Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

QUOTE(trysketuri @ 2015 05 05, 22:11)
Sveiki, gal kas turit daugiau praktikos su šildomų grindų privedimu prie terasinių langų. Pasibraižiau schemą: http://www.part.lt/p...51659c15365.jpg

Ar protinga šildyti virš rostverko pir ar xps 100 mm ir ant viršaus tiesiai kloti grindų dangą (laminatą) ar reiktų sluoksnį ploninti ir pagal vidinę rostverko liniją pilti stiažkę ir vesti vamzdelius pro šalį?

Stežkės pakraštyje galima pravesti du vamzdeliu ir toje vietoje pakloti aliuminio skardos, kuri būtų beveik iki lango. Per skardą šiluma nukeliaus į lango pusę ir šildys ten laminatą. Tik skardą reikėtų kloti prieš pilant grindų išlyginamąjį mišinį. Arba dar vienas būdas būtų ant xps uždėti šitą šilumos paskirstymo plokštę su vamzdeliu https://www.youtube....h?v=bauF2oD3B0Q
Atsakyti
pasikartosiu ir sioje temoje:

Protingi zmones, ka manot apie medzio masyva ar jau blogiausiu atveju parketlentes sildomom grindim?
norisi naturalaus ir silto vaizduo, juolab stilius bus toks, kad grindu reikia sendintu, mastau dali grindu klot plytelem variantai:
1. klinkerio plyteles;
2. naturalaus akmens;
3. besiules plyteles, akmens mases;

o kita dali medine daryt g.gif

Ka manot apie medines? ir koks variantas is nurodytu plyteliu butu geriausias, be to, kad kas kam grazu?
Atsakyti
Tece atstovas siulo grindiniam naudoti D16 vietoje D20 labai siltam namui, atseit su dideliais tarpais netolygiai grindys sils - bus sitla - salta - silta.... Gal jie nebeturi sandeliuose kur D16 vamdzio deti jau,...
Atsakyti
O ka? visai logiska. Vamzdis -D20 doh.gif , betonas 5-7 cm.
Kokiu tarpu reikia paskaiciavus nuostoliu/poreiki. Nevyniosi gi D20 kas 15-20 cm biggrin.gif

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 07, 11:50)
Tece atstovas siulo grindiniam naudoti D16 vietoje D20 labai siltam namui, atseit su dideliais tarpais netolygiai grindys sils - bus sitla - salta - silta.... Gal jie nebeturi sandeliuose kur D16 vamdzio deti jau,...

Atsakyti
duodu 100 proc.- kad vesus tarpai jaustusi mirksiukas.gif betonas plonas = neissklaidys silumos

QUOTE(vaikis_ @ 2015 05 07, 14:37)
D20 pakaktu kas 30 ir tai butu per akis smile.gif
Papildyta:
reklamom cia ne vieta, pardavinekit viska kitur.

Atsakyti
Mano kuklia nuomone, tai 5-7cm stipriai per mažai, kad komfortabiliai gyventum su D20 kas 30cm. Kitas pasiūlymas D18 kas 15cm. Kažin ar tada reikia to D18. Jeigu mano name, kuris kažkas link B klasės turbūt, D16 kas 15cm pakanka per akis... Spėju toks ir būtų viduriukas D16 kas 15 arba D18/20 kas 20cm.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 05 07, 18:26)
Mano kuklia nuomone, tai 5-7cm stipriai per mažai, kad komfortabiliai gyventum su D20 kas 30cm. Kitas pasiūlymas D18 kas 15cm. Kažin ar tada reikia to D18. Jeigu mano name, kuris kažkas link B klasės turbūt, D16 kas 15cm pakanka per akis... Spėju toks ir būtų viduriukas D16 kas 15 arba D18/20 kas 20cm.

Pas mus D18 kas 20 cm. Betono neprisimenu tiksliai, gal 7 cm. Į grindis paduodam priklausomai nuo oro 23-25 laipsnių vandenį. Pajausti kur po grindimis eina vamzdis jokių šansų nei su viena danga - parketas, plytelės, kamštis. Tik vyro pastebėjimas - D18 gal kiek mažoka 100 m kilpom. Siurblį apkrauna. Jei darytų dabar gal visgi imtų D20.
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 05 07, 17:26)

betono storis bus ~10cm. Vis labiau linkstu link D20 kas 25 cm, o gal net ir 30cm. Namas bus A+
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaikis_: 07 gegužės 2015 - 21:16
Kokį slėgį reiktų palaikyti šildymo sistemoje? Šildoma šilumos siurbliu, grindinio šildymo sistemoje cirkuliuos tas pats gliukolis kaip ir gręžiniuose. Tai aukščiausiam taške (II aukšte) kokį slėgį reiktų laikyti?
Atsakyti
Reikia patarimo dėl grindų iškaitinimo. Betonuota prieš ~5 mėnesius, kovą/balandį buvo įjungtas šildymas, bet drėgmė vietomis vis dar viršija normas.

Radau dvi grindų iškaitinimo procedūras:
1) Sako kelti kas 5 laipsnius iki 45, ir 45 laikyti 6 dienas
2) Sako kelti kas 10 laipnių iki 55, ir 55 laikyti 11 dienų.

Ar nebus staigus pakėlimas kelti kas 10 laipsnių kasdien?
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2015 05 13, 14:08)
Kokį slėgį reiktų palaikyti šildymo sistemoje? Šildoma šilumos siurbliu, grindinio šildymo sistemoje cirkuliuos tas pats gliukolis kaip ir gręžiniuose. Tai aukščiausiam taške (II aukšte) kokį slėgį reiktų laikyti?

Hmmm... Kiek pamenu iš paskaitų apie šildymo sistemas, tai reiktų šildymo sistemos vamzdyno aukštį (metrais) padalinti iš 10 ir pridėti nuo 0,2 iki 0,5 (pagal skirtingus informacijos šaltinius). Pvz.: Namas 2 aukštų, su rūsiu. Katilas rūsyje. Jei manometras žemiausioje vietoje, tada sakykime aukštis nuo žemiausios vamzdžio vietos iki aukščiausio šildymo sistemos taško (radiatoriaus viršaus) tebūnie 6 metrai. Tai 6/10+0,5=1,1 bar.
Bet kadangi klausimas apie tą patį skystį cirkuliuojantį tiek po žeme, tiek ir name tai šitoje vietoje tik bandau spėti, jog slėgis aukščiausiame taške turėtų būti 0,5 bar (nors manometras tikriausiai 1-ame aukšte ar rūsyje, tai atitinkamai). biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laikrastis @ 2015 05 19, 17:41)
Kiek pamenu iš paskaitų apie šildymo sistemas...
Aš irgi prisimenu paskaitas, tik taip pat pamenu, kad ten buvo kalbėta apie daugiabučio šildymo sistemas, kurios yra dar ir aukštatemperatūrės smile.gif
QUOTE(laikrastis @ 2015 05 19, 17:41)
... aukščiausiame taške turėtų būti 0,5 bar (nors manometras tikriausiai 1-ame aukšte ar rūsyje, tai atitinkamai). biggrin.gif
Manometrai yra ant kolektorių I ir II aukštuose, ir bus prie ŠS kai susimontuos (taip, rūsyje). Taip ir aš linkau prie to, jog aukščiausiam taške nė pusės baro nereikia.
Dėkui cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 20 gegužės 2015 - 07:06