Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 16, 21:10)

Ar kas auginot baltus ar geltonus burokelius? Kaip ju skonis?

Pernai auginau violetines morkas - vaikams labai patiko, bet jos tik nevirtos graziai atrodo, nes isvirus buna baisios spalvos.

O va teko matyt, kad dar yra baltu morku. Idomu koks ju skonis?

mes baltus net nemirktelėję juos suvalgėm ax.gif bet juos reik labai stebėt,kad į žiedus neišeitų mirksiukas.gif
''šlykščios'' netgi g.gif ,nebent į raudonų burokėlių troškinius ar sriubas dėsi
drasiai gali augint,jei pasitiki mano skoniu mirksiukas.gif l.saldžios,gerai auga,gerai laikosi-kol kas nei vienos apipuvusios neradau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 17, 14:13)
mes  baltus net nemirktelėję juos suvalgėm ax.gif bet juos reik labai stebėt,kad į žiedus neišeitų mirksiukas.gif
''šlykščios'' netgi g.gif ,nebent į  raudonų burokėlių troškinius ar sriubas dėsi
drasiai gali augint,jei pasitiki mano skoniu mirksiukas.gif l.saldžios,gerai auga,gerai laikosi-kol kas nei vienos apipuvusios neradau wub.gif

aciu uz komentarus, bandysiu visokias spalvas augint. Man ir vaikam violetines morkos skanios buvo, tik kad jos tik svieziam vartojimui. Salotose, kur jas nevirtas tarkavau tai graziai atrode thumbup.gif ir saldzios. tik vienakart nepagalvojus i sriuba idejau... tai pagadino spalva

tavo skoniu pasitikiu biggrin.gif siaip nesu labai isranki

dar vienas klausimelis... maciau svogunu seklu kur galvutes uzauga. kada jas reikia seti? tiesiai i dirva, ar ant palanges pirma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nezinaukasbustie2: 17 sausio 2015 - 19:27
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 17, 19:24)
dar vienas klausimelis... maciau svogunu seklu kur galvutes uzauga. kada jas reikia seti? tiesiai i dirva, ar ant palanges pirma?

aš sėju kovo antroj pusėj, man rodos. Na, ne anksčiau tai tikrai. Sėju į dėžutes, dėžutės stovi šiltnamyje. Gegužę išsodinu daigelius į lauką.
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 17, 20:24)

ant palangės ax.gif nors man vis tiek neišeina jų užaugint blush2.gif
beje,į svogūnų temą-esu valgiusi saldžiųjų svogūnų[atvežtinių].ar būna pirkt jų dėklų,ar svogūnėlių LT?vaikai graužė galvas nesiraukydami?
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 17, 20:00)
nors man vis tiek neišeina jų užaugint blush2.gif

aik tu blink.gif O kas jiems pasidaro?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2015 01 17, 21:19)
aik tu  blink.gif  O kas jiems pasidaro?

auga,auga,o paskui ima geltonyt ir džiūt viršūnės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 17, 20:20)
auga,auga,o paskui ima geltonyt ir džiūt viršūnės verysad.gif

a tu ant palangės augini? Nebandei šiltnamy?
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 17, 21:00)
ant palangės ax.gif nors man vis tiek neišeina jų užaugint blush2.gif
beje,į svogūnų temą-esu valgiusi saldžiųjų svogūnų[atvežtinių].ar būna pirkt jų dėklų,ar svogūnėlių LT?vaikai graužė galvas nesiraukydami?

gal kartais sitos? http://www.nojus.lt/...unai-globo.html

arba http://www.nojus.lt/...ilsa-craig.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nezinaukasbustie2: 17 sausio 2015 - 20:29
oi dar vienas klausimelis...
kokias bulviu veisles galetumet parekomenduot?
noreciau 1 ankstyvu ir 1 velyvu...
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 17, 22:12)

Iš ankstyvų auginame Princesę ir Ospray.Tai pirmąsias jau užsiveisėm pilnai.Labai gražios neperdidelės,nesukrenta virdamos,ypač jei reikia dailiai virtų.Ospray,tik pirmi metai buvo.augo gerai,bet dėl kulinarinių savybių dar nežinau,nes labai mažai sėklinių buvo,tai beveik visos išėjo sėklai kitiems metams palikti.Bet derlius kad ir iš 5 kg neblogas tikrai buvo.
Pas mus iš ankstyvų labai žmonės augina Adorą ir Vinetą dar. 4u.gif
Iš vėlyvų aiginame Satina.Jei geri metai užauga didelės,gražios,gerai lupsi, nes mažai deformuotos būna.Tik tiek kad didelės užauga.Verdant lengvai sukrenta.
Dar bandom auginti Melody vid vėlyvumo.Tai irgi pirmi metai,dar nelabai aišku apie jas.Bet irgi kaip pirmiems metams užaugo gražios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 17, 23:12)

mes dar saugom senovines lietuviškas ''spieškas'',jei šiemet nepraganysim g.gif labai pernai daug jų apgraužė karkvabalių lervos verysad.gif mb vis praverčia kašiką,bet sako ,ko gero nė pusės nebeliks cool.gif man jos pačios pačiausios iš ankstyvų wub.gif
Papildyta:
QUOTE(nezinaukasbustie2 @ 2015 01 17, 21:28)
gal kartais sitos? [url=http://www.nojus.lt/seklos-profesionalams/seklos-darzoviu/v
ne,forma tokia
http://www.seemnemaa...ng=ru&GID=12815 g.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2015 01 17, 21:24)
a tu ant palangės augini? Nebandei šiltnamy?

nebandžiau ax.gif o kada tu juos ten pasėji,kad paskui galėtum išsodint į lauką g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GONZIKAS117: 18 sausio 2015 - 11:44
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 01 18, 11:43)
nebandžiau ax.gif o kada tu juos ten pasėji,kad paskui galėtum išsodint į lauką g.gif

kovo mėnesį. Pernai tai tikriausiai kovo pabaigoj jei ne balandį smile.gif Į dėžes arba gėlių lovelius juos sėju, užmetu agroplėvelę ir stovi jie ten. Palangių man aniems gaila schmoll.gif
Atsakyti