Įkraunama...
Įkraunama...

Krūties vėžys

Labas,

ieskau kas naudojo/naudoja Zoladex. butu gerai, kad atsilieptu moterys iki 40m amziaus. Noriu pasitarti/pasikonsultuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 13:11)
sveikos merginos. visoms sveikatos  4u.gif

Sveikatos, kantrybės ir tau 4u.gif
Ką toliau darys priklauso nuo to ką ras mirksiukas.gif
Kiek teko girdėti pirmiau taiko chemiją jeigu didelis, kad sumažintu, tada operuoja g.gif Gal kuri tiksliau atsakys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 13:11)
oho kas cia per medicininiai terminai  blink.gif
pasiskaitinejau jusu pokalbius ir supratau kad nieko nesuprantu apie sia liga  blink.gif

deja vakar isgirdau diagnoze "kruties vezys"  verysad.gif taigi noreciau jungtis i jusu pokalbius  rolleyes.gif  tikiuosi galesim viena kita palaikyt ir patart  console.gif

trumpai apie tai ka zinau apie savo liga: uzciuopus krutyje guzeli nuvykau issitirt ir po echo ir mamografijos aisku tiek kad stadija arba pirma arba antra. siandien atlaikiau biopsija ir dabar su nerimu laukiu atsakymu... kaip supratau tai jei paaiskes kad tai pirma stadija tai augli ispjaus o jei paaiskes kad jau antra stadija tai tada taikys chemoterapija ir tada pjaus  unsure.gif

Sveika 4u.gif

įsivaizduoju, kokia dabar sumaištis. Nepergyvenk. Kai žinosi biopsijos atsakymą jau ir tau bus aiškūs medicininiai terminai, apie kuriuos čia nemažai gali paskaityti. Stadija priklauso nuo naviko dydžio, limfmazgių būklės ir išplitimo organizme. Preliminarią stadiją žinai. Prognozės geros, bet bus nelengva..

Aš va ką tik užbaigiau 8 chemoterapijas. Jaučiausi labai neblogai. Dirbau ilgai - ilgalaikį nedarbingumą pasiimiau tik po 7 chemoterapijos.. Kontrolinis tyrimas padarytas, kontrastą kaupianti zona pamažėjo daugiau nei per pusę bet neišnyko (šiek tiek mane tas neramina, nes ji liko vis vien labai labai didelė)... Sekantis etapas operacija. Kitą savaitę žinosiu prelininariai kokie seks kiti veiksmai.. Matau pagal vaikučių skaičių ir amžių, kad pati esi dar jauna. Jei kažkas neramu, rašyk čia, gali asmeniškai žinute. Tikrai pasidalinsim patirtim ir bandysim atsakyti į klausimus, kurie kankins.
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 12:11)
pasiskaitinejau jusu pokalbius ir supratau kad nieko nesuprantu apie sia liga  blink.gif

deja vakar isgirdau diagnoze "kruties vezys"  verysad.gif taigi noreciau jungtis i jusu pokalbius  rolleyes.gif  tikiuosi galesim viena kita palaikyt ir patart  console.gif

trumpai apie tai ka zinau apie savo liga: uzciuopus krutyje guzeli nuvykau issitirt ir po echo ir mamografijos aisku tiek kad stadija arba pirma arba antra. siandien atlaikiau biopsija ir dabar su nerimu laukiu atsakymu... kaip supratau tai jei paaiskes kad tai pirma stadija tai augli ispjaus o jei paaiskes kad jau antra stadija tai tada taikys chemoterapija ir tada pjaus  unsure.gif

Pirmiausiai linkiu sveikatos, kantrybes ir tvirtybes!!!
Man pirma buvo operaciaj , tik po to chemija. O stadija buvo nustatyta 2a. Bet ja ivardijo tik po auglio istyrimo pas patologus.
Kol near biopsijos rezultatu tai dar ne diagnoze. Laukiam rezutatu ir laikom kumscius.
Atsakyti
dekui kad priimat 4u.gif
QUOTE(Natūrali @ 2016 09 07, 12:39)
Sveika 4u.gif

įsivaizduoju, kokia dabar sumaištis. Nepergyvenk. Kai žinosi biopsijos atsakymą jau ir tau bus aiškūs medicininiai terminai, apie kuriuos čia nemažai gali paskaityti. Stadija priklauso nuo naviko dydžio, limfmazgių būklės ir išplitimo organizme. Preliminarią stadiją žinai. Prognozės geros, bet bus nelengva..

