ką. Privardinot čia nemažai. Gal reikės pamąstyt ir man vakare, ką maniškiai moka. Bet, aplinkinių nešunininkų nuomone, nieko ypatingo, nes nei labas neduoda, nei apsiverst ar "numirt" nesugeba  smile.gif

Mes kai buvom lauke, as liepiau siuniui sest ir labas duot, vaikai uzmate, tokie nustebe buvo lotuliukas.gif sako ka dar moka, kaimyne pajuokavo kad ir salto daro, o tie ir patikejo lotuliukas.gif

O daugiau supranta:
Kas ten?
Fu
Imk (kai laukia maisto)
Atnesk (zaislus)
Sest, gult, labas
Graziai (kai zaisdamas pradeda kandziotis, tada jau graziai palaizo smile.gif)
Ateik cia (nevisada veikia doh.gif )
Eisim i lauka
Valgyt (greiciau is lauko lekia)

Va as ji ir seriu po pasivaiksciojimu, pasake kam uzkraut suniui skrandi po pasivaiksciojimu, tada bandziau duoti pries lauka. Bet pasirodo gal nespeja suvirskinti, pradejo trydaliot doh.gif Tai atgal atkeitem rezima. Ir dar erzina jei ilgiau vaikstom, ar jei einam po kokios val i lauka, taip paciai sikineja g.gif aisku maistas normuojamas g.gif

Su gimtadieniu bigsmile.gif happybday.gif
Papildyta:
O cia is kasdienybes biggrin.gif
Taip apzioja gulta ir buna (nekramto)
Ir kojas savo kankina visokiom pozom doh.gif priekiniu koju nagus pats nusitrumpina
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Carma: 01 rugsėjo 2014 - 17:42
ačiū visoms už sveikinimus 4u.gif parodysim akimirkas iš Bartuko baliuko biggrin.gif

su tortu wub.gif

user posted image

ir vaišių ĖDIMAS

user posted image
Atsakyti
QUOTE(inga321 @ 2014 09 01, 19:57)
Akys plačios kaip tas "bliūdas". lotuliukas.gif thumbup.gif
O pirmoj foto priekaištauja: "Nustok tyčiotis, duok ėst!" lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Sveikinam Bartuką su gimtadieniu! 4u.gif thumbup.gif
Prasidėjo man mokslo metai, tai šiandien dar pravedžiau šunį mišku, kaip kokį paskutinį kartą biggrin.gif
Iš to, ką manasis moka:
-norį į LAUKĄ??
-komandos: sėst, gult, labas, paprašyk, pas mane
-palauk
-neskubėk
-gražiai einam
-ateik prisegt
-valgyt
-dešros?
-šiaip viskas, kas susiję su maistu... biggrin.gif
-pakentėk ir gausi skanėstą (naudojam kai šukuojamės, labai kantriai sėdi biggrin.gif )
-Rufai, matau! (naudojama, kai sugalvoja ant žaislų pajot (praeitą vasarą labai buvo mėgėjas...) tai iš karto meta ir nueina atsigula kur šonan)
-pasitrauk
-žemėn (nuo lovos nulipt)
-kur katė? (kai dar katę turėjom)
-Rufai gražiai, arba vaikas (kad švelniau žaistų)
dabar net galvoju, kaip ir viskas...
ai, dar:
-ateik nuvalyt (po lauko, letenas)
Atsakyti