Senukuose yra dezes visokiom elektros lemputem - ir luminscentinem i halogeninem. Ten paprastai 3 dezes stovi - elektros prietaisams, lemputem i elementams. Kitur deziu lemputem niekur nemaciau... Nors kazkada rimi stovejo didele deze lemputem, bet dabar jau senokai nemaciau, o gal tiesiog nepastebejau...
Labas norėjau paklausti- greit persikraustysim į savo namą. Gyvendami naujos statybos daugiabutyje buvom pripratę rūšiuoti šiukšles. Name taip pat norėtumėm taip daryti- įdomu ar galima kažkur įsigyti tas šiukšliadėžes (nedideles) rūšiavimui pvz tokias nedideles mačiau dukros mokykloje. Mums pilnai užtektų tokias pasistatyti rūsyje ir rūšiuoti kažkur girdėjau,mjog jas galima iš miesto atliekų rūšiavimo tarnybos išsinuomoti ar pan na tiesiog nežinau iš kur tas dėžes gauti gal kas susidūrėt? dėkui
Šiaip rūšiuoti įpratau gal prieš kokius 89 metus, kai baigiau mokslus, atsirado daugybė nereikalingų sąsiuvinių, užrašų ir t.t. Prasidėjo nuo popieriaus, dabar rūšiuoju viską - įskaitant plastiką, stiklą, popierių, baterijas, elektros lemputes (beje, kažkada kažkur tikrai nešiau išmesti, bet nepamenu kur.. dabar vėl prisikaupė, tai kol kas laikau) ir t.t. Ir kitaip jau nebegalėčiau gyventi, nes nekyla ranka mesti saldainio popierėlį į buitinių atliekų konteinerį. Apskritai požiūris į prekes pasiketė, nes vis rečiau perku visokius stipriai įpakuotus produktus, kur popierėlio ar plastiko daugiau negu iš tiesų reikia.
O kur dedat plastikine pakuote nuo plauku dazu? Ant kosmetikos buteliuku yra toks apvalus zenklas su ''streles'' antgaliu- tai nurodo, kad perdirbti galima, o ant plauku dazu buteliuku tokio zenklo nera
o man toks klausimas kilo, ar patogios tos rusiavimo siuksliadezes su siaurais skyreliais? ta prasme, kur 3 siuksliadezes vienoje...renkuosi optimalu varianta butui, kur nera super daug vietos siuskliadezemis apsistatyti...smagu butu, jei pasidalintumete patirtimi
Matau, kad plastiką ir popierių paima ta pati mašina. Tai iš tikrųjų į vieną skyrių pila, ar viduj yra du skyriai, plastiko ir popieriaus?
Ir dar, kas geriau, kai neturi "varpelių", pilti į svetimus, ar nerūšiuoti?
pila į vieną, vieša paslaptis, bet dar rūšiuoja parsivežę. Mūsų žmonės nemoka rūšiuot, į popieriaus konteinerius plastiką meta ir atvirkščiai, todėl varpelius dar kartą perrūšiuoja.
Aš į svetimą rajoną nešu, jei mūsų pilni Aš neberūšiuot nebemoku...