Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai X

Merginos, ar gali ciklas būti tik 20d? Esu visiškam šoke, mano trumpiausias kada nors buvęs ciklas 25d. Panašu, kad tokiu atveju apie pirmąją saugią fazę teks pamiršti. Temperatūros nematuoju, bet 9cd gleivės buvo debesuotos, kitą dieną jau buvo lipnios, prieš tai net nežiūrėjau, nes 3-6cd keliavau. Ar gali būti, kad man kelionė čia taip viską išreguliavo? Bet man vistiek tada ir liuteininė fazė per trumpa gaunasi... Tiesa, dar šį mėnesį intensyviai sportavau, bet tą dariau ir prieš tai ir tik nuo kokios 8cd...
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2014 05 07, 14:59)
Merginos, ar gali ciklas būti tik 20d? Esu visiškam šoke, mano trumpiausias kada nors buvęs ciklas 25d. Panašu, kad tokiu atveju apie pirmąją saugią fazę teks pamiršti. Temperatūros nematuoju, bet 9cd gleivės buvo debesuotos, kitą dieną jau buvo lipnios, prieš tai net nežiūrėjau, nes 3-6cd keliavau. Ar gali būti, kad man kelionė čia taip viską išreguliavo? Bet man vistiek tada ir liuteininė fazė per trumpa gaunasi... Tiesa, dar šį mėnesį intensyviai sportavau, bet tą dariau ir prieš tai ir tik nuo kokios 8cd...

Blogai, kad nėra jokių BT duomenų. O tai kaip sprendi, kada baigėsi vaisingasis periodas?
Visko gali nutikti. Niekada negali žinoti kaip organizmą paveiks kelionės, sportai, dietos ir pan. Ir jei nematuota BT, pasakyti vargu ar galima O buvo ar ne.
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2014 05 07, 14:59)

Apskritai 20 d. trukmės ciklas būti gali, bet Tavo situacijoje (gaila, kad nematavai BKT) prasidėjusį kraujavimą reiktų laikyti galimai netikrosiomis mėnesinėmis (kas reikštų, kad ir BKT pradėti matuoti nedelsiant - nelaukinat net 5 CD).

Kelionė galėjo paankstinti ovuliaciją, bet smarkiai (?) sutrumpinti liuteininę fazę - vargu. g.gif
Papildyta:
QUOTE(Garbanelele @ 2014 05 07, 15:28)
Niekada negali žinoti kaip organizmą paveiks kelionės, sportai, dietos ir pan. Ir jei nematuota BT, pasakyti vargu ar galima O buvo ar ne.

Pagal simtoterminį metodą - taip smile.gif , bet Kreitono modelio sistema numato ir kriterijus, leidžiančius atskirti tikrą gleivių piką nuo nesusijusio su ovuliacija.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 05 07, 18:03)
Papildyta:
Pagal simtoterminį metodą - taip smile.gif , bet Kreitono modelio sistema numato ir kriterijus, leidžiančius atskirti tikrą gleivių piką nuo nesusijusio su ovuliacija.

Reikia gal pasiskaityti. Bet aš stengiuosi naudoti vieną metodą, kažin ar tai blogai g.gif . Nes mano galva, kuo labiau mėtaisi, tuo labiau susipainioti galima.
Atsakyti
Na va, pasirodo per anksti supanikavau. smile.gif Patepliojo, bet taip pilnai ir nepramušė. Sakyčiau, gal koks priešovuliacinis kraujavimas, bet vaisingų gleivių nėra ir kaklelis tikrai kietas ir uždaras. O netikros mėnesinės būna anovuliacinim cikle?
Atsakyti
QUOTE(werde @ 2014 05 08, 12:02)
Na va, pasirodo per anksti supanikavau. smile.gif Patepliojo, bet taip pilnai ir nepramušė. Sakyčiau, gal koks priešovuliacinis kraujavimas, bet vaisingų gleivių nėra ir kaklelis tikrai kietas ir uždaras. O netikros mėnesinės būna anovuliacinim cikle?

Teplioti gali ir nebūtinai prieš pat ovuliaciją, bet dar iki atsirandant aiškiai vaisingos fazės požymių - užsitęsusiems ciklams tai nėra jokia anomalija.

