Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

QUOTE(1rma @ 2013 11 25, 12:58)
O tu maitini dar? Gal čia tik koks vienas išssišokėlis bus?

Nuo rugpjūčio pradžios nemaitinu. Maitinau beveik dvejus metus. Antras šis ciklas, kuris truks ilgiau nei 29 dienas. Ir ketvirtas po maitinimo nutraukimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Garbanelele: 25 lapkričio 2013 - 12:28
QUOTE(1rma @ 2013 11 25, 00:34)
Klausimas, kuri temperatūra skaitosi pirmoji pakilusi? 16, ar 17 dieną?

Atsakymą Tu pati paryškinai smile.gif - negali pakilusi temperatūra būti nepakilusi. Nesvarbu ką rodo gleivės - kiekvieną požymį vertiname atskirai, kitų "nematydamos", antraip tai joks ne dvigubo patikrinimo metodas su gražiai skambančiais patikimumo rodikliais.
Papildyta:
QUOTE(Garbanelele @ 2013 11 25, 11:01)
Pasiguosiu. Po gimdymo buvę vadovėliniai ciklai (28-29CD) pradėjo ilgėt. Antras ciklas, kai ovuliacija pagal ankstesnius ciklus jau vėlinasi... O buvo taip gerai, bet ne ilgai ta laimė truko.

Gal šiaip kokie stresai, permainos gyvenime? (Mano ciklus tai tokie dalykai labai išilgina) console.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2013 11 26, 20:26)
Gal šiaip kokie stresai, permainos gyvenime?

Kad nėra permainų. Viskas po senovei. Dėl dukros labiausiai nerimavau rugsėjį. Gal tiesiog taip idealu sąlyginai buvo, kol maitinau. O dabar organizmas gal persitvarko ir grįžta į senas vėžes. Taip spėju, nes daugiau paaiškinimų neturiu. Na yra dar vienas keistumas, pastaruosius du ciklus BT normaliai pakrinta tik naujo ciklo 5-7 dienom. Žodžiu kosmosas. Bet gal susitvarkys viskas. Tik laiko reikia.
Atsakyti
Sveikos,
ilgos metus vis nepasakydavau savo nuomones/apgailestavimo, kodel lietuviskojoj SM modifikacijoj nemokoma Doering'o taisykles. As ja myliu ir dievinu, nes ji man logiskesne ir unikaliau atspindi konkretu cikla nei "minus 20" taisykle.

Cituoju darsyk priminimui:

Doering'o taisyklė pranašesnė už 21 dienos (ar 20 dienų) taisyklę tuo, kad jai neturi reikšmės liuteininės fazės ilgis, taigi Doering'o taisyklė moterims su itin trumpa ar itin ilga liuteinine faze realiau atspindi situaciją nei 21 dienos (ar 20 dienų) taisyklė.[B]

si taisykle man asmeniskai isplecia "nepavojingas" dienas, nes BKT man kyla ganetinai velai 17-19CD.
Kiek lyginau: taikant minus 20 taisykle ir Doeringo taisykle, gaudavosi netgi 3
dienu skirtumas, nustatantis ANF.
pvz, pagal minus 20 -paskutine ANF diena butu 8, pagal Doering'a - 11d.

taigi, moterys, nevenkite sios Doering'o taisykles. 4u.gif ypac tos, kuriu poovuliacine faze ne tipine, o tokia, kokia pazymejau skirtingu sriftu virsuje.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 27, 16:56)
Sveikos,
ilgos metus vis nepasakydavau savo nuomones/apgailestavimo, kodel lietuviskojoj SM modifikacijoj nemokoma Doering'o taisykles. As ja myliu ir dievinu, nes ji man logiskesne ir unikaliau atspindi konkretu cikla nei "minus 20" taisykle.

Cituoju darsyk priminimui:

Doering'o taisyklė pranašesnė už 21 dienos (ar 20 dienų) taisyklę tuo, kad jai neturi reikšmės liuteininės fazės ilgis, taigi Doering'o taisyklė moterims su itin trumpa ar itin ilga liuteinine faze realiau atspindi situaciją nei 21 dienos (ar 20 dienų) taisyklė.[B]

si taisykle man asmeniskai isplecia "nepavojingas" dienas, nes BKT man kyla ganetinai velai 17-19CD.
Kiek lyginau: taikant minus 20 taisykle ir Doeringo taisykle, gaudavosi netgi 3
dienu skirtumas, nustatantis ANF.
pvz, pagal minus 20 -paskutine ANF diena butu 8, pagal Doering'a - 11d.

