Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

QUOTE(Mizuki @ 2015 02 10, 15:37)
Nesuprantu, nejaugi aš vienintelė sergu krūties vėžiu g.gif ? Nejaugi nei vienai nekyla klausimų ir noro pabendrauti? Atsiliepkite, prašau  verysad.gif

Jūs tikrai ne viena, tik dauguma rašo ar bent tyliai skaito bendrame onko ligų skyrelyje (jis yra "Kertelėje sielai" )
O jūs kokiame dabar gydymo etape?Kokiame mieste gydotės?Kaip jaučiatės?
Aš pati gegužės 1 dieną tyliai švesiu 3 metus po pabaigto gydymo biggrin.gif , likęs tik tamoxifenas.
Sėkmės jums ir sveikatėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 10, 15:37)
Nesuprantu, nejaugi aš vienintelė sergu krūties vėžiu g.gif ? Nejaugi nei vienai nekyla klausimų ir noro pabendrauti? Atsiliepkite, prašau  verysad.gif

Tikrai ne viena. Man irgi daug klausimų kyla. Todėl atnaujinau krūties vėžio temą. Bendroje onkologinėj temoj visko man per daug, kol randi rūpimą info, pavargsti skaityti kitų skausmus ir bėdas. O šiuo momentu man norisi kiek galima labiau atsiriboti nuo svetimo skausmo ir bet kokių neigiamų emocijų. Ir informacijos norisi koncentruotos. Vis tikiuosi, kad ir ši tema prigis.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2015 02 11, 19:40)
Tikrai ne viena. Man irgi daug klausimų kyla. Todėl atnaujinau krūties vėžio temą. Bendroje onkologinėj temoj visko man per daug, kol randi rūpimą info, pavargsti skaityti kitų skausmus ir bėdas. O šiuo momentu man norisi kiek galima labiau atsiriboti nuo svetimo skausmo ir bet kokių neigiamų emocijų. Ir informacijos norisi koncentruotos. Vis tikiuosi, kad ir ši tema prigis.

Na ačiū merginos, kad pagaliau atsiliepėte. Gal pavyks išjudinti šitą temą smile.gif
Aš dar kol kas "šviežia"kovotoja su vėžiu. Aš savo diagnozę sužinojau gruodžio pradžioje - 3 stadijos invazinė lobulinė karcinoma. Viskas vyko labai greitai- rugsėjo pabaigoje pajutau skausmą krūtyje ir fiziškai jaučiau, kad kažkas auga.Pas daktarus papuoliau lapkričio 10, jau buvo 3 cm darinys. Gruodžio 3 turėjau diagnozę ir darinys jau buvo 5cm. Dabar jau praėjau 3 raudonos chemijos kursus, dar laukia 3 kursai su herceptinu, o tada operacija, radiacija ir t.t.
Kol kas jaučiuosi gerai, nedepresuoju, tikiuosi gydymas bus efektyvus. Visoms linkiu optimizmo ir vilties 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 11, 21:43)
Na ačiū merginos, kad pagaliau atsiliepėte. Gal pavyks išjudinti šitą temą  smile.gif
Aš dar kol kas "šviežia"kovotoja  su vėžiu. Aš savo diagnozę sužinojau gruodžio pradžioje - 3 stadijos invazinė lobulinė karcinoma. Viskas vyko labai greitai- rugsėjo pabaigoje pajutau skausmą krūtyje ir fiziškai jaučiau, kad kažkas auga.Pas daktarus papuoliau lapkričio 10, jau buvo 3 cm darinys. Gruodžio 3 turėjau diagnozę ir darinys jau buvo 5cm. Dabar jau praėjau 3 raudonos chemijos kursus, dar laukia 3 kursai su herceptinu, o tada operacija, radiacija ir t.t.
Kol kas jaučiuosi gerai, nedepresuoju, tikiuosi gydymas bus efektyvus. Visoms linkiu optimizmo ir vilties 4u.gif

Šaunuolè lad nedepresuojat, man pačiai daugiau laiko reikėkjo.Aš pati chemo ir švitinima gavau tik po operacijos ir visitiek gydymas 8 mėn truko, jūsu dar ilgesnis laukia blink.gif .jei siulys po operacijos važiuokit I sanatorija- sutvirtėsit.
Atsakyti
Labas rytas. Turiu klausimą- gal kuriai nors buvo skirta chemija su herceptinu?Man nuo 4 seanso herceptinas su doksitakseliu. Kaip savijauta po tokios chemijos? Mane nuo raudonos šiek tiek papykino po kelias dienas, bet nevėmiau.Daugiau jokių šalutinių poveikių kaip ir nepajaučiau.Dabar laukiu 4 seanso ir norėtųsi žinoti, ko laukti?
Atsakyti
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 12, 10:37)
Labas rytas. Turiu klausimą- gal kuriai nors buvo skirta chemija su herceptinu?Man nuo 4 seanso herceptinas su doksitakseliu. Kaip savijauta po tokios chemijos? Mane nuo raudonos šiek tiek papykino po kelias dienas, bet nevėmiau.Daugiau jokių šalutinių poveikių kaip ir nepajaučiau.Dabar  laukiu 4 seanso ir norėtųsi žinoti, ko laukti?