Aš va ką tik užbaigiau 8 chemoterapijas. Jaučiausi labai neblogai. Dirbau ilgai - ilgalaikį nedarbingumą pasiimiau tik po 7 chemoterapijos.. Kontrolinis tyrimas padarytas, kontrastą kaupianti zona pamažėjo daugiau nei per pusę bet neišnyko (šiek tiek mane tas neramina, nes ji liko vis vien labai labai didelė)... Sekantis etapas operacija. Kitą savaitę žinosiu prelininariai kokie seks kiti veiksmai.. Matau pagal vaikučių skaičių ir amžių, kad pati esi dar jauna. Jei kažkas neramu, rašyk čia, gali asmeniškai žinute. Tikrai pasidalinsim patirtim ir bandysim atsakyti į klausimus, kurie kankins.

man 31 metai. pas mane 2,5 cm dydzio augliukas. kaip sake gydytojas tai nuo 2 cm jau antra stadija skaitosi unsure.gif bet vien pagal tai sake negalima nusprest. dar tu kalcinatu kazkokiu rado...

oho kokia saunuole del darbo thumbup.gif turbut labai sunku dirbti tas chemijas gaunant? unsure.gif
tai kokio dydzio ta zona pas Jus? jei ne paslaptis blush2.gif

dar paklaust norejau ar visoms kurioms chemoterapija dare nuslinko plaukai? unsure.gif

QUOTE(Undzinka @ 2016 09 07, 18:03)
Pirmiausiai linkiu sveikatos, kantrybes ir tvirtybes!!!
Man pirma buvo operaciaj , tik po to chemija. O stadija buvo nustatyta 2a. Bet ja ivardijo tik po auglio istyrimo pas patologus.
Kol near biopsijos rezultatu tai dar ne diagnoze. Laukiam rezutatu ir laikom kumscius.

ar daktaras iskart taip nsprende kad pirmiau operiuot o po to chemija? ar tikejosi kad po operacijos chemijos neprireiks?
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 19:51)
dekui kad priimat  4u.gif

man 31 metai. pas mane 2,5 cm dydzio augliukas. kaip sake gydytojas tai nuo 2 cm jau antra stadija skaitosi  unsure.gif  bet vien pagal tai sake negalima nusprest. dar tu kalcinatu kazkokiu rado...

oho kokia saunuole del darbo  thumbup.gif  turbut labai sunku dirbti tas chemijas gaunant?  unsure.gif
tai kokio dydzio ta zona pas Jus? jei ne paslaptis  blush2.gif 
dar paklaust norejau ar visoms kurioms chemoterapija dare nuslinko plaukai?  unsure.gif 
ar daktaras iskart taip nsprende kad pirmiau operiuot o po to chemija? ar tikejosi kad po operacijos chemijos neprireiks?

Man 35 metai... Stadija pas mane IIIA, naviko nebuvo, kurį būtų galima išmatuoti ir apčiuopti. Tik kalcinatai zonoje 12x8 cm, dabar liko 5,6x3 cm. Iki penktos chemijos kol buvo raudona dirbau visai be problemų. Lašino antradieniais, tai nuo antradienio iki penktadienio pasiimdavau nedarbingumą ir pirmadienį į darbą pilnai. Vėlesnės chemijos buvo kitokios, kurių šalutinis - kaulų laužymas. Tai tikrai nesmagiai jaučiausi, jau buvo sunkiau. Po 7 nutariau pasuoti, nes metas atgauti jėgas prieš operaciją.
Dėl plaukų... Tikrai nuslinks.. Man psichologiškai buvo labai sunkus lūžis. Aš sužinojusi apie chemijas juos taip pradėjau jausti, man jie pasidarė patys gražiausi, tobuli atrodė. Ir slinkt pradėjo likus savaitei iki antros chemijos (tarpai kas 21 dieną). Savaitę dar išvaikščiojau neplovus galvos, vėliau krito kosminiais kiekiais. Tą patį savaitgalį nusiskutau, prisipirkau kepuryčių ir peruką. labai sunku buvo nueiti į darbą su peruku. Bet didžioji dalis bendradarbių net nesuprato ir gyre labai spalvą.. Nemėgstu peruko... Bet jei nesinori pasakotis, daugeliu atvejų, tai gera išeitis.
Bet suprask - plaukai atauga visiems. Tai laikinas periodas.

