Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(yerena @ 2015 03 02, 11:27)
Vobla, balandūnė (lot. Atriplex hortensis) prisisėja ir pas mane. Ten, kur man ji nereikalinga, aš ją raunu su šaknimis, kai turi 3-4 tikrus lapelius. Jokių spalvinių priemaišų nepastebėjau, visada violetiniais lapais.

Ji labai greit auga, o sėklas brandina tik aukšti augalai  g.gif Mes tikrai apie tą patį, aukštą augalą kalbam? Štai jo žydėjimas

taip, apie ta pati. pas mane smelis, tai ji tokia galinga neuzauga. o jei dar ikrenta kur seseli- tai esu macius ir mikro balanduniu- nu sprindzio tikrai nesieka. o seklas ir tokio augumo subrandina ir isbarsto.
va sita pakiuka kazkada sejau: http://www.seklos.lt...e1d4f621c04.jpg
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2015 03 01, 23:49)
skaitau skaitau..kukurūzai, špinatai..o va man pupos pradėjo patikti.. biggrin.gif Gal karolius pradėt pint?  biggrin.gif

wub.gif Gražios kokios.
QUOTE(Vobla @ 2015 03 02, 08:31)
o ka darot, kad balandune neuzsisetu?

Aš labai norėčiau, kad jos užsisėtų biggrin.gif Man net pasėtos sunkiai dygsta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 03 01, 22:19)
Bandžiau, bet jiems reikia atramų.
Tingiu dar ir špinatams ruošti jas, sėju paprastus Olbrzym Zimowy, atsparius šalčiams. Labai pasitvirtino dėl ankstyvo derliaus  thumbup.gif
P.S. Vasaros metu vietoje špinatų auginu balandūnę violetiniais lapais. Jai atramų nereikia.

O tuos spinatus kada sejat? is rudens ar anksti pavasari ? smile.gif
Balandunes skonis koks ? kaip spinatu ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 03 02, 17:40)

O koks špinatų skonis biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 02, 16:47)
wub.gif Gražios kokios.

Aš labai norėčiau, kad jos užsisėtų  biggrin.gif Man net pasėtos sunkiai dygsta  ax.gif

na siemet gal ir as nebeturesiu, nes jau pora metu kruopsciai raviu biggrin.gif
siaip tai man jos grazios( kol spalvotos biggrin.gif ), bet skonis nepatiko. o jei i karstus patiekalus, tai viska padazo tokia ryskia mutna spalva.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 03 02, 18:44)
na siemet gal ir as nebeturesiu, nes jau pora metu kruopsciai raviu biggrin.gif
siaip tai man jos grazios( kol spalvotos biggrin.gif ), bet skonis nepatiko.

Man tai jos žolės skonio ir tiek.Bet spalva skani biggrin.gif Dažniausiai naudoju neapdorotas termiškai,tai visai gražiai atrodo salotose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2015 03 02, 17:53)
O koks špinatų skonis  biggrin.gif  ?

Spinatu skonio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2015 03 02, 18:40)
O tuos spinatus kada sejat? is rudens ar anksti pavasari ? smile.gif

Pirmą kartą pasisėjau pavasarį, iki šiol auga kasmet, nes pasilieku keletą augalų sėkloms subrandinti. Špinatų sėklomis daugiau nesirūpinu. Balandūnės lapų skonis labai panašus į špinatų su vos juntamu sūroku poskoniu. Termiškai neapdoroju, suvartojame šviežius vasaros salotose.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2015 03 02, 22:48)
Pirmą kartą pasisėjau pavasarį, iki šiol auga kasmet, nes pasilieku keletą augalų sėkloms subrandinti. Špinatų sėklomis daugiau nesirūpinu. Balandūnės lapų skonis labai panašus į špinatų su vos juntamu sūroku poskoniu. Termiškai neapdoroju, suvartojame šviežius vasaros salotose.

thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, bandysiu šiais metais išgirtuosius Exhibition svogūnus. Kada tiksliau kovo mėnesį juos sėjate?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2015 03 03, 09:20)
Merginos, bandysiu šiais metais išgirtuosius Exhibition svogūnus. Kada  tiksliau kovo mėnesį juos sėjate?

Aš sėsiu kokią kovo 20-25 d. ir paliksiu augti šiltnamyje dėžutėse. Kaip bus taip, nes nusibaigia jie man namuose laikomi. Pernai atsėjau balandį ir užaugo thumbup.gif
Atsakyti
dar prašom apie tų svogūnų sėjimo įpatybes paršyti smile.gif
Atsakyti