Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

O mes 2 dienos grybavome, jau kazleku doh.gif Apverdu ir i saldikli, rankos baisios, juodos, bet nuotaika labai gera biggrin.gif
Pagal Zabolotnyi grybus reikia vakare valgyti, savo mikroflorai palaikyti, bet pilva man ispute, seniai taip nebuvo. O maziui nieko suvalge ir labai gerai jautiesi ir neberia thumbup.gif Sau su grietine dariau, jam su ghe sviestu essen.gif
Papildyta:
QUOTE(-sky- @ 2014 08 27, 08:39)
Dar vienas klausimuka turiu. Vaziuojam i LT ir mastau gal vyrui atlikti maisto netoreravimo tyrima. Kad gliuteno negalima tai zinom, bet panasu yra daugiau, kas alergizuoja ir dirgina, tik sunku atsekti. Pamaniau, kad kraujo tyrimas parodytu, o kai jau butu juodai ant balto ir man, ir jam paprasciau butu. Tik nzn kiek tie tyrimai efektyvus. Gal kas turi patirties?

Juodai ant balto tai niekada nebus. darome pastoviai sunui visokius tyrimus, kraujo ir duriukai ant rankytes rodo greita reakcija, lopo meginiai leta http://ligos.sveikas...m_ka_mums_daro/
Kiekviena karta vis skirtingai rodo, kiek palengvina pajieska tinkamu produktu, bet vistiek geriausiai atsekti patiems. Lopo mieginius galite ir patys padaryti. Kauno klinikose vaistineje parduodami, 10 vienetu apie 10lt kainuoja. Vilniuje ju nera. Sunui pienui pagal krauja auksciausia klase 6, duriai irgi stipria reakcija rodo, o pleistrai visai jokios nerode, nors skaitosi pats patikimiausias tyrimas.
Tiesiog drasiau ragaujame tos produktus, kuriems joks tyrimas nerodo nieko ir vistiek buna paberia.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 29, 14:56)
Juodai ant balto tai niekada nebus. darome pastoviai sunui visokius tyrimus, kraujo ir duriukai ant rankytes rodo greita reakcija, lopo meginiai leta http://ligos.sveikas...m_ka_mums_daro/
Kiekviena karta vis skirtingai rodo, kiek palengvina pajieska tinkamu produktu, bet vistiek geriausiai atsekti patiems. Lopo mieginius galite ir patys padaryti. Kauno klinikose vaistineje parduodami, 10 vienetu apie 10lt kainuoja. Vilniuje ju nera. Sunui pienui pagal krauja auksciausia klase 6, duriai irgi stipria reakcija rodo, o pleistrai visai jokios nerode, nors skaitosi pats patikimiausias tyrimas.
Tiesiog drasiau ragaujame tos produktus, kuriems joks tyrimas nerodo nieko ir vistiek buna paberia.

Aciu labia uz paaiskinima. Gal is tiesu be reikalo as uzsvaigau del tu tyrimu, nes va tokia loterija - rodys/nerodys. Siuo metu be gliuteno lyg ir rimsta alergijos, bet paziuresim kaip toliau. Aciu 4u.gif
Atsakyti
o sakykit maisto netoleravimas ir alergija maistui t.y. tas pats. Ar gali buti alergiskas kiausinio tryniui ir ji toleruoti?
Na as kazkaip nesuvokiu skirtumu, man klinikoj pasake kad cia ne tas pats, bet logiskai, jei yra alergija, tai ji pasireiks kaip ir netoleravimu, berimu, pilvo putimu ir pan.? Ar nusisneku?
Atsakyti
O mes 2 dienos grybavome, jau kazleku doh.gif  Apverdu ir i saldikli, rankos baisios, juodos, bet nuotaika labai gera biggrin.gif
Pagal Zabolotnyi grybus reikia vakare valgyti, savo mikroflorai palaikyti, bet pilva man ispute, seniai taip nebuvo. O maziui nieko suvalge ir labai gerai jautiesi ir neberia thumbup.gif  Sau su grietine dariau, jam su ghe sviestu essen.gif

mes irgi labai grybaujam smile.gif Bet su kuo valgyti grybus, kad būtų skanu ir pagal paleo? aš gaminu grybai+šv. pakepinta šoninė+svogūnai+ghe arba visai nieko ir su kuo visą šitą užkąsti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
O mes 2 dienos grybavome, jau kazleku doh.gif  Apverdu ir i saldikli, rankos baisios, juodos, bet nuotaika labai gera biggrin.gif
Pagal Zabolotnyi grybus reikia vakare valgyti, savo mikroflorai palaikyti, bet pilva man ispute, seniai taip nebuvo.

