Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Vobla @ 2015 02 27, 14:32)
nu, kad saldus ir lietuvisko fasavimo  buvo g.gif
galvojau, gal sekla sena, ar dar kas...
----------
siemet pirkau valgomasias ybiskes su perklijuota data doh.gif  nepastebejau kai pirkau, pamaciau tik besejant. atliupus nauja data po apacia radau galiojimo laika 2014.07 cool.gif
ir aisku nesudygo. per dvi savaites nei vienas daigas neislindo. pirkau savaitgali uzsieninio fasavimo- jau sudyge bigsmile.gif  ir seklu galiojimas iki 2017 ir ju tiek daug, kad puse dar kitiems metams pasilikau...

Kokius ir kur pirkot.Šiauliuose pasirinkimo nėra,o ir AGNES šiemet net nerandu.
Atsakyti
Vobla, nėr ko stebėtis doh.gif
02.12 pasėjau gumbinius salierus Giant Prague (iš ŽS, galiojimas iki 2017.07). Iki šiol nei vieno daigo. Kai tuo tarpu iš gauto pakelio (UK pardavėjo, galiojimas iki 2016.12) pasėtų sėklų (02.21) jau kalasi miškas. Vat ir suprask blink.gif

P.S. Beje, vakar girdėjau per TV, kad lietuviškų sėklų mūsų rinkoje nėra, visos yra olandiškos, vokiškos, angliškos, čekiškos, lenkiškos... Bent jau Nojaus sėklos man kelia siaubą- kuo smulkesnė sėkla, tuo daugiau šiukšlių ir dulkių pakelyje. Susidaro įspūdis, kad į pakelius fasavo likučius šluojant sandėlio betonines grindis cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 27 vasario 2015 - 15:30
QUOTE(yerena @ 2015 02 27, 15:14)
P.S. Beje, vakar girdėjau per TV, kad lietuviškų sėklų mūsų rinkoje nėra, visos yra olandiškos, vokiškos, angliškos, čekiškos, lenkiškos... Bent jau Nojaus sėklos man kelia siaubą- kuo smulkesnė sėkla, tuo daugiau šiukšlių ir dulkių pakelyje. Susidaro įspūdis, kad į pakelius fasavo likučius šluojant sandėlio betonines grindis  cool.gif

Teisingai girdėjot, visi jie vežasi iš užsienio.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 02 27, 16:14)
Vobla, nėr ko stebėtis  doh.gif
02.12 pasėjau gumbinius salierus Giant Prague (iš ŽS, galiojimas iki 2017.07). Iki šiol nei vieno daigo. Kai tuo tarpu iš gauto pakelio (UK pardavėjo, galiojimas iki 2016.12) pasėtų sėklų (02.21) jau kalasi miškas. Vat ir suprask  blink.gif

mano sėtos 02,16irgi dar nesudygo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aurute66 @ 2015 02 27, 14:58)
Kokius ir kur pirkot.Šiauliuose pasirinkimo nėra,o ir AGNES šiemet net nerandu.

Vilniuj, Ermitaze.
Atsinesiau pokiuka- pasirodo, tos kur isdygo- ''Nojaus'' fasavimo blush2.gif visai ne uzsienines biggrin.gif tik ant virselio nieko musu kalba. serija- ''world kitchen''.
beja, islindo per tris dienas nuo sejos. o maniau, kad okra siaip sunkiai dygsta. o viens du- ir yra...

QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 02 27, 15:55)
mano sėtos 02,16irgi dar nesudygo unsure.gif

