QUOTE(ivetacom @ 2014 08 22, 08:54)
Kaip idomu, as maziukui beveik kiekviena diena po gabaliuka-du duodu, lig nepastebejau kad miega veiktu, na jis pas mane visada sunkiai uzmiega. O tau nuo gabaliuko net jauciasi poveikis?
Va kakavos sudetis:
100 g kakavos miltelių:
energinė vertė 954 kJ.
sudėtis:
angliavandenių 57,90 g;
riebalų 13,70 g;
baltymų 19,60 g;
vandens 3,00 g.
Mikroelementų:
kalcio 128 mg;
geležies 13,86 mg;
fosforo 734 mg;
magnio 499 mg;
mangano 3,837 mg;
natrio 21 mg;
kalio 1524 mg;
cinko 6,81 mg.
Kitos medžiagos: kofeinas 230 mg; teobrominas 2057 mg. Išvardintų mineralų daugiausiai yra būtent kakavos milteliuose, o ne šokolado glazūroje ar kakavos svieste.
Flavonoidai
Kakavos milteliuose yra gausu flavonoidų. Jų kiekis priklauso nuo kakavos apdorojimo būdo ir gali būti iki 10 % miltelių svorio. Vienas iš šių junginių yra flavonolas, kuris laikomas palankiai veikiantis širdies ir kraujagyslių sveikatą, nors tai dar tyrinėjama.
Na yra kofeino, bet gi ne po 100gr valgoma

O kavos tu visai negeri?
retai apsiriboju vienu gabaliuku. minimum 2 suvalgau.
negeriu kavos visiskai
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 12:03)
matosi, kad nesi jo gaminus.

Bet koks liežuvis pirmiausiai metamas į verdantį vandenį ir apverdamas kokią min, jo paviršius pabąla, po to ištraukiamas pakišam po šaltu vandeniu ir tą pabalusį sluoksnį nugramdom. Jei nesigramdo- tai arba dar nepakankamai pakaito-metam dar sykį minutei į verdantį vandenį, arba jau per daug užkaito-tada jau labai sunkiai valysis.
Toks liežuvio paruošimas po to, kai jį išimu iš galvos, būtinas, nes ant jo gi gyvulio mikrobų, seilių ir kramtyto maisto atliekų krūva būna. Paskutinis šernas kaip tik kviečius čiaumojo savo mirties valandą, kai kulka visą mano delikatesą- smegenis ištaškė. Likau be delikateso.
tai nesupratau. ar paskui liezuvi ta nulupta verdi? kitam vandeny?