
Man kieti meduoliai, tokie kurie būna sunkiai įkandami ir juos valgant rizikuoji smarkiai sumažinti turimų dantų skaičių

Man pernai irgi gaudavosi kieti... O kokio storio tešlą iškočiojat? Galvoju gal aš per plonai...
QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip
Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka
nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?

Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka


Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
o man Bea meduoliai tikrai super skanūs


bet va galvoju, gal močiutei reiktų kažkokių tikrai labai minkštų iškept?

na čia tai grožis
, o ir skanu turbūt


QUOTE(jurginėlis @ 2006 12 18, 13:11)
sausainėlius tai jau paslėpiau - nes pusė išgaravo



QUOTE(tusiukas8 @ 2006 12 18, 10:04)
Pirmas kartas ir mano toks buvo
. Antrą kart kai kepiau jau buvo kietesnis, nes manų košės dėjau daugiau nei parašyta recepte. Dėjau tik kad tešla būtų tiršta

Aciu uz paguoda


QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 19:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau
O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms...
Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau... 



Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 17:54)
Labai gaila, bet man tas "Japoniskas obuoliu- aguonu" pyragas nepavyko. Visu pirma tai jis susmego, na, bet cia tai mano kalte, zinau, ka blogai padariau
O skonis net ir palaikius para nekoks... Pats skonis gal butu ir nieko, bet pyragas gavosi skystas, po paros laikymo jis vos vos truputi sukietejo, bet visgi nepavyko... O gaila, nes ketinau kepti ji Kaledoms...
Labai galimas daiktas, kad as kazka ne taip padariau... 



Man irgi nepavyko - gavosi tokia saldi kiaušinienė
QUOTE(Neeri @ 2006 12 18, 15:11)
Kiek kartų kepiau tai vis skirtingai tas manų kruopas dėdavau, vieną kartą manų košę, kitą kartą dėjau net 10 šaukštų manų kruopų, bet niekada nebuvo ištižęs ar skystas. pabandyk dėti tada 10 didelių šaukštų manų kruopų, gaunasi visai standus iškart tik iškepęs, net laukti nereikia.
Na tikrai reikes kada veliau pabandyti su sausom manu kruopom... Aciu...

QUOTE(čik-čirik @ 2006 11 20, 17:51)
Sveikutės, noriu išsikepti kalėdų namelį tik nelabai suprantu kaip jis atrodo.Nes nuotraukų nematau
gal kas galit įdėti

čia mano pernykštis:

QUOTE(Aguonėlė @ 2006 11 22, 16:04)
O jei as daryciau is minkstos meduolins teslos namukus, po akui dekoruociau, gal irgi neblogai gautusi. Gal kas esat bandziusios is minksto meduolio statyti klaedu namuku?
dariau


dabar noriu išsikept meduolių paprastų.. ir va klausimukas, bea. ar į tavo tešlą galima nedėt cukraus?? nes man pernai per saldu buvo

QUOTE(Teressa @ 2006 12 18, 11:19)
Sveikos,
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip
Šiaip meduolius kepu kasmet, bet tokių kietų dar nebuvo.
Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka
nes sąžiningai visada meduolius uždarau labai sandariai
Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
kepiau savaitgalį ir aš meduolius pagal Bea receptą. Skanumo tai jie skanūs, tik labai jau kieti. Ir kas blogiausia net nežinau ką padariau ne taip

Žinau, kad meduoliai būna kieti jeigu jų ką tik iškeptų nepadeti į sandarią dėžutę. Man tas atvejis netinka


Bea, o galėjo tai būti dėl to, kad aš tešlą šaldžiau "šiek tiek" ilgiau, t. y. visą naktį?
O aš visą parą prašaldžiau. Net išsigandau-kaip akmuo buvo. Kaip reiks iškočioti? Bet laužiau po gabaliuką, praminkiau rankoj ir atgavo tešla minkštumą. Prikepiau šrekinių meduolių žmogiukų, eglučių, širdžių, žvaigždžių. Dabar labai minkšti. Tai prisivalgiau su pienu, jei rytoj supersukietės-liks tik vaikam ant eglės



Norėjau,Bea, paklausti ar tau lieka cukraus kruopelės neištirpusios tešloje? Ar tirpdai medaus mišinį kol cukrus visai ištirpsta? Man liko neištirpę, ale nemaišo

Manau, kad meduolių kietumas gali priklausyti būtent nuo medaus, margarino, cukraus kaitinimo laiko

QUOTE(akvilyte @ 2006 12 18, 22:30)
Atrodo yra ir čia Bea parašiusi, bet gali eiti į delfi- moterims- virtuvės paslaptys-imbieriniai namukai.
Papildyta:
Štai čia Bea rašė
imbieriniai sausainiai