Kuriame mieste gydysiesi? Nežinau nei vieno atvejo, kad būtų tik operacija... Dažniausiai tai kompeksinis gydymas - operacija, chemoterapija, radiacija, hormoninės tabletės.

Be to, neprarask vilties - biopsija dar nepatvirtino 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 08 26, 20:20)
Domintu kai sekesi atlaikyt. Man paskirtos 6 . Ka naudojot nuo skausmo? Nes kazkaip dikloberlas nei tabletinis nei leidziamas nelabai man padejo. Ir dar ar buvo viduriavimas? Nes man buvo stiprus viduriavimas, per savaite vos sustabdziau. Butu labai deku uz atsakymus smile.gif

Nuo skausmo man padėdavo paprastasis Apap, nes gyvenime esu vaistu mažai naudojusi, kartais tiesiog pakentėdavau, turėjau Ketanovo, bet neprireikė, viduraivimo nebuvo, greičiau atvirkščiai. LAbai buvo silpna, mušė prakaitai, labai žemas spaudimas buvo 80 ant 60, tai truputį pavaikčiojus lova baisiai kviewtė. Prastai miegu, bet čia greičiau nuo streso, nes ruošiuosi operacijai. Visgi prifilaktiškai šalinsiu abi krūtis, nors buvo padaryta tausojanti. Operacija jau 09-13. Brrr kaip bijau. Valgiau daugiau citrinų nes maisto skonis keistas buvo, lyg metalas, bet nepykino taip kaip nuo raudonos. Geriau daug skyscių. Dabar atsipaipaliojau, lekioju, bet ankstyvasis klimaksiukas kankina, prakaituoju nuotaikų kaita ir t.t. LAikykis jei kas dar rašyk.

Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 12:11)

Sveika,o gal po biopsijos paaiškės, kad diagnozė visai ne ta ? Gali taip ir būti. Mano stadija antra, bet vistiek pirma operavo paskui 8 chemijos. Kadangi turiu mutavusi gena pasiryžau pjauti viską lauk, tiesiog genetikas buvo jau po operacijos, todel iš karto nepašalinau abiejų krūtų. Teks atsisakyti ir kiaušidžių, nes tai susiję. Pasidomėk genetiko konsultacijos reikalingumu tavo atveju. GAl giminėj turėjai kiaušidžių ar krūties onkologiją.
Papildyta:
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 07, 18:51)
dekui kad priimat  4u.gif

man 31 metai. pas mane 2,5 cm dydzio augliukas. kaip sake gydytojas tai nuo 2 cm jau antra stadija skaitosi  unsure.gif  bet vien pagal tai sake negalima nusprest. dar tu kalcinatu kazkokiu rado...

oho kokia saunuole del darbo  thumbup.gif  turbut labai sunku dirbti tas chemijas gaunant?  unsure.gif
tai kokio dydzio ta zona pas Jus? jei ne paslaptis  blush2.gif 
dar paklaust norejau ar visoms kurioms chemoterapija dare nuslinko plaukai?  unsure.gif 

