QUOTE(skraide @ 2015 02 17, 08:57)
Ojojoi, kiek daug

, niam, niam... pagal kuri kepat, receptuka? as seile varvinu jau kuris laikas i riesutelius, siandien bandysiu uzsisakyt, keptuve. Kazi, kuo skiriasi 12 ir 16 vnt, tik viename aprasyme raso apie ismatavimus riesuto, gal dydziu

. Ar jus nesenai pirkot, keptuve, ar turejot

Reik, viena syk apsisprest
tešlai reikia:
3 valg. šaukštai majonezo
6 stiklinės miltų
4 kiaušinių tryniai ir 2 kiaušinių baltymai
1,5 stik.cukraus
400 g margarino
0,5 arb. šaukšt. sodos {sodai nugesinti turėkite šaukštą grietinės arba acto šaukštelį }
0,5 arb. šaukštelio druskos
Darbo eiga:
Trynius išplakti su cukrumi, baltymus su druska.
Margariną sumaišyti su miltais ir majonezu.
Įdėti į tešlą trynius, po to palengva išsukti baltymus.
Įmaišyti nugesintą sodą .
Padaryti mažiukus rutuliukus ir kepti keptuvėje apie 2-3 minutes, kas mėgsta labiau apkepusius, galite kepti ir ilgiau.
Įdarui naudoju su sviestu išplaktą rududu ir pakepintus riešutus.
Keptuvę pirkau prieš kokius 2 metus, 12 riešutėlių.
Jeigu jus nepelnytai įžeidė- grįžkite ir nusipelnykite.