Netikros mmm reiškia, kad tik ką pasibaigęs ciklas buvo anovuliacinis, bet aš tai šio pavadinimo nemėgstu, nes iš esmės tokiu atveju, net jei kraujavimas tiek gausus, kaip per mmm, naujas ciklas neprasideda, o tęsiasi tas pats. Ir į kalendorinius skaičiavimus įtraukus tokius trumpučius "pusciklius" gaunasi nesąmonė. Gal kai yra patologija, dėl kurios didelė dalis ciklų būna be ovuliacijos, arba kai moteris vartoja kontraceptikus, tada yra prasmė kalbėti ir apie anovuliacinius ciklus, ir apie netikrąsias mėnesines, bet jei taip pasitaiko retai (kas yra normalu) - tiesiog vėluoja ovuliacija, ciklas yra užsitęsęs ir dėl to gali "įsiterpti" kraujavimas, kuris ciklo nepabaigia.
Papildyta:
QUOTE(Garbanelele @ 2014 05 08, 10:03)
Reikia gal pasiskaityti. Bet aš stengiuosi naudoti vieną metodą, kažin ar tai blogai  g.gif . Nes mano galva, kuo labiau mėtaisi, tuo labiau susipainioti galima.

Naudoti vieną metodą - net labai gerai 4u.gif Aš tik kukliai pastebėjau, jog ne visais visutėliais atžvilgiais simptoterminis metodas yra pranašiausias. rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos,

galiu pasidziaugti pozityviais akcentais sekuliariam e-dienrasty
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 05 09, 11:58)
Aš tik kukliai pastebėjau, jog ne visais visutėliais atžvilgiais simptoterminis metodas yra pranašiausias. rolleyes.gif

pvz? g.gif sudomino....
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2014 05 09, 11:58)
Aš tik kukliai pastebėjau, jog ne visais visutėliais atžvilgiais simptoterminis metodas yra pranašiausias. rolleyes.gif

sudomino.... kokiais? ax.gif neskaiciau auksciau....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 12, 09:26)
sudomino.... kokiais? ax.gif

Na visų pirma tai Kreitono modelio sistema neturi su BKT susijusių trūkumų (nereikia tokios disciplinos, mažiau reikšmės turi peršalimai ir pan.) Kitas dalykas, kad gleivės vertinamos kitaip - skiriasi ir tyrimo metodika, ir konkretūs požymiai, kuriuos reikia įvertinti. Pati nesu šio metodo mokiusis, tai čia tik šiaip pasvarstymai, bet manau, kad taip apie tas pačias gleives surenkama konkretesnė informacija, tad ir išvados, galimas dalykas, patikimesnės. Be to, jei pora apsiima mokytis Kreitono modelio sistemos, tai mokytojas (niekaip kitaip ta medžiaga nėra prieinama, kaip tik per mokytoją) su ja ir dirba ilgai ir metodiškai, o ne taip, kaip simptoterminio metodo - teorinė dalis, vienas susitikimas asmeninių atvejų analizei ir paskui jau tik konsultacijos iškilus neaiškumams, ko ne visada žmonės ir besikreipia.
Atsakyti
tuomet blogai. reikia simptoterminio metodo kursus labiau plesti (praktine dali), nes zmones tikrai praras motyvacija. mes analizavom nemazai ciklu, bet tai turbut ieina i teorine dali. taip pat savo einamaji cikla analizavom, ir buvom pakviesti darsyk po triju menesiu pristatyti visus savo iki tol ivykusius ciklus. taigi, gautsi kaip ir dvi praktines paskaitos.
mano viena drauge lb issigando teorines dalies ir nebelanke. (ko ten isvis issigasti? g.gif nebent visai pirmasyk apie gleives girdeti...) Nebent teorijos pateikta buvo daugiau ir gausiau su gilesnemis med.ziniomis? Kursai Kaune pries du metus ir lektore man patiko.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 14, 10:49)
taigi, gautsi kaip ir dvi praktines paskaitos

Mokantis Kreitono modelio sistemos susitikimai bent 8 - individualiai porai, asmeniniai stebėjimai analizuojami berods jau nuo antrojo. Taigi čia sunkiai sulyginami dalykai, nes su simptoterminiu metodu regis net nebūtų ką tiek laiko veikti (nekalbant apie tuos atvejus, kai žmonėms trūksta motyvacijos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 14 gegužės 2014 - 14:43
kazi kodel literaturoj kreitono modeliui buvo duodama maziau tasku, nei tu mini? tik reik rasti saltinius.
dar skeptiskai paziurejau -ziauriai skeptiskai - i tav teigini kitje temoje, kad pagal kreitono modeli susilaikymai esti 10dienu - ilgiausiai. velgi, gi nenorima sugrizti i matematinius skaiciavimus, todel tikrai nemanau, kad visas poras ir ju vaisingumo langus galima visus sulyginti iki 10dienu susilaikymo.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 14, 17:14)
kazi kodel literaturoj kreitono modeliui buvo duodama maziau tasku, nei tu mini? tik reik rasti saltinius.

Apie kokią literatūrą ir kokius taškus kalbi? unsure.gif
Atsakyti