galiu paguosti, kad nors nelengva, bet dirbau beveik viso gydymo metu, su operacija ir 8 chemijom turėjau tik 38 dienas nedarbingumo nuo sausio iki dabar. Viskas iveikiama, nors nelengva. Svarbu palaikymas ir nusiteikimas. Patarčiau mažiau baisybių skaityt internete. Aš verkdavau, kartais raudodavau. PAskui - mečiau tą reikala ir prasidedu su tais kas palaiko smile.gif Sedžiu čia, išgeriu su draugėm vynelio kartais, lakuoju apsilupusius nagus, piešiu antakius , užsidedu aukštakulnius, gražia suknelę ir lekiu į darbą. Peruką pamiršau paminėt, nes visi plaukai nuslinko, antakiai ir blakstienos taip pat. Be to dar tokia smulkmenėlė - paliko vyras po 18 bendro gyvenimo metų, paliko paipaliotis su visom lašalinėm ir išlėlė į pajūrį, atseit dirbti, bet iš tiesų pasirinko sveiką moterį. DAr gavau papildomą stresą, bet iš dalies tai motyvuoja nagais kabintis į gyvenimą. Nenusiminkit panos, viską nugalėsim. Kadangi esat jauna, stipri, - atlaikysite, tik pasidomekit genetiku, kad nereikėtų papildomų operacijų kaip man.
Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2016 09 08, 11:47)
Nuo skausmo man padėdavo paprastasis Apap, nes gyvenime esu vaistu mažai naudojusi, kartais tiesiog pakentėdavau, turėjau Ketanovo, bet neprireikė, viduraivimo nebuvo, greičiau atvirkščiai. LAbai buvo silpna, mušė prakaitai, labai žemas spaudimas buvo 80 ant 60, tai truputį pavaikčiojus lova baisiai kviewtė. Prastai miegu, bet čia greičiau nuo streso, nes ruošiuosi operacijai. Visgi prifilaktiškai šalinsiu abi krūtis, nors buvo padaryta tausojanti. Operacija jau 09-13. Brrr kaip bijau. Valgiau daugiau citrinų nes maisto skonis keistas buvo, lyg metalas, bet nepykino taip kaip nuo raudonos. Geriau daug skyscių. Dabar atsipaipaliojau, lekioju, bet ankstyvasis klimaksiukas kankina, prakaituoju nuotaikų kaita ir t.t. LAikykis jei kas dar rašyk

Dekui uz atsakyma:)
Kadangi gulejau 3 dienas ligonineje , man istate porta, toki prietaisa po oda, per kuri bus lasinami vaistai, kad nereiketu badyti venu, kuriu ir taip near, tai turejau susitikima su skausmo gydytoja. O susitikimas buvo del to, kad petyje yra dalinai truke raisciau, patologinis kaulo luzis ir nemaza netastaze. Tai paskyte tramadoli. israse ruzava recepta ir isigijau. Zziuresim, kaip cia bus toliau, Ketvirtadieni kita eisiu lasintis naujos prcijos.

Del abieju krutu salinimo. Labai siulau aptarti is anksto su gydytoju galimybe vienos operacijos metu atlikti ir krutu atstatyma arba implantais arba savo kuno riebalais (is pilvo). Kai buvau sanatorijoje, tai visos KAunietes atvaziuodavo jau su atstatytom krutim, o vilnietes su protezais.

Kur operuosies? Man 14 diena lasins chemija santariskese.

Del diedo....nu ka cia bepasakysi....tokio net gyvuliu nepavadinsi, nes gyvuliukai nepalieka savo suzeistu ar serganciu gyvuliuku....Laikykis. Mes viska istversim, iskesim. O paskui susitiksim ir kalsim brendziaus:)
Atsakyti
QUOTE(Undzinka @ 2016 09 08, 17:31)
Dekui uz atsakyma:)
Kadangi gulejau 3 dienas ligonineje , man istate porta, toki prietaisa po oda, per kuri bus lasinami vaistai, kad nereiketu badyti venu, kuriu ir taip near, tai turejau susitikima su skausmo gydytoja. O susitikimas buvo del to, kad petyje yra dalinai truke raisciau, patologinis kaulo luzis ir nemaza netastaze. Tai paskyte tramadoli. israse ruzava recepta ir isigijau. Zziuresim, kaip cia bus toliau, Ketvirtadieni kita eisiu lasintis naujos prcijos.