Gal pamėgink trumpiau juos ruošt?
Kaip sužinojau seminare, grybuose yra tokia mums reikalinga medžiaga chitinas , o tai laikiau juos beverčiu dalyku- kur 90 proc vanduo, o likusi dalis mažai virškinama.
Valgyt reikia juos pagal sezoną. Dar - grybai- tai ~5 gr baltymo/100gr, tad tą baltymą irgi nereiktų ilgai kaitint. Užvakar irgi valgiau kazlėkus- nuvaliau, supjausčiau tuščion keptuvėn,pabarsčiau prieskoniais su druska, uždengiau dangčiu, iš grybų išsiskyrė vanduo,jame pašutinau gal 3 min, nusunkiau skystį ir su grietine skaniai, kaip varliukus, nugurkiau. Anksčiau ruošdavau ilgiau, atidengdavau ir kaitindavau kol skystis išgaruodavo- tada dėdavau spirgų su grietine. Aromatas nesvietiškai stiprus- ypač jei taip ruošiami baravykai.
Atsakyti
Visada kepdavau grybus ant truputuko aliejaus, dabar dedu nemazai kiaulienos tauku, svoguna ir pabaigoj grietines. Jei darau maziui kepu ant ozkos tauku. vakar i kotletukus grybu pridejau, irgi skaniai gavosi, sudyti su grietine, o valgome su viskuo, mesa, sparagines pupeles, prie zuvies, tik jau be bulviu kaip anksciau smile.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 29, 15:53)
Kaip sužinojau seminare, grybuose yra tokia mums reikalinga medžiaga chitinas , o tai laikiau juos beverčiu dalyku- kur 90 proc vanduo, o likusi dalis mažai virškinama.
Valgyt reikia juos pagal sezoną. Dar - grybai- tai ~5 gr baltymo/100gr, tad tą baltymą irgi nereiktų ilgai kaitint. Užvakar irgi valgiau kazlėkus-  nuvaliau, supjausčiau tuščion keptuvėn,pabarsčiau prieskoniais su druska, uždengiau dangčiu, iš grybų išsiskyrė vanduo,jame pašutinau gal 3 min, nusunkiau skystį ir su grietine skaniai, kaip varliukus, nugurkiau. Anksčiau ruošdavau ilgiau, atidengdavau ir kaitindavau kol skystis išgaruodavo- tada dėdavau spirgų su grietine. Aromatas nesvietiškai stiprus- ypač jei taip ruošiami baravykai.

As juos tik iki virimo davedu ir isjungiu , pastovi truputi ir nupilu. baravykus jei kepu, tai be virimo, o kazlekai turi prisiurpe skyscio, tai man jo nesinori kazkaip, tai apverdu, o ir saldiklyje maziau vietos uzima smile.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 08 29, 10:59)
Sveikos merginos smile.gif  Aptilo forumiukas, tad as inikusi I archyvines temas - nu tiesiog lobynai ten smile.gif

Jau beveik issidresiravau ir pusrycius valgyti socius, ir pilvas negurgia 12 val, o jei jau ima badas zvelgti anksiau pietu meto, tai arbacikes ir kokius 5 riesutus ir ramu smile.gif Bet jau ziuriu vis maziau tu riesutu prireikia  mirksiukas.gif

jei arbatikė nesaldyta, tai insulino ji neiššaukia, o va tie keli riešutai tau kiša koją- tai jau skaitosi kaip valgymas. O insuliną tau reik sumažint.