man nesudygo agrofirmos ''Seklos ''fasavimo su perklijuota data. beja, su pasibaigusiu geliojimu buvo tu paciu ir Ermitaze. tik data neperklijuota g.gif gal jums toks pakiukas pakliuvo?
Atsakyti
Sėklų įmonės stengiasi kuo pigiau pirkti, brangiau parduoti. Elementarus biznis. Sėklininkystės gigantai, tokie kaip Bejo ar RZ sėklas ruošia taip: pirmiausia atrenkamos Precizion sėklos, tada rūšuojamos pagal 1000 sėklų svorį. Kuo didesnis svoris, tuo geresnės. Lieka ir smulkios, kurių nepirks joks rimtas profesionalas. Ko gero, tas leidžia fasuoti mažais kiekiais. Mėgėjas nusipirkęs tokių ir gavęs nelabai kokius rezultatus, nepuls kelti bylos sėklų firmai. Taigi, elementaru, Vatsonai. smile.gif Visi daugmaž patenkinti.
Lietuviškų sėklų nėra dėl kitos priežasties.Daug veislių nepraėjusios genetinio testo, jų negalima platinti. Tų, kurias galima platinti, reikia užauginti sėklą pigiai. Mėgstamiausios mūsų daržovės dažniausiai dvimetės. Pirmais metais auginame daržovę, gražiai ją išlaikome , pavasarį sodiname pasodus. Imlus darbui procesas, mechanizacija menka. Tuo tarpu sėklų firmos gigantės sėklas augina Egipte ar panašiose pigios darbo jėgos šalyse, kur žiemai nereikia jų išrauti ir sandėliuoti. Po trumpo ramybės periodo morkos ar kopūstai pražysta, nukuliami ir baigta. Taigi protingieji kurmiai paskaičiuoja ir .. Artimiausiu metu lietuviškų veislių dairytis beprasmiška.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 27 vasario 2015 - 19:10
ZS prekiauja pagrunde agrofirmos ''seklos'' seklomis, as jau senai jomis nusivylus, bet vis ''durna galva'' ka nors ypatingo uzsimanau ir aisku patiriu fiasko.
As galvoju, kad jie perka uzsienyje pigiausias praradusias terminus seklas o cia issivasuoja, uzdeda ilga galiojima ir valio o jus durniai pirkite ir beda verskite ant savo galvos, kad nemokate set. Pabandykite pasiskust, tuoj pakelia aliarma, ir lieki pats kaltas.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 02 27, 19:26)
Vilniuj, Ermitaze.
Atsinesiau pokiuka- pasirodo, tos kur isdygo- ''Nojaus'' fasavimo blush2.gif  visai ne uzsienines biggrin.gif  tik  ant virselio nieko musu kalba. serija- ''world kitchen''.
beja, islindo per tris dienas nuo sejos. o maniau, kad okra siaip sunkiai dygsta. o viens du- ir yra...
man nesudygo  agrofirmos ''Seklos ''fasavimo su perklijuota data. beja, su pasibaigusiu geliojimu buvo tu paciu ir Ermitaze. tik data neperklijuota g.gif  gal jums toks pakiukas pakliuvo?

ne,mano Semo ''maxim'' verysad.gif tai jau išmest ir naujas sėt ?
Atsakyti
QUOTE(jolitamaria @ 2015 02 27, 08:46)
as irgi laukiu - nuo 20 d. tai jau 7 paras

Lauksiu dar , nes paskaiciau ,kad paprikos dygsta 16-20 dienu , priklausomai nuo salygu ir seklos.

Sudėjau mirkyt į medžiagėles paprikų sėklytes vasario 13d. Vienos rūšies dygt pradėjo 17d. , kitokios (kelių skirtingų rūšių) nuo 22 d. iki šiandien. Kasdien vis rasdavau uodeguotų. Kadangi buvau prisiruošusi indelių su substratu, tai kasdien vis po kelias ir įkišdavau. Šiandien sukišau paskutines, nes daigų jau per akis, nors yra sėklyčių, kurios dar nesudygę ir tikiu, kad rytoj vėl rasčiau uodeguotų, bet jau gana. Taigi mano išvada - gali dygti ir 2 savaites.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltagėlė: 27 vasario 2015 - 19:36
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2015 02 27, 19:14)
ne,mano Semo ''maxim'' verysad.gif tai jau išmest ir naujas sėt ?

nu dar nemesciau. visur raso, kad seklos dygta ilgai g.gif
o tos, kurios buvo su perklijuota data- prakrapscius po poros savaiciu, seklos buvo tiesiog supuvusios- tai jau nieko nesitikejau. kodel naujos sudugo per tris dienas- nezinau, man siemet anomaliju metai. kas cia rase ''kaip slibinai'' doh.gif tokie stambus daigai doh.gif ir daigumas turbut simtaporcentinis. stipriai pamazinau induka doh.gif
---------------
nu va skaitau viska ka randu apie okras lietuviskuose forumuose- taigi yra du variantai: arba isdygsta per para-3paras, arba nedygsta visai. jokio kito tarpinio laiko nerandu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 27 vasario 2015 - 19:48
QUOTE(Vobla @ 2015 02 27, 20:37)
nu va skaitau viska ka randu apie okras lietuviskuose forumuose- taigi yra du variantai: arba isdygsta per para-3paras, arba nedygsta visai.  jokio kito tarpinio laiko nerandu...

vienais metais bandziau seti, bet taip ir nesudygo... todel spjoviau ir nebesejau daugiau... gal sekla prasta buvo
o taip norejau pabandyt uzsiaugint g.gif
Atsakyti
Sveiki.turiu pasiulyma gauti zemes nuo augyntu sampinionu.neramina tik,ar nera ten kokios hemijos? g.gif
Atsakyti