taigi, moterys, nevenkite sios Doering'o taisykles.  4u.gif ypac tos, kuriu poovuliacine faze ne tipine, o tokia, kokia pazymejau skirtingu sriftu virsuje.
Tai jeigu pavyzdžiui, mano ciklas iš 25 dienų, tai taikant šią taisyklę į nieką nežiūrint, kas išeitų?
Atsakyti
Doering'o taisykle yra tokia=

is turimu 6-12ciklu anksciausioji pirmoji BKT pakilimo diena minus 7 = gauta diena yra paskutine nevaisinga ANF diena. (jei nera pasirode jokiu gleiveiu.)
pagal koreguota Doeringo taisykle reikia atimti 8 dienas - jei norisi saugumo. as ta astuoneta irgi megstu.

pvz, jei kovo menesi tau BKT pirmasis pakilimas buvo uzfiksuotas anksciausiai, tarkim, 17CD (is visu 6-12ciklu), tai atimi 7 dienas, ir gauni 10CD, kuri yra paskutine nevaisinga diena (jeigu, aisku, sia stebima, 10CD dar nera jokiu gleiviu!)

(p.s. atimti 7dienas yra logiska todel, kad tiek gali isgyventi spermatozoidai vaisingu gleiviu etapo metu.)

smile.gif

Atsakyti
Ar kas is merginu jaucia skausminga ovuliacija?Jei taip, ka jauciat ir kiek laiko trunka pamaudenimai? Ar yra dar kokiu pozymiu (be isskyru)?
Man 32 dienu ciklo 15 ir 16 dienomis stipriai maudzia pilvo apacia. Dar priedo pasidariau ovuliacijos testa (teigiamas), nors mano gine sako jie nelabai patikimi...
Atsakyti
Sanraiz, taip, man taip pat dažnai būna skausminga ovuliacija. Maudžia pilvo apačią arba kurį nors šoną panašiai kaip per mėnesines. Trunka kažkur pusdienį, bet kartais tai būna taip, kad tesinori susisukti lovoj ir nesikelt, kol nepraeis. Man asmeniškai tai yra gana patikimas ovuliacijos požymis, bet ne kiekvieną ciklą tas jaučiasi.

Man atrodo nemaža dalis moterų jaučia bent jau pamaudenimus ovuliacijos metu. Tai gali pasitarnauti kaip papildomas požymis, bet šimtu procentų juo pasitikėti negalima.
Atsakyti
jauciu, kartais apsidziaugiu, jei dar kuria nors puse pamaudzia, tuomet (ar klystu?) zinau, kad ovuliacija bus "is kaires" arba "desines" smile.gif
Atsakyti
Būna gana dažnai - toks aštrokas skausmas vienoj ar kitoj pusėj. Ne pilvo apačioj, kaip prieš mm, bet kiek aukščiau ir šone. Trunka iki valandos.

Bet būna, kad nejaučiu arba nepastebiu tiesiog.
Atsakyti
Man irgi paskauda prieš ovuliaciją. Kartais maudimas juntamas labiau kuriam vienam šone. Būna, kad nemenkai skauda, kad riestis verčia. Trunka gana įvairiai, nuo pusdienio iki 3 dienų. Ir dažniausiai skausmai praeina sulig pakilusia BKT. Bet tai tik asmeninis pagalbinis rodiklis, kad artėja O.
Atsakyti
DAR KLAusimelis senbuvems,

kokia pamegta taisykle vadovaujates nustatant ikiovuliacines nevaisingos fazes ribas?

as pastaruoju metu ir taip, ir taip galvoju, man galai nesueina, prikurta tiek taisykliu, bet pagal logika, atitiktu tik viena: paskutines Sausos Dienos taisykle. jei spermatozoida isgyvena vos valanda ar pan. rugstineje terpeje, kuomet nera gleiviu, tai kam dar imtis tu skaiciavimu? nu niekaip galva neisnesa. nebent sis teiginys suyra yra ne teiginys, o tai reiskia, kad nesurya visais atvejais, visu 100proc.
jei man pagal Doering'a arba pagal Minus 20 taisykles gaunasi, tarkim, 8CD - paskutine nevaisinga, bet sausos dienos tesiasi nuola iki 10CD..... tai....?? kam dar skaiciuoti?

apsvieskit mergai prota bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 18 gruodžio 2013 - 11:28