Įkraunama...
Įkraunama...

Specializuoti darželiai: logopediniai ir kiti.

QUOTE(mamute1988 @ 2010 03 19, 17:59)
butent ,kad jokiu asaru nera,su mielu noru keliames ir einame i darzeli,visada ate pasako.Man ir mano vyrui labai labai keista,kad musu sunus kuris yra aktivus bambekliukas,nieko darzelyje nekalba.Mastom gal isgazdintas buvo,suriko gal kada ant jo,va uzssispyre ir nekalba,o gal vaikai pasijuoke,kad norm.kalbet nemoka.Na nezinau ,aukletojos neatskleidzia man tiesos,jos stebisi kai as sakau ,kad man vaikas kalba,bendrauja,tiek su svetimais tiek su mumis,oo mes stebimes kad jis visai nebendrauja.Jis isvis kompaneiskas,nebijo zmoniu,vasara su draugais i masina sesdavo ir pusdieni pas juos budavo,nereikedvo nei mamos nei tetes,visada su visais sveikinasi,kalbina.Nu zodziu sakau toks vaizdas kad jam kazkas ten nepatinka,o gal tikrai aukletoja persudo

As pati gal pagal galimybes pabandyciau valandele ar pora pabuti su vaiku darzelyje ir paziureciau, kaip ten kas vyksta. Gal vaikas ir kitaip elgtusi esant mamai, bet bent jau butu galima su aukletojom aptart vaikucio elgesi. Bet kokiu atveju, jei jau aukletojos jums apie tai prasitare, tai joms ir pacioms tai neatrodo norma. O gal anksciau viskas buvo gerai ir vaikiukas tik dabar nebesneka, gal tikrai isgazdino kas g.gif Kaip bebutu, manyciau kad vaikas pries kazka protestuoja. Vieni buna musasi, kiti kandziojasi, o jusiskis vat tyli...
Atsakyti
Praktikoje buvo toks atvejis, kad mergaite jau 5 metu budama nekalbejo butent darzelyje, ir aukletoja negirdedavo kalbant. Budavo taikomi ivairiausi metodai tiek bendravimo, tiek priejimo prie vaiko prasme, tiek draugu atzvilgiu, taciau mergaite nekalbejo. Pas logopede mergaite atlikdavo ivairias uzduotis, linksedavo galva sutikdama arba nesutikdama su esama zaidybine situacija. Logopedijoj toks atvejis yra vadinamas mutizmu, kuris yra taisomas, jei galimybes leidzia su bendradarbiaujant ir su psicholohu. Vaikas tiesiog uzsibarikaduoja savyje, ir kokios tai priezastys - tai sunku pasakyti, bet dazniausiai tai buna - tevu santykiai seimoje ir ju paciu santykis su vaiku. Is kitu priezasciu gali buti aukletojos poziuris i vaika kitu vaiku atzvilgiu - ji galbut nekreipia demesio i ji, gal ji igonoruoja arba tiesiog uzastrina pacia problema, kad vaikas nekalba ir dar tai uzfiksuoja kitu vaiku akivaizdoje. Kas keisciausia, kad kai mama ateidavo pasiimti vaiko, ruboneje visada girdedavom mergaites bendravima su mama ir taisyklinga kalba, "dideli" ciauskejima. Svarbiausia, nedaryti is to problemos, jei imanoma pasikalbeti su vaiku - kas jam patinka ir nepatinka darzelyje, dometis kasdienine vaiko veikla darzelyje, galbut jei reikia nueiti kokia karta ar kita pas psichologa, kuris duotu patarima kaip elgtis vienokioj ar kitokioj situacijoj, paprasyti logopedo kad paimtu kelis kartus i uzsiemimus, kuriuose vaikas gautu visapusiska demesi, kurio galbut jam reikia..... Recepto israsyti tokiam atvejui sudetinga.... Galbut vertetu pagalvoti apie vaiko iskelima i to paties amziaus kita grupe, tai darzelyje yra tikrai imanoma....
Atsakyti
yra tokiu vaiku kurie svetimoje vietoje like be tevu nesneka,drauges vaikas 4.5 metu,ji man paliko pasaugoti kol buvo pas gydytojus,tai buvome abu 5 valandas,jis nepratare nei vieno zodzio,ir sake kai nueina i poliklinika visiskai nekalba ,gydytoja visaip bando prakalbinti bet jis tyli,o namie ,ar prie mamos tikras laukinis, musasi keikiasi ,nu ten bus problematiskas vaikas doh.gif ,bet kurie vaikuciai auga normaliose seimose kazin ar gerai jei nekalba g.gif
Atsakyti
Oi kaip man tai pazistama... ir pas mus tos pacios bedeles, nors jau vyrukams po 4 m.. tik esme - ne vienas vaikas taip elgiasi o abu iskarto. Jau nebezinau ka ir galvoti. Pamenu lopselio aukletoja irgi po kazkiek laiko paklause - o jie ar is viso kalba, nes grupeje - visiskai ne...man tai buvo smugis - niekaip nesupratau kaip jie isbuna nekalbeje. Nors koridoriuje kol rengiames - neuzsiciaupia, tas pats ir namuose ar pas senelius.... o va tik darzelis - ir stop...
Gal kad daznai serga. nes tie bronchitai, anginos, kosuliai tesiasi po menesi, tai tik apsipranta su ejimu darzan, ir vel menesi neina...
buvom ir pas vaiku psichologa, nes jau matesi, kad ilgai taip testis negali, nes tikrai blogai vaikai jauciasi. psichologas israse kazkokiu vaistu, nors mes ju net nesiruosiam pirkt. Tikejausi, kad kazka galima padaryti be medikamentu.
dabar pakeitem grupes aukletoja. nors dar nedaug laiko praejo, bet jie bent jau linksmesni eina i darzeli, ir netgi pasisveikina garsiai... o pasirodo is tos aukletojos, pas kuria buvom anksciau, jau keli vaikai isejo kitur, nes ten tokia moteriske - amzinai paskendusi savo problemose, nepatenkinta nei darbu, nei vaikais, o rupi tik pletkai ...