Del abieju krutu salinimo. Labai siulau aptarti is anksto su gydytoju galimybe vienos operacijos metu atlikti ir krutu atstatyma arba implantais arba savo kuno riebalais (is pilvo). Kai buvau sanatorijoje, tai visos KAunietes atvaziuodavo jau su atstatytom krutim, o vilnietes su protezais. 

Kur operuosies? Man 14 diena lasins chemija santariskese.

Del diedo....nu ka cia bepasakysi....tokio net gyvuliu nepavadinsi, nes gyvuliukai nepalieka savo suzeistu ar serganciu gyvuliuku....Laikykis. Mes viska istversim, iskesim. O paskui susitiksim ir kalsim brendziaus:)

Ačiū už palaikymą. Operuosius santariškėse pas Ostapenką 09-13.Iš karto atstatymo daryti negaliu, nes paskui dar švitinimas bus, atstatytos krūtinės negalima švitint, tas malonumas bus paskui, dar diskusijos didelės buvo ar galima abi iš karto pjaut, nes po 8 chemijų nualintas organizmas, bet pasakė žiūrės operacijos metu. Man gerriau būt abi, viena baime ir vienas vargas. Paskui švitinsiuos,o paskui turėsiu tooooobulus papus i susirasiu toooooobulą naują diedą smile.gif biggrin.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Atsakyti
QUOTE(ViTiMe @ 2016 09 09, 13:30)
Ačiū už palaikymą. Operuosius santariškėse pas Ostapenką 09-13.Iš karto atstatymo daryti negaliu, nes paskui dar švitinimas bus, atstatytos krūtinės negalima švitint, tas malonumas bus paskui, dar diskusijos didelės buvo ar galima abi iš karto pjaut, nes po 8 chemijų nualintas organizmas, bet pasakė žiūrės operacijos metu. Man gerriau būt abi, viena baime ir vienas vargas. Paskui švitinsiuos,o paskui turėsiu tooooobulus papus i susirasiu toooooobulą naują diedą smile.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Ostapenka, fainuolis. As operavausi pas Mudena.
Jei turesi sveikatos ir noro, kai paguldys, parasyk, kokia palata. Jei noresi, uzsuksiu 14 diena. Busi jau atsigavus. Zinoma jei noresi:)
As net neabejoju, kad paskui gausi tobulus papus:) O diedas irgi atsiras, viskam ateina savas laikas:)
Atsakyti
Nuo skausmo man padėdavo paprastasis Apap, nes gyvenime esu vaistu mažai naudojusi, kartais tiesiog pakentėdavau, turėjau Ketanovo, bet neprireikė, viduraivimo nebuvo, greičiau atvirkščiai. LAbai buvo silpna, mušė prakaitai, labai žemas spaudimas buvo 80 ant 60, tai truputį pavaikčiojus lova baisiai kviewtė. Prastai miegu, bet čia greičiau nuo streso, nes ruošiuosi operacijai. Visgi prifilaktiškai šalinsiu abi krūtis, nors buvo padaryta tausojanti. Operacija jau 09-13. Brrr kaip bijau. Valgiau daugiau citrinų nes maisto skonis keistas buvo, lyg metalas, bet nepykino taip kaip nuo raudonos. Geriau daug skyscių. Dabar atsipaipaliojau, lekioju, bet ankstyvasis klimaksiukas kankina, prakaituoju nuotaikų kaita ir t.t. LAikykis jei kas dar rašyk.