Pagrindinė civilizacinių ligų priežastis – per didelis insulino gamybos kiekis. Optimizuojant insulino gamybą – sveikstam, o pragyvenimo amžius ilgėja. Pirma priežastis, didinanti insulino gamybą organizme – dažnas maitinimasis. Maistas yra signalas milijonams beta ląstelių kasoje išskirti nuolat gaminamą insuliną į kraują. Maisto kiekis neturi įtakos – net menkas užkandžiavimas aktyvuoja šį refleksą, todėl visai nesvarbu kiek valgote – net vienas sausainis ar džiovinta razina atpalaiduos insuliną iš kasos, kuriai visai nesvarbu kiek jūs ruošiatės suvalgyti – kasa neturi akių. Tai automatinis mechanizmas, reaguojantis į kiekvieną maisto pakliuvimą į skrandį ir žarnyną, nukreipiantis visą sukauptą insuliną į kraują. Jei valgote tris kartus paroje, turėsite tris insulino pliūpsnius organizme, valgote šešis – turėsite šešis, ir visi jie, nepriklausomai nuo suvalgyto maisto kiekio, bus vienodo dydžio. Tam, kad sumažinti insulino kiekį organizme, reikia mažinti valgymų skaičių. Todėl, jei jau išalkote, tai valgykite iki soties, kad nereiktų užkandžiauti. Idealu valgyti tik du kartus paroje – ryte ir vakare. Ryte – energijos gamybai dienos darbams, vakare – organizmo atstatymui naktį.

Todėl pasistenk apsiribot trim valgymais, kol pasisotins organizmas tikru maistu. O paskui pamatysi kad ir porąkart valgyt užtenka. Alkis išnyks visai.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 29, 16:19)
jei arbatikė nesaldyta, tai insulino ji neiššaukia, o va tie keli riešutai tau kiša koją- tai jau skaitosi kaip valgymas. O insuliną tau reik sumažint.

Pagrindinė civilizacinių ligų priežastis – per didelis insulino gamybos kiekis. Optimizuojant insulino gamybą – sveikstam, o pragyvenimo amžius ilgėja. Pirma priežastis, didinanti insulino gamybą organizme – dažnas maitinimasis. Maistas yra signalas milijonams beta ląstelių kasoje išskirti nuolat gaminamą insuliną į kraują. Maisto kiekis neturi įtakos – net menkas užkandžiavimas  aktyvuoja šį refleksą, todėl visai nesvarbu kiek valgote – net vienas sausainis ar džiovinta razina atpalaiduos insuliną iš kasos, kuriai visai nesvarbu kiek jūs ruošiatės suvalgyti – kasa neturi akių. Tai automatinis mechanizmas, reaguojantis į kiekvieną maisto pakliuvimą į skrandį ir žarnyną, nukreipiantis visą sukauptą insuliną į kraują. Jei valgote tris kartus paroje, turėsite tris insulino pliūpsnius organizme, valgote šešis – turėsite šešis, ir visi jie, nepriklausomai nuo suvalgyto maisto kiekio, bus vienodo dydžio. Tam, kad sumažinti insulino kiekį organizme, reikia mažinti valgymų skaičių. Todėl, jei jau išalkote, tai valgykite iki soties, kad nereiktų užkandžiauti. Idealu valgyti tik du kartus paroje – ryte ir vakare. Ryte – energijos gamybai dienos darbams, vakare – organizmo atstatymui naktį.

Todėl pasistenk apsiribot trim valgymais, kol pasisotins organizmas tikru maistu. O paskui pamatysi kad ir porąkart valgyt užtenka. Alkis išnyks visai.

Uch na zinau zinau, kad jau bet koks tas kietas daiktas I burna ar sultys yra maistas verysad.gif Na tikiuosi kazkaip issidresuosiu. Is tiesu tik ryte man tokia beda, nes pusryciams oj kaip nelenda rimtas maistas anktybeje tokioj, si ryta issiviriau 2 kiausius su kepeneliu pastetu ir zalia cikinija valgiau, nu niekaip paskutines kiausinio puseles neiveikiau. Bet vis po kasneli daugiau suvalgau.

