sveikos kulinares,
savaitgali teko isbandyti fantastisku meduoliuku recepta, kuri beje radau viename lietuvisku zurnalu (tad gal jis jum ir zinomas). Sudetis l. paprasta, eiga dar paprastesne, o rezultatas vertas Kaledu stalo
500gr miltu
500gr medaus
kiausinis
1 saukstelis kepimo milteliu
1 citrinos tarkuota zieve (as pridejau ir vieno apelsino zieve)
sviesto skardai istepti
2 sauksteliai prieskoniu misinio (kvapieji pipirai, kalendra, trinti gvazdikeliai,
cinamonas, anyziai, muskato riesutas, imbieras, kardamonas)
Medu uzvirinti su ketvirciu stiklines vandens ir atausinti. Miltus sumaisyti su likusiais produktais ir uzminkius tesla- uzdengti ir palikti vesiai per nakti. Sekancia diena ant miltais pabarstyto pavirsiaus iskocioti 1cm storio laksta ir ispjaustyti norimas figureles (as naudojau paprasciausia stikline..). Aptepti tryniu ir kepti 15-20 min. 90C orkaiteje. (negarantuoju del orkaites temperaturos tikslumo, mat tokioj temperaturoj jie tik pakilo per tas 20 min..tad as atsukau, beje mano elektrine, tad turbut yra skirtumas su dujine, iki 150C. )
Turekit omeny, kad tesla gerokai pakyla, tad palikite nemazus tarpus.
Beje, ne mano, bet grazi ideja: sekanti karta kai reikes kokios dovaneles ar priedo prie jos, vaikui ar kokiam kitam smaliziui - iskepk graziu meduoliu, gali juos papuosti, supakuok ir originali dovanike paruosta.

sekmes! ir graziu jum svenciu!