Papildyta:
Sveika,o gal po biopsijos paaiškės, kad diagnozė visai ne ta ? Gali taip ir būti. Mano stadija antra, bet vistiek pirma operavo paskui 8 chemijos. Kadangi turiu mutavusi gena pasiryžau pjauti viską lauk, tiesiog genetikas buvo jau po operacijos, todel iš karto nepašalinau abiejų krūtų. Teks atsisakyti ir kiaušidžių, nes tai susiję. Pasidomėk genetiko konsultacijos reikalingumu tavo atveju. GAl giminėj turėjai kiaušidžių ar krūties onkologiją.
Papildyta:
galiu paguosti, kad nors nelengva, bet dirbau beveik viso gydymo metu, su operacija ir 8 chemijom turėjau tik 38 dienas nedarbingumo nuo sausio iki dabar. Viskas iveikiama, nors nelengva. Svarbu palaikymas ir nusiteikimas. Patarčiau mažiau baisybių skaityt internete. Aš verkdavau, kartais raudodavau. PAskui - mečiau tą reikala ir prasidedu su tais kas palaiko  smile.gif Sedžiu čia, išgeriu su draugėm vynelio kartais, lakuoju apsilupusius nagus, piešiu antakius , užsidedu aukštakulnius, gražia suknelę ir lekiu į darbą. Peruką pamiršau paminėt, nes visi plaukai nuslinko, antakiai ir blakstienos taip pat. Be to dar tokia smulkmenėlė - paliko vyras po 18 bendro gyvenimo metų, paliko paipaliotis su visom lašalinėm ir išlėlė į pajūrį, atseit dirbti, bet iš tiesų pasirinko sveiką moterį. DAr gavau papildomą stresą, bet iš dalies tai motyvuoja nagais kabintis į gyvenimą. Nenusiminkit panos, viską nugalėsim. Kadangi esat jauna, stipri, - atlaikysite, tik pasidomekit genetiku, kad nereikėtų papildomų operacijų kaip man.

laikysim kumscius rugsejo 13 uz tave 4u.gif

baisu net isivaizduot save be antakiu ir blakstienu verysad.gif kazkodel buvau pagalvojus tik apie plaukus, isivaizdavau kad antakiai ir blakstienos liks doh.gif

vyras tikras sunsnukis. sunku patiket kad taip zmogus gali pasielgt blink.gif
Papildyta:

Sveika,o gal po biopsijos paaiškės, kad diagnozė visai ne ta ?.

nu tada jau stebuklais pradesiu tiket biggrin.gif

tikrai reikes genetiko konsultacijos prasyt ax.gif mano mociute yra gimdos kaklelio veziu sirgus g.gif gal tai susije kazkiek? g.gif

dar visu merginu norejau paklaust ar laikotes kokiosnors spec dietos? na pavyzdziui atsisakot cukraus? ar panasiai? nes internete daug info radau kad cukrus vezi maitina, ir siaip buvau tai girdejus hmm.gif ar jums daktarai nieko apie tai nesake?
Papildyta:
kaip supratau Klaipedoj nei viena nesigydot? blush2.gif
Papildyta:
. Kadangi esat jauna, stipri, - atlaikysite, tik pasidomekit genetiku, kad nereikėtų papildomų operacijų kaip man.

del to jaunumo tai kiek supratau tai kaiptik kuo jaunesne susergi tuo prognozes liudnesnes... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2016 09 09, 17:47)

baisu net isivaizduot save be antakiu ir blakstienu  verysad.gif kazkodel buvau pagalvojus tik apie plaukus, isivaizdavau kad antakiai ir blakstienos liks  doh.gif

Papildyta:

tikrai reikes genetiko konsultacijos prasyt  ax.gif  mano mociute yra gimdos kaklelio veziu sirgus  g.gif gal tai susije kazkiek?  g.gif

del to jaunumo tai kiek supratau tai kaiptik kuo jaunesne susergi tuo prognozes liudnesnes...  unsure.gif

Tai zinok, net tik plaukai, bet ir antakiai krenta, man po raudonos chemijos blakstienos neiskrito. Kaip bus dabar nezinau. Bet tame galima izvelgti ir geru dalyku smile.gif Nereikia nei koju, nei pazastu, nei intymios vietos depiliuot:) Ten irgi nuslenka plaukai:)

O genetiko konsultacija priklauso, jei nustato vezi iki 50 metu. Tik ten reikia ilgai laukti, bent jau Vilniuje. Pasidomek, kokios eiles pas jus, nes as laukiau 3 menesius
Atsakyti