Dekui Voresta, stengsiuosi taisytis smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 08 29, 12:06)
Dekui, tai rausiuosi I maxima tada. As mielai issilydyciau pati, bet Kipre sviesto nlb ir naudoja, ir near naturalaus visai sad.gif Tai teks veztis kazkaip....
Galima pačiai pasidarius Lietuvoje vežtis mirksiukas.gif O šiaip yra ir internetu GHEE - akcija kaip tik, net 2 litais pigiau mirksiukas.gif (nors būna ir maximoje sviestams akcijos)
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 08 29, 12:48)
*O tu su pilveliu?  nestuke.gif  Sv eikinu labiausiai, ar ilgai planavote? 
** As prie tu graiku labiau smile.gif  (O turkai cia pas mus okupantai, jeigu ka wink.gif  ) 

*Taip, garbė Dievui. Esu su jau akivaizdžiu pilvu tongue.gif Planavome 4 metus, kol normalus gydytojas atrado priežastį (Vit D3 trūkumas abiems), o tada jau kai visai nebesitikėjau, sužinojau kad laukiuosi. wub.gif
**Tai aš žinau, kad turkai ten okupantai. Tik va, nežinojau prie ko tu labiau, tai nesinorėjo čia paleopolitikos kibirkščių žiebti lotuliukas.gif

QUOTE(cushy @ 2014 08 29, 13:01)
Ta laida sena jau, kartojimą matei. Man rodos pernai jis apie tai pasakojo  smile.gif
*aš vasarinuokuose irgi paskaitau, kuo maitinasi, pyragus kepa, tai tik tyliai po lapu sėdžiu  biggrin.gif Nors pati reeetkarčiais kibinų užsimanau, arba šviežių bulvyčių pasikepu  blush2.gif  Ryte kartais avižų košę valgau. Kažkaip daugiau anglių norisi, o ir apetitas kai kuriom dienom žvėriškas būna.

** aš tą lenkišką perku  drinks_cheers.gif , tik maximoj. Rimi žiūrėjau, tai gal 6 lt jis ten brangesnis  doh.gif

*Aš irgi kartais nuslystu. Aišku, žiauriai padauginu su vaisiais. Kažkurią dieną pusę meliono sukapojau pusryčiams doh.gif. Ir kartais aišku, ant kokių kepinių paslystu. Juokingiausia, kad pomidoro padažo kartais keistas noras užeina. O visų dažniausiai užnoriu saulėgrąžų sėklų ir nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus salotose. blush2.gif
Dabar ką tik desertą pasidariau iš geltonų razinų, saulėgrąžų, moliūgų sėklų ir šaukšto lydyto sviesto. cool.gif Sakau, man jo geriau neturėti tongue.gif
**Tikrai, reiks pažiūrėti kainas. Dabar Iki pirkau. Maksimose ne visada jį pastebiu, bet mažose lankausi. O tas indiškas, Anglijoje gamintas ghe, kai mačiau buvo Rimi pigiau nei tame pačiame pastate esančiuose sveikuose produktuose.

QUOTE(jaicy @ 2014 08 29, 13:41)
internetu. ir pasiemiau is leidyklos

Kaip skaitosi? smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 29, 14:53)
Valgyt reikia juos pagal sezoną. Dar - grybai- tai ~5 gr baltymo/100gr, tad tą baltymą irgi nereiktų ilgai kaitint.

Na va, o aš tavim šventai tikėjau, kad jie niekam nenaudingi tik voverėm. Teks atsiversti atgal lotuliukas.gif
Man skaniausia tokie grybai: supjaustyti postambiai dideli peraugę šilbaravykiai, dedami į įkatintus riebalus ir paskrudinami. Pabarstomi druska. Ir viskas. Nerealus skonis! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 08 29, 17:21)

Man skaniausia tokie grybai: supjaustyti postambiai dideli peraugę šilbaravykiai, dedami į įkatintus riebalus ir paskrudinami. Pabarstomi druska. Ir viskas. Nerealus skonis!  thumbup.gif

O tai jei jie dar pakirmiję būtų- tai išeitų dviguba chitino dozė bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 29, 16:37)
O tai jei jie dar pakirmiję būtų- tai išeitų dviguba chitino dozė  bigsmile.gif

Nei spirgų nereiktų. Svarbu neperkaitinti baltymo lotuliukas.gif
Atsakyti