Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 13:03)
Toks liežuvio paruošimas po to, kai jį išimu iš galvos, būtinas, nes ant jo gi  gyvulio mikrobų, seilių ir kramtyto maisto atliekų krūva būna.

Tai toks apdorojimas dėl mikrobų ar dėl nesukramtomos skūros? Ar dėl abiejų? Maximiniai liežuviai gal jau kaip nors apvalyti, bent nuo kviečių liekanų? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 22 rugpjūčio 2014 - 12:20
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 13:12)
Tai toks apdorojimas dėl mikrobų ar dėl nesukramtomos skūros? Ar dėl abiejų? Maximiniai liežuviai gal jau kaip nors apvalyti, bent nuo kviečių liekanų?  rolleyes.gif

skūra minkšta ir sukramtoma būtų- tačiau lupama . Maximiniai nebūna nulupti, tačiau nuplauti ir , spėju, chlorkės ar kažkokio kito dezinfekanto vonioj pabuvoję.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 13:33)
Maximiniai nebūna nulupti, tačiau nuplauti ir  , spėju, chlorkės ar kažkokio kito dezinfekanto vonioj  pabuvoję.
Ačiū - tu, kaip visada, optimistiškai nuteiki mirksiukas.gif
Sekantis klausimas iš paleo maisto technologijų srities.
Paukštienos skūros - sterolių šaltinis, kai kuriems jų reikia. Tačiau tai taip pat ir jungiamasis audinys, elastinai, kolagenai, kurių dėka sultinys tampa želatininis.
Klausimas: kai verdate sultinį - suvalgot apvirtas skūras, tuo nuskriausdamos sultinį ar verdat jas iki galo ir pervirtų skūrų nebevalgot? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 13:49)
Ačiū - tu, kaip visada, optimistiškai nuteiki  mirksiukas.gif
Sekantis klausimas iš  paleo maisto technologijų srities.
Paukštienos skūros - sterolių šaltinis, kai kuriems jų reikia. Tačiau tai taip pat ir jungiamasis audinys, elastinai, kolagenai, kurių dėka sultinys tampa želatininis.
Klausimas: kai verdate sultinį - suvalgot apvirtas skūras, tuo nuskriausdamos sultinį ar verdat jas iki galo ir pervirtų skūrų nebevalgot?  g.gif

kiauliuko kojytes ir ausytes, pavirus 10 min, išsitraukiu ir apgraužiu kiek tik įkandu, likę kaulai ir sausgyslės vis vien sultinį gerą duoda. Taip pat ir nugarkaulio kaulus- pirmiau šiek tiek apverdam, nugraužiam, ir paskui verdam toliau- taip mėsytė neprapuola.
Šernų kojas graužia ciuckis. Jam irgi reik.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 13:49)
Ačiū - tu, kaip visada, optimistiškai nuteiki  mirksiukas.gif
Sekantis klausimas iš  paleo maisto technologijų srities.
Paukštienos skūros - sterolių šaltinis, kai kuriems jų reikia. Tačiau tai taip pat ir jungiamasis audinys, elastinai, kolagenai, kurių dėka sultinys tampa želatininis.
Klausimas: kai verdate sultinį - suvalgot apvirtas skūras, tuo nuskriausdamos sultinį ar verdat jas iki galo ir pervirtų skūrų nebevalgot?  g.gif

Kai verdu sultini, tik skysti naudoju.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 14:24)
kiauliuko kojytes ir ausytes, pavirus 10 min, išsitraukiu ir apgraužiu kiek tik įkandu...
Dėl mėsytės tai kaip ir aišku, bet neapsisprendžiu dėl skūrytės (ir būtent paukštienos) ax.gif

Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 22, 14:24)
Kai verdu sultini,  tik skysti naudoju.
Kokį skystį? Aaa, na taip - sultinys nukošiamas paskui. Bet - ką virti, o ką suvalgyti - konkrečiai apie paukštienos skūras ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 22 rugpjūčio 2014 - 13:36
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 12:03)
  Bet koks liežuvis  pirmiausiai metamas į verdantį vandenį ir apverdamas kokią min, jo paviršius pabąla, po to ištraukiamas  pakišam po šaltu vandeniu ir tą pabalusį sluoksnį nugramdom. 