Atsakyti
manau, kad čia psichologinės bėdos... bet ar verta dėl to ką daryti? g.gif Namuose kalba gražiai thumbup.gif O darželyje gal nemato reikalo kalbėti... g.gif Pameginkit pakalbinti dėl ko taip daro, gal pats pasipasakos. Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
man visi liepia vest savo maziu y darzely...sako jam ten bus ydommu ir smagu 4u.gif bet jei jis taip sureaguos y pasikeitusia aplinka blink.gif g.gif
Atsakyti
vaikui grupėje diskomfortas. galbūt kuris vaikas skriaudžia, gal jį ignoruoja auklėtoja. jei įmanoma atsargiai išsiklausinėkit, gal pasipasakos. jei įmanoma keiskit grupę arba daržą, nes jei yra skriaudžiamas sulėtės vaiko raida, įgis kompleksų. toks vaikučio elgesio pakitimas signalizuoja apie kažkokias problemas. nenumokit į tai ranka.
Papildyta:
[quote=zvirble79,2010 03 23, 00:31]
drinks_cheers.gif visiška tiesa
Atsakyti
Manau nereikia pergyventi,jai namuose kalba, tai tikrai viskas gerai.Tiesiog vieni vaikai buna stebetojai o namuose atsigriebia uz visa diena smile.gif
Atsakyti
Sveikos,mamytės.
Mano suneliui jau 1 m 1 men,jau greit reiktu galvoti apie darbeli..bet gyvename tokioje situacijoje,kad neturime galimybes palikti vakeli namuose.. suneliui yra kojyciu negalia.. jis negali vaiksciuoti..visas vystymasis eima kaip priklauso,tik va silpnos kojytes yra.. Gal galite kas patarti ,ar yra kokiu specializuotu darzeliu Vilniuje (be ne tokiem vaikuciams,kur turi proto negalia,nes manau kad tai vaika tik dar labiau traumuos) ? Ka galite patarti sia tema?
Atsakyti
man atrodo,kd Vilniuje butu "Aidas", "Viltis"(?), "Zolynelis", o geriau paiskambinki i savivaldybe 2112404 del darzliu.
Atsakyti
labai aciu,pabandysime..
tik va vis turiu abejoniu ar reikia specializuoto ar normalaus darzelio? ar nepakenks vaiko protiniam vystimuisi ? gal as ir per daug prisgalvoju,bet patikekit,tikrai nera lengva tai isgyventi..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo manoangelass: 01 lapkričio 2010 - 21:04
Uzduosiu gal ir kvaila klausima blush2.gif , bet pradejus lakyti logopedini darzeli ir ismokus aiskiai kalbeti ir toliau ta pacia grupe lankytumem ar jau tada teks ieskoti paprasto darzelio g.gif nesinori su vaiku blaskyti po darzelius ax.gif
Atsakyti