Kiek girdęjau apie herceptiną, ta jis labiausiai širdelei kenkia, o taip savijautos labia neveikia - viena pažystama visus metus jį naudojo, po suleidimo tiesiai į darbą eidavo ir nieko blogo nejausdavo. Aišku, nežinia kaip jis veikia kartu su kitu vaistu. o tie visi takseliai, tai skausmą sukelia, reikia turėti stipresnių vaistų nuo skausmo. man nuskausminančių reikėdavo -2-5 dienomis, skaudėdavo praktiškai viską ir stipriai, bet visai nebepykino.
Atsakyti
QUOTE(KRV @ 2015 02 12, 12:35)
Kiek girdęjau apie herceptiną, ta jis labiausiai širdelei kenkia, o taip savijautos labia neveikia - viena pažystama visus metus jį naudojo, po suleidimo tiesiai į darbą eidavo ir nieko blogo nejausdavo. Aišku, nežinia kaip jis veikia kartu su kitu vaistu. o tie visi takseliai, tai skausmą sukelia, reikia turėti stipresnių vaistų nuo skausmo. man nuskausminančių reikėdavo -2-5 dienomis, skaudėdavo praktiškai viską ir stipriai, bet visai nebepykino.

Ačiū už atsakymą smile.gif. O kaip suprasti - viską skauda? Visą kūną ar kaulus, raumenis, venas ? Nelabai įsivaizduoju g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 12, 13:07)
Ačiū už atsakymą smile.gif. O kaip suprasti - viską skauda? Visą kūną ar kaulus, raumenis, venas ? Nelabai įsivaizduoju  g.gif

Kaulus, raumenis,atrodo, kad visą odą, o po vieno kurso labiausiai pilvą skaudėjo.
Bet kitoms tikrai mažiau skauda, taip, kad visko gali būti, tiesiog vaistukais pasirūpinkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 12, 13:07)
Ačiū už atsakymą smile.gif. O kaip suprasti - viską skauda? Visą kūną ar kaulus, raumenis, venas ? Nelabai įsivaizduoju  g.gif

Tikrai taip, po doksitakselio skauda viską. Iš karto paprašykite, kad jums išrašytu Tramadolio, nes bent jau man silpnesni nuskausminamieji nepadėjo. Ir būtinai sekite kraujo parametrus, geriausia pirmą kraujo tyrimą pasidaryti praėjus 3 dienoms po doksitakselio sulašinimo. Bent jau man leukocitai ir neutrofilai buvo nukritę iki nulinių ribų, o tai gresia sepsiu. Dar turėtų gydytoja išrašyti Neopogeno, kad skubiai atsistatytų kraujo parametrai. Man jo reikėdavo po 6 susileisti, (kasdien po vieną dozę į pilvą) ir tik tuomet kraujas grįždavo į normalias vėžias. Gal jums taip baisiai nebus, bet pasiruošti tikrai verta, kad po to nekiltų bereikalingų kančių. Laikykitės, gydymas bus ilgas.
Man jau daugiau kaip metai tęsiasi ir dar galo nematyti.

QUOTE(KRV @ 2015 02 12, 14:56)
Kaulus, raumenis,atrodo, kad visą odą, o po vieno kurso labiausiai pilvą skaudėjo.
Bet kitoms tikrai mažiau skauda, taip, kad visko gali būti, tiesiog vaistukais pasirūpinkit  4u.gif

Man visus kartus labai skaudėdavo pilvo apačią, bet taip, kad net kvapą užimdavo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pšolty: 12 vasario 2015 - 16:16
QUOTE(Mizuki @ 2015 02 10, 16:37)

Labukas. Jungiuosi ir as i serganciuju gretas. Man pati pradzia, dar daug neaiskumu... Trenke cia man kaip perkunas is giedro dangaus smile.gif Vakar suzinojau kad biopsijos atsakymas nera geras. Rytoj vaziuoju suzinot ka nors konkretesnio. Labai nepanikuoju ir nedepresuoju. Pasizadejau sau, kad pakovosiu as su sita liga. Tikrai butu smagu padiskutuot sia tema ir pasisemt vienai is kitos stiprybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo christy: 12 vasario 2015 - 19:13
QUOTE(christy @ 2015 02 12, 19:53)
Labukas. Jungiuosi ir as i serganciuju gretas. Man pati pradzia, dar daug neaiskumu... Trenke cia man kaip perkunas is giedro dangaus smile.gif Vakar suzinojau kad biopsijos atsakymas nera geras. Rytoj vaziuoju suzinot ka nors konkretesnio. Labai nepanikuoju ir nedepresuoju. Pasizadejau sau, kad pakovosiu as su sita liga. Tikrai butu smagu padiskutuot sia tema ir pasisemt vienai is kitos stiprybes.

Labukas smile.gif Sveika prisijungusi 4u.gif Smagiau, aišku, būtų pabendrauti kokiame nors rankdarbių forume, bet yra kaip yra. Gerai, kad šioje temoje yra šaunių moteriškių, kurios nepagaili savo laiko ir padeda sveikti.
O teigiamas ir karingas nusiteikimas šioje kovoje yra svarbiausias.Po to galima papildomai imtis kitų priemonių - maisto sureguliavimo, meditacijos, sporto.Bet žinoma, kartu su tradicine medicina. Linkiu, kad rytoj žinios būtų kuo geresnės.
Atsakyti
Tai va, jau turiu pirmą diagnozę CA MAMMAE SIN 1A, kuri kolkas man dar nieko nesako. Net nežnau džiaugtis ar verkti...
Atsakyti