ačiū, žinosiu.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 08 22, 08:54)
Kaip idomu, as maziukui beveik kiekviena diena po gabaliuka-du duodu, lig nepastebejau kad miega veiktu, na jis pas mane visada sunkiai uzmiega. O tau nuo gabaliuko net jauciasi poveikis?
Va kakavos sudetis:
100 g kakavos miltelių:

energinė vertė – 954 kJ.
sudėtis:
angliavandenių 57,90 g;
riebalų 13,70 g;
baltymų 19,60 g;
vandens 3,00 g.
Mikroelementų:

kalcio 128 mg;
geležies 13,86 mg;
fosforo 734 mg;
magnio 499 mg;
mangano 3,837 mg;
natrio 21 mg;
kalio 1524 mg;
cinko 6,81 mg.
Kitos medžiagos: kofeinas – 230 mg; teobrominas – 2057 mg. Išvardintų mineralų daugiausiai yra būtent kakavos milteliuose, o ne šokolado glazūroje ar kakavos svieste.

Flavonoidai
Kakavos milteliuose yra gausu flavonoidų. Jų kiekis priklauso nuo kakavos apdorojimo būdo ir gali būti iki 10 % miltelių svorio. Vienas iš šių junginių yra flavonolas, kuris laikomas palankiai veikiantis širdies ir kraujagyslių sveikatą, nors tai dar tyrinėjama.

Na yra kofeino, bet gi ne po 100gr valgoma g.gif  O kavos tu visai negeri?


retai apsiriboju vienu gabaliuku. minimum 2 suvalgau.
negeriu kavos visiskai

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 12:03)
matosi, kad nesi jo gaminus.  mirksiukas.gif  Bet koks liežuvis  pirmiausiai metamas į verdantį vandenį ir apverdamas kokią min, jo paviršius pabąla, po to ištraukiamas  pakišam po šaltu vandeniu ir tą pabalusį sluoksnį nugramdom.  Jei nesigramdo- tai arba dar nepakankamai pakaito-metam dar sykį minutei į verdantį vandenį, arba jau per daug užkaito-tada jau labai sunkiai valysis.
Toks liežuvio paruošimas po to, kai jį išimu iš galvos, būtinas, nes ant jo gi  gyvulio mikrobų, seilių ir kramtyto maisto atliekų krūva būna. Paskutinis šernas kaip tik kviečius čiaumojo savo mirties valandą, kai kulka visą mano  delikatesą- smegenis ištaškė. Likau be delikateso. doh.gif



tai nesupratau. ar paskui liezuvi ta nulupta verdi? kitam vandeny?
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 14:31)
Dėl mėsytės tai kaip ir aišku, bet neapsisprendžiu dėl skūrytės (ir būtent paukštienos) ax.gif



neverdu sultinių iš paukštienos, nes iš jauno viščiuko pas mane beveik nieko neatlieka sultiniui. Kauliukai minkšti- ir taip susikramto. Jei koks senas paukštis- tai vis vien skūros pakaitintos su troškiniu susivalgo, o vienas kitas kaulas į sultinį lieka.
Papildyta:
QUOTE(jaicy @ 2014 08 22, 15:09)

tai nesupratau. ar paskui liezuvi ta nulupta verdi? kitam vandeny?

nuvalytą liežuvį pjaustau nedideliais gabaliukais, pabarstau prieskoniais šiek tiek ir dedu į verdantį troškinį keletui min. Skonis neypatingas, bet naudingas.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 08 21, 19:09)
As ta 92% perku saldziuose majuose smile.gif
Kiek jis ten kainuoja? Aš kažkokiam filiale Salžiųjų majų perku už 5.5 Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 22 rugpjūčio 2014 - 15:15
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 15:14)
Kiek jis ten kainuoja? Aš kažkokiam filiale Salžiųjų majų perku už 5.5 Lt

Tikslios kainos nepasakysiu, bet panasiai, 5 lt su centais.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 15:09)
neverdu sultinių iš paukštienos, nes iš jauno viščiuko pas mane beveik nieko neatlieka sultiniui. Kauliukai minkšti- ir taip susikramto. Jei koks senas paukštis- tai vis vien skūros pakaitintos su troškiniu susivalgo, o vienas kitas kaulas į sultinį lieka.
Papildyta:

nuvalytą liežuvį  pjaustau nedideliais gabaliukais, pabarstau prieskoniais šiek tiek  ir dedu į verdantį troškinį keletui min. Skonis neypatingas, bet  naudingas.



sakai virti ilgiau nei minute, butu jau nusikaltimas?....
nes mama daro dieviska liezuvi..... wub.gif
Atsakyti